U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 26
Dit is het jaar van de afrekening. Dit is een rijk land dat uit armoede z’n bibliotheken sluit, z’n gymzalen, muziekscholen en jeugdhonken - en tegelijk niet weet wat het met de goedkope miljarden moet. ...

7 maanden geleden door Hangingmen

REAGEER MET EEN EMOJI
15
3
3
LEES MEER OVER

Je moet er wat voor over hebben, voor de linkse waanzin, omvolking, klimaatgekte, andere denkbeelden moet je in de kiem smoren, vandaar dat bibliotheken sluiten.
Gymzalen sluiten, want dat leid tot ongelijkwaardigheid in prestaties, het wachten is op het sluiten van universiteiten, verschil in kennis en intelligentie, dat kan natuurlijk niet, discriminatie is dat, een soort pol pot, rode khmer gedachte, alleen noemen ze het tegenwoordig groen.

1 Positivo    
7 maanden geleden door Positivo
19
Meld

Je houdt als overheid 17 miljard over door de gemeenten met jeugdzorg en de WMO op te zadelen zonder voldoende middelen.
En dan staat dat beste kabinet ooit (?) zich op de borst te kloppen terwijl de lokale voorzieningen opgeheven worden en de lasten almaar hoger.

2 in holland    
7 maanden geleden door in holland
2
Meld

@1
Ook een slachtoffer van bibliotheeksluitingen? Zo te lezen haal je je info van complotsites.
Omvolking is een raar rechtss hersenspinsel, "klimaatgekte" heeft niets met de bezuinigingen die 10 jaar geleden zijn ingezet te maken en deze van rijk naar gemeente transitie is zeker niet een 'linkse' bezuinigingsmaatregel.

3 PuurHagelslag    
7 maanden geleden door PuurHagelslag
20
Meld

@1 "Je moet er wat voor over hebben, voor de linkse waanzin"

Blijf het hilarisch vinden, elke keer uithalen naar links.

Terwijl de zaken waar mensen het hardst over klagen dat ze onbetaalbaar zijn geworden, zo duur zijn geworden door rechts beleid. question question

4 Weet geen naam    
7 maanden geleden door Weet geen naam
21
Meld

@3 Ach, zo klagen ook heel veel mensen over de leegloop van winkels in de steden zonder te beseffen dat ze daar zelf ook schuld aan hebben door bij de massa te horen die alleen nog maar online bestelt.

Ik ging vroeger nog naar de bibliotheek als ik een werkstuk moest maken voor school.

Tegenwoordig is er internet en is er gewoon veel minder behoefte aan een bibliotheek.

Mensen vergeten wel eens hoe hun eigen leefstijl bijdraagt aan de veranderingen. Vooral van die PVV-knurften die niet verder kunnen kijken dan hun onderbuikje dik is hebben daar vaak last van. question question

5 Weet geen naam    
7 maanden geleden door Weet geen naam
21
Meld

@1 :
@4 :
en dan nog beweren een eigen mening te hebben.

6 Prof. Zuurbekje    
7 maanden geleden door Prof. Zuurbekje
8
Meld

Het moet rendabel zijn in het grootboek.

7 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

Onlangs hebben ze weer goedkope huishoudelijke hulp voor de rijken geregeld, want ja die hebben opstapelende zorgrekeningen en de armen kennelijk niet. Dus ook dat zal door de gemeente weer elders bezuinigd moeten worden.

8 Artikel39    
7 maanden geleden door Artikel39
2
Meld

Omdat niemand zich er echt druk om lijkt te maken..over een paar jaar maakt een kabinet zich weer druk over jongeren die niet meer lezen of gymen..partijen die erbij waren toen het pvda/vvd kabinet gemeentes minder gelden gaven omdat banken gered moesten worden..gesteund door partijen die nu in het kabinet zitten en straks de kiezer gaan verleiden met klets dat er geld bij moet.

9 Voorzittershamer    
7 maanden geleden door Voorzittershamer
1
Meld

@5
We halen steeds meer van internet. Toch moet mijn kind regelmatig boeken voor school lezen. Ze vinden het nog steeds super, al zijn het maar stripboeken, om lekker in de bibliotheek te neuzen.

10 hopefully    
7 maanden geleden door hopefully
0
Meld

"En of ik wist dat de laaggeletterdheid hier 13 procent bedraagt? ‘We vervloeken die jeugdzorg niet, echt niet. Maar dit is een ramp die zich in stilte voltrekt – je hoort niks uit Den Haag.’ Daar werken ze liever aan een fonds met zeventig miljard, te investeren in robotica, kunstmatige intelligentie en infrastructuur: echte dingen."

11 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
3
Meld

Tja... ook dát hebben we 'te danken' aan de grote sloopkracht van de achtereenvolgende Rutte kabinetten!

Bijna alles dat altijd goed en sociaal geregeld was in Nederland, is de laatste -pakweg- tien jaren in een sneltreinvaart afgebroken én de grote bedrijven/multinationals hebben alsmaar meer (lees: véél teveel) invloed gekregen op de heersende politiek!

12 Scorpio    
7 maanden geleden door Scorpio
0
Meld

-
Dit is het gewone alledaagse sloopwerk van dit kabinet. Niets bijzonders aan.
Het volk heeft hiervoor gekozen; telkens weer.
Na de paarse en Balkenende ellende nu al driemaal liegen en bedriegen van Rutte; en misschien zelfs wel een vierde maal. Het volk smult er blijkbaar van.
En volgende keer weer op die "integere politici" van VVD, CDA, PvdA, D66, DL, of CU stemmen. Heerlijk!!
/-
-

13 MrCally1    
7 maanden geleden door MrCally1
3
Meld

Simpel antwoord. Omdat de weinigen die hier wel gebruik van maken niet genoeg willen betalen voor de services die ze graag willen hebben. Cultuur, Kunst en al die andere dingen zijn hoofdzakelijk voor de elite en die hebben genoeg geld om hun hobby zelf te bedruipen.

14 niet-alles-geloven    
7 maanden geleden door niet-alles-geloven
5
Meld

Er is hier inderdaad sprake van armoede... Intellectuele Armoede, een armoede die al vele jaren in Den Haag zorgt voor gebrekkig 'beleid', waarbij vermeld moet worden dat 'beleid' uitgaat van een visie, en aangezien de Kabinetten Rutte (uit angst voor roze Olifanten) niet uitgaan van een visie, moge het duidelijk zijn dat het daarmee ook ontbreekt aan enig beleid... Er wordt 'ad hoc' geREAgeerd op welk een stok er ook in het kippenhok wordt gegooid, dan wel welke storm er in een glas water heerst.

Er speelt mee dat politici nog altijd denken dat hun opvatting de werkelijkheid is (of zou moeten worden) en dat daarbij iedere kritiek (aka. nadenken over je eigen standpunten ofwel opvattingen) een aanval is op de ideale oplossingen die zij in al hun wijsheid bedenken, en dan 'onderbouwen' met steekhoudende argumenten als "het is niet meer van deze tijd". Hierbij mag dan meegenomen worden dat vele politici bijgestaan worden door Spindoktoren, Adviseurs en andere mafklappers die elke kul die er uit dat instituut (of willekeurige partij) komt een heilige gift is van boven, die boven elke bedenking verheven is.

Vervolgens is ook nog eens de erbarmelijk staat van ons 'journalistieke apparaat' een groot probleem. Want voorwaar er in Den Haag nauwelijks ruimte blijkt voor daadwerkelijk inhoudelijke steekhoudende kritiek op basis van onderbouwing (of dit nu voor of tegen is). Ontbreekt IEDERE vorm van Kritiek in de media, en nee daarmee bedoel ik niet het geschreeuw en gebrul uit welke propagandistische hoek, daarmee bedoel ik journalisten die nog enigszins intellectuele capaciteiten hebben om KRITISCHE VRAGEN te stellen, die simpelweg gesteld MOETEN worden. Die door de complete MARKETING BULLSHIT heen prikken waar deze 'spindoktoren uit monde van politici' mee aan komen zetten.

Waarbij ook nog eens meespeelt dat deze media CONGLOMERATEN, want inmiddels zijn er maar een heel beperkt aantal in handen van een beperkt aantal mensen, vooral uit zijn om GELD te verdienen. Hierbij zijn ze afhankelijk van adverteerders, veelal grote bedrijven, die ook vooraan staan bij de lobby in Den Haag. Het moge daarmee duidelijk zijn dat er vanuit monetair oogpunt van de media ook helemaal geen drijfveer is om met kritische vragen het overheidsbeleid dat ingegeven is door de adverteerders te bekritiseren... ...

Het gehele apparaat is daarmee een rondzingen geworden van een en al FAAL dat overtuigt is van het eigen gelijk en zo goed als nauwelijks nog bloot staat aan DAADWERKELIJKE KRITIEK.

Want Ja, er wordt van alle kanten met modder gegooid, inderdaad modder... en men ziet wel welke drek er blijft plakken, of wel hoeveel mensen er in de vaak vanuit de onderbuik opgeboerde stank meegaan. Maar enige inhoudelijke argumentatie, ofwel kritische overdenkingen lijken in deze zaken vaak volledig te ontbreken... Het gaat veelal meer om 'click bait' achtige koppen voorzien van een of ander tekstueel braaksel, waar niemand echt wijzer van wordt. En het zeker niet beter wordt... Laat staan dat het mensen daadwerkelijk aan het denken zet, mbt. de onzin waarvan ze zichzelf hebben overtuigd ofwel hebben laten overtuigen door dit algehele propaganda apparaat.

15 mightimouse    
7 maanden geleden door mightimouse
2
Meld

@15 toevoeging ups... in mijn frustratie wat woorden vergeten question

Hierbij mag dan meegenomen worden dat vele politici bijgestaan worden door Spindoktoren, Adviseurs en andere mafklappers die elke kul die er uit dat instituut (of willekeurige partij) komt met marketing bullshit verkopen als een heilige gift van boven, die boven elke bedenking verheven zou moeten zijn.

16 mightimouse    
7 maanden geleden door mightimouse
1
Meld

En zo is het....... stem PVV of FvD als dit je aan het hart gaat!!

17 PeKa    
7 maanden geleden door PeKa
8
Meld

@3 De omvolking , daar is LINKS de oorzaak van , en de benaming (omvolking ) is /komt/kwam van rechts ja, het moet wel een naam hebben.

18 Doordenker    
7 maanden geleden door Doordenker
7
Meld

Het verkiezingsprogramma van de PVV weet dat ook goed te brengen:
1. Nederland de-islamiseren
-Nul asielzoekers erbij
-intrekken alle verleende verblijfsvergunningen asiel voor bepaalde tijd, AZC's dicht
- ..
- Alle moskeeen en islamitische scholen dicht, verbod koran
2. Nederland weer onafhankelijk. Dus uit de EU
3. Directe democratie: invoeren van het bindend referendum, burgers krijgen macht
4. Eigen risico zorg geheel afschaffen
5. Huren omlaag
6. AOW-leeftijd op 65 jaar, aanvullende pensioenen wél indexeren
7. Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz
8. Terugdraaien bezuinigingen thuiszorg, ouderenzorg, méér handen aan het bed
9. Fors extra geld voor defensie en politie
10. Lagere inkomstenbelasting
11. Halvering motorrijtuigenbelasting

Financiele paragraaf per maatregel en totaal:
1 +7.2 mrd
2 PM
3 PM
4 -3.7 mrd
5 -1.0 mrd
6 -3.5 mrd
7 +10 mrd
8 -2.0 mrd
9 -2.0 mrd
10 -3.0 mrd
11 -2.0 mrd
-------------
totaal: 0
https://www.pvv.nl/images/Conceptverkiezingsprogrammma-2017-2021.png

19 broodjepoep    
7 maanden geleden door broodjepoep
7
Meld

We weten allemaal waar dat geld wat we nu te kort komen naar toe gaat.
Dat gaat naar die binnevallende parasieten.

20 MARCUSAURELIUS    
7 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
5
Meld

Waarom een rijk land ziekenhuizen om laten vallen

21 Interessant    
7 maanden geleden door Interessant
2
Meld

@18
Omvolking is een verschijnsel dat zich uitsluitend afspeelt in de donkere krochten van het rechtsse "brein".

22 PuurHagelslag    
7 maanden geleden door PuurHagelslag
4
Meld

@20 , 500.000 personen vanaf 2014 gerekend, dus tel uit je verlies

23 Waarheid, gewoon zoals het is    
7 maanden geleden door Waarheid, gewoon zoals het is
2
Meld

@22 Meer in de donkere krochten van de grote steden.

24 Arthur2000    
7 maanden geleden door Arthur2000
3
Meld

De baby boomers hebben alles opgemaakt en nu is het weer tijd voor niet rechttrekken van de verdeling van de geldstromen.

25 Vruup    
7 maanden geleden door Vruup
7
Meld

** gebruiker verwijderd **

Al die zaken zoals omschreven worden toch niet gebruikt door de nieuwe jeugd uit het buitenland , het is al bewezen dat de integratie een miljarden verslindende mislukking is dus kunnen ze inderdaad beter die instellingen sluiten die toch niet gebruikt worden door de nieuwe Nederlanders .

26 gebruiker verwijderd    
7 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Aparthoe Nederland nog steeds als rijk land wordt omschreven terwijl duidelijk is dat Nederland helemaal niet zo rijk is. Immers de beschreven zaken kunnen we uit geldgebrek niet behouden. er zijn vele daklozen, mensen die gebruik maken van de voedselbank, we hebben geen geld meer voor goede zorg etc. huizen kunnen we nauwelijks betalen, auto rijden wordt ook steeds lastiger. Uiteindelijk komt dan toch de conclusie dat we niet rijk zijn!?!

27 Merlinswit    
7 maanden geleden door Merlinswit
3
Meld

Een rijk land..Het is maar aan wie je het vraagt..De meer dan 40.000 daklozen? De uitpuilende voedselbanken en de grote groep werkende armen? De 1 op de 5 kinderen die in armoede opgroeien?

28 Querulijn Xaverius,    
7 maanden geleden door Querulijn Xaverius,
1
Meld

Bibliotheek. Ik ga daar al jaren niet meer naar toe. Waarom niet? Er is inderdaad zoveel informatie te zien op “internet” dat je aan een goed boek niet meer toe komt. Om een vergelijking te maken. Heden ten dagen krijgt een gemiddeld persoon in één dag meer informatie te verwerken dan een gemiddeld persoon in het jaar 1900 in zijn hele leven.
Je moet nu in deze tijd eenmaal keuzes maken, je kan niet alles lezen. En nieuwskoerier gebruiken voor informatie is een van die keuzes. Sportschool, clubs, enz moeten het afleggen tegen streaming diensten.

29 Suikerbeessie    
7 maanden geleden door Suikerbeessie
0
Meld

Bibliotheken zijn niet meer van deze tijd. Oké, bij het sluiten ervan zal een klein deel van de bevolking een achterstand oplopen. Namelijk dat deel wat geen internet aansluiting wil of kan betalen.

30 Suikerbeessie    
7 maanden geleden door Suikerbeessie
0
Meld

@4 Ja, precies!

31 rEmco44    
7 maanden geleden door rEmco44
1
Meld

@25 Wat heeft dit nu met baby-boomers te maken...het zijn gewoon politieke keuzes, van de afgelopen tien jaar!

32 rEmco44    
7 maanden geleden door rEmco44
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Democraten in paniek ivm. de toestand van Joe...
Democraten proberen op allerlei manieren te v...

22 uur geleden door Proemevla

Hydroxychloroquine : 3% van de artsen denkt d...
En maar een paar procent denkt dat het een ge...

1 dag geleden door Vageali6888

Chinese virologe en klokkenluider vanuit schu...
Ze werkte aan een universiteit in Hongkong, w...

16 uur geleden door Seconda

Met de rituele verkettering van Wilders schie...
Oud-politicus Coos Huijsen neemt het op voor...

1 dag geleden door Coen

Israëlisch juriste over Trump's &#0...
In de loop van de Onaf­hankelijk­heids­oorlog...

1 dag geleden door Hendrianus


ADVERTENTIE


Laatste reacties
GreyB
Documenten tonen dat president Trump het doel...
https://thehill.com/homenews/administration/5...

minder dan een minuut geleden door GreyB

Svelto
Documenten tonen dat president Trump het doel...
Hemel, in @7 als je zoveel haat hebt tegen Tr...

minder dan een minuut geleden door Svelto

Rare Rakker
Studie gebruikt door dr. Fauci om de werking ...
@25 “ Officiële cijfers CDC waaraan je kun...

1 minuut geleden door Rare Rakker

greenmango
Grote artiesten als Rita Ora tekenen open bri...
Goed, racisme wordt afgeschaft in 3 -2 -1, ee...

1 minuut geleden door greenmango

Nieuwsgierig
Amerikaanse ambassadeur doet rondje Nederland...
Amerikaanse ambassadeur in Fryslân: Nederlan...

1 minuut geleden door Nieuwsgierig

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig