Bezorgde Nederlanders houden een lichtjesmars door Amsterdam om hun angst en zorgen uit te spreken over klimaatverandering.
Volledig scherm
Bezorgde Nederlanders houden een lichtjesmars door Amsterdam om hun angst en zorgen uit te spreken over klimaatverandering. © Joris Van Gennip

3 op 10 Nederlanders twijfelt aan klimaatverandering (of gelooft er niks van)

Terwijl het kabinet volop bezig is om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen om zo klimaatverandering tegen te gaan, twijfelt nog zo'n een op de vijf Nederlanders of er überhaupt wel sprake is van een veranderend klimaat. Zeven procent van de mensen in ons land denkt zelfs dat er helemaal geen sprake is van klimaatverandering. 

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?