ANP
Volledig scherm
© ANP

Softwaretrammelant raakt studenten: InHolland gelast alle tentamens voor maandag af

Het beveiligingslek in de thuiswerksoftware van Citrix treft nu ook studenten van hogeschool InHolland. Het hogescholenconglomeraat, met onder andere een vestiging in Rotterdam, heeft vanwege de trammelant alle tentamens voor maandag afgelast. 

  1. ‘Berini-eitje’ van Zuid was mateloos populair onder de jeugd: ‘Mensen dachten dat het Italiaans was’
    PREMIUM
    Rotterdam van Toen

    ‘Berini-ei­tje’ van Zuid was mateloos populair onder de jeugd: ‘Mensen dachten dat het Italiaans was’

    Brrrrrroemmmmm! Jazeker, hier werden ze gemaakt, de befaamde Berini's, de populaire maar vooral kekke brommert die vanuit Rotterdam de wereld veroverde. Eerst had je het ‘eitje’, een hulpmotor die je op je fiets kon monteren, maar daarna volgde in de geportretteerde motorfabriek aan de Sluisjesdijk op Zuid het echte werk. Ofwel een zegetocht op twee wielen!
    Rotterdam
  2. Nederlander (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoorden
    Video

    Nederlan­der (22) verdiende 2 ton met aanbieden 12 miljard inlognamen en wachtwoor­den

    Een 22-jarige Nederlander wordt door internationale instanties gezien als een belangrijke spil in de grootschalige handel van privacygevoelige gegevens. De man uit Arnhem wordt verdacht van directe betrokkenheid bij een beruchte zoekmachine die voor twee dollar per dag toegang gaf tot meer dan twaalf miljard gestolen inlognamen en wachtwoorden. Zijn vermoedelijke compagnon, een man uit Noord-Ierland, is eveneens aangehouden. Samen verdienden ze meer dan twee ton.
  3. Dealen, inbreken en vechten: Rodney zat in zijn jeugd jaren vast, nu runt hij een succesvol koffie-imperium
    PREMIUM

    Dealen, inbreken en vechten: Rodney zat in zijn jeugd jaren vast, nu runt hij een succesvol kof­fie-imperium

    Ex-gedetineerden die een kopje koffie serveren en hun zaak die iedere dag weer vol zit. Het succes van een Rotterdamse koffietent - nota bene gevestigd in een oud politiebureau - wordt alleen maar groter en groter. Zeker nu hun koffie ook nog eens in de supermarkt komt te liggen én ze uitbreiden naar een volgende grote stad. ,,Wij zijn geen gesubsidieerde sukkels die maar wat aankloten.”
    Rotterdam