door Hadito in Economie  ·  32 Reacties

  • 4
  • 816x gelezen
Reageer met een Emoji
3
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het gaat dus over de puinhopen die Kok, Balkenende en Rutte veroorzaakt hebben. En daar heb je geen diepgravend onderzoek voor nodig. Dat weet de gewone man allang. Gewoon buitengewoon ondeskundig bestuur hebben we in Nederland. Zeer slechte bestuurders. Met weinig kennis, kunde, expertise en levenservaring. Helemaal los van de werkelijkheid.

4
1 smurf

** gebruiker verwijderd **

Precies.
Ik zou dat stikstofprobleem tijdelijk aan mijn laars lappen en als overheid de bouw de komende 2 jaar gewoon laten bouwen en in die tijd voor een degelijke oplossing zorgen.
Maar dat is waarschijnlijk te simpel gedacht...
En of je met heel veel wijsheid dan maar moet accepteren dat de komende jaren de bouw platligt en daardoor veel mensen buiten moet gooien, ja, dat is hogere wiskunde.
Ik snap het niet meer...

2 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

3 RubberDuck

Ik heb schaduwnetwerken gezien waar bedrijven van elkaar onderling in het geheim zakenpartner zijn en zo’n een nietsvermoedende organisatie helemaal leegroven.

2
4 Tafka Mike

** gebruiker verwijderd **

@3 : Da's helemaal een fraaie question

5 verwijderd9139144

@4 : komt omdat bedrijven zo afhankelijk zijn van externen tegenwoordig. Dat als je gaat als interne werknemer gaat aankaarten dat er iets niet aan de haak is je zelf op je lazer krijgt. Als externen er lucht van krijgen kenmerken ze je als een bron van weerstand.

2
6 Tafka Mike

De race to the bottom qua sociale zekerheid en arbeidsvoorwaarden.

Flexwerkers hebben te weinig rechten in verhouding tot vaste krachten en dus moeten de met keiharde strijd verkregen rechten van vaste werknemers worden teruggebracht. En als oncontroleerbare en manipuleerbare tegenprestatie moet er meer worden geinvesteerd in onderwijs.

Al;sof dat de problemen van flexwerkers op gaat lossen. Wat een grove onzin. Het enige dat er gebeurt is dat vaste krachten er op achteruit gaan en werknemers als geheel in de stront belanden!

1
7 Hollander1967

Die Borstlap (CDA) heeft dus van 2002 tot en met 2016 in de Raad van State met zijn christelijke piemel zitten spelen
De gewone man is weer het haasje

2
8 Bollieboos

Die Borstlap (CDA) heeft dus van 2002 tot en met 2016 in de Raad van State met zijn christelijke piemel zitten spelen
De gewone man is weer het haasje

2
9 Bollieboos

Ik bleef hangen .

2
10 Bollieboos

Dus flexwerkers duurder maken en de mogelijkheid om vaste medewerkers in rustige tijden minder te kunnen laten werken....

Dus we doen dom of zijn dom zoals alle bedachte ideetjes van het rijk...
De werkgevers zullen massaal aan de vaste medewerkers gaan en deze worden dan ingedeeld naar gelang de hoeveelheid werk.

De vaste kracht is dan een vogelvrije flexwerker....de heer kutlap heeft weer zijn welverdiende centjes binnengeharkt, wat een leeghoofd ook

En dan roepen als het niet zo blijkt te werken bij het ras mensen....maar dat was niet de bedoeling van mijn plan/ wet...

0
11 ActiveRush

@1
Eerst zelfstandigen uit de ziektewet halen omdat ze zogenaamd "zelfstandig" moeten zijn.
Nu na zoveel jaren inzien, dat het niet werkt en pleiten voor een verplichte verzekering voor iedereen.
Waar hebben we dit beleid meer gezien?
* de participatiewet,
* de sluiting bejaardenhuizen,
* de marktwerking in de zorg,
* bezuinigingen onderwijs, politie
* toeslagen belasting,
* flexwerken,
Enzv..
Tot slot, de aanslag op onze sociale zekerheid, door nieuwkomers, die nóóit iets zullen bijdragen aan onze maatschappij.
Goed dat dit rapport laat zien, waar de urgente problemen spelen.
Partijen zullen bij de officiële presentatie van het rapport, wel weer "geschokt" en "ontzet" zijn, over de uitkomsten.
De vraag is, óf zo'n rapport wéér niet in een lade verdwijnt en er niets mee wordt gedaan.

0
12 Dieke

Nederland verliest alles als we deze weg blijven volgen.
Daar hoef je geen geleerde voor te zijn om dat te zien.
Ze maken niet eens aanstalte om maatregelen te treffen.
Dus er gaat niets gebeuren waardoor bepaalde zaken gewoon door gaan en verergeren.

2
13 ongelovenloos

Wanneer ze het verschil tussen netto loon en bruto loonkosten eens een stuk kleiner maken dan gaat iedereen er flink op vooruit.
De overhead wordt te groot.

1
14 carpenter

@1
"Het gaat dus over de puinhopen die Kok, Balkenende en Rutte veroorzaakt hebben."

Het is juist een puinhoop omdat Kok, Balkenende en Rutte er tot heden niks aan gedan hebben

6
15 LGK

@14

uhh?
Als uw netto loon gelijk blijft en bruto gaat omlaag (is minder premie en belasting), hoe kan dan dat iedereen erop voorruit gaat?

6
16 LGK

@15 Dat is niet waar wat je schrijft. Verder ben je wel een slimme vogel. Vroeger bleven mensen hun hele leven bij een baas. En bij die baas werd je ook opgeleid. Vaak had je dan ook een divers takenpakket. Je was overal inzetbaar. Dat is allemaal kapot gemaakt. De 3 criminelen hebben echt ongelooflijk veel kapot gemaakt in Nederland. Allemaal voor het grote geld. Vroeger waren dit soort zaken gewoon veel beter geregeld. Het ging eigenlijk vanzelf zonder dat iemand zich er druk over hoefde te maken. Het was een natuurlijk proces.

2
17 smurf

Tja dat krijg je als je VVD stemt. Puinhoop.

1
18 Domme Geit

40 procent fleswerk en 1,3 miljoen zzp-ers

0
19 Querulijn Xaverius,

@19 flexwerk

0
20 Querulijn Xaverius,

Begin maar eens bij de uitbuitburau,s in dit land ,veel harder aanpakken al deze gasten hebben veel te veel macht gekregen op de arbeidsmarkt en heel veel kapot gemaakt

0
21 Joepie

@14 Uw tekstverwerker staat ingesteld op het Engels waardoor overheid "overhead" wordt ?- in praktische zin overigens hetzelfde. Ik ben het overigens met u eens. Kijken we bijvoorbeeld naar Duitsland dan zijn onze bruto lonen 20-30% duurder bij gelijkblijvend netto loon door de sociale premies, AOW bijdrage en bijdrage aan het aanvullend pensioen. De Nederlandse politiek wil één Europa maar de Nederlandse overheid zou gelijkschakeling van de belastingtarieven financieel niet overleven.

1
22 Conradijntje

@16 Minder belastinginkomsten is voor ambtenaren en ontvangers van uitkeringen misschien geen vooruitgang. Echter betalen we nu met alle belastingen opgeteld 75-85% van ons bruto salaris aan belasting. Komt de overheid 1% tekort dan moeten ze 5-6% extra bij de werkende burger weghalen - dat is geen stabiele situatie. Mogelijk daarom dat ze afbetaalde huizen belasten, jatten van aanvullende pensioenen, vermogen zwaar belasten, plannen hebben om de AOW af te bouwen ed. Overigens kan je ook stellen dat de overheid dankzij de gasvondst 50 jaar geleden nooit zuinig met geld hoefde te zijn: er was toch geld zat. Het heeft de overheid spilzuchtig gemaakt. Het wordt tijd dat er efficienter gewerkt gaat worden, koninkrijkjes bij de ministeries afgebroken gaan worden en er minder subsidie aaan onnodige projecten gegeven gaat worden.

2
23 Conradijntje

klimaatbeleid is kampioen als het gaat om funest zijn ...

@23 met dank aan Joop de Uyl (PvdA)

1
24 Lambaster

@24 De overheid staat met de rug tegen de muur: ze hebben eigenlijk al ons geld (of meer!) nodig om uit te komen en dus jatten ze van de aanvullende pensioenen en worden er klimaatmaatregelen verzonnen. Echter van die 15-20% die de burger netto overhoudt kan natuurlijk nooit 1000 miljard of meer extra betaald worden tussen 2020 en 2050.

Joop Den Uyl heeft de democratisering bij de overheid ingevuld in de jaren zestig waarbij de gasbaten deels werden aangewend aan linkse hulpverleningsbaantjes - denk aan het typetje Sjakie bij de serie Flodder.
Zou je overigens de serie Flodder moderniseren dan zou Sjakie de begeleider van Achmed of een transseksueel zijn natuurlijk. Misschien een ideetje voor RTL7?

1
25 Conradijntje

@25 Lou Landré is geweldig:


Klimaatbeleid kost 100 rijksbegrotingen alleen al voor opslag van energie (Hornsdale tarief).

0
26 Lambaster

@23 Zoui het er iets mee te maken hebben dat het toptarief is verlaagd in de inkomstenbelasting en de multinationals 20% in plaats van 33% winstbelasting zijn gaan betalen. Zouden daarom de uitgavenbelastingen omhoog zijn gegaan.

Zelfs in Davos roepen ze op dit moment op tot meer belasting voor de rijken onder de leuze we hebben 2 mogelijkheden: eerlijke belastingen of hooivorken!

0
27 Hollander1967

@22

Ik heb bewust overhead geschreven.
Het is niet alleen de overheid maar ook de dure bedrijfsverenigingen en verzekeraars.

0
28 carpenter

@21 : idd nog even en ze kunnen zichzelf arbeidsinquisitie noemen.

0
29 Tafka Mike

@27 De Nederlandse overheid heeft vooral in de jaren zestig de overheid flink uitgebouwd met behulp van de aardgasbaten. De gemeente Amsterdam heft bijvoorbeeld evenveel ambtenaren als de gemeente New York maar deze laatste is natuurlijke factoren groter. Nu die aardgasbaten er niet meer zijn en men de afgelopen jaren alleen geleerd heeft om geld uit te geven en koninkrijkjes op te bouwen voor ex politici/bestuurders dreigen de totale belastingen de 100% te naderen.
Omdat belastingen op arbeid altijd vergeleken worden tussen landen en omdat de neoliberalen altijd zeggen dat de belasting op arbeid niet te hoog mag zijn zijn die percentages verlaagd.
Overigens zijn de lonen qua koopkracht de laatste 20-25 jaar aan het dalen dus ook daar zullen de belastingopbrengsten relatief minder zijn.
Echter de belastingen op het uitgaven patroon waaronder de BTW, lage en hoge tarief, energiebelasting en diverse gemeentelijke belastingen zijn verhoogd.
En we zien verder dat bij een inflatie van 2-3% de overheidsbudgetten eerder 5-6% elk jaar stijgen - waarom is dit nodig?

1
30 Conradijntje

@30 De belasting op arbeid is niet hetzelfde als inkomstenbelasting. Nederland is een van de landen met een relatief klein rijksambtenarencorps en van die ambtenaren zit 80% in het onderwijs, verpleging of beveiliging. 20.000 ambtenaren zorgen voor wetgeving en aanpalende diensten (ICT, Facilitair Beheer). Dit is exclusief het leger. Over de hoeveelheid gemeente ambtenaren gaan de gemeenten zelf maar ook daar zitter er relatief veel in uitvoerende diensten (Stadsbeheer). Dat is in New York allemaal uitbesteed maar daardoor niet goedkoper.

De overheidsbudgetten in nederland stijgen door belangrijke infrastructurele maatregelen die worden genomen. De uitbreiding van de havens in Rotterdam, Vliegveld Lelystad, de ophoging van de kustlijn en rivierdijken etc. vallen niet onder normaal belastingbewind. Bovendien gaat veel van dat geld gewoon naar uitvoerende bedrijven die daar hun directie en werknemers van betalen.

Dat de lonen al zo lang dalen komt omdat de primaire lasten door privatisering zijn verveelvoudigd. In 2001 betaalde ik 660 gulden ofwel 300 euro voor mijn rijtjeswoning in Den Haag. Op dit moment bijna 20 jaar later doet diezelfde woning 2750 gulden ofwel 1250 euro. Dat is meer daneen verviervoudiging in 20 jaar. Het minimumloon is maar met ca 27% gestegen en niet met 400%. Dit geldt voor veel meer voormalige publieke voorzieningen zoals ook zorgverzekering en energielasten. Daar komt de koopkrachtdaling vandaan.

Er moeten dus juist weer meer overheidstaken worden genationaliseerd want anders wordt het onbetaalbaar.

0
31 Hollander1967

@31 het gaat niet alleen om de aantallen maar ook om de kwaliteit van de ambtenaren. Overigens zie jij alleen maar verpleegsters, politiemensen onderwijzers ambtenaar , ik zie beleidsmedewerkers, bestuurders en management. Bij de privatisering van de overheid 25 jaar geleden werden uitvoerende taken geprivatiseerd en de bestuurders mochten blijven. We hebben dan ook veel bestuurders die wetten maken maar niemand om te zorgen dat ze nageleefd worden. Faalhazen worden weggepromoveerd (NB Mijn vader volgde de merkwaardige carrière van ene Tjibbe Joustra die 3x werd weggepromoveerd). Denk aan de belastingdienst: ze menen het probleem nu te moeten aanpakken met twee niet functionerende kapiteins op het schip. De meeste ministeries zijn PvdA, CDA, GL etc koninkrijkjes waar de bewindslieden onaantastbaar zijn. De hele privatisering van de zorg had als doelstelling om oud-politici aan leuke bestuursfuncties te helpen. NB Ik heb een oom die in de raad van bestuur van verpleeghuizen zit en die heeft half CDA op zijn linkdln profiel staan, Geld voor het onderwijs, politie en zorg belandt meestal bij het management of idioot luxe gebouwen en niet bij de onderwijzers, politiemensen of de zorg zelf.

2
32 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Duitse oud-leider Schröder voor onderhandeling Westen en Poetin

Wat valt er te onderhandelen?...

1 minuut geleden geplaatst door sockknitter

Marrie1
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Waarom worden niet alle Nederlandse politici onderzocht of die foute banden hebben met Rusland ? ...

14 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Nicks R. Van
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

Vreselijk die zoeloelippen. Wat kan een mens zich lelijk maken. ...

18 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

ABRACADABRA
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

inderdaad. die hele asielopvang wordt/is voor heel Nederland onmendelijk geworden, dus stop er mee. m.a.w. asielstop invoeren en wel onmiddellij...

32 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Strongoli
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Hij heeft inmiddels aan Bosma z'n excuses aangeboden en zal dit publiekelijk ook nog gaan doen.Bosma: Baudet heeft spijt van uitspraken tegen ...

36 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Khalid Kasem - Buttkicken.nl

Natuurlijk stinkt dit zaakje. Geen overtuigend bewijs betekent niet, dat er "niets" gebeurd is, ze hebben alleen, het bewijs voor dat laatste, n...

40 minuten geleden geplaatst door Strongoli

welofniet
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Eens komt de dag dat men zegt VOL is VOL....

41 minuten geleden geplaatst door welofniet

welofniet
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Klaver en ook Paternotte kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen, probeer dan nog maar eens aardig te blijven tegen die 2 sadisten....

43 minuten geleden geplaatst door welofniet

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Office Secretary SexHot Sexy Women XxxAsian AsspornSneaky Mid Movie FuckCumshots On NylonsManhea PornGaypor黄色网站地址Naked Virtual RealityXxxtaxiPorn VdiosXnxxxindianOdia Sex XnxxAnime FingeringKathiyawadi Gujarati SexOrn TubeMassage Parlor BlowjobDowlode XxxSpoungbob PornFull Chudai VideoIndian Lund SexMariekaleida NudeAndy AdlerGf Xxx ComXx Full Hd MovieNicolette Shea Porn VideosOnly Fans MilfAmime Porn VideosNova Flame HeavenpovLord Of The G StringsJapan JavpornStephoshiri NudeNormal Women NudeSaugandh FilmStreamers Gone WildFitmilfHoy Lesbian PornMuslim Hd SexXnxx Video ConThelilianagarciaAudrey Bitoni Porn VideosHindixxxcomBoobs Feeding HusbandMelonstubrJapanese Porn FreTrans Mom PornPorn LovemakingDarlene Amaro PornUnas Películas PornosLesbianorgy PornSexes GratuitDirtysgipServeur Discord.nudePersephanii NakedBraylin BailyAbella Danger PornolarıXnxx Pro ComAlex D PornNaked Beach In CanadaPervnana PornDogfartsnetworkFilm Pornographique FrancaisTelugu Sex Video Telugu Sex VideoXxx Video 2016Fsi PirnMs London XxxMalik DelfatyJapan Live SexGranpa PornThick NipplesVidio Porno GratisErome JoiVanessa Williams Nude PhotosMakima R34Xxxx Hot Girl VideoShizune PornCockroach PornCurbate PornThunder Rosa NudeRadhika PornHard Girl PornHairy PussiesNadine JensenImagenes De SexoSkylarxrraeePorgayRyan Connor PornstarGay Sex Stories In HindiMarathi Xnx VideoLeggins PornMichiru KujoBoobsredditXramestGrey Fox LoungeIndian Sexy Film Indian Sexy FilmLindsay Lohan NudeBlondie BeeTits BouceGat Massage PornAmerican Hot Girl XxxOmegle PussyPron Hub IndinVella Lovell NudePascals Sub SlutsHttps://onlyfans.com/Fotos NudeSavita Bhabhi Ko ChodaMolly Collins NvgDelivery Chinko O Tanomitai Onee-sanLennox Luxe VideoMami Porn VideoAdult Porn CartoonsMature Tube.comCerdas ComLilushandjobsShaitan Web SeriesInternational XxxX Videos SuAngreji Bp SexThe Queen Of BlowjobsBachlorette Porn PartyKomik DewasaPorun HupGif PorniFoto De BoquetesBlack Lasbian PornSexy GayHindi Actress HotTamil Sex MilkGenie Exum LeaksPorn Best QualityDane DanelsForogoreSkyexxxsummers LeakedXxx Hd Bengali VideoIndian Desi Bhabi Porn VideoAurat Ki Chut Ki PhotoBrother Sister Share Bed PornPfull PornBest Of The PornVoyuerhouse.tvHot Muscles 6t9Jaiden Animations NakedBlow Job CopilationPorn Gay MonsterAnushka Sen HotSexyvdioNaked Girl MassageBest Adult Bollywood Movies91 网站