'Zieken en ouderen hebben 20 miljoen schuld' (frontpage.fok.nl)


Bijna 14.000 chronisch zieken en ouderen hebben moeite om de eigen bijdragen op te hoesten voor langdurige zorg en ondersteuning thuis of in een instelling. Zij hebben een betalingsregeling bij het CAK, de instantie die deze bijdragen int voor gemeenten en Rijk. ...

door Inter in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 24
  • 736x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Volgens Pinokkio staan we N0o 1 in de wereld ????????

3
1 Bollieboos

Dat is wel goed voor sommige politieke partijen
hoe meer schuld je hebt hoemeer ze je kunnen beloven als je maar op hun partij stemt,
burgers met spaargeld zijn onafhankelijk en dat willen ze niet in Den Haag,
daarom willen ze je als burger kort houden en moedwillig schulden veroorzaken
daar zijn ze inmiddels meesters in

2
2 Limburg

Deze lijkt me hier goed te passen...
... inhaken allemaal ...

Met alle dank aan onze Regering ...

1
3 mightimouse

Nu, bij de zorgverzekeraars ligt -ruimschoots- 2 miljard op de plank..
Hoewel daar inmiddels al een paar miljardjes extra bij gekomen moet zijn. En zo hoog staat die rente momenteel ook weer niet..?

1
4 Saysame

Geen wonder dat er zoveel zorgmijders zijn. Rutte kan trots zijn op de snelheid waarmee hij het liberale gedachtengoed in beleid heeft omgezet, kloof is nog nooit zo groot geweest voor hen die het financieel niet kunnen bijbenen. Er zal wel een deurwaarder op af worden gestuurd.

1
5 Tussenderegels

En volgen sommige hier zijn de oudere allemaal stinkend rijk.

3
6 eigenmening

gaat niet meer om mensen. gaat alleen maar om de euro...shame on them!!!

1
7 Lets keep it cool

Gelukkig hebben de klagers elkaar weer allemaal gevonden hier.

Als je verstandig met je geld om gaat hoef je niet in de schulden te belanden in Nederland. Maar ja, daar is niet iedereen toe in staat....

34
8 Realisme graag!

@8 ik hoop voor u dat u goed verzekerd bent en dat u dat kan blijven betalen als u afgekeurd bent. De salarisval bij afkeuren is giga. Dus hoe verstandig je ook omgaat met je geld val je in een groot gat want alle vaste lasten blijven gewoon doorgang.
Het wordt tijd dat eerst de boel eens goed onderzoekt voordat u maar wat roeptoetert

2
9 Pluten1

@9 sommige voelen zich graag groots door het leed van de ander,
zie hem het eens goed hebben als .....
de nieuwe ....

1
10 Gratiebarmhart

De Schande van Nederland. Zo behandelen wij zieke en oude, hulpbehoevende mensen. Moet er nog iemand neoliberaal stemmen? Ik kots ervan.

1
11 manpower

Regelmatig lees ik hier dat de zorg helemaal niet duur is omdat minima zorgtoeslag krijgen en ze dan met de eigen bijdrage maar ca. € 60 per maand zelf hoeven te betalen.

Maar daarbij wordt keer op keer vergeten dat er naast die € 385 eigen bijdrage voor de zorg véél mensen - met een handicap - zijn die méér eigen bijdrages moeten betalen bijv. voor hulp in de huishouding, voor gebruik van een scootmobiel, dagbesteding, enz.

Maar dáár hoor je nauwelijks wat over!

En dát is het probleem!

2
12 Wheely

Heel veel medicijnen hebben ook een extra eigen bijdrage omdat ze niet in het pakket zitten.

1
13 Rattocasi

3x raden waar wel geld voor is

3
14 cultuurbarbaar

Waarom trekken mensen niet eerder aan de bel, wanneer ze hun bijdrage niet kunnen betalen? Dit voorkomt een hoop ellende met incassobureau's.

6
15 sockknitter

Het is gewoon al lang bekend dat Nederland een schuldeneconomie heeft: mensen zonder schulden vindt men niet echt belangrijk. @11 Tja, het lijkt er toch op als je de peilingen ziet: teveel stemmers voor de club van pinokkio helaas..........

0
16 Tiidmasine

Als de zorgverzekeraars eens wat gewonere kantoren laten bouwen en niet met alle luxe mee gaan kunnen ze het geld wat ze besparen in andere dingen steken goede zorg voor iedereen. Iedereen moet een stap terug doen maar de verzekeraars doen een paar stappen juist vooruit heel krom allemaal.
Laten ze eens normaal doen dan doen ze al gek genoeg!

0
17 Erika

@15

Misschien heeft het met schaamte te maken, het voelt toch als falen als je je rekeningen niet kan betalen; ten minste dat zou ik wel hebben. De meeste mensen willen wel betalen maar kunnen het eenvoudig weg gewoon niet dat lijkt me toch moeilijk om te zeggen.

En de angst om naar behandeld te worden, dat ze boos op je worden, als je het meldt is ook groot zoals ik gisteravond hoorde bij het zorgdebat op de tv van gisteravond. Dan kan ik me wel voorstellen dat je niet snel aan de bel trekt.

0
18 Erika

@15 ; Bij deze aantallen zijn de mensen die gelijk de telefoon gepakt hebben ook meegerekend. Toen de nieuwe zorgverzekering werd ingevoerd duurde het bijna 3 jaar voor ik de eerste rekening kreeg van mijn zorgverzekering. Dat was dus ook een forse klap geld in één keer. Gelijk gebeld en een betalingsregeling afgesproken. Tot die was afgelost had ik dus een schuld.

0
19 Mariska3

-
Er moeten veel meer mensen met een schuld komen. Hoe groter de schuld hoe beter.
Dit geldsysteem is immers gebaseerd op schulden. Het is belangrijk dat ook jongere mensen grote schulden krijgen. Dit is wat u "geliefde" neoliberale overheid wil en zeer actief nastreeft.
-
Hoe armer en hoe meer schulden des te makkelijker is het voor uw overheid om burgers te dwingen dingen te doen die ze eigenlijk niet willen en dure dingen als zorg, gezondheidszorg, energie, voeding, water. kleding en behuizing de burgers legaal te ontzeggen.
-
Uiteraard is dat heel slecht voor burgers. Maar deze neoliberale overheid heeft in het geheel geen verplichtingen meer om dingen goed te doen voor haar burgers en goed te regelen voor burgers. Deze overheid heeft verantwoording af te leggen aan de EU en aan niemand anders. En de EU heeft geld nodig, heel veel geld; het is een echte geldspons.
-
Maar indien het democratische proces bij de komende verkiezingen niet in staat is om een halt toe te roepen aan deze criminele neoliberale afbraak dan zullen burgers gedwongen worden schoon schip gaan maken op een niet-democratische manier. En dat zal geen prettig gezicht zijn.
Mogen neoliberale partijen verheugd zijn om weer te winnen de komende verkiezingen, eigenlijk verliezen zij dan nog meer dan dat zij gedacht hadden.
/-
-

2
20 MrCally1

Het zorgdebat gezien.
Werkelijk schokkend.
Mensen (naasten van overledenen in de uitzending en volgens de huisartsen nog heeeeeel veel andere mensen) die moeten sparen om het eigen risico bij elkaar te sparen voor een onderzoek, maar die maanden later overlijden omdat ze niet op tijd het geld bij elkaar hebben gekregen.
Werkelijk schokkend.
De zorgkosten rijzen de pan uit, maar er staat steeds minder zorg tegenover.

0
21 beastyboy

@21
http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=70076ned&D1=6&D2=2,33&D3=101,237,339&HDR=T,G1&STB=G2&VW=T

In 2000 werd door huishoudens 104 mrd aan goederen en 9 mrd (8,7%) aan zorg uitgegeven.
In 2008 129,4 mrd aan goederen en 13,7 mrd (10,6%) aan zorg.
In 2014 122,7 mrd aan goederen en 18,6 mrd (15,2%) aan zorg.

De zorgkosten rijzen werkelijk de pan uit. En bedenk goed dat dit niet de totale uitgaven aan zorg zijn, maar enkel van de huishoudens.
De overheid geeft ook nog eens jaarlijks 75,4 miljard uit aan zorg.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prinsjesdag/inhoud/miljoenennota-rijksbegroting-en-troonrede/huishoudboekje

Dat is €5530 euro per Nederlander per jaar!
Dan zou je dus als gemiddelde Nederlander (levensverwachting 85 jaar) in je leven €470.000 aan zorg verbruiken.
Behalve de grofweg 24.000 die ik uitgegeven heb aan premie en de 1.000 aan eigen risico / eigen bijdrage (dat is voor 10x controle van moedervlekken, €100 voor 5 minuten laten kijken), heb ik verder geen enkele zorg nodig gehad.
Zoals ik (geen zorgbehoefte) zijn er heel wat mensen. Waar gaan al die uitgaven toch naartoe?

P.S. €1200 per uur voor het kijken naar moedervlekken is volgens mij een behoorlijk tarief. Daar word ik door mijn werkgever niet voor weggezet.

0
22 beastyboy

@4
Jaarlijks 2 miljard erbij op de plank. In 2015 lag er al 8,5 miljard. En elk jaar komt daar ruim 2 miljard bij.

1
23 beastyboy

@6
Volgens de feiten is dat ook zo. Maar vooral blijven schreeuwen dat het niet zo is. Misschien dat er nog andere mensen dan 65+ers uw geschreeuw gaan geloven. Ik geef het alleen weinig kans.
http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=80056ned&D1=0%2c2-7&D2=0%2c19%2c27&D3=0%2cl&D4=2%2cl&HDR=G1%2cT&STB=G2%2cG3&VW=T.
De armste 25% gezinnen met een 65+er heeft een vermogen

4
24 beastyboy

** gebruiker verwijderd **

Zag een vrouw tijdens het Zorgdebat die niet naar de dokter gaat omdat ze haar geld liever besteedt aan cadeautjes voor haar kleinkinderen. Tja....

25 verwijderd23941

Verzekeren is een concept waarmee het geldwezen kan speculeren op angst en ellende. Verzekeraars verleiden mensen met psychologische trucs hun geld aan investeerders te geven onder het mom dat alle risico's die ze lopen dan gedekt zijn. Maar in werkelijkheid zijn het bedriegers die zich verrijken omdat wij ons onterecht veilig voelen als we ons geld brengen naar iemand die allerlei beloftes doet.
Velen van ons zouden nooit een verzekering afsluiten als het niet verplicht was. Maar nu heeft de overheid ons verplicht een verzekering af te sluiten voor een basisbehoefte. Daar zit de grootste misdaad: dat een democratische overheid samenheult met speculanten die zich richten op het maken van miljarendwinsten.

Geldmakers zullen nooit een humaan zorgproduct leveren, hun zorg is hoe ze hun winsten kunnen maximaliseren en hun eigen bankrekeningen kunnen spekken. Zorg en vele andere diensten horen collectieve voorzieningen zonder winstoogmerk en zonder veelverdieners te zijn.

2
26 zewa

Zorg en winst maken.
Ik kan er maar niet wennen.
Hoe ver ben je als maatschappij heen dat er ten koste van zieke mensen geld verdiend moet worden?

1
27 elpablo

Goed voor elkaar in dit land. Deze schuld zal hopelijk nog flink gaan oplopen. Dat haalt de fut er wel uit om de ziektekosten te vercommercialiseren. Die hele verzekeringslaag er tussenuit scheelt al een heel stuk.

0
28 hendrik46

@27

Zorg en winst maken. Dat bijt mekaar dus.
Ook de belofte van Hogervorst dat concurrentie de zorgpremie laag zou houden, is een pertinente VVD leugen.
De marktwerking werkt best goed in een aantal sectoren, maar niet in de zorg.

0
29 von Bribbentrop

Ieder gezin betaald even 5 euro en het probleem is opgelost, moet toch kunnen wij als solidair volk
Of zijn er personen bezig die de huidige samenleving aan het ondergraven zijn waardoor er toch scheuren in onze samenleving zijn gekomen

0
30 psje

@8 Wat een ongelofelijke kortzichtige opmerking!

0
31 dummydum

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

inderdaad. die hele asielopvang wordt/is voor heel Nederland onmendelijk geworden, dus stop er mee. m.a.w. asielstop invoeren en wel onmiddellij...

1 minuut geleden geplaatst door ABRACADABRA

Strongoli
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Hij heeft inmiddels aan Bosma z'n excuses aangeboden en zal dit publiekelijk ook nog gaan doen.Bosma: Baudet heeft spijt van uitspraken tegen ...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Khalid Kasem - Buttkicken.nl

Natuurlijk stinkt dit zaakje. Geen overtuigend bewijs betekent niet, dat er "niets" gebeurd is, ze hebben alleen, het bewijs voor dat laatste, n...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

welofniet
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Eens komt de dag dat men zegt VOL is VOL....

11 minuten geleden geplaatst door welofniet

welofniet
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Klaver en ook Paternotte kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen, probeer dan nog maar eens aardig te blijven tegen die 2 sadisten....

13 minuten geleden geplaatst door welofniet

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

17 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

tja, dan vraag ik mij af waarom er een hek om de moestuintjes van een bepaal AZC staat met daarbij teksten in de trant van 'eigendom van...' in ...

23 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Ondertussen. . . . https://www.telegraaf.nl/nieuws/1601058670/steeds-vaker-geweld-en-agressie-door-jonge-asielmigranten-in-opvang-personeel-...

23 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Meedogenloze Russen nu zelf slachtoffer van ‘heilige oorlog’

Rusland heeft de waarschuwingen vanuit het westen niet serieus genomen. De FSB heeft het veel te druk met het opsporen van Kremlincritici, dat z...

24 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Tamil Sex Video ClipVirus Free Porn For FreeBig Tit PicsHot Indian College Girls Sex VideosPoarn Video HdTop Nude CelbsLily From At&t NudeCuloncitas FollandoHd Tren PornSex Girl PussyBf Full QawaliXxx SonnylionAny Fisher PornTiffany Cappotelli PornPornfree TubeGay Porn HotHijra PornHomemade Gay SexSex Ka HindiCreampie Ebony PornNude Teenies VideosEscorpioncita3Big Anal PornAnallesbiansNude Photos Taylor SwiftAnushka Shetty SexSexo En ChicosFc2ppv-3498155Nude DanceBritney SpearssextapeAnissa Kate VrCalista Melissa PornEmasexHaniemRani Ki ChudaiXxx BrezzaMother Daughter ThreesomeAfrican BlowjobsFree Porn MoviedSexo AgresivoTomo Chan HentaiSexy Red PornLas Vegas Swinger ClubFree Brazzres PornPorn DoppelgangerPornographie ViolentePorn With Mom FriendFollando Con NegraXxx20Rockford Skip The GamesKhuli ChudaiFree Brazzers PronOdia Sex Video Full HdKelsey FanbusBhumika Sex FilmMiley Cyrus FuckesGisele PalmerReemarie LeakedHot Bhojpuri SexSunny Leone Blue Picture HdOnlyfans Leaked VedioHally HendrixItsaliyahmarie NudePornojaponPorn Videos StandingKjavXnxx Pamela RiosChudai Ka Video HindiLadkiyon Ka Nanga NachYoga Pants Dry HumpChristy Love CreampieJav.mostChatropolis.comFilms Gratuits De SexeVídeo De Pornô De AnimesVanba BardotErykah Badu NakedSneha BoobsRamya Krishna Hot PhotosWisconsintiffBrunet Porn StarTitanic Nude SceanJapanise Porn VideoSaran VandellaNaugthy AmericaPornh DApplication PornoVvvvxSexiest Porn StarPillow Dry HumpingRiley Reed Porn StarMeganavalonBoudi Panu VideoTarzan English FilmJenifer Lopez PornDoiblelistLegal Teen PornMegnutt NudesDoible VaginalBokep HijaberAsmr Se XPornos NegrasPokemon Futa PornNaughty America NewRomance With Neighborقصص ججنسيةXxnx LesbianGirls Sucking CockFeetbysvettChut Ki Chudai FilmMelone TubeTurk SıkışAndrea Brillantes ScandalsToebe PilladasFstalmodelBbw SexNadia LovePerfect SexxxJesse_switch OnlyfansLatest Porn MoviesBlack DicksuckersBokep IndoneaiaHolly XxxEbony Tickling PornHardcore Lesbian BdsmHentai CbtBlack Teenager AnalVideos Porn CalientesAshwini SexXnxx VoiceUllu Web Series Hot VideoSwedish PornTaboo.desiAva Addams Mike AdrianoXxxnx WhiteNaked AmateurCumtubeShalene Woodly NudeChristy Canyon VideosTop Onlyfans LeakFilms Pornographiques AmateursTop Hd Porn VideosAsians In PantiesKayal SexWebseries ThreesomeSomerray NakedJordan StylesLisa Sexy PicsIllicit69kittyXvideos Gay.com