PvdA: maak zelfstandige net zo duur als vaste kracht (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  31 Reacties

  • 3
  • 600x gelezen
Reageer met een Emoji
8
3
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goed plan... maar dan kan het minimumloon ook wel omhoog...

0
1 smurf

Sovjetideeën om ZZP'ers weg te pesten.

5
2 Wild Rover

@1 Dat vind die sukkel Koolmees van D66 niet nodig.. :-/

0
3 foshizzle

@2 Nou ja... ze hebben de mensen eerst uit een vast dienstverband gejaagd en nu willen ze ze weer terug in een vast dienstverband hebben. Idioot beleid.

2
4 smurf

@3 Mja... dat soort mensen geven niks om mensen met een kleine beurs. Die gaan liever met de elite om... Mijn vader zei bijvoorbeeld dat ik eens moest stoppen met geven om arme mensen. Nou, hij is niet echt de enige die zo denkt... Mijn moeder denkt dat de poets makkelijk kan rondkomen en dat ze een goed en makkelijk leven heeft als alleenstaande vrouw met 2 of 3 kinderen... Man overleden...

2
5 smurf

@1 / @3 Immigranten zijn van de werkgevers juist nodig omdat de Nederlandse arbeider veel te duur is, mede vanwege de hoge sociale lasten in dit land. Zelfs als ze niet zouden werken hebben ze de functie om het minimum loon zo laag mogelijk te houden. En wie wordt er door de werkgevers (Bildenberg conferentie) aangestuurd om zoveel mogelijk immigranten binnen te halen: D66. Er wordt dus niet naar het totale plaatje van de maatschappij gekeken (alle autochtonen werkeloos) maar alleen naar het plaatje van de werkgevers: goedkope arbeidskrachten.

1
6 Conradijntje

@6 Dat is een heel slechte zaak. Mensen zonder hart in de politiek. Dat is dus gewoon niet okay.

2
7 smurf

@6 Ja klopt.

0
8 foshizzle

@7 Daarom worden nieuwe partijen als FvD ook zo bestreden: die staan dan nog niet onder controle van de multinationals en de banken. De meeste "oude" partijen wel.
Vijftig jaar geleden was het bedrijfsleven ook belangrijk voor de politiek maar kwam deze nog een beetje op voor de maatschappij en de burger. Dat is nu helemaal verdwenen.

2
9 Conradijntje

@9 Precies. Dat zeg je heel goed. Vroeger werd er belang gehecht aan dat niet alle macht naar de multinationals ging. En werden kleine bedrijven zo nu en dan weleens wat geholpen om te voorkomen dat multinationals een monopolie kregen. Dat beleid is helemaal op de helling gegaan. Alles moet naar de multinationals. De burger mag nog slechts op een houtje bijten.

1
10 smurf

@6
Buitenlandse werknemers vallen onder hetzelfde cao als de nederlandse werknemers en krijgen dus ook hetzelfde loon, ze zijn niet goedkoper.
Het probleem is dat nederlanders het werk niet meer willen doen.
ZZP is goedkoper dan een uitzendkracht dus een bedrijf huurt liever een ZZP'r dan een uitzendkracht of vaste medewerker.

9
11 NLsandman

@11 Arbeidsimmigranten krijgen misschien netto hetzelfde loon als hun Nederlandse collega's, maar de werkgever betaalt veel minder aan premies voor hun. Ze zijn dus uiteindelijk wel goedkoper.

2
12 foshizzle

@11 Het is niet mijn vakgebied maar ik heb hier op NK wel degelijk trucjes gehoord waardoor die buitenlandse werknemers goedkoper zijn. Bijvoorbeeld doordat slechts een deel van wat ze krijgen salaris is (waarover belasting betaald moet worden) en een deel een vergoeding voor de huur bijvoorbeeld wat uiteraard niet belast wordt.

1
13 Conradijntje

9 miljard lastenverzwaring die uiteindelijk zijn weerslag vindt in de prijs van die producten.
9.000 miljoen : 9 miljoen huishoudens is 1.000 euro per huishouden meer aan kosten.
Hey Rutte! Joehoe! Eindelijk dekking voor die 1.000 euro die je ooit beloofd hebt.

1
14 in holland

PvdA haalt weer eens een van hun eigen wetjes onderuit!
Is schijnbaar een gewoonte van ze!

1
15 Zie Hier

Sodermieterop met die nep ondernemers. Arbeiders zijn het. Met baardje.

3
16 Mac Benac

@15
We zijn de participatiewet nog niet vergeten...
Komen ze nu óók achter dat het niet gewerkt heeft. Net als het sluiten van bejaarden- en verpleegtehuizen, waarvan Wouter Bos deze week riep, dat we de ouderen wat méér moesten "vertroetelen".
Gek zijn ze bij de PvdA, vooral als ze in verkiezingstijd ineens allemaal goede "plannen" hebben, die tóch nóóit uitgevoerd worden.

1
17 Strongoli

Sinds wanneer hebben die wat in de melk te brokken? Zitten toch in de oppositie als heel klein immaterieel partijtje.

1
18 niet-alles-geloven

@13
Dat is dus helemaal niet waar, uitzendkrachten van bv een pools of nederlands uitzendbureau zijn even duur voor een bedrijf.
Dat een pools uitzendbureau netto minder uitkeert aan hun werknemers is uitbuiting maar daar heeft een bedrijf weinig invloed op.

@17
Vergeet je de VVD en het CDA niet?

4
19 NLsandman
20 Mariska3

Hoe dom kan maan zijn . Werkgevers wollen al jaren gene mensen meer in vaste dienst nemen. Te wollen allen nog maar slaven werken laten van uitzendbureaus of vrijwilligers de niks kosten waar te te weer zonder kosten weer snel op staat zetten kunnen.

0
21 Gunther

@20
Dat wist ik niet, gelukkig is dat maar voor 2 jaar, de polen binnen het bedrijf waar ik werk lopen er al vele jaren, we hebben er zelfs wat in vaste dienst.

Is dit geen vorm van discriminatie?

0
22 NLsandman

@19 Die info van @13 had ik inderdaad van Mariska3 die u in @20 antwoord geeft: u wordt op uw wenken bediend.

0
23 Conradijntje

@16 Ik heb geen baardje, en ben al sinds 1998 ondernemer. Ik wil never nooit niet in vaste dienst als arbeider !!! Dus graag uw opmerkingen iets meer nuanceren in het vervolg. Scheer niet iedereen over 1 kam.

1
24 Een hardwerkende ZZPer

@22 ; Let wel even op.. Wanneer zij lange vakanties nemen naar Polen, dan gaan die jaren opnieuw tellen. Overigens gelden die 2 jaar alleen voor mensen direct in dienst. Uitzendkrachten die gedetacheerd worden vanuit Polen kunnen dit gewoon blijven doen zolang ze in Polen ingeschreven blijven.

Wel stoer dat je je ongelijk toegeeft. Dit is namelijk wel een materie waarbij heel veel mensen stug de kop in het zand blijven steken.

0
25 Mariska3

@24 ; Er zijn inderdaad zzp-ers die daadwerkelijk als zzp-er goed boeren. De meeste zijn echter in verkapte loondienst, verdienen prima maar te weinig om al de verzekeringen te betalen (pensioen, arbeidsongeschiktheid). Zij zijn voor de werkgever goedkoop (geen afdrachten sociale premies, geen vakantie , ziekte en andere vormen van verlof, geen vakantiegeld) en de werkgever heeft geen enkele verantwoording voor hen.

De overheid heeft met meerdere maatregelen geprobeerd dit in te dammen maar dat wil nog niet lukken.

En dan heb je nog de zzp-ers die het net niet wil lukken... en die tegen veel te lage prijzen moeten werken om überhaupt opdrachten binnen te krijgen. Ook best wel een grote groep.

Mijn schoonzoon behoort tot de tweede groep. Zzp-er? Niet echt; hij heeft gewoon een baas. Wel een erg leuke baan maar geen enkele zekerheid.
Zelf ben ik meerdere keren gevraagd ergens als zzp-er te gaan werken maar in al die gevallen was het de opdrachtgever die daar beter van werd en ik die alle risico's droeg terwijl het gewoon om een verkapte loondienst ging. Niets geen vrijheid, niets geen zelf bepalen hoe, wat en wanneer.

0
26 Mariska3

@19
Klopt uw laatste zin.
Hetzelfde geldt voor D66 die zich deze week óók moest profileren, waar het de drugs betreft.
Allemaal in het kader van de komende verkiezingen...

0
27 Strongoli

@25
Ik ben soms eigenwijs maar als ik fout zit kan ik dat wel toegevenquestion

@26
Ik begrijp sommigen hier ook niet, ze zien pvda staan en gaan meteen los terwijl deze maatregel juist ter bescherming van zzp'r is.

@27
Dat de pvda te veel hun oren liet hangen naar de vvd toe ben ik het mee eens, daar zijn ze ook goed voor gestraft maar men vergeet dat de vvd hier de hoofdschuldige van al die maatregelen is.
Minder overheidsbemoeienis is 1 van de standpunten van de vvd.

0
28 NLsandman

@28
Dat mensen los gaan op de PvdA, als je nagaat hoe de PvdA zijn achterban heeft verloochend, toen zij deelnam aan de coalitie met de VVD.
Uit die "samenwerking" is niet veel goeds gekomen.
Logisch, dat mensen nu afwachtend zijn, als er vóór de verkiezingen proefballonnetjes worden opgegooid.
Verder wat dit item betreft, kan Asscher niet alléén, deze omvangrijke wijziging van de belastingen veranderen.
Daarom moeten de uitspraken van Asscher, nu niet serieus genomen worden.
En ach, in Den Haag vliegt men van het ene "plan" naar het andere.
Soms wordt een plan ten uitvoer gebracht, maar de meesten, daar hoor je nóóit meer iets van.

0
29 Strongoli

Asscher meld zich ook voor een paar stemmen, hij heeft eerst helpen de ZZP er op te tuigen, en nu gaat hij et weer slopen, zou zo bij D666 terecht kunnen, die doen dat ook zo.

0
30 Doordenker

@28
Ik was ook zwaar teleurgesteld, had speciaal op de pvda gestemd als tegenstem tegen de vvd en toen gingen ze nog samen werken ook.

@30
Dat was iets van de vvd, men heeft niet door hoe het in een coalitie werkt, daar kun je maar enkele delen van je partij programma uitvoeren en zul je ook partij programma's van de
andere coalitie genoten moeten uitvoeren.

0
31 NLsandman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 Nee hoor, volgens Strongoli hebben asielzoekers overal schuld aan, dus ook aan de mazelen en kinkhoest. 🤦‍♀️...

zojuist geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@1 Wat bedoel je? Dit is niet te begrijpen. 😮...

zojuist geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Hier, kijk nou nog es. 🔎...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@16 Hij doet overduidelijk niet wat jij wil. Maar wát wil jij dan?...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"Ook staat Nederland op het punt een defensieverdrag met Israël te sluiten, als basis voor verdere verdieping van de militaire samenwerking. He...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Malinois
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ik zie geen tattoos bij die dochter....

10 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@5Over welke ziektes heb je het?Mazelen en kinkhoest komen niet van de vluchtelingen maar door de antivaxxers....

14 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Sjeesus. . . . wat een afschuwelijke tatoeages. . . ...

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@5Wat voor oplossing had jij bedacht?@7De kraan is dicht en het lekt nog steeds. Dus moet je eerst het lek zien te vinden....

20 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@15 Daar is hij nou dus Staatssecretaris Asielzaken voor geworden, en geen booking manager voor een hotel. Ik mag toch aannemen dat ook hij...

21 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Tushy TeenSisters Masterbate엑스비디오Old Man Xxx VideoPorn VirgianTourist PornVideo PornograpgiqueVip PornosFinger In WomanTamil Audio PornHyderabad Blue FilmXxxvideo MassageAlexis Fawx OnlyfansNoelle Easton AnalCoco Vandi StepmomPinoy Sexual MoviesPrincess BerplButt Plug In PublicBackroom Casting Couch ThreesomeSuzanne Pleshette NudeMarathi XhamsterNaturist PornFree Granny PornDaftsex .comMile Kunis NakedGandi Baat Sex ScenesCuckold Cum KissWife Tried AnalNetorare DoujinshiDesi Lovers PornJapani ChutIndian Porn Actress NudeHot Mom Fuck ComVanilla DsilvaAvengers Porn ParodyIsisxox NudeJuegos PornoSexxx3Pornografía MexicanaWeierd PornFree Arab Sex VideoSexy Milky BoobsLana Rhoades Xxx VideosCute Aunty SexBf MovPublic Lesbian SexMisty Ray Only FansOrgy In PublicCfnm VideoMilfyouReality Kinga.comTamil Actress Xxx VideosNew Hindi SaxPornomexicanoBurse PornSexy UpskirtMilf NhentaiHentai2read Com九色 PornPorn PisssingBig Tit AsainThreesomegifsAsian Girlfriend PornDesi Girl HdRule 34 Ada WongLasbion Xxx VideoHistoires De SexesScarlett BloomPoern HubHot Naked Big BoobsResgifsTwitter Porn LesbianNicoloveTeensissyBig TiBrooklyn GreySara Isabel BukkakeTitties VoyeurNaked PeopleBig Boobs HentaiWwwpornoSex Xxx Video HdAva Sanchez PornCute Couple X VideoOglaf.comBlair White NudeSeduction PornvideosWebcam FoursomeDegress Of LudityPornodroleDsvr-1360Porn Hot BhabiAshley Downs Sex VideosLesbian Making LoveSummer Time Saga PornPublic Porn VidzNick Wilde PornEl Mejor PornGo To PornosBaddieshuhVideo Sexe En StreamingA-z NudesWomen Over 60 NudeKilly DivinMature BigpussyNew Xx VedeoXxx Punjabi MovieXxx LesvinKing PornosNancy Pelosi PornLos Videos Pornos Más CalientesHindi Bhai BahanXxx DlueRough HardcorePorne MovieKoja SexLatest Desi Sex StoriesSweetshowpornTs Aspen BrooksBengali Full BfMalayalam Sex WebsiteFacefucking GayXnxxx Mom SanRate Ny TitsAdult Movies PornAll PorntubesCartoons PornElora HentaiPorn On YoutuveEmmanuelle Krista AllenSorority PornCarolyn JonesnudeIndian New Sex Video DownloadSlip.ccJavmilf UncensoredGay Porn AsisnAuntyssexEvilangel ComNaughty American HardAndrea Brillantes SexJapamese NudeWife Rides BbcAbella Danger PornaTastyblacks.conSexe Tik TokCute Teenies NudeFamous PornsHotmenStepmom Porn ComicsGrowth Porn