door Havermout in Overig  ·  15 Reacties

  • 1
  • 419x gelezen
Reageer met een Emoji
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Win10 is redelijk ... duidelijk nog niet helemaal af noch bugsvrij, maar iig draait het (ook op een ouder systeem btw).

0
1 mightimouse

Je kan Windows 7 nog steeds gratis upgraden naar Windows 10.
Dan moet je wel minimaal 20gb vrij hebben op C.
Voordat W10 wordt geïnstalleerd wordt er een kopie gemaakt van de huidige W7 installatie.
Ga naar:
https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10
En volg de instructies.

Meer info na installatie van W10:
https://lisa-ict.nl/Windows-10/Instellingen_aanpassen.html

0
2 in holland

Ik vermoed dat je win 7 nog jaren kan gebruiken ... question

0
3 Schildpad

Hou er rekening mee dat je na 14 januari niet risicoloos kan internet bankieren met W7
Heb je een besturingssysteem dat (nog) wordt ondersteund met veiligheidsupdates zoals Windows 8 ( tot 2023) of 10 dan zal de bank zich terughoudend opstellen als er wat mis is met je bankrekening.
De schade wordt dan meestal vergoed.
Dat is anders als je bankzaken doet met een systeem dat niet meer wordt ondersteund zoals W95, W98, W98SE, Millennium, XP, Vista of W7 want dan ben jij altijd de schuldige en krijg je dan ook geen compensatie meer.

0
4 in holland

@2
Ja klopt je kan gewoon de Windows 10 installatie bij Microsoft downloaden en op een USB stick zetten of branden op DVD (iso). Van de USB stick of DVD opstarten en de installatie beginnen.

Elke (geldige) Windows 7 of Windows 8 licentie (hoef je niet zelf in te voeren wordt uitgelezen uit de chipset) werkt nog steeds. Je krijgt van zelf de Home editie of de Pro editie afhankelijk van de licentie. Voor bijna elke computer is de 64 bit keuze aan te raden.

Als je schoon wilt beginnen kan je je schijf wissen (of de partities op de schijf wissen en opnieuw aanmaken), vergeet dan niet zelf eerst voor een backup te zorgen van je eigen documenten die je niet kwijt wilt raken.

De huidige versie van Windows 10 is best wel goed, niet veel minder snel dan Windows 7.
Na het installeren moet je een aantal keuzes aangeven, ik vind het wel aan te raden de keuzes te maken om zo weinig mogelijk informatie met Microsoft te delen.

Nog een ding dat handig is om te weten, wil je gewoon een lokaal account gebruiken i.p.v. een online Microsoft account, dan moet je na het installeren bij de vraag account aanmaken je internet kabel eruit halen, op een stap terug klikken en dan weer verder klikken, je krijg dan de optie een lokaal account aan te maken omdat het internet niet wordt gevonden. Na het aanmaken van het account kan je direct weer de internet kabel erin stoppen.

0
5 blauwe_schildpad

@5 Ik vind het wel aan te raden de keuzes te maken om zo weinig mogelijk informatie met Microsoft te delen.

Daar hoef je je niet zo druk om te maken.
Na de installatie kan je altijd nog de O&O tool installeren

https://lisa-ict.nl/Windows-10/10_light/10_light.html

0
6 in holland

@6 Voor bijna elke computer is de 64 bit keuze aan te raden.

Nee, dat is niet aan te raden.
De 32 bits versie is voor normaal kantoorgebruik en kan ook maximaal 4gb intern geheugen aan.

De 64 bits versie (10 gb zwaarder en een geheel andere architectuur) is voor grafisch werk zoals met Photoshop en werkt alleen maar goed met 8 of 16 gb intern geheugen.
Stompzinnig genoeg worden alle machines met 64 bits geïnstalleerd terwijl er maar 4 gb intern aanwezig is.
Maar helaas zijn er voor die machines vaak ook alleen maar 64 bits drivers beschikbaar.
En dat vooral voor de touchpads voor laptops.
Het bijplaatsen van intern geheugen van 4gb naar 8gb of 16gb is dan de beste oplossing als die nogal traag is.
Het vervangen van de harddisk van 5400 of 7200 toeren per minuut voor een SSD disk is ook best wel aan te bevelen.
Let op, want een SSD disk is een chip en kan opgeblazen/verhit raken en dan ben je alles kwijt.
Een externe harddisk die je synchroniseert met Synctoy als backup is dan wel aan te bevelen.

https://www.komp-u-ter-hulp.nl/English_information/dutch_nederlands.html

1
7 in holland

▲ Voor @5

0
8 in holland

@7
Zover ik weet zijn praktisch alle computers die geleverd waren met een Windows 7 of 8 licentie, waarmee je nu dus wilt overstappen naar Windows 10, geschikt voor de 64 bits architectuur. De 64 bits architectuur bestaat namelijk al lang, ook al in de tijd van Vista. Heb je nog een heel oude pc uit de tijd van XP, dan is Windows 10 wellicht toch al niet echt (goede) een optie. Maar zou ik zelf waarschijnlijk kiezen voor een niet zo veel eisende Linux versie.

Heb dit nog even nagezocht.
"Grofweg kunnen we stellen dat we alleen in pc's en laptops die nieuw ooit geleverd zijn met Windows XP, nog wel eens een 32-bits processor tegen zouden kunnen komen. Werd uw pc nieuw geleverd met daarop Windows Vista, Windows 7 of Windows 8, dan beschikt uw pc vrijwel zeker over een 64-bits processor."
https://pctipvandedag.nl/32-bit-of-64-bit-computer

Je vind inderdaad veel informatie over dat je 64 bit nodig hebt als je meer dan 4GB aan RAM wilt kunnen gebruiken, en dat vooral benut wordt bij fotobewerking e.d.

Heb jij aanwijzingen dat 32 bits versie (significant) sneller is dan 64 bits voor een gemiddelde computer uit de tijd van Windows 7 met 2 of 4 GB?

Wat je zelf ook aangeeft zijn er meer drivers beschikbaar voor 64 bits. En ook is het zo dat je op 64 bits Windows gewoon ook alles van 32 bits kan draaien, maar andersom natuurlijk niet.

En als de 10 GB extra hardeschijf ruimte een probleem is dan moet je wel een hele oude hardeschijf hebben van kleiner dan 80GB, wat ook niet voor de hand ligt bij computers die geleverd waren in de tijd van Windows 7 of Windows 8.

0
9 blauwe_schildpad

@9 aanvulling:
Na nog even verder zoeken kwam Computable in 2015 al met het statement / de vraag:
'32-bit Windows 10 is nutteloos'

https://www.computable.nl/artikel/opinie/discussie/5217994/5213713/32-bit-windows-10-is-nutteloos.html

De vraag is dus welk probleem een thuisgebruiker zou kunnen ondervinden die overstapt van Windows 7 computer of laptop naar Windows 10 64 bits. De computer processor is er zeker voor geschikt? Kan iemand een probleem bedenken? Ben benieuwd!

0
10 blauwe_schildpad

@10 Het enige voorbeeld wat ik kan bedenken is een pc met 1GB aan RAM, omdat de minimale systeem eis voor 64 bits 2 GB RAM is, en voor 32 bits 1 GB RAM. Maar als je computer maar 1 GB RAM heeft dan moet je Windows 10 sowieso niet willen draaien lijkt mij, 1 GB RAM was eigenlijk al te weinig om Vista en Windows 7 normaal te kunnen draaien.

Of is het zo dat als je Windows 10 64 bits met 2 RAM gebruikt je minder resources overhoud dan als je Windows 10 32 bits zou gebruiken? Weet iemand dat? Zo ja dan ligt de keuze voor 32 bits of 64 bits wellicht bij 3GB RAM of meer 64 bits en anders 32 bits.

0
11 blauwe_schildpad

@11 Aanvulling na nadenken heb ik wel een probleem kunnen bedenken voor de 64 bits installatie. Met een 64 bits Windows 10 versie kan je ook 32 bits software draaien, maar dat geld niet voor hardware drivers. Mocht er voor bepaalde hardware die je hebt in je oude computer geen 64 bits driver zijn, maar alleen een 32 bits driver, dan werkt het niet en kan je beter voor 32 bits versie kiezen.

0
12 blauwe_schildpad

@12
Het gaat erom dat zowat alle nieuwe computers en laptops met 64 bits geleverd worden terwijl er vaak maar 4 gb intern in zit.
Een gewone gebruiker weet niet dat extra geheugen er bij plaatsen de beste boost is.
Een Solid State Disk (SSD) is vaak ook een fikse verbetering.
Het gaat niet om die 10 gb schijfruimte meer, maar de hele performance is zwaarder.
Intel is door de EU beboet voor 1 miljard euro omdat ze hun i-core processoren met enorme korting aanbieden bij fabrikanten, als ze AMD maar buiten de deur houden.
Die i-core is dan en verkoopargument geworden, de sticker met i-5 of i-7, en dan leveren ze een moederbord bij van 5 centen.
Ik heb nieuwe i-7 laptops onderhanden gehad, met natuurlijk 4 gb intern, die niet vooruit te branden waren.
En wat drivers betreft is de touchpad de achilleshiel, want die werken vaak alleen maar met een 64 bits driver.

0
13 in holland

@13
"Ik heb nieuwe i-7 laptops onderhanden gehad, met natuurlijk 4 gb intern, die niet vooruit te branden waren."
Ok, maar maakt het voor de performance dan uit of je voor de 32 bits of de 64 bits versie van Windows 10 kiest?

Het merkwaardige is dat Microsoft bij de FAQ over 32 bits of 64 bits suggereert dat de enige belangrijke factor is of de processor 64 bits ondersteund. Wat het geval is voor praktisch elke pc uit de tijd van Windows 7 en zelfs Windows Vista.

"32-bits en 64-bits Windows: Veelgestelde vragen:

Welke versie van Windows moet ik installeren: de 32-bits versie of de 64-bits versie?
Voor het installeren van een 64-bits-versie van Windows hebt u een CPU nodig waarmee een 64-bits versie van Windows kan worden uitgevoerd. De voordelen van een 64-bits besturingssysteem worden het duidelijkst wanneer op uw computer een grote hoeveelheid RAM-geheugen (RAM) is geïnstalleerd, doorgaans 4 GB RAM of meer.

Hoe weet ik of mijn computer een 64-bits versie van Windows kan uitvoeren?
Als u een 64-bits versie van Windows wilt uitvoeren, moet uw computer uitgerust zijn met een processor die geschikt is voor 64-bits gebruik. Als u wilt weten of uw processor geschikt is voor gebruik met de 64-bits versie, gaat u als volgt te werk: ..."
https://support.microsoft.com/nl-nl/help/15056/windows-32-64-bit-faq

Heb de vraag op een techforum gesteld, en daar wordt er op gewezen dat je met oude computers nog wel eens problemen kan krijgen met hardware drivers die er niet zijn voor 64 bits, en daarom 32 bits de veiligere keuze is.

Maar Microsoft zelf zegt nergens pas op met drivers voor je overige hardware en onboard apparaten, daar kunnen soms geen 64 bits drivers voor beschikbaar zijn. Ook staat er niet dat 64 bits trager zou zijn met 2 GB geheugen. M.a.w. Microsoft stuurt je met de FAQ in bijna elk geval naar 64 bits.

0
14 blauwe_schildpad

@14
Ik installeer op elke machine 32 bits.
Dat kan max, 4 gb intern aan en dat zit er dan ook in.
64 bits kan theoretisch 192 gb aan.
Als specifiek wordt aangegeven dat er sprake is van video-montage of Photoshop zet ik er 64 bits op met 16 gb intern.
64bits drivers worden naar mappen uitgepakt met 7zip en dan navigeer ik via apparaatbeheer naar die mappen, die de onderdelen voor 32 bits er vaak kan vinden en die dan installeert.
Heb ik een laptop met een touchpad waar alleen maar een 64 bits driver voor is, dan kan het helaas niet anders dan met 64 bits en wordt het 8 gb intern.
Een ander probleem met wat oudere laptops zijn de videodrivers.
Radeon en anderen leveren een zwart scherm op.
Videodriver uitschakelen zodat de -basic display driver- het overneemt.
En dan proberen de resolutie zo in te stellen dat het nog een redelijk beeld geeft.
Het nadeel daarvan is wel dat de VGA aansluiting voor een extern scherm dan geen signaal krijgt.

0
15 in holland

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@31 Wat is in jouw ogen een netter/beter woord dan voor minder?...

zojuist geplaatst door soapbox

LoydMorris
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Gaat lekker daar in ter Apel. . . . als zelfs een oud-marinier het bijltje er bij neergooit. . ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@24 "De PVV is een racistische club."Onzin, want anders had de PVV nooit kunnen bestaan omdat racisme bij de grondwet verboden is....

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

soapbox
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@4 Van? Mars? De tech die daar is door ons? Of jij die niet weet dat het daar is?...

4 minuten geleden geplaatst door soapbox

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@30 Ik blijf de " minder, minder " uitspraak schofferend vinden, Wilders had op een andere manier moeten communiceren wat hij bedoelde....

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

LoydMorris
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@27 Ze worden uitgesloten vanwege hun negatieve houding, crimineel gedrag en shit die ze veroorzaken. . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@27 Als je Joden ( niet heel erg vermengd ) en Marokkanen naast elkaar zet lijken ze op elkaar , dus dan is het een kwestie van cultuur die er s...

7 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rinze
No ceasefire with Ukraine even if talks start – Lavrov

Flikker toch op met die Russische agitprop ...

7 minuten geleden geplaatst door Rinze

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@3 Heb je daar bewijs van?...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@27 Dus elke landgrens is racistisch in jouw ogen?...

8 minuten geleden geplaatst door soapbox

NK. App
Hindi Sex Film HdDeep CreampiedFat Wife SharingNovinha BucetudsHinata NudeHentai NurseIndian Sex XnxxxAunty Ki Chudai Ka VideoPorn BoricuaManga OeigineMantis X PornTeens That SquirtPorn Star XxxxHot Girls NipplesAlexandra SexVoyersIncredible PornHomemade PawgBeuatiful Women PornHentei LesbiansJynze MazeFemdom In ArtDesi Maal Ki ChudaiPorn Nyomi BanxxxBus PornBf Big BoobsTwinksjerkingSexual Cartoon ComicsPron GameVr HeantaiLeoslisGod Sex And Truth Full MoviePron ApkDessire WestMature Anal CreampieScreaming AnalFree Pornography MoviesBlondie Fesser TwitterSexy Girl XxxxEva AddamTaboo Erotic MoviesLarkin Love BlowjobTnnn PornL.e.x.x.x.i.l.o.n.d.o.nGirls Spreading LegsBig Clit Sucking LesbianReal Amat PornXhamaterMangaforfree.netIndian Xxxii VideoManipur Viral Real VideoSunny Leone Nude HdNepali Sex Nepali SexHot Indian Model SexSexy Videos Dani DanielsSexsenseGayporn NextdoorHot Latina Cream PieXxx TorrentFilmes Pirno BrasileiroBest New Porn ActressRose Monroe CreampieUllu Web Series PornhubWifeliversAss PoimtSon Snd Mom PornHeadscissor KnockoutFemboy Porn ComicFollada En Pareja ColombianaXxx Male SexAsami Sexy VideoKatanah Tease OnlyfansCatwoman NakedMorgpie CreampieEmma Roberts PornhubSexwXxx Com 3Miranda Cosgrove SexualHome Made GaypornFirst Time Desi SexGandi Call RecordingCartoon Big Boobs XxxNickie HuntsmanJohnny ForzaSexy BlondShe A Freak PornPorn From CzBoys Penis PhotoGabrielaa_18Blow Job WifeX Videos Telugu Actress1st Time Anal SexAnna Bell PikesMobile Free PornographyPorn En Español XxxChuukese HammerIndia Porn StarTamil Mulai Sex VideoIndian Gay X VideosX Video 3dRulr 34Prn GayYenneferpornReal First Night VideosIndian HardLivecam NudeThottubeTeens UndressingKayden Kross SexNest NudesWinter Ave Zoli NudeSawyer Cassidy PornBritain Sex VideosTerry Richardson NudeAngie Faith RedditDown By The Banks Of The Hanky PankyBrianna BellGay Love MakingOrgy Porn Zero ToleransKiki Passo NudesFetish ListPornos RealesSarha Hyland NudeSai Pallavi SexGay Stepdaddy PornHindihdsexLatestpornvideosYourpornoBig Butt Anal LatinaCheating Gf BbcAnna102Hentai My MotherNude EbonnyXxviodePirnstarSleep CreampiePorn Comics Step MomInst PornQuero Assistir Um Vídeo De SexoThecollegestripper NudesOdia Sex Video SexPussy Sucking Porn VideosTrannyassholeAsian Uncensored MassageWife SharingBrazzers.mcomAnimes EróticosPetiet PussyKylayese OnlyfansBoy Boy Xx