door Ryan in Politiek  ·  39 Reacties

  • 2
  • 491x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Begin maar met het verbieden van zakelijke vluchten voor alle "managers" die het nodig vinden om voor iedere scheet in het vliegtuig stappen!!

3
1 Topperz

Het politbureau is weer bezig onze vrijheid verder in te perken. Absurd. Tijd voor revolutie.

7
2 PFL

Zolang er niet geproken wordt over de enige oorzaak en oplossing namelijk dat er gewoon te veel mensen zijn kan ik het hele klimaatakkoord niet serieus nemen

3
3 Hefan430

@2 ; Afgezien van de klimaathysterie is vliegen natuurlijk niet goed voor het milieu en vakantiereizen totaal onnodige luxe.

Een toeslag op de tweede, derde of meer retourvluchten per jaar lijkt me dan niet verkeerd. 'Men' vindt toch ook de accijnzen op tabak heel normaal? Waarom dan niet op vliegtuigreizen? Eerste reis zonder zou voldoende moeten zijn voor Jan Modaal.

8
4 Mariska3

Wat een gelul, zolang mineraalwaters over de hele wereld verkrijgbaar zijn, met vuile schepen vervoerd.
Miele niet meer de duurzame machines van vroeger kan maken, want anders productiekrimp.
De hele productie van gebruiksartikelen die maar 5 jaar ingecalculeerd meegaan, niet wordt gestopt.
Actief het bewustzijn van teveel mensen op de bol activeren.....

etc., etc.

Dan vlieg ik zonder schaamte.

5
5 Doomsdayshaman

@4 Figuren als Dolf Jansen, Yesse Klaver en Rob Jetten (en andere "wereldverbeteraars") vliegen er ook lustig op los. Zij kunnen zo'n toeslag makkelijk betalen. Ik heb niets tegen goede ideeën (lees: goede) om het milieu te verbeteren. Waar ik wel wat tegen heb is hypocrisie, het uitsluiten van groepen mensen en de kosten eenzijdig te leggen bij mensen die het niet kunnen betalen en die vaak verantwoordelijk zijn voor maar een heel klein gedeelte van de opwarming van de aarde. En de overheid betrekt ook helemaal niet de burger bij haar plannen. Regels en verboden zijn al gemaakt en worden er eenzijdig doorgejast.

3
6 Querulijn Xaverius,

@5 ; Tja. Kortzichtigheid troef.

Ooit stond ik met mijn paarden op een groot evenement. We moesten bewaking bij de stallen zetten omdat de organisatie in al zijn domheid had besloten dat het publiek door de stallen mocht lopen. Waarvoor bewaking? Nou... al die mensen die dachten dat dat ene suikerklontje toch niet uitmaakte... Zonder bewaking kregen onze paarden anders kilo's suiker per dag binnen.

Dat is dezelfde stupide, egoïstische denkfout die jij maakt. Als iedereen zijn vuil op straat gooit maakt het niets uit als ik het mijne erbij kwak... Terwijl iedereen die dat NIET doet juist bijdraagt aan een schoner straatbeeld.

4
7 Mariska3

@5
Die manier van redeneren is natuurlijk geen oplossing. Dat is een manier die we ook zien bij de rokersdiscussie: "Ja, maar die auto's zijn óók vervuilend!", of :verbiedt eerst die vervuilende industrieën maar!"
Het is het voortdurend in cirkels naar elkaar wijzen zonder dat er dan ook maar iets gebeurt. Dus niet oplossingsgericht, maar conservatief, beschermend gericht om maar niets te hoeven veranderen.
Dat die hele vliegindustrie geen belasting accijns/btw op de brandstof betaalt, is waanzin. Dat ze zwaar gesubsidieerd worden, is waanzin. Het idee van @4 is zo gek nog niet. En @3 heeft óók gelijk; we moeten eens stoppen met die kinderbijslag. Gesubsidieerd de aarde volproppen met mensen is idiotie, ingegeven door christenen die idiote regels uit een religieus boek veel te letterlijk namen en nemen. Kan echt niet meer! Als je kinderen wilt, ga je eerst even een rekensommetje maken, of je dat wel kunt betalen. Zo niet, gewoon aan de voorbehoedsmiddelen.

4
8 weerman

@4 ik rook niet masr accijns op tabak is belachelijk, net zoals alle accijns. Accijns is een misplaatste overheidsmanipulatie die verboden zou moeten zijn in een vrij land.
En inzake vliegen ben ik het geheel met je oneens. Ik moest voor mijn werk in zuid europa 6 maanden zijn en vloog elke 2weken terug naar Nederland. Dat waren ruim 20 vluchten en zeer in het belang van mijn veiligheid en mijn leven. Met de auto waar je veel te lang inzit loop je grote risico's op een ongeluk. De trein duurt zo lang dat ik geen leven meer over zou hebben gehouden. Vliegtuig is snel en super veilig, de enige manier dus als je even nadenkt. En ik ben niet de enige die op deze manier geld naar Nederland haalt.

8
9 PFL

De oplossing is volgens mij eenvoudiger dan het lijkt:

maak het kostenplaatje compleet, inclusief onderhoud aan infrastructuur, de schade aan milieu, waardedaling huizen, etc.

Bereken die kosten door aan degenen die willen vliegen.'

Marktwerking doet de rest.

2
10 Lidpver

@6 ; Ik stel dus ook duidelijk dat de eerste retourvlucht per jaar GEEN toeslag zou moeten krijgen maar we juist de opvolgende vluchten in dat jaar steeds zwaarder zouden moeten belasten. Zo blijft vliegen ook voor Jan Modaal bereikbaar.

Maar het zal net zo gaan als met de HRA. Die is ooit in het leven geroepen om ook de minder draagkrachtigen een kans te geven om een huis te kopen. Helaas profiteren door de constructie echter juist rijke mensen hiervan. Tenslotte is het een aftrek van het bedrag waarover je IB moet betalen en of je nu 36,65% of 51,75% wordt kwijtgescholden, scheelt nogal. Daarnaast neemt die rijke onnodig een heel grote hypotheek terwijl de kleine man een kleine hypotheek neemt. Maar wat doet de regering? Juistem; die pakt de HRA over de gehele linie procentueel aan ipv een max bedrag aan de hypotheek en de HRA te koppelen zoals met huursubsidie wel het geval is. Hierdoor valt de gedachte, de oorsprong van de HRA volledig weg en wordt het een rijkeluissubsidie.

De AOW is net zo'n monster. Nu het onbetaalbaar wordt, wordt iedereen gekort; ook de mensen die nooit pensioen hebben kunnen opbouwen (ja, die bestaan; probeer jij maar eens zelf met minimumloon als alleenstaande een pensioenregeling te betalen). Het komt gewoon niet in hun hoofden op om die kortingen daar te leggen waar ze niet gevoeld worden; bij mensen als prinses Beatrix bv.

2
11 Mariska3

@11 mee eens..

0
12 Querulijn Xaverius,

@9 ; Iedere 2 weken terugvliegen is totaal onnodig. Ja, jij vindt het prettig maar nodig is het niet, zeker niet met alle moderne communicatiemiddelen die we tegenwoordig hebben. Dus mijn voorstel is juist voor mensen zoals jij. Dan vlieg je maar eens in de 4 weken terug.

Het idee alleen al dat je in je betoog de optie om wat minder naar Nederland terug te gaan voor een 'break' volledig buiten beschouwing laat, zegt alles.

Militairen op uitzending komen ook niet iedere twee weken even naar huis. Waarom jij dan wel? Vergaderen en overleggen kan ook via het internet tegenwoordig.

3
13 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

14 Ryan

de overheid.Die kan kiezen uit drie strategieën om gedrag van burgers te sturen: verbieden, verleiden of ontmoedigen....

de overheid die u stuurt en manipuleert, dus u keuze vrijheid telkens met stappen en sprongen ontneemt.

het land word niet meer bestuurd maar de mensen die er wonen.

5
15 Gratiebarmhart

@13 . Ten eerste heb ik verplichtingen in de weekenden en ik maak dus zelf wel uit hoe vaak ik naar Nederland terugvlieg. Jij probeert de overheid na te apen en anderen te vertellen wat ze wel of niet zouden mogen doen. Sorry maar daar heb ik totaal geen boodschap aan. Als ik voldoende tijd had gehad en elke week in Nederland had moeten zijn dan was ik elke week heen en weer gevlogen. En daar is niks mis mee. Er is net vastgesteld dat de luchtvaart maar 1,1 % bijdraagt aan de CO2 hoeveelheid en dat nog los van het feit dat CO2 juist heel goed is voor de aarde. De aarde wordt steeds groener. planten zijn ons zeer dankbaar. CO2 is stukken beter voor planten dan roundup of andere troep. Maar ik kan je wel zeggen dat ik voor vakantie eigenlijk nooit het vliegtuig neem. Puur alleen zakelijk en voor werk.

6
16 PFL

@16 ; Je bent het schoolvoorbeeld van wat er mis is met het milieubewustzijn tegenwoordig.
"Verplichtingen" mijn reet. Het zijn keuzes, geen verplichtingen.

1
17 Mariska3

@17 . Je stelt jezelf nu buiten de discussie. Jij weet niet over welke verplichtingen ik spreek ( er zitten dan wel zo'n 200 mensen op me te wachten als ik niet kom opdagen.
Dat is geen keuze maar een verplichting vanwege contractuele overeenkomsten. Nogmaals het gaat niet aan dat jij aan anderen oplegt hoe vaak en hoe ver ze van jou zouden mogen vliegen. We leven hier niet in een dictatuur. Voor jouw informatie. Ik vlieg nog relatief weinig. Een familielid van me werkt in de sales voor een grote internationale organisatie en die zit elke week minimaal 2 x in een vliegtuig ergens naar toe en weer terug. en vaan heen en weer binnen Europa op 1 dag Mag van jou zeker ook niet.?

6
18 PFL

* Verwijderd door de redactie *

19 Yisrael 2.0

@18 Sommige mensen schijnen te denken dat je voor je lol veel vliegt voor je werk. Ik heb dit jaar al 2 retourvluchten voor mijn werk gemaakt, 1x naar Portugal en 1x naar Engeland. Schaam ik me totaal niet voor, ik pak alleen het vliegtuig als het niet anders kan ivm de werkzaamheden die gedaan moeten worden.
Prive vlieg ik nooit, de laatste keer zal 15 jaar geleden zijn.
Wat mij verbaast is dat de vliegtuigen voor een behoorlijk deel gevuld zijn met mensen die bijvoorbeeld een weekendje Amsterdam gaan doen. Deze week vloog ik met de KLM en zelfs die zat vol met jongeren die wilden weten hoe gemakkelijk je aan drugs kan komen in Amsterdam.
En dat was dan nog een KLM vlucht, niet echt goedkoop. Kun je nagaan waar de vliegtuigen van de prijsvechters vol mee zitten. Vorig jaar had ik een Easyjet vlucht retour Londen, kostte 73 Euro.
Allemaal feestende jongeren aan boord, vrijwel geen zakenreizigers.
Laat ze maar eens wat gaan doen aan die belachelijke lage ticketprijzen van Easyjet, Ryanair etc., de jongeren zijn toch zo begaan met het klimaat?

3
20 kdekat

We worden al jaren lang voorgelogen over de '' klimaat verandering '' .... Kijk maar naar alle voorspellingen uit kranten uit het verleden die allemaal niet zijn uitgekomen.
De klimaathysterie is een grote zwendel om ons financieel de afgrond in te brengen.
We horen dan ook alleen maar linkse geluiden, en gaan we niet meer opzoek naar het andere verhaal, en laten we ons vlieg schaamte en klimaat angst aanpraten.
Daar in tegen vliegen de elite , en de drammers Klaver en Jetten de hele wereld rond, en kennen die de schaamte niet.
Rutte heeft zelf toe gegeven dat het alleen maar om geld gaat, maar dat willen vele onder ons niet horen.

Om de krantenartikels uit het verleden te lezen met alle niet uitgekomen voorspellingen..

https://realclimatescience.com/

3
21 Jill

@21
Dus al die metingen die laten zien dat de gemiddelde temperatuur op Aarde snel stijgt, zijn allemaal leugens? Het stijgende CO2-gehalte is ook een leugen? Allemaal leugens en onzin?

Dank je voor je wijsheid. Schrijf jij even die 200.000 klimaatwetenschappers aan dat ze er dus naast zitten, of doe jij het even?

3
22 weerman

Wat een lulverhaal weer.
De Overheid weer ten voeten uit.
Waar komen ze mee ------ met een verbod !

Om de ellende op te lossen die zij veroorzaakt hebben , kunnen ze niets anders bedenken dan een verbod voor de burgers.

Wanneer gaat de Overheid eens iets zinvols doen ?
De imbecielen hebben een Hogesnelheidslijn aangelegd tussen Amsterdam en Brussel.
Waar niet harder op gereden kan worden dan met de normale treinstellen op het normale spoor.
Honderden miljoenen weggegooid geld -- plus nog eens honderden miljoenen weggegooid aan de Fyra hogesnelheidstreinstellen die uit elkaar vielen.

Wanneer wordt ons belastinggeld eens voor zinvolle zaken gebruikt.
Aansluiting van onze internationale verbindingen op Hogesnelheids trajecten binnen Europa.

Pas wanneer mensen een eerlijke keuze krijgen tussen Europese bestemmingen met de trein of per vliegtuig --- beiden tegen dezelfde kostprijs.
Kun je bepalen of mensen nog zo graag vliegen.
Want iedereen weet dat die zogenaamde snelheid per vliegtuig , fictief is als je de tijd in de file naar Schiphol + de nodeloze wachttijden bij vertrek en aankomst meereken.
Daarbij zit je in het vliegtuig alles behalve comfortabel.
Wordt de prijs van een ticket steeds verder verhoogd met allerlei bijkomende kosten voor bagage , belastingen etc.
Vergelijk dat met een makkelijk te bereiken treinverbinding , een comfortabele zitplaats met de mogelijkheid van gebruikmaking van telefoon en/of tablet.
En met een netto reistijd --- geen bijkomende wachttijden.

Dan hoeft vliegen niet verboden te worden.
Dan gaan mensen zelf wel met de trein.

Maar zolang het vliegverkeer nog steeds 5 tot 10 x goedkoper blijft dan een treinreis --- mogelijk gemaakt door subsidie van ons belastinggeld.
Zullen burgers ondanks alle nadelen van een vliegreis --- toch voor vliegen kiezen.

3
23 Jalinda

@22 .... Misschien moet je eens de moeite nemen die artikels te lezen, die alle wetenschapper de afgelopen decennia hebben gedaan, en waar van er geen een is uit gekomen.

En waar haal je het getal van de 20.000 klimaat wetenschappers vandaan die jou verhaal bevestigen..
Geeft even een lijstje met namen van al die 20.000 wetenschappers.....

Volgens berichten zijn zelfs de vallende herfstbladeren de grootste bron van CO2 op aarde...Hoe gek wil je het hebben !

Zelfs Rutte heeft toegegeven dat het alleen maar om het geld gaat, dat heb je hem ook niet horen zeggen zeken, en wil je ook alleen maar klakkeloos aan nemen wat we voor geschoteld krijgen.

3
24 Jill

Dom Vinex-gepeupel met een baardje vliegt alle kanten op.

4
25 Mac Benac

@24
Onzin, en je laat zien duidelijk gezwicht te zijn voor emotionele flauwekul van klimaatontkenners. Tja, dan is elke rede zoek en blijft de emotie over, die duidelijk maakt dat jij van toeten noch blazen weet en niet bereid bent om de bewezen klimaatveranderingen te aanvaarden. Jammer, maar ik weet dat je dan tot die 5% struisvogels behoort. De rest heeft méér verstand. Fijn weekend verder!

0
26 weerman

@26 --- Er zijn genoeg wetenschappers die het hier niet over eens zijn met jou 20.000 wetenschappers.
Maar gezien jou antwoorden ben jij de almachtige deskundige, en weet je alles van klimaat verandering.

Misschien kan je me even die lijst van al jou 20.000 wetenschappers geven, dan zal ik ook hun berichten lezen, want ik sta wel open voor andere geluiden, waar jij niet aan wil.
Ik zal dan de berichten het weekend lezen...

jij ook een fijn weekend...

4
27 Jill

@27
Flaming is zinloos. Je onderbouwt niets en hebt geen weerwoord. Je behoort tot die 5% Nederlanders die "in denial" zijn en boos worden als hen om onderbouwing wordt gevraagd.
Ik ga jou geen lijsten geven, dat is de bekende truc van complotjankers. Met jou is helemaal geen discussie meer m ogelijk, namelijk. Ga ik niet eens meer proberen; verspilde energie en tijd. Geloof jij maar lekker dat er heulemaal niets aan de hand is en dat het aaaaallemaal onzinpraatjes zijn om subsidies te verkrijgen en zo. Blijf dat vooral geloven.

2
28 weerman

@27 Ja joh iedereen zit in een complot joh alle wetenschappers, universiteiten, NASA, bedrijven, meetinstituten, biologen etc etc liegen ons allemaal voor omdat ze geld willen verdienen aan windmolens...

Klimaatgencidale prutsers..

3
29 Smite Gait

@29

Je moet iets nauwkeuriger zijn. Er is een complot gaande tegen de NK-juweeltjes. De hele wereld spant samen om de juweeltjes in de maling te nemen

2
30 krek

@11 " Ik stel dus ook duidelijk dat de eerste retourvlucht per jaar GEEN toeslag zou moeten krijgen maar we juist de opvolgende vluchten in dat jaar steeds zwaarder zouden moeten belasten. Zo blijft vliegen ook voor Jan Modaal bereikbaar."
Behalve die Jan Modaal welke wel eens in het vliegtuig stapt voor het werk. Die is dan behoorlijk gekloot.

"Maar het zal net zo gaan als met de HRA. Die is ooit in het leven geroepen om ook de minder draagkrachtigen een kans te geven om een huis te kopen."
De HRA is een restant/overblijfsel van de rente aftrek, ingevoerd eind 19e eeuw. Deze RA was ingevoerd om dubbele belasting te voorkomen (toen waren ze nog zo aardig)
Medio jaren 90 van de 20ste eeuw is de RA beperkt tot enkel de hypotheek: de HRA.

1
31 RobP

@23 "Want iedereen weet dat die zogenaamde snelheid per vliegtuig , fictief is als je de tijd in de file naar Schiphol + de nodeloze wachttijden bij vertrek en aankomst meereken."
Er zijn wel meer vliegvelden dan alleen Schiphol. Vluchten binnen de EU, 0,5-1uur van te voren aankomen is geen probleem
"Daarbij zit je in het vliegtuig alles behalve comfortabel."
De trein zit lekker..... (not)

4
32 RobP

@31 ; Doorgaans heeft het bedrijf dat ticket dan aangeschaft. Lijkt me niet zo moeilijk om als je zo'n heffing in gaat voeren, je een onderscheid maakt tussen privé (eerste retour zonder die heffing) en zakelijk (altijd die heffing). En nee, als ondernemer moet je niet gaan janken want die vliegreizen worden gewoon afgetrokken.

0
33 Mariska3

@33 Zijn anders wel investeringen welke gedaan moeten worden

0
34 RobP

@32
Zijn dat alle argumenten die u aan kunt voeren ?

U hebt uiteraard geen mening over de idioot lage prijs van vluchten binnen Europa ?
Die alleen mogelijk zijn door subsidie aan de luchtvaart in de vorm van geen belasting op kerozine en speciale belasting faciliteiten voor luchtvaartmaatschappijen.
Ieder bedrijf heeft normale ondernemerskosten als belastingen.
Behalve de luchtvaart.
Rutte zal het wel weer in al zijn vezels voelen dat luchtvaartmaatschappijen vrijgesteld moeten worden van belastingen.
Zoals we al eerder meegemaakt hebben.
Die vezels van Rutte voelen alles aan question.
Totdat vandaag of morgen de luchtvaartmaatschappijen door Chinese of Arabische bedrijven voor een habbekrats worden opgekocht.
Dan voelen alle vezels van Rutte ineens niks meer.
Dan zijn miljarden belastinggeld weggegooid en overgegaan naar buitenlandse bedrijven die daar flink aan gaan verdienen.
Zonder goedkope Europese vluchten.
Dan zal de vis duur betaald moeten worden.

U kunt treinreizen wel proberen te degraderen --- maar in een trein kun je normaal zitten.
Zit je niet met je knieën tot aan je strot opgetrokken , om bekant te stikken als degene in de stoel voor je zin heeft om die wat achteruit te zetten.

Niets is zo comfortabel reizen als de trein --- je ziet nog wat van de landen waar je doorheen reist --- je hebt nog een overlevingskans bij calamiteiten en ongelukken - je kunt je telefoon en tablet gebruiken en als daar behoefte aan is , wat werken.
Het enige nadeel is de prijs.
Die is te hoog --- omdat de concurrentie heel vals miljarden subsidie krijgt van belastinggeld.
En de aansluiting vanuit Nederland op Europese Hogesnelheids trajecten moet worden geraliseerd.

Geloof mij maar --- als de prijs gelijk is.
Gaan mensen met de trein.

0
35 Jalinda

"Vorig jaar zei minister Cora van Nieuwenhuizen in Elsevier Weekblad: „De meeste mensen weten niet eens wat vliegschaamte is. Ze werken het hele jaar hard. Mogen ze dan alsjeblieft een keer naar Antalya?”"
Diezelfde burger wordt ook z'n dieselautootje uitgepest door alle belastingverhogingen en zou dan wel belastingvrij het vliegtuig kunnen pakken?

0
36 Wild Rover

@36
Naar Antalya vliegen is een ander vehaal.
En als de kostprijs betaald wordt -- is daar ook niets mis mee.

Maar de luchtvaart verpest onze Ozonlaag die ons moet beschermen.
En dan ook nog eens met uw belastinggeld.

0
37 Jalinda

@35 Ik reageer op het stuk wat ik had aangehaald.
Een vliegtuig zit niet comfortabel maar een trein ook niet. Het grote verschil is dat het in het vliegtuig een stuk korter duurt.
Als ik comfortabel wil reizen, pak ik wel de auto.

0
38 RobP

* Verwijderd door de redactie *

39 Ryan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

16 minuten geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

28 minuten geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

32 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

36 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

38 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

40 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

44 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@57 Ja kan. Veel mensen zijn ook gewoon gek. Wat gek ook mag zijn? Ik dacht vroeger dat alles te maken had met een gebrek aan info. Maar ik zie ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
PorndadLana Rhoades And Riley ReidDoubedeesarai'sCzech Mega SwingersVideos Pornos CompletosBikini Ifrit PornChina Xxx Video ComResma X VideoCreamy BackshotsAssian Mature PornAmateurlatinoFree Brazzers Videos FullBangyoulatersFerst Time PornAlura Jenson AnalIndian Beautiful Girls Fucking VideosIndian Style PornReal Caught MasturbatingRul34 VideoHot Teeni PornRosalyn Sphinx Field TripMelhorhentaiAshley Tervort OnlyfansTo Your Eternity HentaiBarzzers New VideoWokies AsmrGirls Farting ThisvidAunty SexualDoggy Position StyleDamn Homie OnlyfansPorn Videos ShemaleIsland Boys Only FansFairytale Comic PornBig Cock HindiPorn By Black PeoplePorn Of Men For WomenPrivate Society LeabianIncentflixKitty Capprice서양야동Pornhub BengaliCartoon ShemalepornLena The Plug Jason Luv Full VideoPornxxx Video HdMorticia Addams PornSexy Cowgirl PornAll Free Porn SitesArtificial Intelligence PornHanime.gvMrderpfakesKanndaxxxParineeti Chopra SexySierra Skye LeakBig BoogsDani Daniels Hd SexAsian Sex MmsRuby Gillman PornMom In Shower With SonTeens With Gigantic TitsSasha FoxxGiantess Butt CrushAtomi ShuriXxx Mom Hd Videos3dfamily PornTara Tainton FeetSaxcomAunty Lover TwitterLove Xxx HindiHindi Porn Video SongPunjabxxxNeha Dhupia SexyOchi MonoNaughty America GymSunny Leone Xxx Hot MoviePorky's Nude ScenePorn Xxx En EspañolLayton Benton PornWomen Nude On TvList Crawlers SacramentoPorn Hub X VediosPuertorican PornSpeculum PornFamilyincest PornPlayboy SwingersFucq PornBrazers Porn Video.comThickpawgSophieraiin OnlyfansStephmurvesFernanda CamposIndian Couple Hot Sex VideoOld Man Pussy LickLeather Boots PornFull Nude VideoSunny Lione Sexy VideoPornohentai 3dIndian Xxxx VedioIpzz-088Jax BrittanyPorn With Indian MaidIndiyan Xxx VidioYand.reHelpless TeensEnglish Real Sex MovieKenzie ReevespornStepmomfuckingNutted In Her MouthVideos Pornos AmateurColumbusescortKat Dennings NudaBig Titty Blonde MilfsLadki Bf VideoMia Khalifa Onlyfans LeaksEvolve FightSex PriyaFisting PornePorn VirganLittleasianLive PoenCartoonhentai ComicsHetai Comicسكس مصGranny Lesbion PornCoomer . PartyPeeing On PornAlexandria Dadarrio NakedHomemade SquirtSquirt LeggingsUr Mom AshleySheridan Love SexTeacherfucksteensSkipthegsmesXnxx Old LadyIndian Teacher FuckHaryanvi Sexy BfMalika SexYoung HentaiDesi LeggingsTamanna Big BoobsGhodt PornMommy SquirtsChubby Porn BbwSnapbangHdpron ComHimachal PornKinnar Sex Video ComBhutiya SexNaughty America ConOlivia Dunn Nude