door PFL in Politiek  ·  127 Reacties

  • 54
  • 1662x gelezen
Reageer met een Emoji
3
4
9
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je zou zeggen dat dit artikel met gejuich moet worden ontvangen, want het geeft aan waarom je je geen zorgen hoeft te maken over stijgende zeespiegels en opwarmende planeten. Maar nee, het past niet in het sprookje van halve zolen, die het liefst het plebs angst aanjagen: https://notrickszone.com/2020/01/20/north-atlantic-sea-levels-have-been-falling-at-a-rate-of-7-1-mm-yr-since-2004-in-tandem-with-2c-cooling/ Wel even doorbijten heh, het gaat om echte wetenschappelijke zaken, compleet met papers, grafiekjes en lastige begrippen.

4
101 Ness

Duidelijk verhaal en ik ben benieuwd of de politiek en dan met name Jette en Klaver dit filmpje met uitleg ook horen en lezen.

3
102 Interessant

Wat zijn veel medelanders toch zielige mensen. Decennia terug kwam de Fossielenbrandstof industrie erachter dat hun producten stoffen uitstoten waardoor de aarde opwarmt. Dit is verder onderzocht door veel mensen die geen banden hebben met de industrie en die zeggen hetzelfde.

Alleen de industrie zegt nu iets anders en alle politici en denktanks die ze in hun zak hebben zeggen dat nu ook. Dat er niets aan de hand is, want geld is het enigste dat telt voor sommigen.
Hier op deze website zijn er ook genoeg die voor hun eigen gemak deze leugens aangrijpen. Dan hoeven ze niets te doen, want zelf zijn ze belangrijk. De toekomst is dat niet.

@36 "De enige wegkijker hier ben jij. Hoeveel verdien jij aan de klimaathysterie?"

Waar het grote geld zit is juist de industrie die CO2 uitstoot. Daar zitten grote landen en bedrijven die geen enkele baat hebben bij het overschakelen naar een groene economie. Kijk maar naar campagne donaties voor verkiezingen in de V.S. Dan zie je dat de grootste ontkenners van klimaat verandering geld vangen van oliemaatschappijen.
Dat je dan over geld verdienen begint naar iemand toe die geen cent vangt van wie dan ook toont toch wel aan hoe dom je bezig bent.

9
103 VaY

Wat doen er toch veel mensen alsof er iets nieuws verteld wordt in dat filmpje. De verandering van de stand van de aarde en de invloed op de stralingsbalans en temperatuur is gewoon onderdeel van de reguliere klimaatwetenschap en wordt rekening mee gehouden. Het verklaart in ieder geval niet de omvang van de hedendaagse temperatuurstijgingen en dat hoeft ook niet want daar is al een verklaring voor, de toename van CO2.

Maar voor de mensen die zeggen, het zijn de vulkanen, het is de stand van de aardas, het zijn de aerosolen enz, als sluitende verklaring van de mondiale temperatuurstijging, die noemen we ABC gelovigen (ABC = Anything But Carbon). Dat zijn mensen die niet de capaciteiten hebben om de klimaatwetenschap te doorgronden en iedere strohalm aangrijpen om maar niet te geloven dat CO2 een broeikasgas is dat daadwerkelijk een significante invloed heeft op de huidige temperatuur anomaly.

5
104 marcmarc

@104 : Hedendaagse temperatuurstijgingen? Het gaat om hooguit 1 hele graad celcius. En ja, het is ook zonder CO2-waanzin uit te leggen. Precies om de redenen die je zelf opnoemt. Er is geen correlatie aan te tonen tussen stijgingen van CO2-gehalte en temperaturen: https://notrickszone.com/?s=no+correlation

4
105 Ness

@105 , je bent niet goed geïnformeerd, de correlatie tussen CO2 gehalte en temperatuur is zeer hoog. Zie https://www.nature.com/articles/srep21691

Iedereen die 1 op 1 de correlatie tussen temperatuur en CO2 probeert aan te tonen zonder de andere forcings en feedbacks mee te nemen, snapt niks van het klimaat of is kwaadaardig bezig om klimaatzwakzinnigen voor de gek te houden.

4
106 marcmarc

We beleven vandaag een zeer extreme atmosferische conditie boven NL.
Nooit eerder was de luchtdruk boven NL zo hoog op maandag .
( en dinsdag, woensdag. donderdag,vrijdag,zaterdag zondag)
(Extreem weer ?)

2
107 m+m = Z

@105 Heb je ook nog iets wetenschappelijks???

3
108 MARCUSAURELIUS

@107
Eigenlijk wel.
We zitten nu inde koudste periode van het jaar en het vroor dan ook vaak.
Nu hebben we dagen van boven de +10 wat een soort warmtegolf is.

4
109 MARCUSAURELIUS

Wie profiteert van dit klimaat gelul? Dit filmpje maakt het duidelijk.

2
110 supermax

@106 : De feedback die nooit wordt genoemd in je alarmistenverhaaltjes is het koelende effect van CO2 in de hogere lagen van de atmosfeer. Met name het effect van zonne-uitbarstingen wordt door CO2 teniet gedaan. Een 1 op 1 correlatie is geen gek idee als je een mechanisme wilt aantonen. Meer CO2 = hogere temps, zo wordt gesteld, zonder daarbij enige forcings of feedbacks te noemen. CO2 wordt voorgesteld als een soort volumeknopje, waarmee je de temps op de planeet kunt 'regelen'. Dat idee verondersteld een grote en dus aantoonbare correlatie. En die is niet te vinden. https://www.climate.gov/news-features/climate-qa/do-solar-storms-cause-heat-waves-earth
"Carbon dioxide and nitrogen oxide, coolants in the thermosphere, absorb the energy and then re-radiate heat back into space."

3
111 Ness

@106 "...correlatie tussen CO2 gehalte en temperatuur is zeer hoog..."

Correlatie bewijst geen verband. Gebrek aan correlatie bewijst wel afwezigheid van verband.

Dat kunt u zien bij het gebrek aan correlatie van klimaatmodellen en metingen van temperatuur.

4
112 Lambaster

@111
Niet te vinden?
Koop dan eens een betere bril. question

4
113 MARCUSAURELIUS

@110 Grappig . De klimaatfanatici denizen nu een beetje terug want om de man dit filmpje te framen maakt iemand behoorlijk ongeloofwaardig. Deze man is een wetenschapper met een respectabele staat van dienst. Maar ik zou me niet verbazen als er weer een klimaatsalafist komt die probeert aan te tonen dat de man dan weliswaar een wetenschapper is maar weer niet een topexpert in klimaat. De klimaatsalfisten verzinnen steeds nieuwe smoezen om de aangedragen bewijzen tgen de klimaatreligie te kunnen negeren.

IK ben hierboven ervan beschuldigd heer Cruijf een wetenschapper te Hebben genoemd en uiteraard wordt dat gretig aangegrepen om de man te framen zonder op de zeer goed onderbouwde argumenten in te hoeven gaan Want daar hebben de klimasalafisjes uiteraard geen behoefte aan. Ik heb bij het starten van deze topic overwogen de man een onderzoeker te noemen maar ook dat zou op voorhand worden misbruikt om te framen dat de man geen wetenschappelijke status heeft ( alles wordt verzonnen om vooral niet op argumenten te hoeven ingaan). Maar de term wetenschapper is mijns inziens niet voorbehouden aan mensen met een PhD titel (zoals deze MIT man in je filmpje bijvoorbeeld). Er zijn genoeg mensen die beter wetenschap bedrijven dan mensen die jarenlang een universitaire studie hebben gedaan.
Het enige dat telt is of er op wetenschappelijke wijze onderzoek wordt gedaan en gelet op de staat van dienst en international erkenning van Cruijf lijkt dat voor hem zeker op te gaan. Maar wederom Hebben de klimaatsalafisten daar uiteraard geen boodschap aan.

5
114 PFL

@114 Oh ja??

Zeker net als Monckton? question

4
115 MARCUSAURELIUS

@115 . Geen antwoord kennelijk.

4
116 PFL

@116 Dus inderdaad is het er zo eentje. question

4
117 MARCUSAURELIUS

@114
Dat joutjuupje voldoet op geen enkele manier aan de criteria van een wetenschappelijk onderzoek. Ook niet indien hij WEL een wetenschapper zou zijn.
Je hebt werkelijk geen enkel idee aan waar een onderzoek aan moet voldoen om te kunnen worden betiteld als "wetenschappelijk" is het niet?

3
118 krek

http://www.pateo.nl/HTML/NL/PateoPedia/Onderzoekers.htm

Hij staat als onderzoeker bij Pateo. Nou dan weet je het wel, het is niets

3
119 krek

@118 . Ik had wel verwacht dat je wederom niet inhoudelijk zou reageren. Ik heb wel een wetenschappelijke opleiding maar heb zelf niet in de wetenschap, maar in de industrie gewerkt.

Maar afgestudeerd in een technische wetenschap ben ik wel bedreven in analytisch denken en bekijken en wat ik lees zie en hoor over CO2 onzin is allesbehalve analytisch onderbouwd maar vrijwel zonder uitzondering een aaneengesloten reeks van aannames en modellen (die trouwens allang bewezen hebben geen enkele goede voorspelling te kunnen geven. En het IPCC geeft dat zelf ook toe. En wat meneer Cruijf heeft gedaan is weliswaar amateuristisch van opzet maar wel op zeer integere wijze uitgevoerd en gelet op de international waardering die hij heeft gekregen is het toch minimaal de moeite waard om zijn argumenten op hun merites te beoordelen. En als dan zelfs Nasa zijn onderzoek van interesse vindt dan is het wel heel goedkoop om de man en zijn argumenten domweg ter zijde te schuiven.

4
120 PFL

@120
Sins wanneer is LBO een wetenschappelijke opleiding?

3
121 MARCUSAURELIUS

@120

Als je een wetenschappelijke opleiding hebt gevolgd dan had je deze man niet als "wetenschapper" aangemerkt en zijn joetjuupje ook niet.

"internationale waardering"
Dat blijkt helemaal nergens uit


"Op integere wijze uitgevoerd"
Knap dat je dat kan beoordelen op basis van een joetjuupje Je kan namelijk niet op basis van een joetjuupje beoordelen of een onderzoek integer en op de juiste en volledige manier is uitgevoerd. Daarvoor heb je te weinig info.
Los daarvan als je een technische wetenschappelijke opleiding hebt gevolgd heb je helemaal niet de benodigde kennis om een onderzoek op dit gebied te beoordelen. Een wetenschapper is zich daarvan bewust.
Het is dus hoogst twijfelachtig dat jij een wetenschappelijke opleiding hebt gevolgd. Dat soort statements worden bovendien door mensen in een discussie gemaakt om de kritiek van een ander af te doen als onzin omdat je de "expert" zou zijn.
Dat soort discussietechnieken daar trap ik echt niet in hoor

"Nasa vindt interessant"
Volgens Cruijff zelf ja.

Dat Cruijff op Pateo als onderzoeker wordt genoemd zegt mij meer dan zat. Stelletje onnozelen daar die denken dat ze autodidact zijn.

5
122 krek

@121 en @122 . Zo goedkoop. Ik ga daar niet eens op in., Als ik mijn bul hier zou kunnen produceren dan zouden jullie waarschijnlijk nog komen vertellen dat het een vervalsing was. op dat soort persoonlijke framing ga ik dus maar niet in. Jullie zijn de aandacht niet waard als je zo krampachtig probeert anderen te framen. Geloof maar wat je wilt geloven dat doen jullie tenslotte ook als het om de klimaatreligie gaat. Daarmee hebben jullie ook je eigen religie waarin je heilig gelooft. Be my guest. Doe wat je niet laten kan. Stuur wat extra geld naar Timmermans, zal hij vast blij mee zijn.

3
123 PFL

@87
ik weet niet wat u bedoelt. Shell is de grootste handelaar in gas maar in Nederland zullen zijn straks het grootste groene bedrijf zijn.
Het gaat om controle op energie want het is de grootste markt ter wereld.

0
124 delarosa@europe.com

@121 , @122 , @123 : Hoi PFL,
Als de argumenten op zijn gaan dezen altijd met hun diploma's zwaaien. Niet te bewijzen, en ik hoop dat echte academici betere argumenten hebben. Anders moet ik vaststellen dat de universiteiten eens communiceren en discussieren als verplichte vakken aan moeten bieden.

Maar ja, als je religieuze personen op jun geloof aanspreekt worden ze vaak aggressief, net zoals nu... question

1
125 romeo-bravo

@125 thanks.

1
126 PFL

@126 : Heb deze ervaring ook al eens gehad... question

0
127 romeo-bravo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@40 Inderdaad. . . Aziaten zijn, net als Surinamers, Antilianen, Noord Afrikanen, Scandinaviërs en Limburgers gewone mensen. . Maar heb je n...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

3 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

4 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

4 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

4 uur geleden geplaatst door elsemiek

eh
Offtopic

@1935Ik heb het over momenteel.Soms duurt de moderatie lang, en dan mis ik wanneer het tevoorschijn komt.Andere keren gaat dat veel snelle...

4 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1944 Ik kan me dit niet herinneren , schijnbaar was ik op dat moment er niet . Had ik het wel gelezen had ik ook niet geweten dat jij dit was...

4 uur geleden geplaatst door Olivia

eh
Offtopic

@1924@1936...

4 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1943Nee dat van die taalnazi heb ik geen boodschap aan . Dat ze maar lullen wat ze willen , als je daar je ego mee op moet krikken dan stell...

4 uur geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Swx VedioKerala Girls NakedMami K Sath SexLesbian Porn MassagDillion Harper BbcBackdoorpornNide Celeb PicsFlorence Pugh SexyMiss Teacher Sex VideoBengaluru Blue FilmHaryanvi ChutkuleAndhra Sex Aunty VideoXxx Videos Priyanka ChopraHindi Sex Video 2016Cuming On My FaceRebecca One Piece PornIndinsexKomik Hentai IndoAdult Cam SitesChat BolBlack EscortDad Jerk OffPon Sex VideoAmy Anderson SexFilm Actress Porn VideosXvideos Indian LatestGnozo Xxx ComTgirl CreampiePorn HypnotizedMy Moms TitsFemdom CamsActrice Pornographique ArabeAthena PornIndian Viral Sex VideoFreedesisexRomantic Video ClipsSniperwolf LeakedSindhu Sex VideosElizabeth Olsen Hot SexyHqpor ErWww FreepornNavin Marathi SexOnly Indian PornFlingster.comLeslie MannnudeXnnx HindiShemale Docking PornReddit ThroatpiesTranny GangbangArmy Xxx VideoBig Sex Video ComHidden Camera Hot SexXnxx ChachiKhloe's CameltoeLink PornographySex Live CamPornub GratuisAmateur Porn For FreeBhabhi Big Boobs VideoPorn In Hd Free DownloadStepdaughter Forced PornStepmom NudesGuerlain PornNude Celebrity LeaksCnn Conto EróticosCzech Wife Swap 5Neked On BeachPregnant CrempieTelugu Sex XvideosPicture Of PussyHawkhatesyou LeakedAnime BlowjobJakie Et MichelRedhead BlackedMina Luxx AnalHybrid X HeartRed Porn SexLisa Ann Double PenetrationSweetsinnerAnime With Big BoobiesHot Wife DpFree O O R NLesbian Amine PornThaicreampieFree Porn Videos MPron AnimationsDojo Cat PornTeenstripteaseFree Porn Site'sLive Porn.Mia Khalifa Onlyfans RedditAsiatique NueAdult Work UkM Fab SwingersSexe LogFilme Pornô Com BrasileiroCara Delevigne NudesLong BlackcockJennifer Lawerence NudeDragonball PorngamesJapan MoviexnxxBabeblowjobSex ChodaiSex Video Old MomHd Porn Tube ComXxxvideo1Www Xnxx DownloadPorn Anime HardcorePorndudrXxx Porn Movies Free DownloadMommy FartedBig Tit Animaسکس انال ایرانیYu Pui TsuenPorntube/mature LesbianErenischMature Wife BlowjobLatina BikiniTabu Sex VideoLily Kawaii AnalChristine BermasInsestflixErotica Wife StoriesSexyporn PicsRusdosugPornô AmadorasChristina Khalil PussyدوجنسهWww Sex Tube ComEcudorian PornMy Hot Book ComDickdrainersxAlyson Mystery BangbusVolley Ball NakedSexy FalimBlack Grandpa PornBig Green PornManiacos Por HentaiNatalie Mars PissHomemade Wife Anal18 Hot VideoDesimobiSquirt Compilation PornTaboopornosFamely Stroke PornVideo Bdsm PornKaren Pornhubافللم جنسRealgirlsgonebadVery Hot Web Series