Carles Puigdemont.
Volledig scherm
Carles Puigdemont. © REUTERS

Puigdemont neemt zetel in Europees Parlement in: “Spanje respecteert de rechtsstaat niet meer”

Na een maandenlange juridische strijd heeft de vroegere Catalaanse minister-president Carles Puigdemont in Straatsburg zijn zetel in het Europees Parlement ingenomen. Bij zijn aankomst laakte Puigdemont de afwezigheid van de gevangen verkozene Oriol Junqueras. "Spanje respecteert de rechtsstaat niet meer”, klonk het.

15 reacties

  • Nina Huygens

    4 jaar geleden
    Europa gaat de wolf in schapenvel eindelijk leren kennen zoals wij hem kennen in Spanje. Nog een beetje geduld.
  • joseph verbeke

    4 jaar geleden
    Die vent wordt door het Spaanse gerecht niet vervolgd om zijn politiek gedachtengoed maar om zijn misbruik van overheidsgeld.We zijn goe bezig,als je iets mispeutert laat je dan verkiezen in de Europese praatbak en je bent veilig! En zeggen dat dit heerschap en zijn spitsbroeder beschermd en op de handen gedragend wordt door de NVA en ook (in 't geniep)door het VB.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Een vaandelvluchtige wordt met alle égards ontvangen.
  • JACOB BERNAERTS

    4 jaar geleden
    Het feit dat het Spaanse gerecht de Spaanse en Europese aanhouding bevel tegen twee volwaardige parlementsleden weigert in te trekken is op zijn eigen het bewijs van haar totale disfunctionaliteit. Het geval Junueras is net het zelfde want daar heeft het Spaanse gerecht iemand veroordeeld waarvan ze 100% wisten dat hij mogelijk parlementaire immuniteit had.
  • Mich Vanderhoydonck

    4 jaar geleden
    Nadat ze Spanje reeds op zijn opzetten , gaan ze nu hetzelfde proberen in Europa met hun minderheid aan stemmen.