De bruinkoolcentrale van Kerpen-Manheim in Noordrijn-Westfalen.
Volledig scherm
De bruinkoolcentrale van Kerpen-Manheim in Noordrijn-Westfalen. © EPA

Duitsland betaalt miljarden aan energiebedrijven voor steenkooluitstap

De Duitse staat trekt miljarden euro’s uit voor vergoedingen aan uitbaters van kolencentrales die voortijdig moeten sluiten vanwege de omzetting naar schonere energie. Dat heeft minister van Financiën Olaf Scholz bekendgemaakt.

11 reacties

  • Eddy Maes

    4 jaar geleden
    En ze bouwen verder nieuwe steenkoolcentrales, zoals er vandaag een bezet werd in Noordrijn-Westfalen. Wat gaat die steenkoolcentrales en kerncentrales die ook dicht moeten, vervangen? Windturbines? Vergeet het! Aub wees realistisch en bouw nieuwe kerncentrales. Rendement verzekerd. Uitstoot CO2 verwaasloosbaar.
  • Thomas Vervoort

    4 jaar geleden
    Maar blijven veel CO² uitstoot hebben door overschakeling op zon- en windenergie. Zouden beter enkel kernreactors plaatsen. Zelfs de anti nucliare beweging is er nu voor.
  • Geert Vaelen

    4 jaar geleden
    Wat een wereld. Steeds klagen over teveel CO2 maar wereldwijd moeten alle bossen eraan, juist datgene die CO2 uit de lucht halen om te kunnen groeien en ons helpen om een teveel aan CO2 weg te krijgen. En dan maar regeltjes verzinnen om geld uit onze zakken te kloppen door zogezegd groenere energievormen op de markt te brengen die nog meer geld uit ons zuigen. Plant bomen en CO2 zal wel minderen.
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Zouden beter iets doen aan de recessie die nog steeds zijn bodem niet heeft bereikt.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Klimaat, big bisness