De EU is op jacht naar uw geld (2) (opiniez.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hadito in Overig  ·  45 Reacties

  • 2
  • 572x gelezen
Reageer met een Emoji
7
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gewoon sluiten die tent net zoals ze dat doen met boeren. Kan makkelijk.

7
1 smurf

** gebruiker verwijderd **

Breek me inderdaad de bek niet open...

2 verwijderd9139144

NExit voor het te laat is en wij leeg gezogen worden van ons beetje geld wat wij nog hebben door de overkoepelende hoofd maffia organisatie te Brussel.

7
3 nog een keer

"Als verklaard tegenstander van de totalitaire staatsvorm besefte hij dat een dictatuur slechts kan bestaan bij de gratie van taalmassage en woordmanipulatie. In zijn boeken is dan ook een steeds terugkerend thema hoe woorden van hun oorspronkelijke betekenis worden ontdaan om in een nieuwe vorm de belangen van de machthebbers te dienen. "

Dat zie je inderdaad nu ook aan de lopende band gebeuren. "Duurzaam" betekende dat iets slijtvast is, lang meegaat. Nu misbruiken ze het voor houtstookcentrales, terwijl ze tegelijkertijd mensen thuis willen verbieden, hout te stoken.

Tolerant betekent dat je iets verdraagt, terwijl je het niet prettig vindt. Het wordt nu misbruikt alsof het betekent dat je moslims moet omarmen alsof het je broer en zus zijn.

Voorbeelden te over.

8
4 Wendel

@4 Toch ben jij ergens wel een intellectueel hè... question

9
5 smurf

Weetje wat ook erg is...Linkse Nederlanders vinden dat helemaal niet erg ...zo dom zijn ze ..
En de rechtse CDA en VVD vinden het ook niet erg die werken hier aan mee , alleen maar omdat ze op een veel beter betaald baantje in Brussel zitten te azen . Want daar denken ze aan natuurlijk als ze straks worden uitgekotst bij de verkiezingen ., Is het zo simpel ? ja ...zo werkt dat...
Wat er nu zit in de regering ..verloochenen alle werkende mensen in Nederland .

6
6 Tungsten

"Doel van de hele operatie is om het financieren van activiteiten die de EU onwelgevallig vindt aan financiële belemmeringen te onderwerpen en bij voorkeur onmogelijk te maken. "

Nou, MIJ lijkt het dat de EU onze pensioenfondsen wil dwingen, te "beleggen" in effecten waarvan ze weten, dat het verlies gaat draaien, alleen maar gaat kosten in plaats van opleveren, en zodoende het geld uit de pensioenfondsen en verder geld van de burgers waar ze hun vinger achter kunnen krijgen, te misbruiken voor inderdaad die verliesgevende "duurzaamheids"initiatieven, maar ook bijvoorbeeld voor het bekostigen van het ophalen van immigranten zoals afgesproken in het verdrag van Marrakech.

7
7 Wendel

"Waar toch naar het gevoel van velen sprake is van uitgesteld loon"

Het IS uitgesteld loon. Zo is het altijd verwoord en voorgesteld, anders was de bevolking ertegen in opstand gekomen. Vergeet niet dat nog maar kort daarvoor het was doorgevoerd dat iedereen verplicht het loon op een bankrekening liet storten in plaats van het wekelijks contant te ontvangen.

Daarom zie ik ook niet in waarom het niet het eigendom zou zijn van de inleggers. Als je een individueel pensioen afsluit, is de inleg toch zeker ook jouw eigendom?

De wetgever kan nou wel juridische trucjes uithalen, zoals beweren dat geld, dat op jouw bankrekening staat, een lening is die je aan de bank verstrekt, zodat bij faillissement van de bank jij een lagere positie hebt als schuldeiser dan de staat, dat maakt het nog niet legaal. Er is ook nog zoiets als "common law", datgene dat een normaal mens als rechtvaardig beschouwt, en daar kun je niet eindeloos omheen zonder dat de mensen in opstand komen.

7
8 Wendel

@3 “ NExit voor het te laat is en wij leeg gezogen worden”

Een harde (no deal) Nexit kost ons veel meer doordat we ontzettend afhankelijk zijn van de handel met en doorvoer van/naar EU landen

10
9 Rare Rakker

@3 Inderdaad Brussel is een misvormt ultra links gedrocht die de islamisering ontkent of misschien wel hieraan meewerkt . Krankzinnige en extreme dure maatregelen gaat nemen omdat ze geloven dat de mens de klimaat verandering kan stoppen .
Ze hebben in Brussel geen oppositie dus ze kunnen al hun hysterische plannen erdoorheen jagen.. Het is een grote walgelijke organisatie .
We moeten eruit .

6
10 Tungsten

@10 Het klimaatakkoord van Parijs heeft niks met de EU te maken en daar moeten we ons dus ook gewoon aan houden als we uit de EU zouden zijn.

11
11 Rare Rakker

@9 : Ik bijt liever even door dan dat ik verder ga op een heilloze route.

5
12 Wendel

@7 .
Dat was al enige jaren geleden al het idee er achter dat de pensioenfondsen verplicht werden om in waardeloze overheids papieren zouden moeten beleggen om zo het geld van die Pensioenfondsen te kunnen stelen.

4
13 nog een keer

@12 Dat is niet even..... het verlies aan inkomsten zullen we echt niet op korte termijn kunnen goed maken.

5
14 Rare Rakker

@11 : Nee, hoor, US trekt gewoon de handtekening onder een verdrag terug als het hun doel niet meer dient of zelfs contraproduktief voor HUN wordt. Dus kunnen wij dat ook. Stel je voor dat je dat NIET kon, als land? Te gek voor woorden, toch? Eens geketend blijft geketend?

3
15 Wendel

@11 Willen degenen die dit minnen eens uitleggen, wat hier niet aan zou kloppen?

3
16 Rare Rakker

Hoe je het ook bekijkt,
Dat hele EU verhaal heeft ons alleen maar geld gekost en we worden volgepropt met nietsnutten die chronisch aan het staatsinfuus hangen.

4
17 ongelovenloos

@5 : Is dat een compliment? Nee toch? Hoe dan ook heb ik iets met taal, ben technisch vertaler van beroep.

3
18 Wendel

@11 Dat akkoord moeten ze de vuilnisbak ingooien . krankzinnige dure maatregelen terwijl nog geen eens bewezen is dat Co2 de hoofdoorzaak is van de opwarming . Tegen argumenten wordt niet naar gekeken . Blinde hufters allemaal..! Zien jullie het niet ?
Mega hoax ..om een bizarre grote melk koe te creëren die miljarden op gaat leveren . DAT IS HET !

5
19 Tungsten

@15 Dus jouw werkgever zou ook zonder probleem jou moeten kunnen ontslaan? Een handtekening is in jouw ogen geen cent waard?

6
20 Rare Rakker

@9
Er staat van de Nederlandse pensioen betalers zo'n 1700 miljard op het spel waar Brussel graag de hand op wil en zal gaan leggen alla methode Lubbers/Kok.

6
21 nog een keer

@21 Dat zijn leugens.

10
22 Rare Rakker

@18 Ja, dat was een compliment. question

2
23 smurf

@22 .
De enige leugenaar ben jij in deze.

4
24 nog een keer

@24 Nee hoor, ik lieg niet. Bewijs jij maar dat het waarheid is wat je zegt...... Dat kan je niet want het klopt gewoon niet. Het zijn onderbuikgevoelens gebaseerd op lucht.

8
25 Rare Rakker

@22 Nee, dat zijn geen leugens, daar worden regelmatig stukken over gepubliceerd. Ons pensioenstelsel moet eraan.

3
26 smurf

@26 Heb jij een keihard bewijs met feiten dat de EU ons pensioengeld gaat inpikken?

7
27 Rare Rakker

Kan er niet een met corona besmet persoon bij die eu mafkezen naar binnen wandelen ? Hebben ze daar wat anders om zich druk over te maken..................

4
28 Tiidmasine

@25 .
Wacht jij maar af met wat Brussel over enige tijd gaat beslissen wat Nederland met onze pensioengelden moeten gaan doen.

3
29 nog een keer

@20 : Daar hebben twee partijen ervoor gekozen, terwijl je niet kunt zeggen dat de bevolking van NL heeft gekozen voor het ondertekenen van al die verdragen. De twee keer dat het ons werd gevraagd, zeiden we NEE, dus hebben ze ons de mogelijkheid, nee te zeggen, ontnomen.

2
30 Wendel

@29 Kom jij eens met bewijzen en feiten waaruit blijkt dat Brussel daarover gaat beslissen.

7
31 Rare Rakker

Bovendien, als 1 land de handtekening mag terugtrekken, mag de rest het ook, logisch vind ik.

2
32 Wendel

@27 vraag maar aan mevr. Klijnsma, PvdA, die in Rutte II de pensioenen veranderde en een overeenkomst slot met Brussel m.b.t een Europees pensioenplan. Dit heeft uitgebreid in de kranten gestaan.

3
33 Pluten1

@33 Kom nou eens met echte bewijzen en feiten dat de EU de zeggenschap over onze pensioen(gelden) wil.

6
34 Rare Rakker

@27 Er wordt voortdurend over gesproken in de wandelgangen... De vraag is alleen hoe ze het gaan doen...

1
35 smurf

In het artikel: "Als we beseffen dat het stelsel van aanvullende pensioenen in Nederland tot stand komt via premiebetaling door verplichte deelnemers, die zelfs geen economische eigenaren van hun inleg zijn, is bemoeienis van de EU met hoe deze middelen belegd worden toch wel buitengewoon extreem."

Dit is pertinent onjuist.
Het aanvullend pensioen is volgens de uitspraak van de Hoge Raad in 2012 een zelfstandig vermogensrecht (een op geld waardeerbaar overdraagbaar eigendomsrecht). Dat vermogensrecht ontstaat immers niet doordat het pensioenfonds bepaalde prestaties jegens de rechthebbende verricht, maar ontstaat rechtstreeks op grond van het vervuld zijn van de in het Pensioenreglement daartoe gestelde voorwaarden. Een van die voorwaarden is dat een deel van de arbeidsbeloning gereserveerd wordt voor de pensioenvoorziening. In Jip- en Janneketaal. De premie voor het aanvullend pensioen is (inclusief de werkgeversbijdrage en het behaalde rendement) uitgesteld loon.

Met de vaststelling dat een pensioenaanspraak van de deelnemer evenals een pensioenrecht van de gepensioneerde, een zelfstandig vermogensrecht is, biedt dat de mogelijkheid om op te komen voor zijn recht. Dat kan op basis van artikel 17 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie (EU Handvest) door de eigenaar van een aanspraak of recht. Dit artikel geeft bescherming tegen aantasting van zijn eigendom met de wettelijke verplichting om via de rechter eventuele schade te laten compenseren.

1
36 Belazerd

@32 .
Ja, met een antwoord, met de kennis van nu......................

2
37 nog een keer

Nu nog wat corona voor de beroepsminners hier op nk.....................

4
38 Tiidmasine

Mensen die denken dat ze Brussel nodig hebben zijn natuurlijk wel van die slappelingen die denken dat ze zonder Brussel geen leven hebben . Waarschijnlijk zijn dat van die afhankelijke mensen die als ze alleen zijn geen ene reet voorstellen , die zichzelf of hun familie niet zelfstandig kunnen onderhouden zonder hulp of geld van andere..dus losers . Of nog erger ...er zijn ook linkse mensen die heilig geloven in Brussel ...WANT ANDERS KRIJG JE OORLOG !!! Hahahahahaha ..dit is geen gein ...zo denken sommige linkse
Burgeroorlog komt bij hun niet voor in de van Dale ? Rot toch op...ja EU is goed dan heb je nooit meer oorlog...wat een simpele linkse gedachte was dat..links is echt simpel...kijk maar eens goed ,je kent heus wel een paar linkse mensen in je familie of vrienden kring...zijn wel beetje zielig of niet ? Zo van die jankers en zeikers en eigenlijk best wel van die dikke zwijnen hahahaha...maar dat is niet erg ...wat ik wel erg vind dat ze van die arrogante hufters zijn ...wil ik een youtube filmpje laten zien van Baudet ...na paar seconde al gaan brullen....DIE WIL IK NIET ZIEN !! fxck you ..dag hoor.. toedeloe , blijf maar lekker in je droom bubble leven .

2
39 Tungsten

@35 En dat is dus onzin. Het zijn leugens. Er is geen enkel feit of bewijs dat de EU het geld gaat of wil inpikken. Het wordt als leugen opgebracht door Nexit aanhangers

5
40 Rare Rakker

@35 Die "wandelgangen" bestaan uit politici, die maar al te graag de collectieve pensioenen willen laten beheren naar commerciële pensioenaanbieders. Net zoals destijds de collectieve zorgverzekering "vermarkt" is. Dat alles onder het mom dat het daardoor efficiënter en goedkoper zou worden.

Hoogst merkwaardig als je bedenkt dat ons pensioenstelsel uitgeroepen is tot het beste pensioenstelsel ter wereld (bron: Global Pension Index).

1
41 Belazerd

Ik krijg alleen maar minnen en als enige “bewijs” komt dat het in de wandelgangen wordt gezegd..... Dat toont mijn gelijk dus wel aan.

2
42 Rare Rakker

@Nope dat zijn het niet.
Door inspraak op de investeringen te hebben beheren zij de strategie van de fondsen.
De EU brengt uit en krijgt minder geld in het laatje Timmermans wil 1000 miljard.

Waar denk je dat dat wegkomt ?

1
43 Alexis

@42 : Nee, er wordt in het artikel, met naam en toenaam, gezegd dat de EU de pensioenfondsen regels oplegt, waarin zij niet mogen investeren, en waar de EU wil dat ze WEL in investeren.

Wat is investeren? Beleggen? Dat is (een deel van) een onderneming opkopen, al dan niet in de vorm van aandelen/obligaties/etc.

Als de EU dus zorgt, door regelgeving, dat de pensioenfondsen alleen kunnen investeren in zaken als windmolenparken, biomassa-centrales en immigranten hierheen halen, allemaal zaken die op termijn of meteen verliesgevend zijn, is daarmee toch duidelijk dat zij onze pensioenen aan het verarmen zijn, aan het leegtrekken, voor hun eigen politieke doelen?

Sterker nog, die politieke doelen zijn in het leven geroepen, niet omdat ze erin geloven, dat het goed is voor Europa en de Europeanen, maar omdat ze weten dat Europa en vooral de autochtone Europeanen daarmee van hun geld = macht beroofd worden, van zelfs het beetje geld dat ze nodig hebben om na hun pensioen zelfstandig te zijn.

1
44 Wendel

@44 In het artikel wordt de suggestie gewekt dat de EU pensioenfondsen kan verplichten te investeren in "groene" obligaties.

Dat is onjuist.
De EU-Commissie heeft een High Level Expert Group benoemd, die in 2018 een rapport uitbracht dat stelde dat de financiële sector moest gaan bijdragen aan duurzaamheid door ESG (Environment, Social en Governance) onderdeel van de beleggingsstrategie te maken. Het is dus hooguit een voorstel. Bovendien is de vraag of de EU of welke overheid dan ook, het eigendomsrecht van pensioenaanspraken kan ontnemen. Volgens het hoogste rechtscollege in ieder geval niet.

Diverse pensioen- en ouderenorganisaties zijn hierover trouwens een gerechtelijke procedure gestart.

1
45 Belazerd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@3 Soms doe je dat om mensen te beschermen....

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

VBOH
NASA ontvangt weer data van 47 jaar oude Voyager 1-sonde na software-update

Het is hoe dan ook een geweldige prestatie dat een sonde uit 1977, die al 47 jaar met dezelfde computerapparatuur in de ruimte is, weer data ove...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Querido not
Offtopic

@2678 GraaiJouw knipsels en het verhaal dat jij daaraan toevoegt doen beseffen dat dit soort verwikkelingen tussen forumgenoten voor een arge...

5 minuten geleden geplaatst door Querido not

Nicks R. Van
NS sluit meeste geldautomaten op stations uit angst voor plofkraken

De service neemt steeds af terwijl Koolmees de prijzen wil ophogen. Dat rijmt toch niet met elkaar?...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

progressiefliberaal
Nest gekraakt en nog geen broedpartner: het zit webcammende visarend niet mee

Nou ja, als hij een OnlyFans-account opzet, dan kan hij misschien in ieder geval nog wat verdienen met die webcam....

10 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
10 Years Later, Russian Volunteer Fighters Recall Fueling the War in Donbas - The Moscow Times

Google TRANSlate: https://www-themoscowtimes-com.translate.goog/2024/04/23/10-years-later-russian-volunteer-fighters-recall-fueling-the-war-in-d...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@189 Natuurlijk kijk jij op de bezoekers van Aldi neer. Doe niet zo schijnheilig zeg. En verder kun je niet lezen maar dat verbaast me niks w...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
NASA ontvangt weer data van 47 jaar oude Voyager 1-sonde na software-update

Nieuw bewijs dat je echt niet elke twee jaar een nieuwe telefoon hoeft te kopen....

14 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Lesbian GirlpornNaked Japanese ModelsReddit Fem DomPornografia.comXxx Sexy Hd Video ComRubiasanalAmira K NudeMaria GjeiliSimptoonsAbbywinrersChacha XxxI Am CummingReverse GanbangWrestling Porn LesbianFetlife.comkMasturbateandchillHot Mom XhamsterPepciTranny EscortsAubrey ClarkePornfireSammy Grand日本a V电影TürbanlıpornoHindi Sex ForceEmma Watson Real NudeDicksuckers PornGrannypornPornes.comHomemade Sex TwitterAsian FicsVídeos Pornô Caseiros BrasileirosPics Blow JobsPorn Mom VideoBlacked Com New VideosXxx Teen BoobsAir ThuggerPorn EnemasXxx JordiMaa Ki Chudai VideoSquirt PantyInfluencerchicksShadman ArchiveIsekai Slow Life HentaiBbcporn ComicsXxx Desi KandLuna Okko PornFree Teenage PornSecrets EscortsSon Sex Full MovieSfmhentaiFull Length Porn MoivesEvelyn PiersWww X VideSexyviXxx Indian BusKpop DeepgakeSex Japanes HotFree Sexbot ChatJacquie Et Michel.netAaliyah Hadid BlowjobEscort GrilPriya Anjali Rai PornHindi Saxy Video HdIndian Bhabhi Suhagrat VideoPeepingpornChudi SexJenna RossFuta Five Nights At Freddy'sChelsea MarieMom Sex Story In HindiXnxx Elsa JeanSunny Leone Sex RomanceFamilias PornosBro SexLucy HentiPorn Hd TvPublic NudityEva LoviaListcrawlerdallasGillian Anderson NudaPorn 4k HdXxx Fat SexAlex Harper PornFucking Sleeping MomAligator ListcrawlerAdulserchOnly Fans PeladaPornô PagéBlacktgirlshardcoreStrap OnHd Porn BhabhiDesi Toilet XxxPornography Videos BlackKetika Sharma Hot VideoHindi Porn FilmPundai XxxArmani Black GangbangLarkin Love BbcBlackonblondsPorn Hd 8kIndian Penis ImageForced Creampies PornMeimei PornCumming For MePorn Hd TuneRevistas PornorYangmaniThai Hot MovieEva Notty XxAoftcore PornPorn Hd Gratis2k MoviesDebby Ryan NakedRea Lesbian PornAngela White In The LibraryPormVenezuel PornHanimesNude Mary Kate OlsenKarlee IronsideQweef PornPorn Toon ComixMandy Muse GifLickmydickBreast Expansion GifsFull Hd Porn Full MovieTiny TexiKarlach PornLesbian Sciorring PornSlim Thick LatinoBareback Gay PormBlack Teenage PornosHitchhiking PornCumming In The ShowerBest Hardcore SexMom Hot BfEnglish Actress Sex VideosKarli Mergenthaler PornStriptease PornôLaura Sanko NudeCummings CompilationThailand Lady BoyVegasasian ClubSkip The Games FlintAna Paula Saenz PornMz. DaniWww Xxx StoryHardcore MoaningNudedesi