• 19
  • 608x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat mag in NL, moet er van boven gezien keurig uitzien en tot de cm2 rendabel zijn.

0
1 caso

en waar is dat als ik vragen mag? ... ik zie hier namelijk zelfs in de winter de sproeikarren over het land gaan ... betrijding van dit, van dat en nog veel meer op voorhand.
Dát is biologisch? vast niet..

3
2 beertje36

@2
Bijvoorbeeld . Als ik in Duitsland langs velden loop zie ik daar veel meer wilde bloemen tussen het koren staan dan als ik in Limburg lang velden loop .
Dacht altijd dat dit voor de sier wordt gedaan , maar heeft dus als functie ongedierte bestrijding .

0
3 Olivia

@3 Toch wordt er hier en daar in Nederland ook wel iets dergelijks gedaan; voorbeeldje...

"Bijna vijftig boeren uit Lochem en omgeving zaaien dit seizoen langs ­kilometers akkerrand een brede baan van zonnebloemen. Het wordt een ‘zonnebloemsnelweg voor bijen en ­insecten’, aldus de gemeente Lochem. Opgeteld gaat het om 25 kilometer akkerrand. Vorig jaar deden ze dat voor het eerst, maar toen ging het om slechts 5 kilometer".

BRON: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/boeren-planten-een-snelweg-van-zonnebloemen~bda45160/

0
4 Scorpio

Ook wij zien het tijdens onze wandelingen steeds vaker dat er wilde bloemen naast de akkers staan, vooral in de Achterhoek. Maar ook zien wij steeds meer bomenkap dat is dan weer niet zo mooi!

1
5 claartje

Een mooie techniek , perfect om allerlei nuttige insecten een plek te geven die op hun beurt weer het ongedierte weg eten.
Nu nog een goed bodemleven kweken en het gewas wat daar staat zal super sterk worden waar geen ongedierte meer van kan profiteren .
Deze techniek lijkt op een oude chinese manier van telen op akkers , echter gaan hun nog verder door specifieke planten/onkruid tussen het gewas te plaatsten die dan weer NPK in de grond afgeven waar het normale gewas dan weer van profiteert.
Net als in de natuur waar bepaald onkruid er voor zorgt dat een dode bodem weer tot leven komt , een natuurlijk proces.

0
6 techcenter

Hoe snel zit een boom onder de rups of luis .
Ook gewoon in de natuur .
Biologische landbouw is een illusie.
Je wordt genept maar als je daar gelukkig van wordt, fijn toch.

7
7 visvogel

@5 bloemen houden van zon ,dus door die kap w.s. meer bloemen.
Bij ons gingen ze bomen planten langs het fietspad. Weg bloemen ,maar wel brandnetels.

1
8 visvogel

@7
U heeft duidelijk geen verstand van biologisch of orghanisch kweken maar denkt wel van de hoogste toren te kunnen blazen dat het onzin is.
Mag ik u vragen of u een millenial bent ?
Of denkt u een beetje te grappen en grollen ?

3
9 techcenter

@9 heb jij een biologisch tuintje . Heb je enige ervaring met het telen van groente?
Ik heb meer het idee dat jij nogal betweterig bent.

5
10 visvogel

Goh, ze bedoelen dus gewoon het bijenlint. Iets waar de boeren al een flinke tijd mee bezig zijn en waarbij men er zoveel mogelijk naar streeft om alle gebieden met een bloemenlint te verbinden.
Weilanden, bermen, groenranden enz.
Prachtig initiatief en dus ook nog eens met meerdere, gunstige effecten.
https://www.google.com/search?q=bijenlint&oq=nijenlint&aqs=chrome.4.69i57j0l7.8875j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

0
11 Bleke Betty

@10
Het orghanisch kweken is me al van jongs af aan zo geleerd ,
ik kweek niets anders dan orghanisch zoals pepers, snelle tafelkruiden als bascillium , aardbeien , verschillende soorten Mint , al jaren lang.
Hier geen flesjes pokon en de benodigde pesticiden die zo´n halfzombie gewas moeten redden van ongediertens , hier is het gewas te sterk voor ongediertens en plagen .
En de smaak is 10 keer lekkerder en voller dan van een kunstmatig in stand gehouden gewas dat kan iedereen wel beamen.
Eet eens aardbeien uit de supermarkt en van een orghanisch geteelde versie , ik denk dat je zoiets nog niet eens hebt geproefd in je leven anders zou je wel anders praten.

Het is gewoon puur natuurlijk , de wetten uit de natuur , wou je nu beweren dat de natuur het minder beter doet dan kunstmest op een dode grond zonder bodemleven ?
Man als jij een aardbei of paprika zou kweken zou ik hem niet durven proeven..... Waarschijnlijk gooi je zelf gewoon wat aarde van de bloemist in een pot met een flesje pokon als voeding en als er ongedierte op af komt zal je gif moeten gebruiken.

Je weet echt niet waar je het over hebt , vertel me eens wat een Bodemleven op zich inhoud als je zo duidelijk kunt zeggen dat biologisch kweken een illusie op zich is?
Hoe werkt een bodemleven ?

1
12 techcenter

@12 Bepaalde gewassen peper aardbei ,pruim ,prei zal boerenkool zal redelijk lukken. Sla niet grote bonen , bonen in algemeen wordt moeilijker . Komt bij de meeste insecten houden meer van het blad dan de vrucht die wij eten. Dit werkt dus prima voor kleinschaligheid maar niet voor groot schaligheid en voor supermarkten waar geen insect of slakje op mag zitten . Gewassen sterk tegen ziektes bestaat niet . Ja Sommige bladeren zijn te kruidig zoals peper . Die luis zit hier niet graag op,pakt liever een gewone peper,paprika dus.

1
13 visvogel

@13
Gewassen die sterk zijn tegen ziektens zouden niet bestaan?
Sterk gewas is juist beschermend tegen ziektens en ongediertens ,
het moet een sterk soort ongedierte of kwaal zijn die op een sterke plant kan overleven uberhaupt, de buitenkant van het gewas is gewoon te sterk om door heen te bijten of een kwaal naar binnen te kunnen laten.
Dit gebeurt bij een bodemleven , de Mycoschimmels en anderen Fungisporen zorgen voor de transformatie van de aanwezige voedingstoffen in de bodem zelf , die verbonden staan aan de wortels en precies geven wat de plant nodig heeft .
Dan is het nodig dat die mineralen en NPK in de grond aanwezig is , het Mycoschimmelnetwerk weet die stoffen te vinden mocht de plant het nodig hebben.

Op die manier blijft de plant in optimale conditie zolang je bij tijds een paar gaten in de grond maakt waar je wat Beendermeel, Bloedmeel, Kaliumpotas, zeevogelGuano ( geen Batguano vanwege de manier hoe dat gewonnen word en duizenden vleermuizen worden verjaagd uit hun verblijf ) , Kelp , en dat soort dingen.
Compostthee maken van wormenmest of compost , waar Miljarden nuttige bacterieen in worden voortgeplant die het bodemleven nog meer helpen.

Als je dat eens zou bestuderen dan weet je wat ik bedoel ,
deze techniek werkt ook op grote akkers of hoe denk je zelf dat er werd gekweekt voor de jaren 40 in de vorige eeuw , voor het moment dat de chemische kunstmestindustrie op gang kwam en het biologisch en orghanische kweken onder de boeren verbant werd ?

1
14 techcenter

Goed initiatief

Alleen...

Die chemicaliën zoals neurotoxinen die bijen en hommels dom maken (dus niet direct dood) zitten nog steeds in de grond...

0
15 Vaartuig

Ik hoop dat de boeren ook bomen van het rijk KRIJGEN om die langs en op de weilanden te zetten om de natuur en bodem te verbeteren.

1
16 Verwonderd
17 Artikel39

@4
Komt in Nederland dan langzaam op gang , in Duitsland zijn ze jaren vooruit .
Ook qua windmolens lopen we in Nederland veel meer achter dan Duitsland .
Alleen wij van het gas af , de Duitsers gaan van olie op gas over ?

0
18 Olivia

Mooi,het worden dus allemaal bioboeren .

2
19 Goodnews badnews

@2

Waar is het waar de boeren in de winter sproeien ?
Wat groeit daar dan ?

3
20 Goodnews badnews

@7

We eten niet van eiken. En zo.
Het gaat over gewassen .

3
21 Goodnews badnews

@18

Omdat men daar veel op kolen en oliecstooktb.
Dan is gas al een verbetering .

3
22 Goodnews badnews

'De mens' (om het even algemeen te houden) zou véél meer moeten sámenwerken met de natuur, in plaats van de natuur tegenwerken door middel van (o.a.) allerhande GIFTIGE bestrijdingsmiddelen en/of gewas-"beschermingsmiddelen".

De natuur kan voor ons zorgen... als wij dat haar toestaan!

0
23 Scorpio

Ik leerde op school nog over wisselteelt, waarbij elk jaar een ander gewas op diezelfde akker werd verbouwd, en ieder vierde jaar een gewas dat vervolgens werd ondergespit in plaats van geoogst om de bodem te bemesten/rust te gunnen.

Het steeds grootschaliger worden van landbouw, vooral vanwege machines, is eigenlijk de grote boosdoener, want daardoor zijn al die randen tussen kleinere akkers verdwenen.

Ik heb ook gelezen over een jonge vrouw in GB die een boerderijtje erfde en die bij stokoude mensen ging navragen hoe dat vroeger ging, en hun kennis uitvroeg. Het bleek bijvoorbeeld dat het veel slimmer was, de grassoorten die er van nature groeiden hun gang te laten gaan omdat de weiden voor de koeien daar zo sterk van werden dat ze nooit meer stukgingen. Mengvormen tussen natuur en teelt lijken toch het best te werken.

Wij zijn groot-exporteur vooral vanwege onze glastuinbouw, waar gemakkelijker met natuurlijke methodes gewerkt kan worden, er is een bloeiende handel in allerlei insekten om andere insekten te bestrijden, bijvoorbeeld.

1
24 Wendel

Ah permacultuur.

0
25 Reagurius

Je moet echt niet denken dat die 4 meter meestal aan de wegkant waar ook de sloot voor afwatering loopt , de boer die voor niks met onkruid en wilde bloemen beplant . Hij krijgt een vergoeding per vierkante meter en kan het zaad ophalen waar hij ook de rest van zijn zaaigoed haalt . Maar het is een zeer goed idee geen bloemen geen bijen meer geen bijen ook geen bestuiving meer geen bestuiving geen vruchtzetting dus dat wordt dan verhongeren .

0
26 on the mountain top

@8 "Weg bloemen ,maar wel brandnetels." Ik snap dat je bloemen graag langs de kant van de weg wilt zien bloeien, ik ook. Echter vergeet niet dat brandnetels voor een aantal vlindersoorten van levensbelang zijn. Dus zet niet zomaar de brandnetel in een verdomhoekje.

0
27 ThWil

@20 Wintertarwe en wintergerst worden tegen onkruid gespoten. Het kan ook zijn dat ze vloeibare kunstmest spuiten.

0
28 Myth63

@24 Behalve op de zwaarste klei (tarwe) worden de meeste gewassen hoogstens één maal per twee jaar verbouwd.

0
29 Myth63

@12 Bij de kunstmest gaat u in de fout. Ook u kunt niet zonder kunstmest gewassen telen. Waarschijnlijk voert u de kunstmest indirect aan, maar aan de bron is toch wel degelijk kunstmest gebruikt. Van niets kan immers niet iets worden.

0
30 Myth63

@22
Wij moeten voor een schoner milieu van het gas af , Duitsland moet aan het gas .

0
31 Olivia

@27
Klopt , de Brandnetel is een goed kruid dat veel ´ N ´ stikstof in de grond af geeft waar andere planten en bomen van groeien .
Daarnaast is het een superkruid op zich voor mensen :

https://www.sohf.nl/nutrient/brandnetel

De plant wordt al jaren gebruikt als heilzaam kruid en als een bron van voedsel. Het is rijk aan veel vitaminen en mineralen. De geur van brandnetels is te vergelijken met spinazie wanneer het gekookt wordt. Vroeger werden de jonge planten in de lente geoogst en gekookt door indianen, wanneer ander voedsel schaars was. Door de planten te weken of te koken in water worden de bijtende chemische stoffen uit de plant verwijderd. Zodra deze brandharen zijn verwijderd, kan de plant worden verwerkt en gegeten zonder het gevaar van prikken.

Toepassing
De onderdelen van de brandnetel die worden gebruikt zijn de wortels en de bladeren. Brandnetelbladeren kunnen ook worden gebruikt in thee of sap. Eveneens is het mogelijk de brandnetelplant te gebruiken als een tinctuur of een olie-extract. Brandnetel wordt gebruikt bij urinaire aandoeningen die geassocieerd worden met goedaardige prostaat hyperplasie, zoals nocturia, vaak plassen, urine retentie, en een geirriteerde blaas. Het wordt gebruikt als diuretica en bij spier- en gewrichtsproblemen omdat het rijk is aan silicium. Het wordt gebruikt om afvalstoffen sneller af te voeren via de nieren, bij urinewegontsteking, jicht,bloedarmoede, moeilijke circulatie, miltproblemen, diabetes en andere endocriene problemen. Maagdarmproblemen, galklachten, versnelde veroudering, diarree en dysentrie, astma, long problemen enexceem. Het werkt bloedzuiverend, wondhelend en is een algemene opkikker. Uitwendig worden delen van de pant gebruikt bij reumatische pijnen en als haarolie bij haarverlies (silicium).

Werkende stoffen
De Latijnse naam voor Grote Brandnetel is Urtica dioica en is afkomstig van de woorden uro (ik brand) en dioica (twee huizen). De eerste verwijst naar het prikkende karakter van de plant en de laatste verwijst naar de scheiding van de mannelijke en vrouwelijke planten (planten hebben mannelijke of vrouwelijke bloemen).

De bladeren van de brandnetel bevatten aminen, flavonol glycosiden, fenolische zuren, scopoletine, b-sitosterol en tannines. De wortels bevatten polysacchariden, een lectine (UDA), fenolen en sterolen inclusief glycosiden. Brandnetel is rijk aan vitaminen A, C en K en verscheidene mineralen: ijzer, calcium, chroom, koper, chloor, magnesium, kalium, mangaan, fosfor, selenium, silicium, natrium, zwavel en zink (2, 8, 11, 19).

Werkingsmechanisme
De toepasselijke delen van brandnetel zijn de bovengrondse delen en wortel. Brandnetelwortel bevat polysacchariden met immunomodulerende en zwakke anti-inflammatoire effecten. De wortel lijkt een antiproliferatief effect op prostaat epitheliale en stromale cellen te hebben (3, 4). Brandnetelbladeren bevatten verschillende voedingsstoffen en werkzame bestanddelen. De bladeren worden als voedsel gebruikt vanwege aanzienlijke hoeveelheden caroteen, silicium, vitamine C, vitamine K, kalium en calcium (2, 8, 11, 19). Er is ongeveer net zo veel vitamine C en caroteen in brandnetel bladeren als in spinazie en andere greens (5). De bladeren bevatten ook beta-sitosterol en de flavonoïden quercetine, rutine, kaempferol, en anderen. Brandnetel tops lijken diverse farmacologische effecten te hebben waaronder analgetische, anti-inflammatoire, plaatselijke verdoving, hemostatische, antibacteriële en antivirale (1, 4, 6, 11, 19). Voor artrose en andere musculoskeletale aandoeningen, heeft brandnetel, als gevolg van de rijke bron aan silicium een mogelijke pijnstillend en anti-inflammatoir effect (6, 7).

Sommige onderzoekers denken dat brandnetel gunstig isvoor allergische rhinitis, dat is te danken aan de aanwezige quercetine. Quercetine heeft een ontstekingsremmend en een mastcel stabiliserend effect. Het vermindert histamine afgifte uit basofielen en mestcellen (9).

Brandnetel lijkt ook te fungeren als een diureticum. Het bladsap kan de urineproductie verhogen en iets systolische bloeddruk en het lichaamsgewicht bij mensen met veneuze insufficiëntie verlagen (1, 11). Omwille van deze effecten, gebruiken sommige mensen brandnetel voor urinewegaandoeningen, waaronder infecties van de urinewegen (UWI) en nierstenen. Brandnetel lijkt de lichaamstemperatuur te verlagen bij koorts en heeft een CZS onderdrukkend en anti-epileptische activiteit (4, 6, 11). Brandnetel lijkt ook de bloeddruk en hartslag te verlagen (1, 4).

Er is belangstelling voor het gebruik van brandnetel voor prostaat-en vaatziekten, met inbegrip van benigne prostaathyperplasie (BPH) en prostaatkanker. Voorlopig onderzoek toont aan dat een waterig extract van brandnetel bladeren adenosinedeaminase activiteit kan afnemen in prostaatweefsel van mannen met gelokaliseerde prostaatkanker (10).

Brandnetel bevat beta-sitosterol (10). Laboratoriumonderzoek suggereert dat bèta-sitosterol antiproliferatieve effecten kunnen hebben op de prostaat, mogelijk door remming van groeifactoren (12). Enkele voorlopige bewijs toont ook aan dat extracten van brandnetel, prostaatweefsel groei kunnen remmen (10).

Brandnetelblad staat bekend om huidirritatie die veroorzaakt wordt door aanraking. De brandnetel haren van het blad bevatten histamine, acetylcholine en serotonine die lokale irritatie kunnen veroorzaken.

0
32 techcenter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@3 aan munitie misschien niet tekort, maar wat dacht je van manschappen ? zijn al tienduizenden Russen gesneuveld en dat zullen er nog veel meer...

zojuist geplaatst door ABRACADABRA

wildersfan
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Dat zijn de locale wetten aldaar. Zij doen het op hun manier, wij op de onze. Ik respecteer dat....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

21st Century Guy
Muziekdraadje

Peggy Gou - 1+1=11https://www.youtube.com/watch?v=qTSadqfWeDw&list=RDMMqTSadqfWeDw&start_radio=1...

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@9Tjonge....Ik vind jou wel de zieligste kneus wat hier rondhangt....

2 minuten geleden geplaatst door Malinois

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@9 Al die moeite voor een huisregel, die je zelf nogal vaak overtreedt.😂 😂 Lulletje rozenwater....

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

21st Century Guy
Muziekdraadje

@2984 Dat had ik met het nummer wat ik ongeveer een week geleden heb gepost, dat heeft wel jaren lang af en toe door mijn hoofd gespeeld....

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Dat had ik wel verwacht....

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@10 De Russische gevangenissen zijn leeg. Dat weet jij inmiddels ook. ...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ABRACADABRA
GeenStijl: HAHAHA. Alex Kroes terug bij Ajax

lachwekkend inderdaad. mij benieuwen hoe het volgend seizoen met Ajax gaat. afwachten of de soap wordt vervolgd...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

spookrijder
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Lijkt me niet zo vreemd , gezien de huidige situatie, dat de Russen zich bewapenen. Of had men verwacht dat ze zouden gaan ontwapenen?...

7 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
KoreansexmoviesGiant Fake TitGe Hentai EnglishDani DanielxxxSkinny Teen Big TitsMario Adrion OnlyfansInfluencer Gone WildFuck Big AssNepali Sex BfTamilsexauntyLlua DeepthroatImagefrapIponsexAv国产Bra Girl XxxMallu Saree SexRetard PornDem Moore NudeSims 4 Sex ModsVeronica DiemenNia Nacci NudeItslifeofannie NudesHot SeksPronnRobin NakedAll Tamil Actress SexIknowthatgirl VideosTokyo PornIs There Porn On TiktokMadonna NakedHarlow Harrison PornstarSucking Titty PornDeepthroat Porn GifBig Boobs Mom PornYespornplease.comAmateur VoyearCoomerFilm Pornos GayVideos Tik Tok 18Hannah Stocking LeakedSexs MotherIndian Teen BlowjobTamil Sex Videos Free DownloadVillage Sex Video HdDevar Bhabhi Sex Video DownloadCardi B PornSuni LeonDesi Indian Girl XvideoJustaminx Onlyfans LeakedSexxx Porn TubeOlder Women NakedNicetodirtyBlack Naked BoobsMallu Girls NudeGujrati Bhabhi PornBrazzers HFutanari Cumming CompilationBoogacamsKate Uptan NakedAletta Ocean Latest VideosSex Boudi VideoDesi 69 SexRandom Video Call SexScarlit ScandelReddit Iggy AzaleaSpankmonsterPlayboy Sexy WivesFeel_our_vibeNaked FuckXnx Kannada VideosJanet Jacme Porn StarPorn CountryFree Brazzars PornHot Blond BlowjobsMy Cherry Crush PornIndian CuntBaddaddypovPrositute PornBella Thorne HotAvvaballerina OnlyfansSexiest Women With Big TitsSunny Leone Sex Video Hd VideoAmanda The Adventurer HentaiStormy Daniels FacialNaked TwerkingPorn Black StepmomPakistani Bhabhi NudeMom And Daughter Black PornStormy Daniels InterracialJostasy NudeXnxx Hd Hindi VideoCollege Girl BraLana Wood NudesRaven Porn.Booty ClappedXxxx Indian SexLesbian Anal PunishmentPorno Para MulherAustralia Sexy Video HdTamil Aunty Hd SexNude GfSexy Nude GifReagan Foxx New PornEngland Ki Sex FilmTaylor Sands AnalSexcamerasVer Películas PornográficaHorny MassageMature Fem DomFpox PornPicuntNubile FilmesReya UnshineDildo PicsWww Fuking ComIndian Aunty Boobs VideosMalepornAssam Xxx Video ComAunty Bathing PornGal Gadot SextapeJapanese Anima PornTaxi Cab PornHuge Shemale CockXxx H D VideoTeen Fuck Big CockAlie Haze ComHdfucking VideoLucy ZaraDehati Bhabhi SexBali Sex VideoMia RandHentaïEbony GaggersMs Cleo AnalPorner FrScat MotherlessVenus AfroditasLily Rader NudeUsasexguide ProvidenceNepali Xxx Video HdPussy Leaking VideosFemjjoyPhoto PornograpiqueGay Black Porn HardcoreAunty BackPantyshot AnimeJoy OnlyfansSilvrdaddiesThroating DeepTsun Tsun Maid