De Noorse premier Erna Solberg.
Volledig scherm
De Noorse premier Erna Solberg. © REUTERS

Terugkeer IS-gezin met doodziek kind splijt Noorse politiek

De terugkeer van een Noorse vrouw en haar twee kinderen uit het IS-kalifaat heeft een crisis veroorzaakt in de Noorse coalitie. Premier Erna Solberg overlegt maandag met haar coalitiegenoot en minister van Financiën Siv Jensen over de vraag of de samenwerking tussen de conservatieve partij Høyre en de rechts-populistische Vooruitgangspartij (Frp) kan worden voortgezet.

  1. Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
    PREMIUM

    Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’

    Een hamburger, frietje of een andere snack is op zijn tijd niet te versmaden. Maar wat doet het met je lichaam als je elke week of misschien zelfs elke dag fastfood eet? Als je dan gaat voor een snelle hap, zijn sommige opties dan nog gezonder dan andere? En kun je de ‘schade’ ongedaan maken door te sporten of de rest van de tijd gezonder te eten? Diëtist Sanne Mouha legt het uit.
  2. Disneyland Parijs bouwt heel nieuw themagebied rond de figuren van Frozen

    Disneyland Parijs bouwt heel nieuw themage­bied rond de figuren van Frozen

    Na 22 jaar moeten de fans van Disneyland Parijs binnenkort afscheid nemen van het Walt Disney Studios Park in Parijs. Niet van de attracties en shows, maar wel van de naam. Zodra het themagebied rond (Disneyfilm) Frozen de deuren opent - vermoedelijk in 2025 - heet het park Disney Adventure World. Daarnaast maakte Disney vandaag bekend dat ze de komende jaren aan meer nieuwe attracties en shows bouwen. Zo komt er een ‘Rapunzel’-attractie en een ‘Alice in Wonderland’-stuntshow.