RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Waylon en Roxeanne emotioneel over muziek Hazes: 'Komt zo ontzettend binnen'

Roxeanne Hazes en Waylon praten over André Hazes. Beeld © Jinek

Waarom is André Hazes zo'n legende? Die vraag van Eva Jinek zorgde gisteren voor een behoorlijk emotionele reactie bij zanger Waylon. "Ik weet nog dat ik midden in de nacht bij een benzinepomp stond. Het was stil, en door de speakers kwam 'Kleine Jongen'", zei hij met glazige ogen. Roxeanne Hazes viel hem bij.

De gebeurtenis bij die benzinepomp was het moment dat Waylon André Hazes ging begrijpen, zei hij bij Jinek. "Het gekke is: als kind begrijp je Hazes niet altijd. Dan denk je: het is gewoon lalala, biertje."

'Droom van iedereen'

Pas toen zijn zoon geboren werd, inmiddels bijna 18 jaar geleden, ging hij de muziek van Hazes echt waarderen. "Als je kijkt waar hij vandaan komt, en wat hij geworden is, is dat misschien wel de droom van iedereen."

Vriend
Lees ook:
Vriend Roxeanne Hazes zet liefje in zonnetje op verjaardag

Roxeanne Hazes, die ook aan de talkshowtafel zat, viel de zanger bij. De muziek van haar vader raakt haar nog meer sinds ze moeder is geworden, zei ze.

'Lied komt zo ontzettend binnen'

Dat geldt zeker ook voor 'Kleine Jongen'. Dat lied komt 'zo ontzettend binnen'. "En ik denk dat dat ook de kracht is van mijn vaders muziek. Het zijn liedjes gemaakt voor jou en mij. We herkennen ons er allemaal in. Dat is wat muziek met je kan doen."

Emotionele Waylon over het moment waarop hij Hazes ging begrijpen

03:38
Het fragment over André Hazes bij Jinek.