Trump verbiedt buitenlandse ngo’s die abortus steunen (m.standaard.be)


De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een decreet getekend dat het financieren door de Amerikaanse overheid verbiedt van internationale ngo’s die het recht op abortus steunen. Dat besluit zal allicht fel bekritiseerd worden door Amerikaanse verenigingen voor gezinsplanning en voor organisaties die de vrouwenrechten behartigen. Verrassend is Trumps besluit niet: zijn regering bevat heel wat functionarissen die openlijk opkomen tegen het recht op abortus. ...

door Denisova in Buitenland  ·  444 Reacties

  • 15
  • 1744x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@400 - mooi he,

een van de programma's die ik wel kan zien. verder blauw bloed en Holland zingt.

2
401 FUN

@235 Vreselijk antwoord omdat er in 2014 5585 2de trimester moorden werden gepleegd. Waar wij, die dit vreselijk vinden vandaan hebben, vraag je je af: Inspectie voor de Gezondheidszorg: https://fiom.nl/sites/default/files/files/Jaarrapportage%20Wet%20afbreking%20zwangerschap%202014.pdf
Er zijn andere oplossingen dan moord.

11
402 case

filmpje van Lubach schijnt een wereld reis te maken.

1
403 FUN

die Nederlandse Christenen die plasic poppetjes door de brievenbus duwen zullen wel blij zijn met de uitspraken van Trump.

Nederland gaat toch niet met die GEK mee?

4
404 FUN

@381 ; Nee, de pil werkt tweeledig; zorgt dat er geen eisprong komt én dat een toch bevrucht eitje zich niet in kan nestelen.

1
405 Mariska3

@235 - ga niet kijken hoor, 2014. Ned. voor 3 maanden. in Spanje was een late abortus nog lang mogelijk. hoewel het woord abortus een verkeerd woord is in die gevallen.
door de EU is in Spanje nu ook zover dat het voor de 3 maanen plaats moet vinden.

je zal toch zo"n Christen plastic poppetje door je brievenbus geduwd krijgen als je net een miskraam gehad hebt? of als je wel zwanger wilt worden maar dat niet lukt. vieze fundamentalisten.

2
406 FUN

Ze hadden Trump preventief moeten aborteren wat mij betreft...

Maar even serieus, hopelijk slaat dit niet door naar een totaal verbod op abortus in Amerika. Dit zou mijn insziens een achteruitgang van eeuwen betekenen. Ik snap anti- abortusactivisten nooit zo. Dat ze het zelf niet willen prima. Niemand dwingt hen zelf een abortus te ondergaan. Het is een zeer moeilijke en vooral persoonlijke beslissing als vrouw alleen of als stel samen. Mijn tante heeft dit ondervonden helaas. Ze heeft geen spijt gehad, maar wel heel veel verdriet. Ik geloof niet dat iemand zomaar achteloos een abortus ondergaat. Over dit soort levensbepalende keuzes voor individuen hebben deze religieuze extremisten en andere tegenstanders van abortus niets en dan ook niets te zeggen.

2
407 Hobbelpaard

@402 Ik kan in dat rapport nergens ontdekken hoeveel van die tweede trimesterabortussen vanwege medische noodzaak plaatsvinden. Daarom zeggen die cijfers vrij weinig.

Tenzij je graag wilt dat vrouw en ongeboren kind overlijden, of alleen de vrouw (terwijl het kind nog gered kan worden). Dit ivm gezeik over 'een kind heeft een vader en een moeder nodig'.

0
408 Ch0k3r

@408 - niet al te lang geleden werd er ook meer waarde gehecht aan het leven van het kind. moest de keuze gemaakt? dan de moeder maar laten overlijden.

1
409 FUN

@409 ; Nog steeds kan een verkrachter niet gedwongen worden tot een aidstest maar worden zwangere vrouwen heimelijk wel zonder toestemming getest op aids.

It's a mens world.

0
410 Mariska3

@409 Is ook idioot natuurlijk.
Wat ik bedoelde is dat je vaak ziet dat de grootste tegenstanders van abortus van die religieuze fanatici zijn die compleet tegenstrijdige dingen roepen. LGBT'ers mogen geen kinderen adopteren want een kind heeft een vader en een moeder nodig, maar boeiend als de moeder komt te overlijden. :S

@410 Als dat waar is is dat compleet idioot. Was getekend, een man.

0
411 Ch0k3r

@400 TedjeR
Het interesseert mij werkelijk geen ene reet wat Lubach van Trump vindt.
Hoezo is dat belangrijk of relevant ? Wat zou Trump van Lubach vinden ? Wie is Lubach nu helemaal ?

9
412 Big Tony

@407

Vergeet nooit dat het in de VS het zeer fundamentalistische, fanatieke deel van de christenen betreft die zo denken. Het is fundamentalisme ten top; net zoals IS wil dat de hele werld denkt zoals zij doen, willen deze christenfundi's precies hetzelfde, zeker vwb abortus. De wereld wordt pas 'mooi' en ' af', als iedereen denkt en handelt zoals zij dat doen.
En deze groep 'gerelicapten' (zo noem ik ze) had al een groeiende politieke macht in de VS, en dat is nu geculmineerd tot in het Witte Huis. En dus vinden ze dat zij het alleenrecht hebben op de wet, en de abortuswetgeving zal snel in hun voordeel veranderen.

Vergeet nooit dat fundamentalistische religies altijd en overal de pest zijn voor de mensheid. Vergelijk het ook met een CHU en SGP, als die samen 80 zetels zouden krijgen zou Nederland wat betreft vele wetgevingen zo maar een paar eeuwen terug in de tijd geworpen worden. Hier ondenkbaar, in de VS is het nu realiteit geworden.

2
413 weerman

@413 Die Pence is idd nog erger dan vd Staaij

3
414 Ch0k3r

Lijkt Malta wel.

0
415 von Bribbentrop

@4 inderdaad . Volgens mij is het gewoon een bezuinigingsmaatregel . waarom zouden ze buitenlandse ngo,s steunen .

5
416 Rinus55

@416

Waarom dan alleen specifiek ngo's die niet anti-abortus zijn?

1
417 Pegasus

Speciaal voor de kutjesgrijpende president Pisbak en de gristensmeerlap Mike Pence:

2
418 Archeont

Religie kan niet hevig genoeg worden ingevoerd want dan zal uiteindelijk het gezond verstand overwinnen en die sprookjesmaffia verboden worden.

0
419 niet-alles-geloven

Tja, het woord NGO zegt het al een beetje..
''Non Govermental Organisation", dan lijkt het mij meer dan terecht dat die dan ook niet gaan meebetalen..

https://en.wikipedia.org/wiki/Non-governmental_organization

3
420 BenErWeer

@137 "Mijn vriendin en ik hebben een keer een miskraam gehad , we hebben het begraven alsof het ons kind was."

Dan zou ik juist van jou verwachten dat je begrijpt dat een ander de beslissing tot abortus meestal niet zomaar neemt. Dat vind ik vreemd van je.

Omdat jij een moeilijke ervaring hebt gehad, ga je er maar van uit dat anderen het allemaal makkelijk hebben.

1
421 just_a_thought

fake en opgeblazen nieuws..

6
422 geronimo

@171 "omdat een kind even niet uit komt."
Hoe bedoel je 'even'? Ik heb gewoon geen kinderwens (of eigenlijk: wens tot kinderloosheid), dus bij mij komt het nooit uit. Als ik ondanks voorbehoedsmiddelen zwanger raak, kun je er dus vanuit gaan dat ik abortus pleeg (goedschiks of kwaadschiks).

Je kunt niet voor een ander bepalen dat diegene een zwangerschap moet doorlopen. Immers het is jouw lichaam niet, dus als je 't wel doet heet dat marteling.

0
423 just_a_thought

@316 "En voor de hedendaagse feministen is abortus belangrijk omdat ze kinderen haten."

Al zou dat zo zijn (lijkt me echt heel sterk, maar goed), dan verandert dat helemaal niets aan de reden waarom abortus gewoon toegestaan moet zin, namelijk dat een vrouw baas over haar eigen lichaam is.

0
424 just_a_thought

@331 Dat motief maakt dan ook gelukkig geen ene sikkepit uit. Want je bent baas over je eigen lichaam.

0
425 just_a_thought

@215 "Maarja, jij als man zal nooit de horror moeten beleven van 9 maanden de vrucht van je verkrachter te dragen."

Mee eens. Of uberhaupt gewoon een kind moeten dragen dat je niet wil. Het is bovendien ook nog eens niet alleen die zwangerschap, maar daarna ook nog 20 jaar straf want je moet er dan natuurlijk ook nog voor zorgen (immers dat kind kan er ook niets aan doen). Wat ook de reden is dat iemand ongewenst zwanger is geraakt (pil werkte niet goed, verkrachting, teveel gedronken, dacht dat je onvruchtbaar was,...), het zijn allemaal geen misdaden die een straf van 20 jaar verdienen. Natuurlijk mogelijk ook heel slecht voor het kind.

0
426 just_a_thought

@287 "Als wij terug willen naar de jaren 20, zal dat ook gebeuren en er is niets wat je ertegen kan doen..."

Ja, hoor, zulke mannen links laten liggen in de partnerkeuze. Wie wil er nou zo'n ongeemancipeerde kerel? Die heeft immers alleen maar het slechte met je voor.

Terwijl in een relatie zoek je iemand die het goede met je voor heeft. Iemand die wil dat jij gelukkig bent, dat jij je kan ontwikkelen zoals je wil, etcetera.

0
427 just_a_thought

@359 "Er werd tot mijn verbazing niet doorgevraagd waarom."

Dat zou ik zelf ook helemaal niet waarderen. Dat gaat die arts toch niet aan waarom ik dat wil? Bi zoiets prive wil ik me niet nader hoeven verklaren aan iemand die niet mijn partner is.
Maar goed, men zou inderdaad voorzichtig kunnen vragen of men er goed over nagedacht heeft i.v.m. dat sommige vrouwen ook moeite hebben met de abortus.

0
428 just_a_thought

@280 Nou ik kan je vertellen dat waarschijnlijk geen en zeker niet alle vrouwen mannen gaan haten van de pil.

Bron: ik slip de pil. En haat geen man. Nou vooruit, jou misschien een beetje na het lezen van je berichtjes. Maar dat komt dan weer niet door de pil.

0
429 just_a_thought

@44 Ik denk niet dat het recht om baby's te vermoorden iets is om trots op te zijn.

8
430 Elia

@64 Als het leven van de vrouw in gevaar is is abortus toegestaan, voor de rest niet.

Verkrachting is geen reden voor abortus, als het kind ongewenst is kan het voor adoptie afgestaan worden, zijn er weer andere mensen heel blij mee.

7
431 Elia

@232 @267 Ik ben in het algemeen wel 'pro' mannen ook iets meer inspraak geven. Bijvoorbeeld zoals solidsteel al ergens zei, dat ik begrijp dat je geen kinderalimentatie wil betalen als je voorkeur was dat je partner voor abortus koos. Immers jij wilde helemaal geen kinderen, en 't is al erg dat je nu ongewenst kinderen hebt, en dan moet je ook nog betalen. De emotionele kant daarvan kan ik me goed indenken omdat ik ook geen kinderen wil.

(Terzijde: Echter lijkt me het moeilijk eerlijk uit te voeren, want dan heb je natuurlijk de mogelijkheid als je scheidt onder alimentatie uit te komen door gewoon te zeggen dat je het kind niet wilde. En geldt dat dan ook andersom, als het kind bij de vader wil wonen en de vrouw zegt dat ze eigenlijk helemaal geen kind wilde maar de zwangerschap vanwege zijn vaderschapswens uitdroeg? Als de vader het kind juist graag wilde houden, kan hij haar bovendien natuurlijk niet dwingen geen abortus te plegen want het is zijn lichaam niet.)

In ieder geval, een van de plusjes is om die reden van mij. De reden dat ik wel moeite zou hebben nu op dit moment al zoiets door te voeren, is dat in mijn ogen eerst heel bestendig moet zijn dat vrouwen gewoon abortus kunnen uitvoeren. Daar is in mijn ogen nog veel te veel debat over, nog veel te veel mensen denken als Abendland etc. Anders werkt het plan niet, dan kunnen hun partners wel willen dat zij abortus pleegt maar is er een ongelijke sociale druk. Zoiets kan alleen bij volledig vrije keuze...

... en bij gelijke consequenties voor man en vrouw. Want als zij veel meer consequenties ondervindt, kan het niet zo zijn dat ze wel evenveel invloed op de beslissing mogen hebben. En zoals Mariska @281 dat super goed/helder beschreef is er nog een enorm verschil in overige consequenties, die op het moment bijna geheel bij vrouwen liggen.

Maar, hopelijk komen we er wel steeds dichterbij dat dat kan. Mannen en vrouwen worden gelukkig steeds gelijker en zo komen we steeds dichter bij die ideale wereld. Ik heb goede hoop.

0
432 just_a_thought

@431 Het zou prettig zijn als u nu en dan 'ik vind' zou schrijven, in plaats van uw stelligheden. De wet bepaalt wat toegestaan is en wat niet, niet een individuele reageerder en ook niet een religieuze overtuiging.

0
433 Smiling

@165 Zou jij er genoegen mee nemen als abortus alleen toegestaan was in geval van verkrachting en wanneer het leven van de moeder in gevaar is?

4
434 Elia

@431 Stel hé; U bent verkracht en daardoor zwanger geraakt. U zou dan dus liever de zwangerschap volbrengen, met alles wat daarbij komt kijken buiten het feit dat je het zaad (later het kind) van een verkrachter in je hebt?

Ik heb makkelijk praten als man zijnde, maar ik zou dan toch echt dat hoopje cellen (want meer is het niet op dat moment) laten weghalen.

0
435 Bluth

@429 Als mijn vriendin weer een keer boos op me is dan zal ik wel even zeggen dat het komt omdat ze de pil slikt. question

0
436 Bluth

@436 Hahaha, dat zal vast de sfeer enorm verbeteren denk ik question

0
437 just_a_thought

@399 nee, want dan heeft u het weer over individuele afwegingen. Het gaat om het hebben van een keus. Niemand dwingt een ander de keus tot abortus te maken, en gelukkig! Maar dan ook graag niet omgekeerd.

0
438 datkanjijmakkelijkzeggen

@402 ik kan de redenen niet terugvinden. Beëindigde zwangerschappen zegt helemaal niets over de methode.
Zelf heb ik zo'n behandeling ondergaan, waarom...omdat mijn kind niet levensvatbaar was, ondanks het leven dat tot op het laatst voelde. Ja, dat kan ook. Dus graag genuanceerd een mening formuleren, en niet alleen getallen lezen.

0
439 datkanjijmakkelijkzeggen
440 Archeont

@440 , Getverdemme, per ongeluk gemind...

0
441 datkanjijmakkelijkzeggen

@441 : geeft niet, kan de beste overkomen question

0
442 Archeont

Overigens blijft humor het beste wapen tegen halfgare idioten als prez PissBucket: http://www.burrardstreetjournal.com/female-legislators-unveil-male-ejaculation-bill/

0
443 Archeont

@443 Humor blijkt een rekbaar begrip als ik de slechte fotobewerking zie. question

0
444 Dzzz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

Tja je kunt de middelkeeuwen wel hierheen halen maar dan duurt het nog een aantal eeuwen voor ze enige beschaving krijgen!...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ook Jack van Gelder boos op Frans Timmermans om Wilders-uitspraak

Ach eigenlijk kun je dat soort uitspraken van die extremistenclub wel verwachten!...

4 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Russian Deputy Defense Minister Detained On Suspicion Of Corruption

Google TRANSlate: https://www-rferl-org.translate.goog/a/russia-military-ivanov-bribery-arrest/32917822.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@34Ach dat hele gendergedoe is iets wat tussen de oren zit en niets met uiterlijk te maken heeft. Je bent qua uiterlijk òf als vrouw òf als ...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@9 Dankje voor het advies, ik denk helaas dat dat niet meer zal helpen.Of haar moeder moet alsnog opvoeden met terug werkende kracht zij is ...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Defcte burger
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@2 Gewone burgers dreigen niet met geweld , die zetten de tering naar de nering en trekken desnoods de broekriem nog even aan. ...

28 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@206 Gekkie, Jij denkt toch niet, dat ik net als jij de hele dag op deze site zit, nee dat hou ik niet vol, hooguit een uur en 12 min. jouw ware...

36 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

^NIET zou weten hoe je effectief ......

36 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@3 "Volgens het bericht gaat het om een klein groepje bedreigers." Vast weer die fascistische ultra-linksen! /so...

39 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

@3 Ik kan weinig anders doen dan je gelijk geven, ofschoon ik zou weten hoe je effectief iets tegen de vergrijzing kan doen. Maar d...

42 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
LandchutWww Xxx Hinde Videos ComFree Porn To DownloadSexvidios DownloadBaca Manga HentaiLaura Fraser NudeMexico XxnxTamanna ThighsVelamma ComNude Black Women VideosBoy Sex VedioHomemade Asian PornNickpulosRani BfTamil Xxxn VideoQueen Porn VideoJavhihi ComChut FadnaSophia Locke CreampieAsian AssjobXnxx MidgetUsha Sex VideoPassion Porn VideoHorny AnimeHot Mallu BgradeLesbian HypnosisEbony PawgGirlfriendfilmaVideos Para AdultosBrdteengal ComBete Ne ChodaPournvideosPawg NudeMyfrecamMckenzie.valdez PornHunter BrycePiumi Sex VideoDesi Ladki Ki Nangi PhotoHow To Become A Male Porn StarInfluencersgonewildpVídeos Pornor GratisAsian Porn StarsBilatin.enSp00kytitsJada Stevens IgSonmom PornChaturbate ExhibitAsian Cam FemaleManga HeintainEromepornXnxxsex.videosWifloverWhoremongeringBest Erotic MoviesSpinsh PornBengali Local Bf VideoBig Ass Mom SexGay Couple PornAshleykhawaii NudeJasmyn2juicyBachelorette Party Blow JobPorno ClassicTwerk XxxKhubsurat SexJapanese Horny PornErotic DreamzOnlyfans Video DownloadAssfuck HardcoreCamwhores TcHitonmi.laNude Miesha TateNaked Girl VideoPorn Stars NamrJenna StarrFlexible PornBig Tiits HdHindi Hd Porn MovieNaked And AsianMoms Boyfriend PornHidden Cam MastuTwins OnlyfansToys Lesbian PornWomen Farting PornMother CumshotRule 34 Harley QuinnEvelyn Miller NudeAnalporno.BananasuckingSelfie NudesLarna Rhoads PornChinesas Gostosas NuaIs Victoria Justice HotTetas Grandes PornosTik Tok Sex VideoXxx Hd AllAlex Gray ArtSarisexFree Safe PornJennifer Garner NakedBalatkar Porn3d Monster PornDeni Denial PornKuwari Dulhan FilmOmegle Bbc ReactionAngie Dickinson NakedHaddiyon Ka DoctorTamil Hd XxxBabilonaXxx EngAndhra Pradesh Sex9thara Sex VideoKt So It GoesListcrwlerYou PornograficaVideo Of A ClitorisMia Khalifa Fucked HardFingering ClitAnime DoggystyleSophia Vay NudeXxx Of PicRuby May TitsPronhubeTriple Penetration PornDumbemolooViolet Sumners PornRiley Diesel PornDes Films PornographieChatabateSunny Lione SexPorn Videos Of IndianXxx RoomLesbean Anime PornXxx EbonnyPorn En ColombiaXxnx KoreanBig Natural Titty PicsPhub For WomenThick Red Head PornKaydolll Onlyfans LeakedNudegirlsOrgasm ChallengeJaquie MichelWww Xxx AuntyMoriah Mills PovJappansexMature Sex MoviesXxx Indian Web Series VideoSex In BlanketAunty XvedioVintage Classic Xxx