• 19
  • 787x gelezen
Reageer met een Emoji
19

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 bosco

Als de Pia pil straks op de markt komt zal de gretig aftrek vinden..verder zullen ouderen steeds meer als nutteloze kostenposten gezien worden en er zullen zelfs zijn die hun openlijk de schuld geven van de opwarming.

5
2 Voorzittershamer

Met dank aan de PvdA in Rutte 2 die naar 'eigen' mening van dhr Boss (architect van Rutte 2) vervolgens na liet om de juiste voorwaarde te scheppen waaronder de voorgenomen 'participatie maatschappij' daadwerkelijk leefbaar bleef en daarmee dus verwerd tot de 'parteCREPATIE maatschappij' van 'u red zich maar'.

Deze wolf in schaapkleren komt vandaag met een nieuw rapport om Ouderen nog verder in de stront te duwen, en tracht achteraf nog even te fixen waar hij bij Rutte 2 niet aan had gedacht. Meer woningen voor ouderen... Maar goed, we zaten toen in een huizen crisis en een woning tekort drijft de prijs lekker op, dus dat probleem zou zichzelf vanzelf wel oplossen, die ouderen bulken immers van die AOW-gelden ...

Het moet toch heerlijk zijn om 100K+ per jaar te verdienen, en dan lekker in de hangmat van de Overheid te profiteren van allerlei fijn geregelde zaken, die je van de rest van Nederland kunt onthouden, ofwel compleet de andere kant op kunt duwen... Geen verantwoordelijkheid hoeven te dragen voor je incompetentie, en als je falen uiteindelijk toch aan het licht komt, gewoon op dezelfde voet in een volgende commissie verder kunt gaan...

4
3 mightimouse

** gebruiker verwijderd **

Achtduizend euro per asielzoeker om te zorgen dat ze zich mak houden ,oh nee dit is voor integratie en onderwijs .
Want zeggen hoe het werkelijk zit oogt niet goed in de politiek dus maak er maar ene lul verhaal van en laat het ouwe volk van Nederland maar barsten .

4 verwijderd682241

@3 , onrendabel heeft helaas een dubbele betekenis gekregen.

1
5 caso

De Ruyters zeggen: "Je bent gewoon na je 67-ste financieel afgeschreven voor de BV Nederland, dan ga je geld kosten en dus moet je wieberen. Die PvdA RAT van een Wouter Bos heeft altijd al op de loer gelegen om de Nederlander te pakken en nu ruikt ie een nieuwe kans. We zeggen, hangen op de Nationale Bomenplant dag in April, de vuile hond!"

4
6 De Ruyters van Michiel

-
Deze regering laat de zorg voor ouderen of andere hulpbehoevenden het liefst zo lang mogelijk volledig op de schouders van familie rusten. Dat is de keuze die is gemaakt door politici van dit kabinet, maar ook van de vorige kabinetten; want dat is zo lekker goedkoop.
-
Deze hele zorg drijft op de mantelzorgers. Vaak gaat het om mensen met een indicatie tot opname in een verpleegtehuis die intensieve zorg nodig hebben. Vaak betalen zij al heel veel geld om op een wachtlijst te mogen staan.
-
De groep mantelzorgers is een bewust vergeten groep in Nederland. Het is de groep mensen die "onder het tapijt wordt geveegd". De groep waarvan verwacht wordt dat zij volledig gratis hun familielid verzorgen. Vaak gaan zij er zelf aan onderdoor.
-
De prioriteit van de politici ligt niet meer bij het eigen volk, maar ligt bij de vreemdelingen die Nederland binnen komen, vaak op oneigenlijke gronden en misdadigers, ook in de gevangenis. Want daar gaat heel veel geld naar toe. Het is blijkbaar heel makkelijk om ouderen en hulpbvehoevenden de zorg die zij nodig hebben te ontzeggen.
-
Ondersteuning van mantelzorgers is er niet. Van het wordt verwacht dat zij die zorg wel even erbij doen; volledig gratis. Ook al is dit een full time taak. Zo lang mogelijk. Er wordt een emotioneel beroep op hen gedaan (want wie kan de hulp aan een zorgbehoeftige ouder of behoeftig kind weigeren?) waarbij verder de omgeving hen bewust volledig in de steek laat. Want dat is zo lekker goedkoop.
-
Deze samenleving is een samenleving die goed is geworden om mensen in de steek te laten. Men laat elkaar momenteel massaal in de steek. Alleen voor het omvormen van de bevolking komt men nog in beweging en heeft men veel, heel veel geld over. Het elkaar in de steek laten wordt door de overheid bevorderd.
-
Het grote probleem is dat een samenleving waar elke cohesie ontbreekt niet meer het predicaat "samenleving" kan verdienen. Corruptie en criminaliteit gaan in zo'n samenleving de boventoon voeren, met een "ieder voor zich mentaliteit". En dat is precies wat wij nu zien in onze Nederlandse samenleving. Dit is een uiterst gevaarlijke tendens die onze overheid in gang heeft gezet. En de prijs zal heel erg hoog zijn.
/-
-

0
7 MrCally1

@7 "want dat is zo lekker goedkoop."

In 3e wereld landen waar hele families bij elkaar wonen is mantelzorg vaak goed mogelijk.
Mensen uit dergelijke maatschappijen vinden het dan ook nogal grof dat wij onze ouderen wegstoppen in tehuizen.
Wij leven echter in een neoliberale samenleving waar het streven is dat iedere volwassene 168 uur per week werkt tot de dood. En uiteraard leven we in gezinsverband, niet in familieverband. Dan is er geen tijd voor mantelzorg.
Indien de kinderen voor de ouderen moeten gaan zorgen, zoals de overheid wil, krijg je meer kinderen die deeltijd gaan werken (vorige week klaagden de werkgevers hierover) en meer thuiszorg.

Een overheid die verwacht dat iedereen fulltime werkt maar ook verwacht dat de werkende kinderen mantelzorg uitvoeren bij hun ouders is selectief aan het shoppen tussen twee verschillende soorten samenlevingen.

3
8 Conradijntje

Het gaat (kabinet) Rutte alleen maar om statistieken van prestaties waarvan hij t.o.v. andere landen kan pochen dat de B.V Nederland door zijn toedoen nummer 1 op de internationale ladder staat. De rest is bijprodukt.

0
9 Dalon

Het gaat er niet om, dat kinderen familie niet voor hun ouders willen zorgen, maar dat vaak niet kunnen.
Niet alle ouders wonen bij hun kinderen om de hoek.
Óók hebben kinderen zelf een eigen werkzaam leven, waarbij géén mogelijkheid is, om constante zorg voor ouderen in te passen.
Het is een probleem, dat de overheid zelf heeft gecreëerd, door alle bezuinigen in de ouderenzorg, waarbij de meesten al aangaven dat dit fout zou lopen.
Maar deze en vorige kabinetten houden ervan om altijd achter de feiten aan te lopen om daarna constateren, dat álles niet werkt.
Hopeloos beleid, waarbij níet alleen de achterstallige bouw de oorzaak is, maar het systeemvab de hulpverlening in de ouderenzorg, dat moet veranderen.
Het is te gek voor woorden, dat nieuwkomers die nóóit iets zullen bijdragen aan onze maatschappij, met alle égards worden behandeld en onze ouderen aan hun lot worden overgelaten.
De wereld op z'n kop.

0
10 Dieke

heb een tijdje bij mijn schoonmoeder in getrokken.
dement en een beroerte gehad.
het is gewoon te zwaar en je red het zelfs niet alleen.

zelfs boven de macht van de thuiszorg

1
11 Gratiebarmhart

De kabinetten Rutte kun je terecht het kabinet van de afbraak noemen. Niet alle afbraak/bezuinigingen hebben te maken met de recente crisis maar met visie op langere termijn en daar ontbreekt het bij Rutte aan.Hij houdt immers niet van vergezichten. Dit kabinet is de slechtste van de afgelopen 20 jaar. Bewindvoerders en politieke partijen, ministers etc. zitten er voor eigen gewin en carriere. Opzouten.

0
12 Dalon

@1 idd. Omvolkers gaan nu eenmaal voor in Nederland.

1
13 Querulijn Xaverius,

@10 "Het is een probleem, dat de overheid zelf heeft gecreëerd, door alle bezuinigen in de ouderenzorg, waarbij de meesten al aangaven dat dit fout zou lopen."

Bezuinigingen die zij "dekte" door de zorg af te schuiven op familie.

Wie laat er een hulpbehoevende vader of moeder nou in de steek?
Niemand toch!

Wel jammer dat in de voorgaande jaren aangestuurd is op zoveel mogelijk werken buitenshuis van zowel man als vrouw..

Kinderen worden wel opgevangen door creches, scholen, voor- en naschoolse opvang etc. (kost wat, maar is mogelijk door dubbel inkomen in een gezin), en de ouderen, die ooit op een punt komen dat ze hulp nodig hebben?

Die schuiven we af op dezelfde werkende familieleden die tijd vrij hebben gekregen doordat de zorg voor hun kinderen al afgeschoven is op derden.

Waar zijn we in 's-hemelsnaam mee bezig?

1
14 Mappie

Wij zitten er midden in, een oudere zus van 89 op afstand zonder kinderen die dagelijks valt. Thuiszorg moppert dat ze naar verz.huis moet en dat dit zo niet kan. Maar ja waar is een plekje.
Zelf hoeft het inmiddels allemaal niet meer voor haar, begrijpelijk als je dagelijks op de grond ligt en zelf niet in de benen kan komen.

0
15 ilse1

Wat Rutte ook vergeet is dat de gezinnen niet meer zijn wat ze vroeger waren.

Nog maar weinig gezinnen wonen allemaal vlakbij elkaar. Mantelzorgen gaat slecht wanneer je daar 2 uur voor moet reizen. Maar ja... we moesten gaan wonen waar we werk konden vinden, toch Rutte?

En in het verleden hadden ze 5, 6 of zelfs meer kinderen in een gezin die dan later samen konden rouleren. Dat is ook niet meer zo. 1,6 kinderen had de babyboomgeneratie gemiddeld.

En dan zijn de babyboomers begonnen met scheiden en hertrouwen. Wie gaat er voor die stiefouder zorgen?

Als ik zo naar mezelf kijk... Kloppen er later 5 bejaarden en 1 geestelijk gehandicapte bij me aan. Hoe denkt Rutte dat ik dat ga doen? Van mijn broer hoeft niemand iets te verwachten.
Voor 1 bejaarde zorgen we al. Gevolg daarvan is dat wij gedwongen LATten en geen echt gezin kunnen vormen.

Ergens heb ik geen medelijden met die ouderen. Zij hebben daar zelf nooit bij stil gestaan. Mijn vader en zijn vrouw zijn zelfs heel bot wat betreft hun woonplaats want in de situatie dat zij zorg nodig gaan krijgen wensen zij niet te verhuizen is hun stelling. Wie die zorg dan moet gaan leveren? Ja, ik zeker.. 1,5 uur enkele reis. Gaat hem niet worden.

1
16 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

17 bosco

@2
Nóg erger is, dat men ouderen vanaf een bepaalde leeftijd wil uitsluiten van intensieve zorg, zoals bijvoorbeeld operaties op latere leeftijd.
Van dit soort beleid word je bang en óók verontwaardigd.
Wat menen die politici en zorgverzekeraars zich te moeten bemoeien met het leven van ouderen, die nog de wil hebben om te blijven leven?
Men doet wel moeilijk over euthanasie voor ouderen die eruit willen stappen, maar als het om de kwaliteit van leven gaat, vdan moet daar een einde aan gemaakt worden.
Nederland is ziek en vooral die politici die dit allemaal bedenken.
En Wouter Bos? Die kan de boom in!

3
18 Strongoli

* Verwijderd door de redactie *

19 bosco

@18

We? zouden verontwaardigd moeten zijn maar we? doen niet zoveel..politici kunnen openlijk de vraag stellen tot wanneer je iemand mag opereren..straks de vraag alles wat boven de 75 komt en hulp behoeft dient dat zelf te betalen en zij die dat niet kunnen rest de pil van Pia?

3
20 Voorzittershamer

@4 Een koopje die 8000 euro. Een dementerende in een verzorgingshuis kost 6000 euro per maand. Daar zit het probleem. Een plek in een verzorgingshuis is extreem duur. Zonde de door u zo gehate buitenlanders zou he probleem met de verzorging nog even groot zijn.

6
21 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

22 bosco

@18 ; Ik vind het juist wel goed dat daar een discussie over is ontstaan. Ook die over euthanasie bij ouderen trouwens. Maar ik zal dat splitsen want dat zijn echt verschillende onderwerpen.

Mijn oma was levensmoe. Ze vond het wel genoeg en was aan het wachten op de dood zei ze. Toen brak ze haar heup en moest ze voor de operatie een formulier invullen waar ook de vraag in voorkwam of ze gereanimeerd wilde worden indien ze een hartstilstand kreeg tijdens de operatie. Geheel automatisch wilde ze "Ja" invullen. Ik pakte haar hand vast en ging het gesprek aan. "Oma, u wacht toch op de dood? Waarom wilt u dan een reanimatie?" Ze had er totaal niet bij stil gestaan en vulde snel "Nee" in.

Zo vergaat het veel ouderen. De medische wereld wil graag blijven behandelen. Steeds verder, steeds meer. Weinig ouderen denken daar over na. De specialist zegt het dus... Maar waarom zware behandelingen ondergaan met alle ellende die daarbij komt, voor misschien 3 maanden langer leven? Dat terwijl daar dus ook bejaarden zoals mijn oma tussen zitten. De medische wereld verdiend echter niets aan een oudere die zegt: "Voor misschien 3 maanden extra wil ik die pijn, misselijkheid en dat ziekbed niet."
Familie steunt de medici hierin omdat ze geen afscheid willen van hun familielid. Dat het gewoon gekkenwerk is en hun familielid zwaar belast willen zij niet inzien.

Voor wat betreft euthanasie. Ja, in eerste instantie ben ik vóór. Er is echter een hele grote MAAR. Ook hierin wordt namelijk slecht geluisterd naar deze ouderen. WAAROM wensen zij euthanasie? Onderzoek toont aan dat een nipte meerderheid bij goed doorvragen uitkomt bij eenzaamheid, gebrekkige zorg, armoede, de familie niet 'tot last' willen zijn. Maar goed doorvragen gebeurt ondanks protocollen vaak niet.
Ik ben dan ook van mening dat vóór je om deze reden euthanasie gaat toestaan, je éérst goed moet kijken naar de zorg die we in Nederland bieden. Als slechte, falende, zorg de achterliggende reden is, dan is euthanasie niet de oplossing maar het verbeteren van die zorg.

Om nog maar te zwijgen over nabestaanden die pushen omdat de zorg hen zwaar valt of de erfenis lonkt. Wat dat bestaat ook en heb ik helaas toen ik in de zorg werkte mee moeten maken.

1
23 Mariska3

@22 U ontwijkt het probleem en zoekt een zondebok. Om de kosten te drukken zullen wijzelf meer voor onze ouders moeten gaan zorgen. Dementie wordt de grootste kostenpost. Mensen zeuren over de verzekeringspremie, terwijl de stijging van die premie verwaarloosbaar is tov de totale kosten van de zorg: 6000 euro per Nederlander per jaar. Een gezin van 4 moet alleen al voor de zorg 24000 euro opbrengen. Dat bedrag is stijgende, daar zit het probleem.

5
24 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

25 bosco

@25 Ik geef niemand de schuld. U zult gewoon de tijd moeten vinden of maken. U ontwijkt het probleem. Als er geen immigranten zouden zijn was het probleem nog steeds even groot.

Er is zoals het artikel al stelt geen alternatief.

3
26 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

27 bosco

@25
Door de import (die helemaal niet "alles gratis" krijgt) de schuld te geven speel je de echte verantwoordelijken in de kaart. Zij danken jou daar hartelijk voor.

4
28 PuurHagelslag

* Verwijderd door de redactie *

29 bosco

* Verwijderd door de redactie *

30 bosco

* Verwijderd door de redactie *

31 bosco
32 PuurHagelslag

** gebruiker verwijderd **

@21
U aanname dat ik een persoonlijke hekel zou hebben aan mensen uit een ander land is misplaatst , ik zit de halve week in het buitenland voor mijn werk en heb daar nog nooit problemen met de mensen gehad , waar daarentegen ik wel iets heb zijn mensen die het rechts systeem ontwrichten .

33 verwijderd682241

* Verwijderd door de redactie *

34 bosco

* Verwijderd door de redactie *

35 bosco

@35
Nee, Elsevier is onbevooroordeeld?! haha.
In mijn link wordt je 10.000 euro uitgelegd, je hoeft hem niet te lezen, jouw mening staat in beton, gestaafd door de mensen in je bus - echt een waardevolle en betrouwbare bron question -
Als jij klagend, mopperend en ongelukkig door het leven wilt omdat je denkt dat asielzoekers zo bevoorrecht zijn moet je dat helemaal zelf weten, mij interesseert dat verder niet.

5
36 PuurHagelslag

@31 " https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2016/05/tot-10-000-euro-asielzoekers-krijgen-shoptegoed-voor-nieuwe-woning-309925/"

Zelf kunnen constateren dat dit klopt.
Was, een aantal jaren geleden, zelf zodanig misleid dat ik het op me nam een Syrisch gezin te begeleiden.

Kwam terecht in een keurig ingericht appartement, inclusief grote flat-screen TV.
"Gesprekken" vonden plaats d.m.v. tolken van de oudste zoon, (13 jaar), die het nederlands redelijk machtig was.

Op de vraag of men zelf enige invloed had gehad op het inrichten van het appartement of dat het ingericht was aangeboden, kreeg ik het antwoord, (wijsvinger rechterhand in palm linkerhand, vergezeld van brede grijns), dat men "gewoon" geld had gekregen.

Op de vraag waarom men voor Nederland had gekozen voor aziel was het onverbloemde antwoord van de zoon: Nederland gaf het meeste geld.

Ik ben heel snel afgehaakt.

0
37 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@101 Misschien moet je eens mét vluchtelingen praten in plaats van óver hen....

zojuist geplaatst door Bop

wildersfan
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ik weet de oplossing van de problemen wel waar Nederland voor staat. Maar dat mag je niet zeggen. 🤐 Ik doe het toch maar. Iemand moet het doe...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Zie Hier
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@57 Valt wel op dat je door zo ongeveer iedereen uitgekotst word!!!Veel sucses met het zwelgen in je zelf meelij en het kankeren op iedereen...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@22 Tuurlijk. . . . zo kun je alles wel bagataliseren. Wij hebben, doordat onze Overheid, regering, politici niet het lef hebben om op te ...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Provincie Utrecht grijpt terug naar gas vanwege overvol stroomnet

Als men dit soort dingen leest. Dan kan men toch maar 1 ding denken. En dat is dat alleen een sterke man als Geert de problemen waar Nederland m...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@20Uw laatste opmerking slaat nergens op....

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@20Je draait de rollen weer eens om. Het is juist de islam die alle vrijheden wil afschaffen en dat ook doet waar zij het voor het zeggen hebb...

11 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@19"'Pff, hoezo mag je niet wonen in een gemeente die asielzoekers weigert?"'Omdat die gemeentes worden verboden. Dwangwet, weet je nog!?...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@21Dat is een beperking in het belang van de openbare orde, dat klopt. Het is echter geen vrijheid die opgeheven is. Overigens is dit meer om ...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Pornos De Mía KhalifaSexo EroticoFotos D E PenesEro TsJyma-027Arianaxlu NudeNew Hot Hd PornMarilyn Monroe PornXxx Hindi Video VillageSexy Video Photo VideoShauna Rae PornPutas Cerca De MiJmontre Ma SextapeVideos De Pornoxxx GratisTop Hottest PornstarsValiveex PornSunny Lune Xxx VideosHentai PrnMultporrnBig Titted BlowjobsDillion Harper BlowjobsBangali Girl PornExtreme Rought PornComic Free XxxSexos LésbicasMortal Kombat Rule 34Indian Naked Girl PhotoDelivery Man SexSxe VdeioBleck.com PornVideos Orno GratisGaki Ni Modotte YarinaoshiSydneyharwinOld Lesbain PornBig Tities SoloKatianakay OnlyfanNaughty America PornhubSaori YagamiSaree Boobs SexHentai PussyTwerk On FaceRecit SexMaddy OreileyMalayalam Mallu VideoBf Recording DanceRiley Reid SexyArabdicksDoes Phub Have VirusesAnime De Mulheres PeladasPornos Em Desenhos AnimadosNx XxXxx JemLaararose LeakedHotel Transylvania SexSagurare OtomeArab Exposed ComShow Me YourboobsBbw Face FartAmateur GloriholeRube8Free Use Step Mom PornPornotuberVnchatKristen AsstrReddit List NsfwWww Youjizz C0mGillian Anderson NudeTs CreampiedPerky Tits NudeMia Khalifa Xxx Video SEmma PornGranny Sucking BbcPhoneporn GamesGender X FilmsSexwLiliana Hearts OnlyfansBlonde Pov Blow JobAnime HenataiFuck BookNaked Girl BreastWorldstar After DarkSquirting SchoolKim Kardashian Porn LeakRumah PerjakaBig Booty PofnHenatai GameAliza Jane PornThree Some Black Pornالسكس اللبنانيPorn Teen VideosFuckinyourcity.comJulia Nickson NudeGay Dadsy PornHd Nude ImagesKelly Monaco NakedIampandoraaaBreezer MomBahu Aur Sasur Ka SexSavannah BondSarah Banks CreampieWedgie.pornhubVideos Caseros PornoxxxNasty KinkAdult Sear HPornographie BlackedSambapofnoXx CnxxCreampie For PregnancyXxx GaoWhippedassKolkata Bengali XxxAsiastreetmeatEbony AnaltubeLatinmenLesbian Pussy Lick Close UpPorn GalaryR/ Cumsluts18禁 漫321 Porn ChatKiki MinajVanessa Hudgens PornBlue Is The Warmest Color SexDesi Web Series - ImdbVillage Girls Nude PhotosJapani Sax VideoPorn Lip KissDrunkcreampieTransscrotal PiercingXhamsherHistorietas PornosSavita Bhabhi PicsKira Perez VrIndian Porn Star MovieGagging ThroatfuckReese Robbins AnalSexy Krista AllenSelina Gomez Nip SlipBhut SexAbella Sex Video换妻Dad Seduces Step Daughterفیلم سکس حیوانPron Japan HdCum 10 TimesLyra SkyeBest Porn VedioMonley PornPornhub.comqqSpit In Mouth PlanetsuzyDaisy Taylor Trans