Sarri spreekt zich uit over enige overgebleven concurrent voor De Ligt

Reacties

Nu na Giorgio Chiellini ook Merih Demiral voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is, heeft Matthijs de Ligt nog één concurrent over bij Juventus. Daniele Rugani is nog altijd in beeld bij Maurizio Sarri.

Sarri spreekt zich uit over enige overgebleven concurrent voor De Ligt
© Pro Shots

De Juventus-trainer werd dinsdag op zijn persconferentie gevraagd naar de situatie van Rugani. De 25-jarige centrumverdediger kwam dit seizoen nog maar drie keer in actie: één keer in de Serie A en tweemaal in de Champions League. Sarri benadrukte echter dat hij Rugani niet vergeten is. 'Daniele is een belangrijke speler voor ons en we hebben hem hoog zitten.'

Rugani speelt al sinds 2012 voor Juventus, een paar uitstapjes naar Empoli daargelaten. Door de aanwezigheid van het succesvolle trio Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini speelde de Italiaan lange tijd tweede viool. Toch kwam hij de afgelopen jaren tot in totaal negentig officiële duels voor De Oude Dame.

Rugani is inmiddels niet de allerjongste meer en toen afgelopen zomer met De Ligt en Demiral twee nieuwe centrale verdedigers gehaald werden, leek hij op weg naar de uitgang. Volgens Engelse media was Rugani dicht bij een transfer naar Arsenal, maar The Gunners kozen uiteindelijk voor David Luiz, die aanzienlijk goedkoper was.

Rugani bleef zodoende bij Juventus, waar nu mogelijk een nieuwe kans zich aandient naast Bonucci. Dan moet hij wel de concurrentiestrijd winnen van De Ligt en die kans is niet zo groot. Sarri had dinsdag lovende woorden over voor de Oranje-international: 'Matthijs ziet er fysiek uitstekend uit, de wedstrijd tegen AS Roma bevestigde dat', verwijst Sarri naar het duel waar De Ligt na twintig minuten inviel voor de geblesseerde Demiral.

Spelersprofiel

D. Rugani


Geboortedatum:
29 juli 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Sesto di Moriano
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Juventus
'Basisplaats kwijt, maar Italiaanse legendes zijn nog vol lof over De Ligt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.