Wie gaat deze waanzin stoppen? (nos.nl)


Zag het journaal , wat een ellende .. Het moet afgelopen zijn en gezocht worden naar een oplossing. Arm land, arme mensen maar vooral arme kinderen, die de toekomst moeten zijn.. ...

door Sempre in Buitenland  ·  41 Reacties

  • 0
  • 861x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik woon in Nederland.... en zie het journaal... bloedende kinderen en volwassenen.. Een oorlog die maar doorgaat daar...,Hulpkonvooien gebombardeerd... Hoe moeten die mensen ooit hun land weer opbouwen???

6
1 Sempre

@1 Gewoon zoals wij Europeanen ook onze landen weer opbouwden na de tweede wereldoorlog...als wij het kunnen, kunnen zij het ook.

3
2 RAGNAROK

Er is een brand geweest op Lesbos, en rechts-extremisten zeggen nu : gooi iedereen in de zee.. Kan de wereld nog ergens een hart laten kloppen of moeten we niemand meer toelaten, niemand meer helpen, niemand een hand geven, niemand meer een plek geven, niemand meer een woord gunnen??? Zijn we zo ver inmiddels dat we er alleen voor onszelf zijn en de rest kan onze rug op???

5
3 Sempre

@2 Ja ... maar de oorlog duurt voort daar, er valt niets op te bouwen...!

5
4 Sempre

@2 Je zegt het zelf " NA de 2e wereldoorlog" , dus niet tijdens.

2
5 foshizzle

@3 Hoeveel hulp hebben Europese landen gehad vanuit midden-oosten tijdens en na de tweede wereldoorlog, en hoeveel hulp heeft Europa in omgekeerde richting gegeven tijdens de oorlogen daar ??

7
6 RAGNAROK

@5 hij heeft het over ooit....en dat is in mijn ogen erna.

1
7 RAGNAROK

@4 En dat is onze schuld dat men daar onderling blijft matten ipv vrede sluiten?

4
8 RAGNAROK

@1 Zoals Israël dat deed. Vanuit het niets iets maken.
Voor de rest is dit een artikel van niks. Er is niks bekend. Next.

5
9 Okke Hel

@7 True question

0
10 foshizzle

@4 Je hebt het toch over 'ooit'?

1
11 Okke Hel

@6 Wij hebben het gered na de tweede wereldoorlog... maar dit is een ander verhaal.. Dit kun je niet vergelijken met Europa..Er komen veel mensen onze kant op ... om dekking te zoeken en rust.wat ik echt kan begrijpen... hun land is inmiddels een grote puinhoop.. een grote chaos.. En alle goede bedoelingen zoals de konvooien worden van de kaart geveegd..een verloren land dus.....

4
12 Sempre

@8 nee dat is niet onze schuld... maar er zijn teveel gegadigden die een vinger in de pap hebben!

2
13 Sempre

@12 Nogmaals waar was hun hulp tijdens de grote wereldbrand van 40-45 ?? In Europa waren na de ineenstorting van het derde rijk ook miljoenen op de vlucht. (zie alleen al de vluchtelingen in het oosten richting westen ivm de misdaden door het rode leger) Ook hier lagen complete steden in puin en waren de mensen radeloos, toch hebben we het op eigen kracht weer opgebouwd.

Ik zie het verschil niet...

4
14 RAGNAROK

@9 waarom haal je Israel hier bij??? Vanuit het niets iets maken? Hoe kan men daar in Syrie nu van niets iets maken? Als de bommen je om de oren vliegen?

1
15 Sempre

"maar er zijn teveel gegadigden die een vinger in de pijp willen hebben!

Idd gaspijp, geopolitiek.

"nee dat is niet onze schuld"

Medeschuldig.
Indirect.

Welvaart, weet je nog question

1
16 Grijs Gebied

Gisteren de Amerikanen en nu dit. Dit staakt het vuren gaat het niet houden vrees ik.

0
17 greenmango

@16 = voor @13

0
18 Grijs Gebied

@14 het verschil is volgens mij dat daar geen vrede is...het gaat door... na "45 werd er in ons land weer opgebouwd...je kunt niet bouwen tijdens een oorlog ... denk ik...

2
19 Sempre

En deze waanzin is alleen te stoppen als de wapenlobby vrede wil sluiten.

Helaas..

1
20 Grijs Gebied

@17 Het staakt het vuren was al afgelopen, het Syrische leger had dat ( maandagavond) aangekondigd omdat volgens hen de rebellen zich er toch niet aan hielden.

0
21 foshizzle

@16 ook dat inderdaad... geld, olie etc..... ik als kleine burger heb niets te melden wat dat betreft... maar het moet ophouden daar.. zodat iedereen weer naar huis kan en kan leven in pais en vree... Utopie... ik weet het.. Ik ga slapen zolang de nacht mij nog genadig is ! Trusten iedereen....

1
22 Sempre

@19 Dan moeten ze zelf eens actie ondernemen om die oorlog te stoppen ipv door te gaan met die interne machtstrijd.

stap een: egootjes aan de kant en luisteren naar elkaar.
stap twee: samen plannen maken op basis van stap 1
Stap drie: vrede is een feit en opbouw kan beginnen

Als er een wil is, is er ook een weg. Maar het ontbreekt hun op dit moment vooral aan de wil.

1
23 RAGNAROK

@15 Slechts als voorbeeld. En ik heb het niet over nu, maar over ooit. Jouw eigen woorden, Sempre in @1

1
24 Okke Hel

@14 Niet helemaal op eigen kracht, met hulp van het Amerikaanse Marshall-plan.

1
25 foshizzle

@22 Truste

0
26 RAGNAROK

@24 we zullen zien... of het ze ooit gaat lukken! slaap ze lekker ! ciao!

1
27 Sempre

@22
"zodat iedereen weer naar huis kan"

question
Ja, is idd ook zo ff opgebouwd weer.

Truste! ^^

1
28 Grijs Gebied

@25 Dat klopt. Net zoals Israël veel poen heeft gekregen en nog steeds krijgt. Maar dat gaat met Syrië ook wel gebeuren. Het is echter wel belangrijk dat daar een dictator aan de macht blijft. Zo niet, dan wordt het nooit wat.

3
29 Okke Hel

Ik denk dat men eerst eens eerlijk moet gaan onderzoeken hoe het daadwerkelijk is begonnen. En wel eerlijk zijn. Dan pas kun je denken over een oplossing.

2
30  NU IK

@27 Trusten Sempre!

1
31 Okke Hel

@25 " Niet helemaal op eigen kracht, met hulp van het Amerikaanse Marshall-plan."

Klopt, maar vergeet niet dat dat Marshall plan de VS geen windeieren heeft gelegd.
Er waren voorwaarden aan verbonden.
Niet erg, maar wel vaak vergeten.

1
32 Mappie

@1 Indien de amerikanen daar wegbleven, in Syrië, zou de rust zeer snel teruggekeerd zijn.
En indien Merkel haar grote mond gehouden had liepen er niet zo veel gelukzoekers rond.
En indien de Amerikanen eergisteren tijdens het staakt het vuren het Syrische leger niet gebombardeerd had was nu dat zogenaamde hulpconvooi niet gebombardeerd.

3
33 Positivo

@33 ,

er is wel (heel) wat meer voor nodig om rust in Syrie te brengen.
Die "gelukzoekers" waren er al en die er niet waren waren toch wel gekomen.
En over welk "zogenaamd" hulpkonvooi heeft u het?

1
34 jodelatedieho

@33 Rust in Syrië, omdat alle aanslagen e.d. die men daar pleegde niet bij u op de TV langs zijn gekomen was het rustig en vredig in Syrië. Zo was het ook rustig in Irak onder Saddam Hussein, toch?

1
35 Bluth

@35 Bij mij komt niets meer langs op de tv, die heb ik 10jaar geleden al afgezworen, ik kon P d Leeuw, de wereld draait door, het linkse geleuter, en de gekleurde berichtgeving van het NOS niet meer aanzien.
Maar inderdaad onder Saddam in Irak en Gadaffi in Libie was het er beter dan na de democratie die wij zogenaamd brengen.
De Oekraïne was ook rustiger voordat timmermans en verhofstad daar stonden te oreren

3
36 Positivo

@36

"Maar inderdaad onder Saddam in Irak en Gadaffi in Libie was het er beter dan na de democratie die wij zogenaamd brengen."

Mee eens, enkel dan hadden sommige bedrijven niet hun miljarden winsten niet kunnen behalen over de rug van de belastingbetaler, dat geld had onder andere besteed kunnen worden aan armoede bestrijding, echter de politiek heeft een andere bestemming belangrijker gevonden.

0
37 garriet

@3 dat is het hele probleem!!
Zolang wij hier een samenleving laten bestaan waar mensen elkaar amper het licht in de ogen gunnen, elkaar laten gekmaken dat "ons" grote probleem onze medeburgers zijn, we mensen die banen kwijtraken eerder dieper de shit in laten drukken dan ze bijstaan, we solidariteit als een exclusief "links" misplaatst gedachtengoed blijven wegzetten, we de flauwekul blijven geloven dat de helft van nederland "misbruik" maakt van voorzieningen waar de andere helft voor moet "opdraaien" etc.......hoeveel ruimte is er dan in de hoofden "solidair" te zijn met mensen in landen waar er conflicten zijn waar je touw aan kan vastknopen en die vervolgens keer op keer politiek worden uitgemolken zodat je niet meer kan weten wat je wel of niet kan geloven??

0
38 MarkUg

@36 Was het in Irak beter onder Hussein? Gifgas-aanvallen, het oppakken en martelen van politiek en/of religieus tegenstanders, het vermoorden van deze tegenstanders, noem het allemaal maar op. Ditzelfde geldt voor Gaddafi en Assad.

Ik kan mij nog een feestende menigte herinneren in Irak toen de Amerikanen kwamen, en Hussein dood was. Of neem bijvoorbeeld Afghanistan, in het begin ging het daar wel degelijk goed (relatief gezien), ook met de wederopbouw. Zelfs in de afgelegen dorpjes was men behulpzaam want de Taliban was verdreven. Het is dus allemaal niet zo simpel om te stellen dat wij daar zogenaamd even democratie zouden komen brengen.

Let wel dat ik mij er wel degelijk van bewust ben dat er een hoop gelogen is door, en een hele boel is misgegaan, dankzij 'de politiek'. Maar om nou te zeggen dat het beter was in die landen? Dan ontken je toch wel aardig wat schendingen van de mensenrechten.

1
39 Bluth

@3 Brand aangestoken door die barbaren zelf. Maar nee, laten we ze blijven helpen. Laten we dit soort "mensen" gewoon loslaten in onze landen. Gaat vast goed.

0
40 Chauvinist

Zie hier het effect van het opvangen van bijvoorbeeld 1 miljoen arme mensen in de USA.


Te verwaarlozen, maar ondertussen maak je je eigen samenleving kapot. Meer geld via uitkeringsinfuus naar mensen die waarschijnlijk nooit zullen gaan werken. Hun cultuur niet compatibel met de Westerse samenleving. Maar laten we vooral doorgaan, zodat de softies 's avonds kunnen slapen

1
41 Chauvinist

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Briefje van Jan - aan Leo Lucassen - Buttkicken.nl

Ik gun deze Lucassen een stel buren, ( nieuwe Nederlanders) waarvoor ik ooit ben verhuisd vanuit mijn geboortestad naar een ander dorpje. Dan pi...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Sarcoff
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

@4 Ach, laat ze, ze pretenderen het niet te snappen, ze trekken hun kopje uit het zand om een domme opmerking te plaatsen en steken daarna hun k...

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

LoydMorris
Ambtenaren schrappen bewust het woord “moeder”

@5 Lul niet zo dom, Bennie. . .Moeder: een vrouw die 1 of meerdere kinderen heeft. Noem jij dit conservatief? ...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

@4Welke bindende afspraken?...

16 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Sarcoff
Uitslag loterij onverbiddelijk: flatbewoners zijn 37,50 euro per dag kwijt voor parkeerplek

Dat je zwanger bent is je eigen verantwoordelijkheid, en zij willen graag in de stad wonen, dus niet zeuren....

17 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

LoydMorris
Uitslag loterij onverbiddelijk: flatbewoners zijn 37,50 euro per dag kwijt voor parkeerplek

Je zult maar afhankelijk zijn van je autootje om naar je werk te kunnen en daar wonen. . . Dit land is ziek. . . . DOODZIEK...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Sarcoff
Dit nieuwe materiaal kan grafeen van de troon stoten

Van de troon stoten is een zwaar woord, er zullen, gezien andere eigenschappen, weer andere toepassingen voor gevonden worden....

21 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Rooibos
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

@2 Sokkenstoppertje, en waarom is poetin de Oekraine binnen gevallen ?1 Zomaar ? 2 voor de lol ?3 Of waren er ooit bindende afspraken ...

27 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Call Of Booty PornSweet Petite Unassuming SlutAshian XxxAnushka Sen NakedHorny Lily NudeTeacher Saree Sex VideoLatina MildPornhub HentialHindi SixiSex Scenes In MirzapurMiakhalifa ComSandra MooneAlia Bhatt PussyPornoorgasmosKajal Fake NudeXxx PicwCamera Ao Vivo PornPunhetas PornTaking Off Condom PornXvideos Free DownloadGhost Porn VideoShraddha Kapoor SexMom Sonsex VideosPromptchan Ai Image GeneratorAv天堂Razor Candi NudeXrated PornStriping GamesSeduced By DaughterComics.pornoIndian Nude HotXxx Bhai BhabhiSexy Hot Naked WomenNaked Body PaintingBrea BennetReddit Boob DropFriday Night Funkin PornV.k PornStella Stone PornMadison Beer DeepfakesIndian Sex Video Full Hd DownloadWet OussyElla Knox SexPunannianni PornDanny D NewRough Teen PornFingering Video DownloadPov Virtual SexFree Porn Video DownloaderAzzfordaysSexually BrokemLive Porn.Porn With StoriesChatavernueShakira FeetSkinny PenisOne.piece PornOkxxxhdMassive Cumshot FacialTori Black GangbangSexmex BlackmailCreampie OrgyBang Black BrosSimple NudesBoot Black PornThicktitsSextape FrenchRule 34 Attack On TitanEwan Mcgregor NudeCoomerpqrtyVideos De Sexo Brasileiro GratisSkylar SnowAmrikan Xxx VideoSexmilfAsian Porn Mom And SonMelanoe RiosPornviseosLady Fire PornArabelle Raphael And Payton PresleeSmexxii93Selena Green.vargasPorno AgrecivoApril Dawn PornhubDopechick69Paoli Dam Nude VideoNuro Massage Near MeXtream PornRichelle Ryan PovBig Booty JuddyTamil Actress XxxxP Chopra XxxSophia Burns CuckoldCanaan Asmr NudeDua LipanakedLisa Ann XnxxShiori TzukadaXxx Videos BangladeshMonica Bellucci Young PicturesCaina Xxx VideoOpen Sex TeluguHot Busty XxxFilipina BlowjobXxx Bf WwwSunny Leone's Xxx VideosHot Boob GrabPunjabi Song SexWest SexBigboob StepmomPỏnhubJerk Off On PublicBig Bang Theory PornTokyo Drift PornHent MilfValerie CormierKenzy Reeves PornDirty Flix ComHindi Bf Full Hd MovieIndian Xxx IndianJav Sex VideoTits And BlondesJin_rayMost Hot Sex VideoTamil Aunty XxHot Lady Porn VideoIndian Feet FetishMature Woman CreampieAsian Ai PornPornorouletteCheerycoedMega PornBakharnabievaNina Agdal Leaked SextapeIndian PussyIndian Hot Sex ComSexy Blue Film IndianSexy Bf Sexy Bf VideoNude ButtNun Porn MoviesRed Headed Blow JobsSlitloadFriends Wife SeducedSextchatJane Birkin NudeAnie DarlingReal Cuck VideosHasande AgeruSamanthaaufNude In PubllicStarwars HentaiFelicia Colver