‘Europa is veel te naïef als het gaat om China’ (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  50 Reacties

  • 14
  • 706x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze zijn zo beetje 20-30 jaar te laat met dat idee. Nu rooft China elk land leeg van z'n patenten, kennis en industrieën. ASML is niet de eerste en zeker niet de laatste. Nederland moet zijn poot stijf houden.

4
1 Klompenbrekertje

Trump is de eerste die het lef heeft tegen China in te gaan

Na eerst Trump voor gek verklaard te hebben daalt nu het besef in dat hij gelijk heeft , zelfs de WTO gaf hem in Davos gelijk en Nederland heeft inmiddels een China Strategie

6
2 Vageali6888

"Europa is veel te naief als het om China gaat "

Alleen als het om China gaat? Naieviteif is een van de opvallendste kenmerken die alle politiek correcte mensen met elkaar gemeen hebben.

4
3 Jerry Afriyiekaantje

We hebben totaal geen macht man want we lopen braaf aan het lijntje van de Amerikaanse dictators omdat we bang zijn voor hun sancties. We hebben totaal geen ballen, maar uiteindelijk zullen we daar een flinke prijs voor moeten betalen.

Ik ben het wel eens met alle nieuwe ontwikkelingen over de relatie met China, we moeten gewoon onze innovatie op nul zetten totdat de Amerikaanse industrie de Chinezen weer in haalt en kunnen best nog wel wat jaartjes op onze oude technologie verder. Stilstand is het nieuwe innovatie kenmerk schijnbaar.

Mag ik iedereen eraan herinneren dat de Chinezen Merkel en de EU niet hebben afgeluisterd maar onze vriendjes in het westen toch? Oh, ja dat was niet de bedoeling. LOL

7
4 niet-alles-geloven

Hopelijk houdt Nederland haar poot stijf als het om China gaat. De chinezen zijn inmiddels veel te gevaarlijk.

3
5 smurf

@2 Grappig idd dat ze hem eerst voor gek verklaarde en nu met spoed hetzelfde gaan doen , want hij had toch gelijk.

4
6 solidsteel

Zelf beleid maken? Heel goed. De VS heeft zich er niet mee te bemoeien.

8
7 PuurHagelslag

@4 : Eens met je eerste stuk,
maar: "Amerikaanse industrie"? Welke?

Tesla misschien? Die rijden geen meter zonder Chinese computer onderdelen.

China kan wanneer het wil de stekker uit de Amerikaanse economie trekken,
waarom doen ze dat niet?
Hoe langer ze ermee wachten hoe meer ze naar zich toe kunnen trekken. Denk dan vooral aan grondstoffen.

2
8 Jackd

@1 'Nu rooft China elk land leeg van z'n patenten, kennis en industrieën'.

Ze moeten wel. Zelf iets verzinnen kunnen ze niet zolang de communisten er de baas zijn. Ideeën krijgt men alleen in een open maatschappij waar mensen hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

4
9 Berpke de Poes

Als ASML die machines verkoopt aan China tekent het gelijk zijn eigen ondergang.
maar het is natuurlijk wel snel geld.
Gooi je land in de uitverkoop zegt D66. Wat een stompzinnige partij.

4
10 visvogel

Het zelfde zie je in de door de islam gedomineerde landen. Daar mag ook niet zelf nagedacht worden en er zullen ook nooit innovaties uit komen.

2
11 Berpke de Poes

@10 "Als ASML de machine niet aan China mag verkopen zijn er nog genoeg andere landen die hem willen hebben." Zei de directeur gisteren bij nieuwsuur.

1
12 Berpke de Poes

* Verwijderd door de redactie *

13 Chat Baker

@13 Met gejatte kennis uit het westen.
Kijk eens rond of je ergens uitvindingen ziet die niet uit het westen komen...

1
14 Berpke de Poes

@14 Buskruit. question

0
15 foshizzle

* Verwijderd door de redactie *

16 viene

* Verwijderd door de redactie *

17 Chat Baker

@15 OK. Maar nu iets van tegenwoordig, iets waar we dagelijks mee te maken hebben. Lukt je niet. Ook is een fabeltje dat China nummer 1 in de wereld wordt en Amerika voorbij gaat streven. Dat gaat niet gebeuren. Amerika zal dat nooit toelaten.

5
18 Berpke de Poes

@18 Amerika zal dat idd nooit toelaten.

1
19 foshizzle

* Verwijderd door de redactie *

20 Chat Baker

@20 Ja, maar als je de lijst van uitvindingen van 1912 tot heden bekijkt stelt het niet zoveel voor. :-/

1
21 foshizzle

* Verwijderd door de redactie *

22 Boeke B.

@22 Ook het zwarte garen niet? question

0
23 foshizzle

Ik noem maar de uitvinding van de gloeilamp, de auto, de computer, bestrijding van allerlei ziektes en duizend andere dingen die het leven aangenamer maken.

0
24 Berpke de Poes

@2 "....Na eerst Trump voor gek verklaard te hebben daalt nu het besef in dat hij gelijk heeft ..."

Genieën worden meestal miskend en beschimpt omdat het grote publiek nu eenmaal bestaat uit vooringenomen onnadenkende oelewappers!
Toneelspelers (Obama, Timmermans, Rutte enz.) worden daarentegen als intelligente betrouwbare leiders gezien.....

3
25 CoolMemories

Het enige nieuwe wat uit China komt is dat virus waar iedereen het over heeft. Maar of je daar nou zo trots op moet zijn...

4
26 Berpke de Poes

@13

Nog ff en dan heeft China ASML niet meer nodig. Gemiste kans.

2
27 TitaMagic

@24 De Engelsen hebben het voetbal "uitgevonden" maar die zijn 1x wereldkampioen geworden en Duitsland en Italië 4x en Brazilië 5x.....

1
28 21st Century Guy

@25 Er komt nog een dag dat het inzicht komt dat Trump gelijk had dat hij uit het Parijse klimaatakkoord is gestapt. Het is onbetaalbaar en onzinnig.

4
29 Berpke de Poes

@28 Met cricket verliezen ze ook vaak van hun oud-koloniën.

0
30 foshizzle

@27 Ik heb bij een bedrijf gewerkt dat een nieuw product op de markt ging zetten. Daarvoor werd een productiehal in China neergezet. Alles was prima in orde, nieuwste cleanroom,state of the art. Toen werd er personeel aangenomen. Half jaar later: alle machines naar Eindhoven en de bulldozer over het terrein. Schade 1 miljoen euro. Chinezen zijn niet gemotiveerd. Bij elke werknemer moet iemand meekijken of hij/zij het goed doet. Eeuwig jammer. Paar jaar later ging het bedrijf dicht.

1
31 Berpke de Poes

Europa is te naief als het gaat om moslims.
Daar zit het gevaar.

2
32 ongelovenloos

@31 Twijfelachtig, waarschijnlijk kon het product gewoon niet tegen lcd's op, als het niet commercieel te maken valt en concurrerend in de verkoop worden gebracht houd het gewoon op. Verder valt me op dat je de ontwikkeling in China onderschat, het is weliswaar dat er op patentgebied weinig uit lijkt te komen, maar dat is ook tevens hun kracht, ze houden interessante dingen mooi voor zichzelf, leer er liever van.

2
33 doxbar

@4

Amerikanen respecteren intellectueel eigendom. China totaal niet.

1
34 Vaartuig

@8

Lol. Wat draait er in China zonder Amerikaanse en Europese onderdelen.

Laten we dat vooral zo houden. China gaat met opzet slecht om met intellectueel eigendom. Niet te vertrouwen. Dus ga ze ook niet alle kennis uitleveren.

1
35 Vaartuig

@9

So true!

0
36 Vaartuig

@13

China lukt het niet eens om de diep-ultraviolet (duv) te maken. Deze euv lukt hen dus al helemaal niet. Zelfs niet met de kopieerkunsten van de Chinezen.

1
37 Vaartuig

@20

Islam was ooit ook een bloeiende cultuur in intellectueel opzicht. China ook. Nu... njah, ze kunnen zeker wel wat, maar ze lopen niet echt vooraan.

0
38 Vaartuig

@27

Het lukt China niet eens een duv-machine te maken waarmee ASML een marktaandeel van 85% had. Laat staan dat ze een (goede) euv kunnen maken.

2
39 Vaartuig

Naiviteit geboren uit (korte termijn) economisch belang van multinationals.

0
40 Mappie

@40

Eens. Deze technologie moet voorlopig even uit handen blijven van China. De bedoelingen van China zijn niet zuiver en bovendien gaan ze slordig om met zaken als intellectueel eigendom. Als China zorgvuldiger omgaat met intellectueel eigendom dan en dan alleen komt China hiervoor in aanmerking.

Mijn oplossing uit deze impasse zou zijn om China even te laten wachten op deze EUV-machine. Gewoon 2 jaar wachten, wat onderzoek doen, en als andere landen hun industrie hierop hebben aangepast dan komt China aan de beurt. Ze krijgen het dus wel, alleen iets later.

1
41 Vaartuig

@29 "...Er komt nog een dag dat het inzicht komt dat Trump gelijk had dat hij uit het Parijse klimaatakkoord is gestapt. Het is onbetaalbaar en onzinnig...."

Ja! Wij gaan duizenden miljarden ophoesten voor 0,00001 graad minder temperatuurstijging die ook nog eens wegvalt tegenover de Australische bosbranden.....en ook door de heen en weer vliegende migranten en brandende olievelden in Libië en Syrië omdat Brussel daar zo nodig oorlog moest voeren....!

0
42 CoolMemories

@30 "..Met cricket verliezen ze ook vaak van hun oud-koloniën...."

En Engeland heeft het tennis uitgevonden maar Andy Murray verliest van Roger Federer!

0
43 CoolMemories

@41 "...Deze technologie moet voorlopig even uit handen blijven van China. De bedoelingen van China zijn niet zuiver en bovendien gaan ze slordig om met zaken als intellectueel eigendom. ..."

Ja, Amerika is nog niet vergeten hoe Chinezen op het neergestorte wrak van een Stealth doken in Servië om stukjes van de geheime verf te stelen en naar de Chinese ambassade te brengen......niet lang daarna introduceerde China zijn eigen Stealth...!

0
44 CoolMemories

De order van ASML mag niet worden geleverd van de VS. Wordt het niet de hoogste tijd dat Europa voor zichzelf kiest? De VS bemoeienis m.b.t. bijvoorbeeld de Nord stream 2 en nu ook met ASML is in mijn ogen onaanvaardbaar. Dat de order voor elektrische bussen niet naar VDL is gegaan maar naar China heeft weer te maken met het huidige beleid van aanbesteding. VDL kan eenvoudig weg niet concurreren met een Chinees bedrijf i.v.m. loonkosten en grote van het bedrijf.

0
45 Eric

@45 China is de produktiehal van de wereld en het westen zijn de uitvinders, En dat is prima zo.

2
46 Berpke de Poes

@35 :
Vertel maar welke onderdelen van Huawei apparatuur of van Chinese automerken er uit Europa komen.

Dat we intellectueel eigendom moeten beschermen, ben ik met je eens, maar dan zou je zo ver moeten gaan om de grenzen te sluiten voor Chinezen. Als we ze hier laten studeren, kan je niet verwachten dat ze een blinddoek omdoen als er in de les nieuwe dingen voorbijkomen.

0
47 Jackd

@46 "En dat is prima zo."

Daar ben ik het niet mee eens.

Het ware het beste als zowel onderzoek, ontwikkeling en uitvoering hier plaats zouden vinden.
Veel te duur?
Op de korte termijn misschien, maar uiteindelijk veel goedkoper en al helemaal een stuk veiliger en socialer in eigen land.

0
48 Mappie

Als de produktie verdwijnt verdwijnt ook innovatie onderzoek en uitvindingen, je dacht toch echt niet dat ze op iemand gaan wachten die ergens patent op heeft, dat is alleen maar lastig voor ze dat houd op, dus gaat er iets creatiefs verzonnen worden, zoals dat al decennia gaat in China, ze mogen komen, ze mogen ondernemen, ze mogen er failliet gaan, dat is hoe het dan gaat.

0
49 doxbar

@44

Ik weet niet of er een patent op de verf zat. Militair intellectueel eigendom is meestal andere koek. In dat geval geef ik de Chinezen geen ongelijk (waren het niet Russen?) al benadrukt het wel weer dat ze slecht in staat zijn zelf dat soort zaken te bedenken.

1
50 Vaartuig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

4 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

4 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

4 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

4 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

5 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Most Romantic PornAbigail PornstarNikki Mudarris Sex TapeBlacksonboys Gay PornCuckold CaptiosnChaturbate.Xnxx_18Porn Lesbians TribWives That Love AnalSex New XnxxXnx Best VideoMikalafuentePorndtarB Grade Movies OnlineTiktok PmvTami Erin PornAnicosplayStephanie Mcmahon BoobPornografia Videos TriosCumming DildoesFolla A MadreSexveosLisa Ann SquirtMilf FarmingHentai Non CensurerIndian Beautiful Girl Xxx VideoAsstr SearchXxx Videos AmericanHinbi DfDesnudismo En PlayasVirtual Reality ThreesomeMom Banged By SonAmiri Saito裸胸照片Html Porn GamesNude AsmrJana JennerXxxmomcomUrvrsp-231First Time SexingCardi B TwerkingPorn Video Full Hd Comسكس سناب야동 싸이트 모음Double Anal CreampiesBangla Adult FilmBrown PornstarsWisconsin Tiff PornHentaianime PornDaddys CummingPornhub WorkoutSexs VideoAkame HentaiEat Scat PornLight Skin NakedRedbone BbwSandra LeonBus Sex ComPriya CementVirgin DefloweredTube SexgayNew Hd Video XxxCg X VideosXnxxpictureMaya Rati XvideoGirls Do Porn VideoMia Kahlifa HotDakota Tyler VrForced Pegging PornHotcollegefucksHiking BlowjobLena The Plug New SextapePornhdefArap PornocularSexy Nangi FilmGay Xxx PicsAnouranth NakedPakistani Hot PornBoob GropingLasirena PornSexo VideopornoSexy Bikini PornGayhentiaDesi Bengali PanuYuka MizunoTheyarehuge ComPorn Lesbian HottestBhabhi FingeringAll Cartoon Porn VideosExotic PandaxxxIfunny PornShione ChopperSonny LenoneKkvsh SextapePlayboy SexcapadePutri_cinta NudeCarmen RaeFbbfuckHd Porn MovoeOhmibodmodelsDaughter And Mom ThreesomeTaboofamtazyGay Perv TwitterCnxx.Sarada NakedDripping PrecumHotfallingdevilPixel HentaiWww.hamster.cpmFuck MachinesXxxhubDamion Dayski PornCartoon SexyNerd Baller Tv Uncensored VideosHorny GilfThothunLarj PornFamliy Porn.comSkai Jackson SextapeInnocent NudesSidney Starr XxxWives Who Love AnalThusy ComRajasthani Bf Sexy VideoBe_cuuuuteCute Boobs Sex VideosErika Christensen NudeStormigeeXnxx Free HdSex Sex Video PictureHot Bbw PornTranny SexAsa Arika PornXxx MassagevideoStormy Daniels Porn StarXnxxfuckDeviant PornClaudia Bavel PornOlder Women That SquirtXvideos.colmHot Bbw XxxLesbian Sister PornPorn Star CompanionOverwathc PornFisting GayDesi Bbw Sex VideoSouth Indian Tamil SexThreesome XxxBro Versus SisBig Natural Titys