Media & TV

U zond in: ‘Als slachtoffer word je gewoon in je bek gespuugd door dit soort ‘rechtspraak’

23-01-2017 19:57

 

“Ik lees op uw website regelmatig artikelen over verkeersmoordenaars, D66-rechters en fopstraffen, waarvoor mijn complimenten. Laat iedereen maar goed zien dat je als slachtoffer van zo’n gek niets waard bent.

Ik heb me van de week nogal verbaasd over dit artikel. Vooral de tweede zin van de laatste alinea laat mooi zien dat rechters in hun eigen wereldje zitten: “Laten we niet vergeten dat een taakstraf van 240 uur gelijk staat aan zes maanden cel.”

Nu ga ik er niet vanuit dat ze dit zelf heeft bedacht, maar wie dat bedacht heeft is zo gek als een deur. Hoe kan éé maand cel, totaal pak hem beet 720 uur opsluiting, in een klein kamertje zonder de luxe (en gezelschap) van je eigen huis gelijk worden gesteld aan 40 uur (lichte) arbeid in de buitenlucht, waarbij je iedere avond gewoon bij je vrouw aan kan schuiven voor het avondeten en ‘s avonds een biertje kan drinken met je maten?

Daar zit een haast onvoorstelbare factor 18 verschil tussen. Wie bedenkt zoiets?

Daders worden “gebrandmerkt als iemand die iets verkeerd heeft gedaan”, wat niet geheel onterecht is als je daadwerkelijk iets verkeerd hebt gedaan. Als slachtoffer wordt je gewoon in je bek gespuugd door dit soort ‘rechtspraak’.

Volledige naam bij redactie bekend.”