De ondraaglijke lafheid van links (geenstijl.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Doomsdayshaman in Politiek  ·  162 Reacties

  • 43
  • 1551x gelezen
Reageer met een Emoji
2
5
9

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ergens lijkt links vs rechts wel op ying en yang ,
in het slechte zit ook altijd iets van het goede en vica versa met het goede.
De kunst is dan om daar tussen in te zitten zodat je van beiden de wijste lessen kunt leren .
Zo ook met links vs rechts , wie zich niet daar door laat indoctrineren en zijn eigen ding zelf denkt en doet , kan van de fouten van beide kanten leren en er zelf positief door groeien door de wijsheden die beiden kanten laten zien.

In het negatieve zit niet enkel het negatieve, er zit altijd een les in die als je het herkent , er positief van kan leren. Een makkelijk voorbeeld is als je bijvoorbeeld tijdens een spijker in de muur slaan op je duim slaat , dat je staat te vloeken , maar je hebt wel een positieve les geleerd om de volgende keer daar voor op te letten.
Zo werken veel dingen in het leven als levenslessen, herken ze en ga daar niet kwaad over blijven maar neem de positieve les er uit.

1
151 techcenter

@94 mijn post
@98 Hollander1967

Als de SP het maoisme verwierp, dan heeft U daar formeel gelijk mee. Dan heeft een linkse partij zijn ideologie herroepen. In het geval van het maoisme lijkt me dat na miljoenen doden ook onontkoombaar. Zoveel doden, daar valt niet tegenop te nuanceren.

Ik ben ongenuanceerd tegenover links, want wat ik van linkse docenten of activisten (SJW’s) heb meegemaakt is nooit genuanceerd. Je hebt geen vrijheid van denken. Als niet niet voor bent , dan ben je de vijand en is alles geoorloofd.

Met Uw stelling De elite = rechts . Het volk = links
ben ik het niet eens.

Ik kom uit een familie van kapitalisten. Maar mijn grootvader en overgrootvader aan een kant zijn sociaal-liberalen en bet-overgrootvader en diens vader waren wat heette salon-socialisten.
Wat zij wilden was heel iets anders dan wat links nu wil. Hun taak was het volk te verheffen. Vooruitstrevendheid was dat mensen in staat waren zichzelf te verbeteren. Dat was het doel.

Modern links wil helemaal niet dat mensen zichzelf verbeteren. Zij willen gewoon het volk managen. Technocraten met tools.
De SJW’s die ik op de universiteit tegenkom willen iedereen in groepen vangen en die groepen gaan dan met elkaar onderhandelen. Dat zou leiden tot sociale rechtvaardigheid . Welnee, dat leidt tot onderlinge strijd, waar niemand iets mee opschiet.
Het is niet de bedoeling dat de afzonderlijke leden van de groep, - het woord individu is verboden -, zichzelf verbeteren in de wereld. Dan worden ze , denk ik, moeilijk te managen.

Onze familie heeft een bedrijf. Grootvader heeft verboden dat er managers zijn. Volgens hem komt dat woord van Frans voor het drijven van dieren en voor een huishouding die mensen als willoze dieren houdt. Precies wat modern links verweten moet worden. Het zijn mensendrijvers. Dat wat U rechts vindt.
Ons bedrijf heeft nog vakmeesters, vloermeesters en hoofden ( omdat alles op hun hoofd neerkomt). Hele ouderwetse omgangsvormen in een bedrijf dat in andere opzichten hypermodern is en dus vakkennis beloont.

Wil ik behoren tot de volgende generatie, dan krijg ik eerst ingetoeterd , hoeveel gezinnen (binnen en buiten de grenzen) ervan afhankelijk zijn.

Kapitalisten die hun bedrijf zien als een dorp en het door links vervloekte kapitaal als noodzakelijke risicoreserve voor de toekomst , hebben volgens mij meer met hun vakmensen dan linkse managers van volk.
De claim van links op het volk is helemaal niet terecht.

Toch fijn dat U reageerde. Dan valt er iets uit te wisselen.

DvD.

9
152 duurendaal

@98

"Ik verwerp het huidige kapitalisme. Rechts komt in ieder geval niet met een alternatief daarvoor, links wel"


Los van het feit dat links keihard meedoet met kapitalisme (behalve SP/PVV misschien) , wat is het alternatief dat links bied ?

5
153 Vageali6888

@148 Dan noem je een brute dictatuur vol armoede en ongelijkheid. Is dat dan wat je voorstelt? Waarom vertrek je niet naar Venezuela dan?

4
154 Smite Gait

@149 The Democracy Index has been criticised for lacking transparency and accountability beyond the numbers. To generate the index, the Economist Intelligence Unit has a scoring system in which various experts are asked to answer 60 questions and assign each reply a number, with the weighted average deciding the ranking. However, the final report does not indicate what kinds of experts, nor their number, nor whether the experts are employees of the Economist Intelligence Unit or independent scholars, nor the nationalities of the experts.[12]

3
155 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

156 Yisrael 2.0

@152 Links wil niet perse mensen verbeteren. Het is een nobele gedachte die in het Humanisme is vormgegeven maar humanisme richtte zich niet op de klassenstrijd. De opzet van de klassenstrijd is gebaseerd op oude liberale gedachten dat mensen gelijkwaardig zijn. Dat wil zeggen dat er niet 1 direkteur is die met geleend of geerfd kapitaal zich boven anderen verheft. Verder gaat het socialisme uit van 'georganiseerde solidariteit', verplichte verzekeringen tegen risico's waar iedere deelnemer aan wordt blootgesteld met een zo groot mogelijke organisatiegraad. Besluiten worden in meerderheid genomen en niet door een direktie.

Mijn grootvader zette ook ook een eigen bedrijf op vanaf 1929 in Den Haag, een modezaak met atelier. Hij betaalde alle medewerkers hetzelfde loon als zichzelf en de rest ging naar investeringen en in de reserve. Besluiten werden in meerderheid genomen. Omdat de meeste mensen ook in die tijd werden gedreven door hebzucht en eigenbelang, kreeg hij medewerkers die blij waren dat zij via dat concept in hun levensonderhoud konden voorzien. Dat waren naast familie, joodse en indonesische mensen.

In 1941 is hij door Poos en Slagter letterlijk uit zijn winkel gesleept omdat concurrerende ondernemers hem verraden bij de duitse autoriteiten want hij gaf werk aan ongewenste elementen. Als gevolg van zijn internering in Kamp Amersfoort liep hij Open TBC op. In 1944 werd hij naar huis gestuurd omdat het kamp niet langer voor hem wenste te zorgen. Dat moest de familie maar doen. In 1948 is hij in een sanatorium gestorven aan de TBC.

Het is het Rechtse kapitaal dat Hitler c.s. aan de macht heeft gebracht en zijn oorlogsindustrie heeft gefinancierd. Om het falen van het systeem te verdoezelen werden er zondebokken aangedragen in de vorm van onschuldige mensen. Dat is wat de rechtse machthebbers overal ter wereld steeds doen wanneer de aandacht moet worden afgeleid van het systeemfalen.
Ook in Rusland was Lenin een schaap in wolfskleren en werden echte socialisten al vanaf het einde van de 19e eeuw vermoord zodat er een rechtse autoritaire dictatuur kon bestaan.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ochrana

Rechts=De Elite, Links=Het Volk
Het is gewoon een feitelijke constatering.

De termen Rechts en Links komen uit het parlement vandaan waar de Conservatieven Rechts van de voorzitter werden geplaatst en de Progressieven Links van de voorzitter.

De conservatieven willen de macht en middelen bij de huidige machtshebbers behouden (bij de elite dus), daarom heten ze ook conservatief, terwijl de progressieven strijden voor herverdeling van macht en middelen (naar het volk).

De constatering is dus eenvoudig te maken (deductie) dat de conservatieven (Rechts) strijden voor de elite en de progressieven (Links) strijden voor het volk.

0
157 Hollander1967

@153 Al diverse malen hebben anderen en ik aangegeven dat de PVV een rechtse partij is. Wilders is een neoliberaal en geen socialist. De SP streeft naar het alternatief Socialisme. De PVV heeft geen alternatief.

2
158 Hollander1967

@159 U wordt niet groter door op anderen te gaan staan.

Wat mij betreft hoeft deze hollander niet naar venezuela maar komt het socialisme hiernaartoe. Dan kunt u er ook van genieten.

1
159 Hollander1967

@159 Klopt wat je zegt maar je verwees naar jezelf

2
160 RonMVV

@152 mijn post
@ 157 Hollander1967

Als ik U goed gelezen heb , zijn bedrijfsbestuurders en bestuurders die tussen hun mensen staan links, maar linkse leiders die zichzelf boven de anderen gaan plaatsen worden daardoor rechts.
Dan praten we niet over hetzelfde. Het links waar ik het over heb heeft rangen en leiders, net als rechts.

Het verhaal van Uw grootvader is hemelschrijend onrechtvaardig. Zover als hij ging binnen zijn bedrijf, is bij ons nooit gebeurd. (Ik ben 19, ik ben er niet bij geweest.) Ook omdat de vakmensen de risico's niet aandurfden. Die lieten ze liever bij de familie. Er gaan veel kosten voor de baat uit. Voor mijn over-overgrootvader schijnt dat een teleurstelling te zijn geweest.

Overigens wordt er bij ons niet gewerkt met geleend geld. Dat krijg je aangeleerd. Banken zijn te groot geworden, dus je weet niet met wat of wie je te maken hebt.

1
161 duurendaal

* Verwijderd door de redactie *

162 Dirk2137

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@64"The real issue is not whether, but how to destabilizeCreative destruction is our middle name, both within our society and abroad. We...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61Maar drinkwateraanvoer al jaren voor 2022 onklaar maken en bombarderen is geen probleem toch?...

16 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Kijk dit is Spekman.https://twitter.com/hansspeknan/status/447707045522071552...

16 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Laat de Oekraïne het lekker zelf oplossen .Wat moeten ze met nog meer geld bovenop de miljarden die ze al gekregen hebben.Wat is daar eigen...

23 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@114 Goh, is het al weer zó laat? 🥱...

23 minuten geleden geplaatst door Bop

duurendaal
Kan je als christen op de PVV stemmen?

De vóóronderstelling van het item is dat bijbelse waarden voor christenen een stem op de PVV uitsluiten.Dat kan, als je het programma van d...

26 minuten geleden geplaatst door duurendaal

ongelovenloos
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Een Nederlander die Omar heet?...

27 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

Hij zal zijn draai nooit vinden zolang hij zijn kluts kwijt is .Wat wilt die man nou eigenlijk nog ?ga eens weg....

28 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@5En wat had je willen doen dan ,wat voor hulp bedoel je ?Of denk je dat iedereen met een brandblusser op zak loopt.er was toch duidelijk ...

30 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61 https://twitter.com/NOELreports/status/1781391507209007413...

32 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Taiga PornTop Nude CelebPosion 69LamalinksWhitney Wisconsin PornMasterbating MommyAnimeidVideos Pornos Gratis De LesbianasCartoon Futa PornTeanna Trump Full VideosSexmovieshdSexy Hindi Bf VideoMona ChopraHot Bhabhi Ki GandBig Brother Sexual ScenesBambidoe LeakedIndian Aunty AexConfessions Of A Sinful NunSnapchat Accounts That Send NudesHenraisSexo Com MerdaMadison ShandlerBbw Lesbians PornKoda FilthyYoung Gay XxxRosie Burr Nudeسكس في الشارعSunny Sex Video HdAmy Sedaris NudeFree Porn Teenage LesbiansFc2 Ppv 3845406Strong FuckBabay Sitter PornBigtit SistersFet LufeAbbywintrrsWife Sharing CaptionsGachq Life PornMommys Girl PornPornveSds PornPorn ParodysSex Chat SiteStriper PornAbbey Rain CreampieBig Titted FfmRosamund Pike NuedVideo Vixens 1975Www Xxx Hindi ComJennifer Lopez Sex VideoSex Classic VideoIndian Hindi Audio XxxPuku In TeluguDesi Toilet XxxJapan Porn FullCurvyboobsXhasmestLalya LondonIndian Big LundSex Video3Teenboy CummingLesbian Romance XxxImpregnating MommyPerfectgirls.betPorn Game OnlieSister In Law PornXxxx Bangla VideoXxxxxxxxxxxxxxxxdGandu MovieSex In Car IndianRani Mukherjee Porn VideoNude Videos MassageMelanie Hicks Porn StarThe Best Porn StarQuarrinhos EroticosKate Upton Leaked NudesBulandi FilmHermanas XxxMilf SquiringAsian CuckholdsBoobs Aunty SexLndia XxxxOnlyfans PornographieNatural Boob PornAudrey Plaza NudeLeighton Meester NudeSaree PussyHollywood MilfMissy DicksuckaAsian Train PornViolet Myers NymphoMy Bookie .agXxxsexvido2019 Desi SexTittipornOnlain Sex VideoNaomi BanxxxPorn Black Double PenetrationTaboo Porn VideosBoundhub]Filme Pornografia BrasilOrgasm ChallengeHome XxxNude Photoshoot IndianPrank Sex VideoAsian Massaje PornSexe VideoFree Porn ImagesTushy ThreesomeThickassdapneSxyn PornXvideos Amador BrasileiroJacko Pose PornXnxx Malayalam SexSanjana XxxCelebrity Se XEvie EriksonPeliculaspornogayFirst Time XxxxHd Porno VideoBlue Picture Full Hd VideoGirl Touching PenisKaterina Carney Onlyfans LeaksFuck Nights AtBella Thornes BoobsNaukar Ki ChudaiCunt Licking VideosFuturerama PornHannahowo.net TiktokManuel FerareBig Cock ComTamil Cute Girls Sex VideosBangladeshi Magi Chuda ChudiGiddora91论坛Grupos Pornografia TelegramBbcslutwife4uKayden Kross SexDesi Pron MmsBest Bdsm PornKashmiri Girl FuckCreppshotsBrazol PornTamil School Teacher SexPorn ModHot Ts PornHypnotise Gay PornIndian Web Series X VideosLatina Chicks NakedTürkçe Altyazılı Pornosu Izle