Zaterdag kwam de politie tussenbeide om demonstranten aan de universiteit in Teheran uiteen te drijven.
Volledig scherm
Zaterdag kwam de politie tussenbeide om demonstranten aan de universiteit in Teheran uiteen te drijven. © Photo News

Protest tegen regering Iran breidt uit: “Ze liegen dat Amerika onze vijand is. Onze vijand is hier”

Zeker drieduizend demonstranten verzamelden zich vandaag voor de tweede dag op rij bij de universiteit in Teheran en andere steden, waar ze leuzen riepen tegen de Iraanse regering. De betogers hadden op het Asadi-plein ook kritiek op het verdoezelen van feiten door de regering. Volgens het Iraanse persagentschap ILNA weerklonk de eis dat alle betrokken functionarissen zouden aftreden. 

71 reacties

  • Hugo Willems

    4 jaar geleden
    Vroeger men een land besturen door religieuzen. Die tijd is voorbij. De vraag is wanneer ze dat gaan beseffen in Iran en toch nog zoveel andere landen.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Een vliegtuig neergeschoten door Iran met Iraanse slachtoffers. Wat een prachtig nieuwjaarsgeschenk voor mr. Trump. Als hij dit slim aanpakt - doen alsof alle voor het Wsten positieve gevolgen door hem persoonlijk zijn bedacht en uitgevoerd - kan hij zijn populariteitscijfers hiermee verdubbelen. Zijn aanhang zal het slikken als zoete koek.
  • Serge Aernoudt

    4 jaar geleden
    Meevaller voor Trump
  • Martin Meuris

    4 jaar geleden
    De mensen worden daar eindelijk wakker, die ayatolla's hebben niks anders gedaan sinds de opperduivel Khomeini aan de macht kwam dan het volk te onderdrukken in naam van het geloof.
  • Paul Stok

    4 jaar geleden
    marc van de poel. Er zijn waarschijnlijk honderduizenden opposanten, maar die durven niet op straat komen uit vrees voor staatsgeweld.Iran is Vlaanderen niet, maar een theocratische dictatuur.Vrouwen zonder hoofddoek worden opgepakt,homo's opgehangen en op betogers wordt er geschoten.