Rechtbanktekening van de Oostenrijkse huurder en klusjesman Josef B. en diens advocaat Yehudi Moszkowicz tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak Ruinerwold tegen hem en hoofdverdachte Gerrit Jan van D.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van de Oostenrijkse huurder en klusjesman Josef B. en diens advocaat Yehudi Moszkowicz tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak Ruinerwold tegen hem en hoofdverdachte Gerrit Jan van D. © ANP

Stem verdachte Ruinerwold opgenomen ondanks verbod

De stem van Josef B., verdachte in de geruchtmakende zaak Ruinerwold, is ondanks een expliciet verbod van de rechtbank toch door de pers opgenomen. B.’s advocaat Yehudi Moszkowicz zei hierover ‘verbaasd’ te zijn, nadat Eva Jinek in haar talkshow dinsdagavond een fragment van de opname afspeelde. B. was niet in beeld, alleen zijn stem was te horen. Moszkowicz was gast aan tafel bij Jinek.

  1. Doodnormale autogarage is middelpunt van grote plofkraakbende: 16 verdachten voor de rechter
    PREMIUM
    reconstructie

    Doodnorma­le autogarage is middelpunt van grote plofkraak­ben­de: 16 verdachten voor de rechter

    Maar liefst tachtig zittingsdagen in de rechtbank: het grootste strafproces ooit rond plofkraken begint donderdag. Zestien verdachten uit Utrecht en omgeving staan in Duitsland terecht voor het veroorzaken van zo’n negentig explosies bij pinautomaten. Buit? Miljoenen euro’s in totaal. Hoe twee alerte politieagenten deze zaak aan het rollen brachten.
    Utrecht, Amersfoort, Soesterberg