Van de EU mag May niet met Trump onderhandelen over nieuw handelsverdrag voordat Brexit is afgerond (businessinsider.nl)


In Brussel is veel irritatie over de snelheid waarmee de Britse regering een nieuwe handelsrelatie wil aangaan met de VS. ...

door Inter in Buitenland  ·  87 Reacties

  • 17
  • 971x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Voor mij bestaat er maar één ding voor iets wat iemand moet....en dat is sterven zoals iedereen en al het andere maakt een ieder voor zichzelf wel uit daar heb je geen Brussel voor nodig.

0
51 jbruntink

Ze moeten in het UK goed achterlijk zijn als ze vol in willen zetten op de VS. Na 4, misschien 8 jaar is Trump weer weg, en met het gemak waarmee hij het TPP heeft doorgestreept kan een volgende president dat ook doen met verdragen met het UK.

2
52 Duoz

De enige reden waarom ze dit doen is omdat het VK het grote voorbeeld moet worden waarom je niet uit de EU moet stappen.

Het MOET falen voor de EU. Want als het VK gewoon netjes er op ongeveer hetzelfde niveau vanaf komt, waarom zitten we dan nog in de EU?

Dit is allemaal manipulatie van de hoogste orde. Als het VK niet in de problemen komt vanwage de keuze om de EU te verlaten, dan veroorzaken ze wel problemen.

4
53 eenechtewetenschapper

De enige reden waarom ze dit doen is omdat het VK het grote voorbeeld moet worden waarom je niet uit de EU moet stappen.

Het MOET falen voor de EU. Want als het VK gewoon netjes er op ongeveer hetzelfde niveau vanaf komt, waarom zitten we dan nog in de EU?

Dit is allemaal manipulatie van de hoogste orde. Als het VK niet in de problemen komt vanwage de keuze om de EU te verlaten, dan veroorzaken ze wel problemen.

4
54 eenechtewetenschapper

@54 Nee zolang je onderdeel bent van de interne markt gaat de EU over de internationale handelsverdragen. Je kunt zelf ook niet onderhandelen want alles is afhankelijk van de EU wetgeving als het om handel gaat.

Het VK kan gerust onderhandelen maar waarover dan ze hebben geen idee hoe hun situatie eruit gaat zien als ze eenmaal uit de EU zijn.

5
55 mike45

@46
Alleen kom je er niet/niet makkelijk vanaf, er is nooit een draaiboek voor bedacht.
Een soort van : “ You can check out any time you like, But you can never leave"

3
56 Lias

waar halen die lui uit Brussel de arrogantie vandaan .
het moet niet gekker worden !!

5
57 beerboeloe

Sommige mensen hierboven houden er maar rare ideeën op na, vind ik.
Mensen die eerst een paar schoenen kopen. Daar dan op lopen tot ze versleten zijn. Dan die schoenen weg gooien om vervolgens op blote voeten naar de winkel te lopen.
Eenmaal in de winkel heb je zoveel pijn in je voeten dat je al blij bent met elk stukje rubber wat kan dienen als zool.
Echter, als je eerder al de moeite had genomen om naar de winkel te gaan, had je alle tijd om op je gemak een nieuw paar schoenen uit te zoeken. Een paar die er wél mooi uitzien, die wél lekker zitten en lopen en die ook nog eens voor een leuk prijsje verkrijgbaar waren.
Maar ja, dat is de EU. Die gunt het een ander niet om lekkere schoenen te hebben. De EU wil dat iedereen die niet bij hun wil horen maar op pijnlijke voeten door het leven moet.

Tijd dat we de EU maar gaan afschaffen, als ze zo over de mensen (en andere landen) denken.

8
58 xtremy

Handelen met voorkennis zou dit zijn, of snoepen van twee walletjes.
Cold turkey eruit en daarna zelfde rechten als bv een Afrikaans land, hebben ze zelf voor gekozen.

3
59 Aart

@58 prachtige metofoor!

5
60 Boortjedont

** gebruiker verwijderd **

“Het is vanuit de EU volstrekt duidelijk dat zolang een land lid is van de EU – zoals Groot-Brittannië op dit moment – er geen bilaterale onderhandelingen mogelijk zijn met derde partijen. Dat staat in de verdragen en geldt voor alle lidstaten zolang ze lidstaten zijn, tot de allerlaatste dag”, zei Mogherini tegen de media na de ontmoeting.


of gewoon de regels volgens van de club waar je lid van bent of opstappen.
maak er maast mee, VK, je zit jezelf alleen maar in de weg dus.

61 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@58

fout.
Degene met die schoenen kiest er zelf voor om ze weg te gooien.

62 ---deleteduser---

Waarom wordt steeds een werkgever werknemer relatie gebruikt voor een vergelijking? De relatie tussen het VK en de rest van europa is meer als die tussen bedrijven. Je spreekt gezamelijk wat af met gelijkwaardigheid als beginpunt.
Europa moet het VK toegang verschaffen tot de interne markt, het VK moet niet voor zichzelf beginnen.
Het VK kan ook onmiddellijk de toegang tot de interne markt opzeggen, en dan ook meteen beginnen met onderhandelen met anderen.
Dat is niet nu zo bedacht, maar vam het begin zo geweest.

2
63 Arthur Dent

Ik heb bekend gemaakt bij de EU dat ik morgen en overmorgen het voornemen heb om met Poetin en vervolgens ook even met Trump op de koffie te gaan om wat oriënterend bij te praten over wat er na de komende uitreding van Nederland uit de EU staat te gebeuren en hoe we daar met elkaar zo verstandig mogelijk mee om kunnen gaan.
Daarmee loop ik dan klaarblijkelijk al het risico dat ik al voor of op Schiphol morgenochtend al staande wordt gehouden omdat de EU niet wil hebben dat ik dit soort gesprekjes met deze echte mannen ga voeren?

7
64 Wil je niet weten

@64 niemand is geïnteresseerd in jouw Poetin en Trump ook niet. Die praten alleen over beleid op het niveau van minister president of president. Lol!

1
65 mike45

Wat heeft het voor nut om uit de EU te stappen en dan weer op eigen houtje nieuwe handelsverdragen te gaan sluiten? Gewoon een einde maken aan arbeidsmigratie en lagelonenlanden, en invoerrechten heffen op goedkope buitenlandse producten die de eigen verworvenheden ondermijnen. Daar moet je je op richten.

4
66 zewa

@66 beetje jammer dat andere landen dat dan ook gaan doen bij Nederland. Nederland heeft een handelsoverschot van 70 miljard euro per jaar. Dus is altijd verliezer aan het einde van de rit.

2
67 mike45

Ondertussen vliegen de reclames van verschillende Chinese EU wharehouses met fast shipping time me hier om de oren op deze site.

0
68 De Antiheld

Nog even zo doorgaan en de EU blaast zichzelf eerder op dan Groot-Britannië kan vertrekken.

1
69 knuter

** gebruiker verwijderd **

@12 : Da's dan een goede reden om er per direct uit te stappen.

70 verwijderd9139144

@29
Is Trump dan betrouwbaar? Hij is zo ijdel dat hij leugens verspreid over de opkomst bij zijn inauguratie. Hij is zo ijdel dat hij leugens verspreidde over de zogenaamde "popular vote". Hij is zo ijdel dat hij elke stap die hij doet laat filmen en/of fotograferen. Ik heb 'm al 20 handtekeningen zien zetten.......
Zowel tijdens de voorverkiezingen als tijdens de echte verkiezingen kon hij bijna nooit betrapt worden op het vertellen van de waarheid. Als zakenman heeft hij duizenden mensen bedonderd. Nog eens duizenden zijn door zijn faillissementen op straat komen te staan. Hij ontsnapte zelf de dans elke keer. Alleen maar omdat zijn schulden geherfinancierd werden door respectievelijk de Deutsche Bank en zijn Russische vriendjes is hij zelf niet bankroet. Vlak voor de verkiezingen beloofde hij dat hij na de inauguratie alsnog zijn belastinggegevens zou publiceren. Nu zegt hij dat niemand daar om zit te springen.
Hoezo betrouwbaar? Zelfs Pinokkio Rutte kan bij hem in de leer.....

1
71 Tismewat

Wat wil de EU doen dan. Sturen ze de Brusselse politie op haar af of zo?

1
72 RazorBlade

@72 Just pull the plug...
De EU kan niets doen, het Vk heeft de grootste legermacht binnen de NATO.
Dus grootspraak vanuit Brussel

3
73 charmeur

@12 @15 Inderdaad handelsverdragen. Het VK wil een handelsovereenkomst afsluiten.
Ja, een ander woord voor hetzelfde is voldoende. Zo werkte het immers ook toen de grondwet verworpen werd.

1
74 Rex

Dwingelanders in dat EU .. Weg met dat Brusselse kasteel van machtsgeil tuig.

1
75 sparta

@73 niemand houdt ze tegen, maar ze zijn zelf al sinds juni die keutel al aan het inhouden.
Als ze op basis van dat referendum meteen naar het parlement waren gegaan om de artikel 50 procedure te starten waren ze nu al vrij ver geweest.
Wel grappig trouwens dat hier alle referendum fans het kabinet oproepen snel naar het parlement te komen met een voorstel, terwijl de referendum gekkies in Engeland de voorstanders van naar het parlement gaan voor een uitvoeringsvoorstel als 'enemy o f the people' beschouwen. Maar ja, het hooivorken boosvolk is zelden op consistentie te betrappen..

1
76 bierneus

@62 Nee, de EU beslist dat diegene pas nieuwe schoenen mag gaan kopen als de oude eerst zijn weggegooid. Terwijl die schoenendrager liever eerst wilde gaan kijken welke schoenen hierna zouden worden gekocht. Dat de oude schoenen weg moesten is logisch, want geheel uit de tijd en versleten.

1
77 xtremy

Weet je wat de EU met de Britten moet doen als ze niet willen luisteren ?
Dan moet de EU ze gewoon uit de EU zetten ! Wie niet wil luisteren moet maar voelen !

LOL

0
78 schuco

@66 Het nut is dat je dan je eigen verdragen kunt sluiten zoals je zelf wil.
En dat je dus niet met handen en voeten gebonden bent aan allerlei zaken en regels van andere landen die perse mee willen praten en beslissen. Soeverein heette dat ooit....

0
79 schuco

Hoe je het ook went of keert..., niemand is gebaat met die mafklappers van de EU top...

0
80 Tjeesus...,

Zoals ik het nu zie...
Iedereen gaat mooie handelsverdragen met elkaar sluiten..., behalve de EU...

O ja..., TTIP lijkt gelukkig ten einde...

1
81 Tjeesus...,

@79 Nederland kan helemaal zelf geen gunstig handelsverdragen sluiten omdat Nederland helemaal niks te bieden heeft aan de andere partij. Er wonen maar 17 miljoen mensen in Nederland dat is een veel te kleine consument markt om serieus te kunnen onderhandelen. Daarom is het uitbesteed aan de EU die onderhandeld namens 550 miljoen consumenten.

2
82 mike45

@81 precies het is gewoon zoals altijd tegen de EU trappen hier omdat het de EU is. Want handelsverdragen zijn prima maar niet van de EU.

3
83 mike45

@82 Nederland en niets te bieden ?
Hoe denk je dat we een van de meest welvarende landen in de wereld zijn geworden?
Blijkbaar denk jij alleen in termen van "Hoe groter hoe beter". Hoe naief...

0
84 schuco

@84 door de export van Nederland maar op import gebied en consumenten bestedingen heeft Nederland niks te bieden met maar 17 miljoen inwoners. En dat is het belang van de tegen partner waar mee je onderhandeld.

Nederland is alleen maar interesañt als onderdeel van de EU en omdat het land daardoor toegang krijgt tot de interne markt van de EU.

3
85 mike45

Nee, als je zakenpartner aangeeft zich te willen uitkopen, sta je hem niet tegelijk toe de inboedel te verkopen om dat te financieren.

1
86 Trompetsignaal

@86 Ligt eraan. Als dat in de eerste plaats al de inboedel van de vertrekkende partij was of niet.
Maar je gunt hem dan toch wel de tijd en ruimte om alvast naar een eigen locatie te zoeken. Alvast wat mensen informeren naar de (bijvoorbeeld) financiële mogelijkheden? Personeel te zoeken?
Zeg maar, wat onderhandelingen doen, vóórdat je echt vertrekt.

Zodat je niet (zoals mijn voorbeeld in @58 ) op blote voeten naar een winkel moet lopen om daar al dankbaar te zijn met een lapje rubber (voor te dure prijs).

1
87 xtremy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Texas Instruments overtreft winstdoel

Mogen ze alle wiskundeleraren wel voor bedanken, met die dure grafische rekenmachines. 😉...

zojuist geplaatst door progressiefliberaal

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Ik zag in het nieuws een item over de hotels waar die Rwandanen in Rwanda opgevangen gaan worden. Prachtige hotels zijn dat. Allemaal betaald do...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

Leuk die minnen.Maar niet interesant, zeg mij maar dat de minners nog nooit een corrigerende tik hebben gehad....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

veld1866
Suriname kan miljarden verdienen aan opvang asielzoekers uit Nederland met wetswijziging

Nou ik denk dat ze daar in Suriname niet op zitten te wachten. En ik denk dat die asielzoekers ook niet echt naar Suriname willen. Ze gaan immer...

3 minuten geleden geplaatst door veld1866

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2 Ben ik met je eens.Ik bedoel uiteraard niet in elkaar slaan maar een corrigerende tik.Ik ben er niet slechter van geworden....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Als je in het ziekenhuis een vrouwelijke arts hebt sterf je minder snel

Mja... Hoe komen we aan meer vrouwelijke artsen dan?...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@14 "Het is voor mij een volslagen raadsel ... Zolang ik dat paspoort dan maar kan gebruiken waar het voor is bedoeld." Waarom zou j...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

Het is een 'beschermde diersoort' die zich daar aan schuldig maakt dus gebeurt er helemaal niets en kunnen gewoon hun gang gaan....

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@1 Kinderen slaan is een teken van onmacht. Er is nog nooit een kind beter gaan luisteren omdat ze geslagen worden of een klap krijgen. Met ...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

@15En hij gaat nog meer verliezen. Opschalen in een oorlogseconomie betekent letterlijk: 'Butter Oder Kanonen', of.... een nieuwe kruiptoc...

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Best Anal Creampie CompilationPictures Of Black PornCgi Vr PornPink Nike ShortsSavita Bhabhi ChudaiVipornGloryhole Secrets Full VideosPorner ProBig Hero 6 PornhubHannah Stocking NakedBoob NudesXrareLocal X Video ComFxpornOld Man And Old Man SexMoms BbcエロアニメKangana Sharma SexMumbai Randi Sex VideoJapan BeastialityCamera PribeShadbase.proPornográficas ColombianasBrian Griffin PornDelhi Ki Hindi BfAsian Shared WifeNewm-006Darla CrenSexy Red DressesSchool Bus SexLexiii LockhartAkshara XxxSex With ForeignersSexy Video Porn Full HdSucking Enormous CocksStepsistersexPoop Desperation PornPor N CartoonCute Porn Star NameMalú Trevejo OnlyfansSania Mirza SexSex Video Boys And GirlsSophia Leone CreampieAanimated PornCumming On Big Titsلیه گوتیXnxx H HamsterWife First TimePorn NokraniSaxye BfBrazzers House 4 Episode 2Interfaith XxxKeerthy XxxHamster Porn HubNetherland SexSexmovietamilSexcamerasScuprnMulheres Brasileira NuaLesbianssex VediosMil EroticosAsssex VideoLatexshemaleMoaning Myrtle PornBangoli Xxx ComBlacked Videos ComSexy SaraSwathi Reddy XxxPorn With Average PenisesSarah ShayeXxx Movie ClipsBus FuckTamilauntysexvideosFocking VedioOil Massage BfReshma PornstarSakara PornPornographie PhotosDavey WaveyOily TitsAtm Sex VideoAnime CowgirlHot NokraniXxxx Com TamilSpicytitPorns XnxxHd Porn VidyoRoxanne KernohanRomantic Sex Video HdSakimi ChanMom Massege PornSxyprn.ccomPornos CaseraChamada De Vídeo PornSexyass.Xxxteen Porn HdXxxvdioeValeria NemchenkoSensual BlowjobAsian Massage Erotic VideoAnal PregnantBengali X VideoOctokuro Ivy ValentineSexfilmsTyler SteelEnglish Sxe MovieSofia LomeliTrike Patrol PornAutumn Falls VixenWestern HentaiSexual Videos XnxxPenes ParadosBaleshwar SexManisha SexyToonsxxxDtep PornHomeless BlowjobXxx CamBhosda VideoKatrina Xxx ComMarathi Zavazavi AudioMolly Rome PornArmani StaxxxPblack PornRoads SexeAlicia KlassWmaf PornRissa May PornStriptease PornôKate Upton NudeJenna PornTsnade NudeBelly Dance SexBengalifuckHardly Pressing BoobsJapanesewhoresAnualsexFree Nude Pictures OfPornstars Of WorldLily Depp NudeMoti Aurat Ki SexHolypornCfnm NetPanties Satin VideosXxnx StoriesPornografia FotograficaJapan BigtitBazzers VediosWyatt Cushman PornSex Video School Teacher