Pensionado grijpt mis (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Overig  ·  33 Reacties

  • 12
  • 870x gelezen
Reageer met een Emoji
2
12

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dekkingsgraden zijn laag vanwege de lage rente,
maar dat is nog maar het begin: als de huidige bubbel knapt gaat het pas echt los.

1
1 Jackd

Mafia bende.
Een ander woord kun je er niet voor bedenken.
Zuur ingelegd geld, waar hard voor gewerkt is, word je op een schandelijke manier afgepakt.
Zogenaamd, om reserves in de toekomst voor de huidige jeugd te kweken.
Hoe gek wil je het hebben? Daar hebben de gepensioneerden van nu, tóch géén boodschap aan? Die hebben daarvoor al gewerkt.
Nu worden ze dubbel gepakt.
Het is niet te bevatten, terwijl de fondsen hun kapitaal, alleen maar enorm hebben zien toenemen en er daarom genoeg reserves zijn.
We worden massaal voor de gek gehouden.

3
2 Strongoli

Met deze rendementen, klotst het water niet meer tégen de plinten op... maar ruimschoots over de plinten heen!
Het gehele verhaal over dreigende kortingen op de pensioenen, begint meer en meer op een bijzonder slecht scenario voor een goedkope horrorfilm te lijken!

2
3 Scorpio

Ongeolofelijk. In 1 en hetzelfde artikel verhalen van 20% rendement, een enorm hoog gemiddeld rendement, en dan ijskoud zeggen dat het zo slecht gaat met de pensioenfondsen dat ze eigenlijk moeten korten, en dat in ieder geval de regels van de pensioenfondsen moeten worden gewijzigd.

Dan stel ik voor dat de nieuwe regels gelden voor de nieuwe inleggers en dat de oude regels blijven gelden voor diegenen, die onze verraderlijke staat hebben vertrouwd toen xe decennialang inlegden op grond van de toenmalige regels.

Of wil men niet hardop zeggen dat de pensioengelden gaan worden misbruikt voor het financieren van de reis van immigranten, o.a. per vliegtuig, zoals afgesproken in Marrakech? Het enige dat ze hoeven te doen, vonden ze, is "investeren" in bedrijven die dat regelen, en dan maken die natuurlijk verlies, hoppa geregeld.

2
4 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

5 grv

De mensen weten niet beter of het gaat zo slecht met de pensioenfondsen.
Het liefst knabbelen ze nog meer van de mensen hun geld af.
Die pensioenfondsen bezitten miljarden.

2
6 ongelovenloos

Het rendement hoort terecht te komen bij diegenen, met wiens geld dat rendement is behaald.
In Nederland dus niet.
Daar worden wèl de absurde salarissen en vertrekregelingen, van de bestuurders van deze fondsen van betaald, die wèl steeds aangepast worden.
De wereld op zijn kop.
En Klijnsma die deze idiote, strenge dekkingsgraden en rekenregels, heeft vastgesteld?
Die zit hoog en droig6op haar commissariaat in Drente, totdat zij zelf, van een of andere, riante regeling gebruik mag maken.
Schandalig.

3
7 Dieke

@7
We worden ronduit besodemieterd , er is 1700 miljard of te wel 1,7 biljoen in kas genoeg om de huidige pensioenen 70 jaar lang uit te betalen , en de baby boom is op de terugweg bezig , is over het toppunt heen . Ja ja spagetti Mario en rollater Jetta kunnen me wat, er worden fantastische rendementen behaald door de pensioenfondsen . We worden gewoon genaaid en misschien wel gekort op het eind van het jaar, geloof het maar niet dat je er ooit nog iets bij krijgt .

3
8 on the mountain top

Als alle pensionado's eens op die partij stemmen die hun (financiële) belangen behartigt dan verandert er eens wat.

3
9 yanyans

@9
Een partij die dat doet bestaat niet in Nederland , geen een enkele

2
10 on the mountain top

@10
Ik ken er 2 Partij voor de ouderen en de SP

5
11 yanyans

Het pensioenstelsel is een smerig compromis wat ooit gesloten is tussen werkgevers en werknemers. De werkgevers vonden het wel goed, zo'n pensioensysteem, maarrrrr ZIJ zouden dan het geld beheren en beleggen. NIET de vakbonden! En daar ging het mis, want die werkgevers investeerden lang niet altijd op een manier die de werknemers konden goedkeuren. Maar ze moesten wel akkoord gaan destijds, met dit systeem, anders was er niets gekomen. Dus beleggen de werkgevers nu ONS geld in clusterbommen, wapens, munitie, chemicaliënfabrieken die ons milieu vergiftigen, enzovoort. Dit systeem is in feite misdadig en moet veranderen. Alleen; de werknemers vechten allang niet meer voor hun eigen zaak; ze stemmen zelfs op de VVD, of anders op populisten die veel beloven maar niets waarmaken. We graven ons eigen graf en de baas is de lachende winnaar van deze gelegaliseerde diefstal.

0
12 weerman

Als op deze manier de kas alleen maar voller wordt, dan gloort er nog hoop dat er nog wat over is over 13 jaar als ik hopelijk aan de beurt kom.

8
13 Doomsdayshaman

@13
Dat denk ik van wel , na rato van inleg zeker . Maar als ze onder de wedstrijd de spelregels maar niet veranderen

0
14 on the mountain top

** gebruiker verwijderd **

Goh wat ben ik blij dat ik in een sector zit waar je zelf mag bepalen wat je opbouwt .

15 verwijderd682241

Hebben we het over de zelfde pensionado die zijn huis in guldens heeft gekocht en met omwisselen naar de Euro zijn huis met 100% waarde heeft zien stijgen?
Is dat die zelfde pensionado die nu zijn huis verkoopt voor 300.000€ en dat voor een rijtjeshuis uit het jaar kruik?
Ja daar moeten we wel medelijden mee hebben proest!
Zal eerder medelijden hebben met de jeugd aangezien die ook voor hun pensioen moet betalen maar het nooit zullen krijgen en dat geld tevens voor de AOW

15
16 Nexit-En-Snel

@16 moeten we medelijden hebben met de jeugd? Die alles al gekregen hebben tijden hun opvoeding waarvoor de ouders krom lagen? En nu weer de ouders willen bestelen van hun pensioen? Neem een lijfrente dan kan u uw eigen pensioen opbouwen.

0
17 Pluten1
18 wijs

@16 Het is geen kwestie van "medelijden" hebben. Het gaat hier om loon wat op een later tijdstip uitbetaald moet worden.

De vraag is dan ook belangrijk hoe het zit met het juridisch en economisch eigendom van de pensioenaanspraken van de deelnemer. Pensioenaanspraken houden een zeker eigendomsrecht in. Immers een deel van de arbeidsbeloning wordt gereserveerd voor de pensioenvoorziening en is daarmee een deel van de arbeidsbeloning. Pensioen is
uitgesteld loon dat wordt gebruikt voor de financiering van de pensioenaanspraak.

Dat persoonlijke eigendom van het pensioen blijkt ook uit de uitspraak van de Hoge Raad in 2012 waarin gesteld werd dat een pensioenaanspraak een zelfstandig vermogensrecht is (een op geld waardeerbaar overdraagbaar eigendomsrecht).

Artikel 17 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie (EU Handvest) door de eigenaar van een aanspraak of recht. Dit artikel geeft bescherming tegen aantasting van zijn eigendom met de wettelijke verplichting om via de rechter eventuele schade te laten compenseren.

Tot slot.
Wat heeft de overwaarde van een eigen huis te maken met je opgebouwde pensioen? Of wil je alvast een voorschot op de erfenis omdat jij zonodig 3x per jaar op vakantie wil en ieder jaar een nieuwe iPhone?

0
19 Belazerd

@16
Waarom moeten ouderen verkassen als dát niet nodig is?
En wát een pensioen te maken heeft met een huur- óf koophuis, is mij ook duidelijk.
Het één heeft namelijk niets met het ander te maken.
Als u minder salaris krijgt, dan gaat u óók uw (eventueel afbetaalde) huis níet verkopen...

0
20 Dieke

@20
Is mij níet duidelijk...

1
21 Dieke

@16 : Op het moment van de wissel naar Euro kostte `1 Duitse Mark 1,10 Gulden. Toen de Euro werd ingevoerd kregen de Duitsers 1 Euro tegen 1 DM en wij nog geen halve Euro voor onze Gulden. Alle bezittingen zijn dus in Nederland GEHALVEERD, behalve als je zo slim was de zaak in US$ weg te zetten voor de wissel en na de wissel weer terug te ruilen. Dan betaalde je twee keer commissie en was nog steeds stukken beter af.

3
22 Wendel

@16 : Dan moet de jeugd weigeren, massaal, te betalen voor pensioenpotten! Eisen dat ze hun eigen pensioen mogen regelen! Als wij hadden geweten dat de overheid zo openlijk zou gaan jatten van ons, hadden wij net zo lang geprotesteerd tot ze de zaak afbliezen. Ze keken wel linker uit, ze wachtten rustig af tot wij bijna aan de beurt waren, dan waren we ook allang niet meer in staat om massaal de barricaden op te gaan. Uitgekookte ratten dat ze zijn.

1
23 Wendel

Gepensioneerden worden al 10 jaar lang bestolen. Ik kan het niet anders noemen. Dat gaat allemaal onder leiding van de ministers van financiën i.c. de directeur van de Nederlandse Bank. Het is mij een raadsel wat hun verborgen agenda is. Maar ik vrees dat de EU binnenkort beslag op die pensioenpot gaat leggen om de pensioenen in Zuid Europa te betalen.

1
24 bozeman

@22 “ Toen de Euro werd ingevoerd kregen de Duitsers 1 Euro tegen 1 DM en wij nog geen halve Euro voor onze Gulden.”

Dat is niet waar. 1 euro is 1,95 DM

1
25 Rare Rakker

Maar ontopic, het blijft een lastig onderwerp. Dr politiek wil niet weer dezelfde fouten maken als in de jaren 80 en 90 toen men ook meende dat de potten (te) vol zaten. Van de besluiten die toen genomen zijn, hebben we de afgelopen crisis de zure vruchten van mogen plukken. Maar de rente staat nu wel heel erg laag en het ziet er niet naar uit dat hij binnenkort fors za stijgen.

0
26 Rare Rakker

@23 Zet eens een "z"voor je nick. geschiedvervalsing is jouw soort goed in.

11
27 Gut

Ach ja, pensioen. Toen ik begon met werken, 18 jaar, had ik al in de gaten, dat ik pensioen zelf moest regelen.

Ik ben nu 65 jaar. 2 Jaar met (vervroegd) pensioen. Ik heb een heerlijk leven.

Kwestie van je boerenverstand gebruiken!

0
28 Pollens

@25 : Ik weet het zeker, omdat ik toen veel met die specifieke wisselkoers te maken had. Dat ze later de papieren vervalst hebben, is toch te verwachten? Ze wilden toch ook van tevoren per se niet zeggen wat de koers ging worden Gulden-Euro? Daarom dus.

2
29 Wendel

@29

Ach gut

Hebben alle 'papieren' van alle Nederlanders vervalst?

6
30 LGK

@28

"Toen ik begon met werken, 18 jaar, had ik al in de gaten, dat ik pensioen zelf moest regelen."

Goh, hoe heeft u dat gedaan?
Want als u in loondienst was, was u verplicht zich aan te sluiten bij het pensioenfonds van uw beroepsgroep

4
31 LGK
32 Rare Rakker

@31 "Goh, hoe heeft u dat gedaan?"

Weleens van sparen, beleggen, vastgoed, boerenslimheid gehoord?

Ja, je was verplicht, maar daarnaast kun je nog meer dingen doen, ipv op vakantie naar Benidorm, 2e hands auto kopen, huis huren, in de kroeg hangen, modieuze kleding kopen, in de voetbalkantine rondhangen, lopen schelden op politici, dat je zo weinig hebt...

Ach ja.

0
33 Pollens

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

7 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

20 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

24 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

26 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

35 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

7 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

8 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

NK. App
Kate Winslet Nude VideosMia Malkova HardcoreIndian Hot Sexy Web SeriesImpregnation SisterNextdoormatesBrother Sister Porn VideoPornographic ParodyCuminside MeSophie Rose NudeFree Sex VHappy New Year SexBailey Sarian NudePics Of Older Nude WomenCarolina Samani LeakBangla Blue Film BfNaughty Amerika ComStephanie Collier PornHentaidude.Fifty Shades Of Grey Hot ScenesNew Malayalam PornNoughty AmaricaDry Humping Lesbians Porn321 Porn ChatNooro ReviewsAnushka Sex Videos PhotosMarathi PonrMonster Musume Rule 34XxxxxxcccBrunette Teen NudeDesi Hindi Audio MmsRosa Caracciolo NudeMelhores Filmes PornoresPorn D.pTeendildoBigtits SmokingForced Porn Free VideosPorn WallpeperManga X OrigineFilmes Pornô Brasileiro CaseiroGirlfriend GangbangedPrincipal SexAuntysex VediosAsian ThumbsVideo XxxnAmy Rise PornMalayalam Sec StoriesNew Xnxx SexPriya Price PornstarDeauxma PornStewardess PornAmateur Allure Pre AuditionsNdonesia PornXideosLifeseleectorFucking PussyLastaryaSunny Leone X PhotoMartina Smith PornBritsh PornTeen Titans XxxWife Caught Cheating On Hidden CamPorn GmaPornoespañol GratisSlotto CashXvidros.Step Mom FemdomBig Ass Girl SexRussian Model NudePorn MuzikH E N TaiListcrlersCharliegirllGabby Ortega PornStoya VideosTeamsketPornoespañol.Cream Pie For MomNude Selfie Of WomenSuhagrat Ki SexHijbi PornEthiopia PorneMujeres Hermosas DesdudasPrivite VoyerOnline Porn DownloadJerk Off With MeSophia Di Martino NudeJapanese Sex Hd VideoGigantomastia PornMobil PornaGa Porn StarsBollywood Actress Sex XxxAshlynn GereIndian Perfect GirlVery Hot Girl Xxx亚洲色情网站SekshVictoria June Sex VideosGay Sex MassageLesbian Sex TubeMia Khalifa MasterbateHomemade SwingersSmall Tits Big NipplesLatinas CachondasSkip.the GamesXxx Video CollGirls NudeSpy Mom PornOnline Stripping GamesWww LiterocticaSexe Amateur BeuretteNatille MarsBig Black CocTsliveAfair Sex VideoAmuture Wife PornDrunken Party PornRina IshiraPiron VideoMckenzie.valdez PornAnanya Pandey Hot SceneAayushi Jaiswal Sex VideoRobloz PornSex Pic BoyDrunk Xxx VideosBdsm XxxxNaked TeenboobsPorn Bed色言情小說Ebony Deep Throat BbcFuddi ImageMarathi Navra Bayko JhavajhaviForce Sis PornHugeshemaleHottest Female Black PornstarsMature Women NakedNude Beech PicsBoyfriend Pressing BoobsSkin Diomond PornScatgirlStripchat Ao VivoXnxxhotmomElenq KoshkaAnnabell RedHidden Massage CameraWww Com In Xxx VideoEnglish HentaiR/realgirlsLargre PornCaedi B PornLndiansex