door Havermout in Overig  ·  23 Reacties

  • 1
  • 322x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Haha, om dat ook nog af te laten romen door de belastingdienst? Sparen met 0.,1% rente en aan de belasting 4% op moeten geven?
In mijn sok, dan maar geen rendement. Met het pensioen is het tenslotte niet anders.

1 verwijderd9139144

Of je koopt Bitcoin of goud.

5
2 Arthur2000

@1 De belastingdienst is dit jaar al vast begonnen om voorschotten vermogensbelasting voor 2019 en 2020 te versturen. Stel je voor dat je vroegtijdig dood gaat en ze hun 1.3-2.5% mislopen.

1
3 Conradijntje

Die steeds (niet bestaande) slechtere financiële situatie van de fondsen wordt alleen maar veroorzaakt door het wanbeleid van de DNB en de overheid.
Die dwingt ze met de marktrente van nauwelijks 1% zich arm te rekenen.
Pensioenfondsen rekenen met daadwerkelijke rendementen en niet in kunstmatig opgedrongen marktrente die daarmee niets van doen heeft.
Die stompzinnige schakel die er uit gesloopt te worden.

https://www.abp.nl/over-abp/duurzaam-en-verantwoord-beleggen/resultaten.aspx

1
4 in holland

@2 Als je tig jaar wilt sparen en er niet aan wilt komen prima. Echter heb je weinig aan een klomp goud bij de bakker.

0
5 Conradijntje

@5 Aan aandelen ook niet. Je zal toch altijd weer tegen spotprijs van de dag moeten verkopen.

0
6 Arthur2000

@4 Ik snap dan ook niet waarom ze niet aangeklaagd zijn:
bij box 3, vermogens rendemen tbelasting zeggen ze dat jij als niet professionele belegger/spaarder een rendement van 4% haalt.
Vervolgens beweren ze dat de professionele beleggers bij de pensioenfondsen slechts een rendement van 1% halen (rekenrente). Dat klopt natuurlijk niet. Het is eerder omgekeerd maar dat komt hun financieel niet zo goed uit.

2
7 Conradijntje

Koop postzegels....

0
8 LoydMorris

@7 Die 3% verschil is ''beheerkosten'' question question question

1
9 Arthur2000

@7

Eiopa (EU) berekent de gemiddeld Europese rekenrente die verantwoord zou zijn.
Dat is 4,09% voor 2020.
Dus 2% indexering voor de pensioenen en 2% ter dekking van de eigen inflatie op het totaal vermogen.
Hier halen ze echter 7%.
Het betreft hier echter alleen de fondsen die de marktrente aan moeten houden.
Verzekeringsmaatschappijen zoals Aegon die pensioenen beheren mogen wel de Eiopa rente hanteren.
Dat is krom.

1
10 in holland

@6 Al mijn 20- 30 jaar jongere collega's zitten momenteel in het Palladium. Echter een plan hebben ze niet: met een onbetrouwbare overheid is het ook lastig om een plan te maken voor de komende 20-30 jaar.
Opvallend is dat mijn generatie beta wetenschappers vaak het atoomnummer in het periodiek systeem weet terwijl de jongere generatie weet wat het doet op de beurs.

0
11 Conradijntje

Behalve deelnemen aan een premievrije pensioenregeling van de werkgever, gaat er nul komma nul extra geld uit eigen zak naar pensioenuitvoerders of verzekeraars. En dat terwijl ik al meer dan 25 jaar professioneel in de pensioenadvieswereld werkzaam ben.

2
12 krek

@10 klopt, ik heb naast mijn bedrijfspensioen ook een eigen pensioen opgebouwd bij een grote verzekeringsmaatschappij, geniet er nu 14 jaar van, niks kortingen o.i.d. zelfs regelmatig kleine verhogingen.

0
13 Roy-050

@13 Wat? En geen woekerpolis? Waar?

1
14 Arthur2000

@7

Die vaste 4% rendement waarmee gerekend wordt voor de belastingaangifte is al enige tijd niet meer van toepassing hoor

2
15 krek

@14

Die woekerpolissen kwamen alleen aan het licht doordat de beloofde rendementen niet werden gehaald. Daardoor kwam aan het licht dat er bij veel spaarprodukten bij verzekeraars veel kosten in rekening werden gebracht. En niet alle spaarprodukten waren "woekerpolissen"
Maar goed wie geloofde er dan ook in die beloofde rendementen die tot aan de hemel reikten. Alleen weer de mensen die de dollartekens in hun ogen hadden.
Onthoud altijd: als het te mooi is om waar te zijn dan is het ook niet waar

2
16 krek

De Telegraaf mag je niet lezen - premium - en krek wil het niet zeggen. Schiet lekker op zo.

1
17 Wendel

@15 Ze zitten wat te rommelen in de verhouding spaargeld op de bank versus aandelen die de gemiddelde spaarder zou hebben en in 2022 gaat het gunstiger worden voor de spaarder en ongunstiger voor de belegger maar nog steeds wordt je aangeslagen voor een fictief rendement.

1
18 Conradijntje

@18

Dat klopt ja, je wordt nog steeds aangeslagen voor een fictief rendement. Maar ik beweerde ook niet dat er geen fictief rendement wordt gebruikt

2
19 krek

@17

Link kopieren en een incognitovenster openen. Werkt altijd bij de Televaag

2
20 krek

@17

Aanvullend sparen voor je pensioen, zo doe je dat
Door MARIA VAN LOOSDRECHT





AMSTERDAM - Met de pensioenfondsen die weer niet kunnen compenseren voor inflatie, de steeds slechtere financiële situatie van de fondsen, en het besef dat alles steeds duurder wordt, is het relevant om eens te kijken naar de opbouw van een aanvullend pensioen.

Aanvullend sparen voor je pensioen kan lonen.
Aanvullend sparen voor je pensioen kan lonen.Ⓒ VIDIPHOTO
Als je aanvullend pensioen wil opbouwen kun je daar bij de grootbanken terecht of bij Brand New Day, Nederlands’ eerste pensioenbank. Steeds meer mensen doen dit ook.


Thomas van der Heijden van pensioen bank Brand New Day zegt „Als je 2019 vergelijkt met 2017 zien wij ruim een verdubbeling van het aantal mensen dat snel aan de slag gaat met een rekening.”

Vijf vragen over het opbouwen van een aanvullend pensioenspaarpotje.

1. Wat is hier het voordeel van?

Een pensioenrekening is hetzelfde als een gewone bankrekening, met een Iban-nummer, waar je geld naar over kunt boeken. Het wordt ook wel een lijfrentespaarrekening genoemd. Op deze rekening kun je eigenlijk belastingvrij sparen of beleggen.

Alles wat op de rekening gestort wordt kun je aangeven bij de belastingaangifte, het bedrag aan belasting wat je dan hebt betaald daarover krijg je weer terug. Voor iedere €100 die je stort, krijg je afhankelijk van je inkomen tussen de €37 en €50 terug. Ook hoef je geen vermogensbelasting te betalen over het opgebouwde spaarpotje.

Dergelijke rekeningen kunnen worden afgesloten bij de banken of bij de gespecialiseerde pensioenbank.

2. Wanneer kun je dit beter niet doen?

De Belastingdienst maakt het aantrekkelijk om extra geld te sparen voor je pensioen. Ze maakt het aan de andere kant ook moeilijk als je dit geld toch voor iets anders dan je pensioen wilt gebruiken. Dan betaal je namelijk de eerder kwijtgescholden belasting helemaal terug plus nog een fiscale boete, de ’revisierente’.

3. Hoeveel geld kun je hier nu mee opbouwen?

Het verschilt natuurlijk per persoon wat je kan en wil inleggen en ook hoeveel aanvullend pensioen je denkt nodig te hebben. Bij een pensioenspaarrekening gaat het sparen langzaam, met een rente van 0,55% bij BrandNewDay bijvoorbeeld. Bij NN is dit 0,40%. Dit verschilt per bank maar is over het algemeen minder dan 0,65%.

Als je gaat beleggen, is het rendement afhankelijk van het risico dat je bereid bent te lopen. Stel, het rendement is 4%, je begint op je 45e met sparen en wilt iets meer dan €200.000 in totaal opbouwen, je zo’n €500 per maand zou moeten inleggen. Met dat bedrag zorg je ervoor dat je na je pensioen nog zo’n twintig jaar lang op een aanvullend bruto inkomen van €1000 kan rekenen. Wanneer je op je 35 al zou starten, betaal je om hetzelfde inkomen te halen ongeveer €270.

4. Is er ook een maximum bedrag dat je mag inleggen?

Wat je mag inleggen van de Belastingdienst is een bedrag dat niet groter is dan je jaarruimte. De jaarruimte wordt berekend door de kijken naar het verschil tussen het bedrag aan pensioen dat je maximaal mag opbouwen en het daadwerkelijke bedrag voor je pensioen dat je aan het opbouwen bent. Online zijn er ’jaarruimte-tools’ die dit voor jou uitrekenen, bijvoorbeeld op de website van de Belastingdienst.

5. Wat kost dit?

Bij het openen van een pensioenspaarrekening kun je bijvoorbeeld denken aan aansluitkosten van zo rond de €25. Storten is dan gratis. Bij een pensioenbeleggingsrekening moet je even kijken naar de kosten van het afsluiten van de rekening, en ook naar eventuele kosten voor de beleggingsfondsen.

0
21 LoydMorris

** gebruiker verwijderd **

Bij het openen van een pensioenspaarrekening kun je bijvoorbeeld denken aan aansluitkosten van zo rond de €25. Storten is dan gratis. Bij een pensioenbeleggingsrekening moet je even kijken naar de kosten van het afsluiten van de rekening, en ook naar eventuele kosten voor de beleggingsfondsen.

En hier zit de adder aan het einde van het verhaal onder het gras , kosten beleggingsfondsen die zijn altijd variabel en kunnen spontaan omhoog gaan en uw rendement gaat verloren in de dure Tesla`s van het bestuur .
Niet doen zelf sparen is de minst beroerde oplossing .

22 verwijderd682241

@17 ctrl/shift + N en alles is te lezen

0
23 Roy-050

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@77 m post@78 wildersfanHet is een geheime dienst, dus als ze goed zijn in hun werk weet ik het niet.Mijn gissing zou zijn:1. hand- en...

zojuist geplaatst door duurendaal

soapbox
Kan je als christen op de PVV stemmen?

In ieder geval nog makkelijker dan op andere partijen die bijna allemaal wel anti christen zijn....

1 minuut geleden geplaatst door soapbox

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@10 Dat dat christendom zo machtig is geworden heeft te maken met de pest epidemieën. Maar religie zelf hoort wel echt bij de mens. Dat hoeft n...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
“Echt, er waren daar kannibalen”: Biden beweert dat zijn oom opgegeten werd tijdens WOII

Is onze oude demente man weer aan het raaskallen. ...

4 minuten geleden geplaatst door soapbox

VBOH
Bejaard echtpaar Nieuw-Zeeland gedood door ram

@1 Nou een ram, is een mannelijk schaap dat in het bezit van hoorns best kan rammen. En als je dan begin 80 bent, zou het zomaar kunnen dat...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@8 Van mij hadden jodendom, christendom en islam lekker in het Midden Oosten mogen blijven , als ze langzaam weg waren gekwijnd was dat ook niet...

10 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

duurendaal
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@6 StrongoliAls het kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB er komt, betekent dat waarschijnlijk 20% minder budget voor de NPO en korting op de sub...

10 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Zie Hier
GroenLinks-PvdA wil de PVV verslaan met het klassieke ‘rode’ verhaal

Hoera gaan ze nog meer sprookjes vertellen!Zijn ze echt bij GL/Pvda zo dom dat ze denken dat de gewone arbeiders nog enig geloof hechten aan h...

12 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@8 Ik vertrouw erop dat ons genetisch materiaal voldoende resistent is tegen het islamitische virus. Als de nood aan de man komt, dan worden bep...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@77 Jaja... een soort perceptie management truc dus. Hetzelfde als dat je met je werk altijd moet zeggen dat je heel erg druk bent, want dat is ...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Narduchita OnlyfansLocal Ts EscortsVr Porn Full FreeFacial.abuseGat Porn PicsWhy Cant I Access PornhubPorn HradIndian Old Woman Xxx VideoKate Winslet Nude SexProstitutesex VideosDouble Bj CompOs SacanasPorn Look AlikeRamon Monsters Of CockValentinaof.4Xxx Story MoviesBengali Xx Blue FilmAsian Masaage PornBoquetes XxxBeautiful PornstarsThick White PornDownload XhamstersIndian Tribe NakedBlack Mom And Son PornCraziestpornCelina Smith XxxFunny Porn XxxPhotos Of Naked TeenagersFilmypornoSuhagrat Video XxxNursh OnlyfansBlue Video Blue Video Blue VideoXxx Marathi Porn VideoBusty Teacher PornFace Slapping PornLuna LovepornSextopnetJennie ScordamagliaDownloadporn HdPetite GangbangMarlen BenitezBbw Anal PainKlee PornGia Paige OnlyfansSex TarzanSonic X Shadow PornFull Pov PornReality PornográficoEu Quero Ver Vídeo PornográficoBig Tits MissionaryKibgcomixSunny Leone Ki Hot Sexy VideoTripura Porn VideoStep Sis Loves Me ComFreakymilfsHorny RedditGparenaCream Pie SurpriseBest White PornstarsTs Dating DelhiBrazzers Best VideosXxx Hard MovieChudaifilmSavita Bhabhi Ep 1Watch Hentai AnimeAmerican KamasutraSasha WonderlandNatasha MalkovBangbrusCaroline RayLeanna LovingsCaption Porn GifsProstitutes PornHypntubeRukia Kuchiki PornBeautiful Naked Women VideosChloe Moretz SexyPornstar ReshmaLesbians Peeing PornDesibhabhipornIndian Chut Ki ChudaiHollywood Xxx VideoWorld First Porn FilmRachel Ford PornPattaya EscortPornô No PeloDiosa CanalesPornography InterracialSyren DemarList CrawlerhoustonXx MotiBeastiality VidzPorn Hindi VoiceB J PornLaceybloomNun XxxPorn BoyDesihoesCeceroseXhamsterlieStepsister BlowjobsNude CamXxx Desi Indian PornHollywood Actress Hot PornAccidentally CummedBackroom Casting CamilaPorn TubeclassicXev BelltingerShriya Saran XxxXxx DowBbc Anal CreampieGiantess SocksLil HumpersEnglish Naked SexMia Khalifa ChudachudiBloody XxxNude In UkraineAllxxxvideosLil PuckPostrate Massage PornMeena FuckXxx School MadamFamaly Porn VideoStrapon SissiesJav English PornAlex Adams NudePornhubtiktokPornographie HardcoreDaftsexyXxx20Focking VideoAnushka Bf VideoDesi Devar Bhabhi Sex VideoResgifsXxx GeyKorra NakedSexy Boobs LickingHot Tube Sex VideoAdult Lesbian PornJogos Porn ApkDiaperhentaiMirage EscortsAddisson Rae NakedCooldud69Naked Natural Big BoobsPornhub TeacherFaddy PornKiara Advani PornCelebrity Porn SextapesMultiple Anal Creampie