door Havermout in Binnenland  ·  41 Reacties

  • 2
  • 635x gelezen
Reageer met een Emoji
12
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En waarom zou dat niet voor ALLE jongeren kunnen gelden?

10
1 rolstoeltje

Terug naar hun zandbak is beter

3
2 wijs

@1 Omdat die hun tijd beter kunnen besteden.

4
3 Wild Rover

** gebruiker verwijderd **

Jaren geleden de dienstplicht afgeschaft en nu met de gebakken peren zitten van niet luisterende jongeren .
Discipline is ze niet meer bijgebracht door de generatie luie ouders die geen zin hadden om de confrontatie aan te gaan met de rebelse jeugd , ouders die het te druk hadden met zichzelf en het in echtscheiding liggen was ook zo`n dingetje van die generatie ouders ..
Al met al een kansloze jeugd was dus gegarandeerd , met daarbovenop een onderwijs instelling in afbraak en de criminele jeugd was geboren met medewerking van de overheid die zich overal van terug trok zitten we nu dus met een hele grote oncontroleerbare mensen die nergens meer voor willen deugen behalve voor de PI instellingen van dit land.

4 verwijderd682241

@4 Ok, Boomer. question

11
5 Wild Rover

Er zijn genoeg jongeren die wel discipline hebben en wel luisteren. Daarom vind ik dat probleemjongeren en jongeren die voortijdig afhaken wel een echte dienstplicht mogen vervullen. Dus niet eens een maatschappelijke.

3
6 Ikzeg:

-
CDA-er Heerma probeert wat stemmen terug te winnen met wat geraaskal.
-
Uiteraard is dit niet de juiste aanpak.
Het zijn vooral de ouders die het laten afweten bij deze jongeren.
En dat wordt nu zelfs massaal gedaan; je ziet het resultaat overal.
Vooral bij allochtonen.
Deze jeugd is een tijdbom die op een gegeven moment uit elkaar gaat spatten.
Allesvernietigend. Halve maatregelen zoals een dienstplicht helpen nu niet meer.
-
Wij zullen de paspoorten van mensen die zich niet kunnen aanpassen aan de Nederlandse levenswijze en hun kinderen moeten innemen en deze mensen terug moeten sturen naar waar zij vandaan kwamen. Ook al leven zij hier al decennia.
Er is namelijk door de jaren heen al meer dan voldoende geprobeerd om deze mensen te laten integreren. De realiteit is dat de integratie van veel allochtonen volledig is mislukt en ook nooit meer zal lukken. Dit vindt de weerslag vooral op de latere generaties.
-
Er zijn natuurlijk ook van oorsprong Nederlandse kinderen die problemen geven. Voor hen zou een gedwongen opvoedingskamp op kosten van de ouders in het leven geroepen moeten worden.
/-
-

3
7 MrCally1

We zijn als huidige menselijke cultuur gewoon een stel junkies geworden,corrupt en onbetrouwbaar door de afhankelijkheid van de zooi die we nodig denken te hebben,en je kunt alleen stevig aanpakken als je alles stevig aanpakt.Een tochtje langs de dagelijkse nieuws items laat al gauw zien hoe mensen met elkaar omgaan op de wereld,en met hun wereld,logisch dat de zooi ontspoort,gaat die cda trekpop niks aan doen,die wil gewoon blijven gebruiken en met een decoy zichzelf en z'n volgers in slaap sussen,tegen de tijd dat de houdbaarheidsdatum van die trekpop en believers is verstreken zal het euvel wederom de kop opsteken als nooit tevoren.

0
8 billib

@1 daar is het CDA al jaren voorstander van. https://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/wie-zit-te-wachten-op-een-maatschappelijke-dienstplicht/

Soms is er een partij waar je verder weinig mee hebt die een bijzonder goed punt maakt. Ze proberen al jaren een debat over dienstplicht aan te zwengelen, maar de rest van de partijen willen er niet aan. Echt jammer.

Een dienstplicht voor iedereen zou echt goed zijn voor alles: integratie, samenhorigheidsgevoel, verantwoordelijkheid, discipline en voor de maatschappij hard nodige hulp in bijv de bejaarden sector. Zo raar dat dit niet wordt opgepakt...

2
9 Repelsteeltje

@7 je tweede alinea is gewoon wishful thinking. Hoe fijn het ook zou zijn als we die problemen gewoon ergens (terug) kunnen dumpen. Dat gaat niet gebeuren. Dat is tegen allerlei regels en afspraken en daarmee is het praktisch gezien onmogelijk.

Het heeft zo weinig zin om in te zetten op een oplossing die gewoonweg niet haalbaar is. Je kunt beter die energie steken in (wellicht minder effectieve) oplossingen die wel mogelijk zijn.

0
10 Repelsteeltje

@9
-
Inzetten op ineffectieve dingen die zelfs mogelijk averechts zouden kunnen gaan werken is zinloos. Regels en afspreken kunnen veranderd worden. Dingen kunnen praktisch uitvoerbaar worden als de omstandigheden veranderen.
-
Belangrijk is om vast te houden aan echte oplossingen dan wederom veel geld- en tijdsverlies met non-oplossingen. Dat hebben de laatste decennia aan regeringen die precies dat deden wel bewezen. Het land is er één grote puinhoop van geworden.
/-
-

0
11 MrCally1

Misschien dan ook maar gelijk 'Heropvoed kampen' voor de Ouders van deze jongeren ... want ik hoor dat men daar in China ook goede resultaten boekt onder de Oeigoeren ... en wie weet, als we het dan toch over kampen hebben, wellicht kunnen we altijd nog escaleren naar tewerkstellingskampen.

Flikker toch op met je PLICHTEN ... het valt me nog mee dat ze bij het CDA niet voorstellen om weer verplicht op zondag in de Kerk te verschijnen, met de aanmoediging toch vooral je kleine kinderen mee te nemen!

2
12 mightimouse

** gebruiker verwijderd **

Nou, dat wordt dan een multicultureel, lichtgetint leger, zullen de Duisters nog van opkijken ...

13 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

212. De dienstplicht zou een herademing zijn voor onze straten, buurten en wijken.

Jij zeurt en slaat door, het CDA zegt alleen maar wat wij met de jeugd van dat volk aanmoeten. Laat ze maar eens werken en vechten voor het land waar zich zo graan aan willen hechten.

Turken moeten het Turkse leger in en het wordt tijd dat die dikke Arabier, Mohammed 6 ook de dienstplicht eist van zijn landgenoten in diaspora.

14 verwijderd924924212

@11 welke ineffectieve dingen?

En in theorie kunnen je alles veranderen. In theorie is jouw oplossing prima. Daar gaat het mij niet om. Je hebt te maken met al die andere mensen, van extreem links tot rechts, die niet mee gaan in jouw oplossing. Dat moet wel, want anders krijg je geen beleid voor elkaar.

Het is gewoon niet realistisch. Om dan alle andere zaken die een positieve bijdrage zouden kunnen leveren meteen weg te zetten als inactief is zwart-wit denken.

Leg eens uit: waarom zou een dienstplicht, waarbij jongeren van allerlei allooi bij elkaar in dezelfde situatie worden gezet, hetzelfde behandeld worden en dezelfde (korte termijn) doelen hebben niet bijdragen aan een betere integratie?

En waarom dan niet voorstander daarvan zijn? Dan kan je alsnog blijven lobbyen voor een totaal oplossing die, op zijn zachtst gezegd, wat meer tijd en energie zal vergen om erdoor te krijgen.

1
15 Repelsteeltje

De kinderen moeten doen wat godje zegt, niet hun eigen pad kiezen. foei!

1
16 Chaimileh

@12 pfff typisch... Alleen maar rechten willen en al walgen bij het horen van het woord 'plichten'. Die zaken gaan hand in hand, geinponem.

0
17 Repelsteeltje

** gebruiker verwijderd **

HERSTEL: @14 is als antwoord op @12 , die bij het woord plichten flipt. Maar ik zeg, alle Marokkanen in Dienst, dan zijn alle schoffies van de straat weg.

18 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@15 , Je stelt teveel vragen, oppert teveel oplossingen. Snap je dan iet dat ons land gebaat zou zijn als al die straatschoffies eens 7 weken in een onderzeeër zouden moeten samenwerken, op microniveau?

Geen bidkleed, geen kompas richting Mekka, nee, gewoon doen wat ons land vraagt:

19 verwijderd924924212

@19 als je drie vragen en één mogelijke oplossing veel vindt, ben je niet echt gewend om een gesprek te voeren.

Het is volkomen normaal in een gesprek of discussie de geuite denkbeelden van de ander te bevragen. Als de ander in is voor een eerlijke discussie en daarin mee gaat door daadwerkelijk antwoord te geven (en misschien zelfs wedervragen stelt), krijg je een daadwerkelijke uitwisseling van gedachten. Het is dan ook makkelijker om je te verplaatsen in de ander. Het is dan zelfs mogelijk dat een van de partijen, of beide, uiteindelijk tot nieuwe inzichten komen.

Maar je kunt ook het gesprek gewoon uit de weg gaan, niet ingaan op vragen en gewoon domweg je ononderbouwde mening neerpleuren alsof die voor een ander zomaar wat waard is. Vervolgens moet je je dan afvragen waarom je toch niemand mee krijgt in jouw manier van denken.

0
20 Repelsteeltje

* Verwijderd door de redactie *

21 Dirk2137

@19 , bij de ozd krijg je te maken met een aantal zware keuringen, vergis u niet.

1
22 caso

@4 , ik zie de werkloze lbo-a figuren nog binnen komen in 1996, was met sommigen echt niet te werken.

2
23 caso

** gebruiker verwijderd **

CDA weer in de bocht met een PVV-like voorstel dat het juridisch gezien niet gaat redden omdat het in strijd is met diverse verdragen.

Maar ja, het CDA van Buma weer... dan kun je zoiets verwachten.

24 verwijderd9249148401

@6 Dan leren die raddraaiers ook nog eens gewoon met een wapen om te gaan. Kunnen ze in het vervolg gelijk raak schieten. Sarc off.
Beter lijkt het me om opvoedinstelling weer te gaan gebruiken. 's morgens om 6 uur je nest uit, om 7 uur buiten schoffelen of de rotzooi op straat en langs de snelwegen op te ruimen. 10 uur 's avonds, geen tv of mobieltjes meer gebruiken. Om 11 uur alles stil.
Eens zullen ze het moeten leren om een routine te krijgen. Hoe denken ze dan ooit een baan te kunnen krijgen? Nou ja, voor diegenen die wél een baan willen hebben.

2
25 gaulette

** gebruiker verwijderd **

@4 u schrijft :"Jaren geleden de dienstplicht afgeschaft"

Dat is om te beginnen al niet waar. De dienstplicht is in Nederland niet afgeschaft. De opkomstplicht is opgeschort, hetgeen heel wat anders is.

Daarnaast betrof de dienstplicht slechts ca. 90.000 jonge mannen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar en dat is niet de leeftijds categorie waarover het gaat, die is jonger. Daarnaast zitten ook jonge vrouwen in de groep die ten tijde van de Dienstplicht totaal niet in beeld waren.

Ook ziet u andere factoren over het hoofd zoals de samenleving die ingrijpend veranderd is, zowel sociaal als maatschappelijk.

26 verwijderd9249148401

** gebruiker verwijderd **

@25 ik verwijs u voor dat idee naar @24

27 verwijderd9249148401

@4 , niet afgeschaft, maar opgeschort.

1
28 caso

@15 (en verder): ik zou er als ouder niet op te zitten wachten dat mijn kinderen gaan integreren bij dat tuig.
Want dát is wat er gebeurd.
Kijk op scholen. De Nederlandse jeugd moet zich massaal "wapenen" tegen het agressieve tuig. Zodra er 3 bij elkaar zijn heb je rottigheid omdat ze zich sterk voelen.

Gedwongen mensen laten helpen bij bejaarden etc.
Hoe dom kun je zijn?
's avonds komen ze terug om de zaak leeg te roven.

Pakkans moet hoger terwijl ook de basis, de ouders, moeten worden aangepakt.
Sneller ingrijpen.

2
29 Aunti

@29 , je hoeft idd niet iedereen meer te vertrouwen. Klote maatschappij gaat het worden.

0
30 caso

** gebruiker verwijderd **

@23
Dat was iets anders dan het luie volkje van tegenwoordig als iemand de capaciteiten niet heeft vindt ik het nog iets anders .

31 verwijderd682241

@31 , u heeft een punt, maar zaten er veel tussen die gedwongen vrijwilliger in dienst gingen.

0
32 caso

** gebruiker verwijderd **

@26
Inderdaad als u dat zo wilt stellen dan heeft u formeel gelijk maar ik hoop dat u de strekking van de opmerking wel mee hebt gekregen .
En inderdaad de leeftijdscategorie waar u nu over spreekt is jonger als ten tijde van de dienstplicht maar ook hier geldt dat de strekking nog steeds van deze tijd is ondanks de door u genoemde maatschappelijke en sociale veranderingen .
Discipline is nog van alle dag en dat is een universeel gebeuren waar de wereld op draait , als dat wegvalt heb je chaos en anarchie .

33 verwijderd682241

al die smartphoneverslaafden zouden in dienst moeten. is goed voor ze, wat zeg ik, veel beter

1
34 Roomboterbabbelaar

CDA jongeren worden gevrijwaard en gaan studeren anderen afkomstig uit de lagere sociale klasse zijn te klos.

0
35 jantje van leiden

Voor alle jongeren. Ook CDA, SGP, CU en al dat andere gespuis.

0
36 Uitede aka Espede

Prima idee!
Geld voor alle groeperingen waar jongeren uitkomen!

0
37 Zie Hier

@29 In een dienstplicht situatie kan je als maatschappij gewoon beslissen wat je met de dienstplichtigen doet. Ook op wat voor manier je ze bij elkaar zet, welke regels er gelden etc. Kan je ook zo inrichten op jouw normen en waarden als je dat goed kunt onderhouden en draagvlak voor creëert. Op internaten, waar het thuisfront minder invloed heeft, speelt het hele integratie probleem trouwens ook niet.

Bejaarden zorg is maar een voorbeeld. Inbraken in bejaardentehuizen zijn er niet zoveel, want daar is altijd personeel en is de boel vaak beveiligd zodat dementerende mensen niet weg kunnen. Om daarom het hele idee at te schieten is nogal kort door de bocht. Om iemand daarom dom te noemen is al helemaal een zwaktebod.

En naast de dienstplicht kan je gewoon alles doen wat jij voorstelt. Een dienstplicht sluit geen van die zaken uit.

1
38 Repelsteeltje

@38 bejaardenzorg is iets anders dan een gesloten instelling.
Er bestaan geen bejaardenhuizen meer. Die mensen zitten thuis. En daar heb ik het over als ik zeg dat het tuig 's avonds terugkomt om te roven.
Ongekwalificeerde en ongemotiveerde mensen (specialistische) hulp laten verlenen in een instelling lijkt me geen goed plan.
Of dacht je dat iedereen geschikt is om met dementen te werken?

Ik vind het overigens helemaal geen goed idee om elke jongere maar even te laten hersenspoelen door de overheid.
Het tuig moet aangepakt worden.

1
39 Aunti

@39 het tuig moet zeker aangepakt worden, dat ben je blijkbaar wel met me eens. Heeft verder niks te maken met het onderwerp, maar fijn dat we het ergens over eens zijn.

Verder blijf je maar in gaan op een zeer specifiek voorbeeld. Maargoed, in de bejaardenzorg is er ook tekort aan ongeschoolde mensen. Het hoeft niet meteen alles op te lossen, een beetje bijdragen aan de oplossing van een probleem is ook positief.

En je paranoia over Inbraken wordt ook in de praktijk ontkracht doordat 9 van de 10 bezorgers buitenlanders zijn en het aantal Inbraken wat gelinkt wordt aan het laten bezorgen van de bank of wasmachine ook niet opvallend is. Anders was dat ooit wel ergens vermeldt.

Alles is duidelijk zwart wit bij jou. Alles of niets en geen compromissen of een middenweg, maw totaal onmogelijk om mee samen te werken. Het is gelijk weer hersenspoelen. Is school ook hersenspoelen en daarom onwenselijk? Het hele onderwijs afschaffen dan maar?

0
40 Repelsteeltje

@40 mee samen werken? Waarom zouden wij samen moeten werken?

En over werken gesproken. Iemand die normaal een betaalde baan heeft, is toch geen tuig? Waarom zou die iemand beroven? Dat bewijst helemaal niks.. hoogstens dat buitenlanders die zich aanpassen niet crimineel zijn.

Onderwijs en indoctrinatie is een open deur.
De overheid bepaald wat in de schoolboeken staat en dus wat onze kinderen leren.

Dat ik niet mee ga in jou ideeën wil niet zeggen dat ik zwart wit denk. Het betekent dat ik een ander referentiekader heb en daardoor een andere mening.

0
41 Aunti

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

19 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

23 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

30 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

37 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

40 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Vond de opmerking van Baudet of Klaver even zn broek wilde laten zakken, om te checken of tie wel echt een jongetje is, wel OK.Die Yasser Kl...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Poor Sex VideoHd PornovideoGravity Falls Pacifica PornVina Sky Hookup HotshotMundo HentaAllison Fiona NudeTiara TaeSexi Bf HdMarhati Sex ComNude TwinksConnie Carter VideoXxx GirksBest Dirty Talk Porn StarsLinks Porn DeepwebSlim Skinny BoysStories ImpregnationPorngames Ben 10Deepthroat ComThecollegestripper LeakedBackroomcastingcouch AnalMolly Eskam NudeCj Perry NakedPornor OralXxx Bf MIndian Video Xx ComHalohentaiDragonball Z HentaiPunished With DiapersVideos Pornos GratJake PrestonSexy Bf Movie HindiSexvidoosSas PornPorn Star IndiaDever Bhabhi XxxXxxtamil AuntySoft Blow JobsKamono PartyPorn HentieNudebeach PicsSteve QFisting GrandmaXxx Movies ComSonakshi Sinha NudeXx Video Hd DesiVrkm-1046Videoporno De Esperanza GomezIndian Doctor PornTaboosexclubWild Sex PornStep Sis Caught PornHot Sex Forced VideosSister Masturbates BrotherUpshorts Candidفیلمسکسی ایرانیPamela MorrisonBig Tits And AnalScrewing Sister In LawSexy Lesban PornName That PirnXvideos GauBf Sex Hot VideoKathryn Celestre NudeJapanesse Blow JobVídeos Pornografo GrátisSani Lion Sex VidioTexas Milf PovRule 34 PostsHentai KiwiCuckold GirlfriendAbella Danger Keisha GreyH Q XxxTabu XnxxShes Nothing Butt Gamer Anal TroubleBlonde Teenagers NakedChinese Model PornJabardasti PelaBirthday Party XnxxSexy Girl TeacherHow To Becomd A PornstarX Full Hd VideoMarcela DimovSarameikasai LeakBelle Delphine SextapeXnxx VideoiMassage With A Happy EndingMom Masturbate SonFreesex Movies.comMallu Blue FilmCharissa Thompson PornMadison Ivy SoloAbigail Mac PovAdult Video SitesZoey MonroeAnime Porn VPurani XxxHot OrnKaty18pocaXvideo Sania MirzaReality Kings PornhubForbidden ScienceSarina VakentinaSteph_limaBrazzers Indian SexDesi PukuSexy Tits PornToca Boca PornStar NuesValeryaltamarDakuta SkyeSensualsunshine NudeWwf XxxKelly Brook Sex SceneJulie Kay BbcFit_american_girlXxx Hairy PornAnna Polina VideoWarrior Cats PornFisting PornvideosBoyfrienddickAssgrinding PornWorkplace PornBdsm Porn GamesAmerican Girl Xxx VideoIndian Rap XxxAsian Happy Ending MassageBest Adult GamesAsian VoyeurismAmala Paul Sex PhotosHooker BjHot Desi Girl FuckSex 4 ArabTubo Pornô4k Indian PornHaryanvi Bf Sexy VideoBrazzers Full MoviesSkokaMannga18fxSites 18Nudists In PublicNami TittiesHannah Stocking Assامیلی ویلیسSex Video With BhabiOgierzePorn Star MoveSwathi BfTamil Latest XxxBig Black Nigga Balls HdSquirt. Org