door Febee in Buitenland  ·  91 Reacties

  • 8
  • 652x gelezen
Reageer met een Emoji
7
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@46
Overigens zijn er wel meer regimes niet fris. Ik wantrouw de meeste autocraten net zo hard als de islamfascisten..

7
51 Frouke

@51
Graag bij het onderwerp blijven..

5
52 Sjaak Trekhaak

@50
En met een autocraat als Netanyahu wordt ook daar de democratie uitgehold....

7
53 Frouke

@45 “Niet “want Trump”, maar gewoon een opsomming van oorzaken en gevolgen.”

Wel “want Trump”: je begint je opsomming van oorzaken en gevolgen immers pas ná een besluit van Trump. Waarom? Waren er daarvoor geen spanningen? Welke, en waardoor werden die veroorzaakt?

5
54 Mrs. K

@51
O shut! Sorry, het onderwerp is idd Trump met z’n babbel voor de bühne question

6
55 Frouke

@54
Door het steunen van de sjah van Perzië en het helpen opwerken van uranium toentertijd door de VS?

4
56 Frouke

@53 “En met een autocraat als Netanyahu wordt ook daar de democratie uitgehold....”

Hoe dan? Hoe is dat precies mogelijk binnen een rechtsstaat? Israël is een democratische rechtsstaat en Netanyahu is democratisch verkozen. Blijkbaar heb je een hekel aan Netanyahu maar Netanyahu een autocraat noemen is natuurlijk je reinste flauwekul.

En belangrijker nog: wat heeft “de uitholling van de democratie in Israël” precies te maken met Iran?

6
57 Mrs. K

@55
Ooh, gaan we het zo spelen question

Trump vertrouw je dus niet, komt zeker omdat ie niet fris overkomt toch?

Dus hier komt de vraag wederom over die fijne baardjes;

Als men niet fris overkomt wekt het wantrouwen.. in mijn beleving dan.
En jij?

5
58 Sjaak Trekhaak

@51 Yep. De kans dat je van een keukentrapje valt is groter dan dat je slachtoffer wordt van door Iran gesteund terrorisme en de kruisvaarders waren ook erg...

4
59 Mrs. K

@57
Ik reageerde slechts op uw eigen opmerking over Israël in @50 . Heeft niets met een hekel aan Netanyahu te maken, maar alles met zijn verzoek om boven de wet gesteld te mogen worden
https://www.nu.nl/buitenland/6021186/van-fraude-betichte-netanyahu-vraagt-israelisch-parlement-om-immuniteit.html

6
60 Frouke

@59
Ben ik ff blij dat ik geen keukentrapje heb!
Enne.... Kruisvaarders, hmmm, was Trump er daar niet eentje van?

Maar dat is allemaal off-topic question

Slotconclusie: de tweet van Trump is een farce.

8
61 Frouke

@56 Wat heeft de sjah te maken met de opgelegde sancties en het huidige atoomakkoord? Die zijn opgelegd aan het huidige regime.

We kunnen het natuurlijk ook gaan hebben over de steun van de Oezbeken aan sjah Ismail I waardoor er spanningen tussen de Perzen, de Ottomanen en de Irakezen ontstonden. Dat lijkt me net zo irrelevant mbt het huidige atoomakkoord als het aanhalen van steun aan sjah Reza Pahlavi.

6
62 Mrs. K

@62
Wie verbrak als eerste het nucleaire akkoord?

6
63 Frouke

@60 Geen probleem, maar dat is geen antwoord op de vraag waarom Netanyahu een autocraat zou zijn. En een vraag stellen maakt hem nog geen autocraat...

6
64 Mrs. K

Toch fijn dat hij het goed heeft met het Iraanse volk..
Het begrijpt uiteraard ook wel dat het geen eitje is om zo`n haatdragend regime tot orde te roepen.
Trouwens.
Trump reageerde niet toen de Iraniërs vorig jaar een olieraffinaderij opbliezen..

8
65 Sjaak Trekhaak

@62 [Die zijn opgelegd aan het huidige regime. ]
Foutje.... ook de bevolking lijdt behoorlijk door het USA verbod om medicijnen naar Iran te transporteren. Overigens een verboden vorm van sancties.

7
66 TedjeR

Hij maakte alleen duidelijk dat hij geen aanvallen op Amerikanen zou tolereren en na de Iraanse aanval op de Amerikaanse ambassade in Bagdad gingen een stap te ver..

Geen woorden maar daden, je moet maar durven.

6
67 Sjaak Trekhaak

@63 Dit is precies wat ik bedoel: je focust je alleen op dat akkoord en laat alles wat ermee samenhangt buiten beschouwing. Je ziet geen probleem in het verrijken van uranium door een land dat andere landen niet alleen bedreigt maar ook aanvalt (via anderen). Moet het akkoord van jou ook in stand gehouden worden als Iran zich aan de afspraak mbt de hoeveelheid verrijkt uranium houdt maar wel wat raketten afschiet op Israël? Want ze hebben zich mbt bv. de hoeveelheid dan immers keurig “aan de afspraak gehouden”. Een land dat een lont in het kruitvat, dwz het MO, steekt door te dreigen en terrorisme te steunen is onbetrouwbaar en dat moet meegewogen worden.

8
68 Mrs. K

@65 “ Trump reageerde niet toen de Iraniërs vorig jaar een olieraffinaderij opbliezen..”

+ O ja, ook dat. In september 2019 in Saudi-Arabië. En het land dat die raffinaderijen bombardeerde moeten we vertrouwen met het verrijken van uranium, dit staat NL. allemaal buiten het atoomakkoord...

7
69 Mrs. K

@66 Dat had ik al eerder geschreven. Zie eerdere reacties.

@22 “ Zijn tweet is in deze eerder weer een berichtje voor de bühne.”
Waarom? Wat is er verkeerd aan? Wees eens eerlijk, als Obama dit getweet had had je het toegejuicht. Met de tekst is immers niks mis. Het gaat je nu puur om de persoon tegen wie je een aversie hebt.

8
70 Mrs. K

@69
Juist.
Maar ik heb hier geen trek in dus reageer hier niet meer, krijg ook gewoon geen fatsoenlijk antwoord dus weet genoeg.
En trekpop Ted komt ook spontaan om 03.00 ff langs..
Gaat ineens zo uit het niets over zijn verslaving beginnen, medicijnen.
Raar volk..

Doei!

8
71 Sjaak Trekhaak

@61 “Slotconclusie: de tweet van Trump is een farce”

En weer: waarom? Wat is er verkeerd aan steun aan het Iraanse volk? Aan duidelijk maken dat er op het regime gelet wordt?

Wees eens eerlijk: als Obama dit getweet had had je het toegejuicht. Met de tekst is immers niks mis. Het gaat je nu puur om de persoon tegen wie je een enorme aversie hebt. Dat kan, maar dat hoeft niet te resulteren in hypocrisie.

Als hij niet gereageerd had was het trouwens ook niet goed geweest, dan had je hem een gevoelloze wegkijker genoemd. Niks mis met kritiek op Trump, maar sla er niet zo in door.

8
72 Mrs. K

@71 Slaap lekker, Sjaak!

5
73 Mrs. K

@20
Je bedoelt dat als mensen willen weten hoe iets zit , dat dat onbelangrijk is?

1
74 eh

Vier dagen geleden op NK, een artikel afkomstig van de AVRO-TROS, toevallig over Cambridge Analytica.
Ik keek zonet naar de NOS naar die demonstraties en zag ze met die smartphones, en dat deed me meteen denken aan dat artikel.......
Is het nou naïef te denken dat niet een paar van dat soort succesvolle bedrijven hierbij betrokken zijn?
Of
Ben je een complotter als je gelooft dat er een paar van die bedrijven erbij betrokken zijn net ze zoals ze betrokken waren bij de verkiezingen in de VS en Brazilië en blijkbaar nog veel meer.

0
75 eh

Heel Iran, zowel politiek als bevolking, mag z'n borst natmaken. De VS hebben hun pijlen gericht op Iran, niet omdat een Amerikaanse ambassade in gevaar zou zijn, niet omdat een of andere
Soeleimani een gevaar zou zijn voor de regio ( wat klinkklare onzin is ), niet vanwege een nucleaire programma, en al helemaal niet omdat de Amerikaanse politiek zo begaan is met de rechten en vrijheden van de burgers in dat land ( "war for democracy" , proest, wie gelooft anno 2020 nog in dat soort bullshit ).
Gewoon, omdat de VS Iran wil pakken, vanwege economische belangen, meer niet. Iran is één van de weinige landen die de Amerikaanse dominantie op het gebied van wereldeconomie en olie (en de handel daarvan in dollar) weigeren.
De kans dat de VS een oorlog zullen beginnen tegen Iran is zeer aannemelijk, en kans dat wij in Europa in die oorlog zullen worden meegesleept, heel groot.

Het is geen toeval meer:

Vanaf 2000 begint Irak olie te verkopen in euro’s, sancties van Amerika volgen en in 2003 beginnen de VS en bondgenoten onder valse voorwendselen een oorlog tegen Irak wegens massavernietigingswapens.

In 2008 komt Kadhafi met het voorstel om de Libische olie niet meer in US dollar te verhandelen, de VS en bondgenoten ( NAVO ) bombarderen in 2011 Libië en haar leider Muamar Kadhafi.

Iran staat ook al lange tijd op de zwarte lijst.....

9
76 Syrious
77 eh

Vanaf 2006 is iran van plan de olie af te rekenen in euro's, geheel "toevallig" begint in 2006 een agressieve campagne vanuit de VS om sancties op te leggen aan Iran, zogenaamd wegens hun atoomprogramma......

6
78 Syrious

@78 het gevolg van het betalen van Iraanse olie in Euro's voor de USA is het verlies van de status als reservevaluta voor de Dollar... gebeurt dat is de economische ramp voor de USA niet meer te overzien omdat grote geldstromen dan niet meer via de USA lopen en ook niet meer door de USA gecontroleerd kunnen worden.

5
79 TedjeR

@76
Je bedoelt het wordt bloedig en dat zal de zittende macht aangewreven blijven worden de komende jaren? Of wordt het een blijvende chaos voor de komende jaren of komt er ingrijpen?
Of verwacht je iets heel anders ?
Dat de Ayatollah politiek asiel krijgt in Parijs , Canada of Brazilië als er echt te veel doden dreigen te vallen is ook mogelijk , gebeurde er zoiets ook niet met de sjah?
Ik verwacht dat het of met een sisser afloopt of dat het bloedig wordt en dat dat de zittende macht nog jaren nagedragen gaat worden

1
80 eh

@68
Een hoop eigen invulling. Waar zeg ik dat ik dat ik het verrijken van uranium door Irak geen probleem vind?
Je terugtrekken uit een akkoord, wat oa door een door jou verguisde voorganger tot stand is gebracht, is een signaal van onbetrouwbaarheid pur sang. Om over onbenullige kinderachtigheid, presidentonwaardig gedrag, maar niet te spreken.
Iedereen was zich bewust van de werkzaamheid van het akkoord.
Als er zich zaken voordoen, die buiten dat akkoord vallen en die overleg noodzakelijk maken, moet het dáárover gaan.

7
81 Frouke

@70
Het topic gaat niet over Obama.
(Los van het feit dat Obama idd geen provocerende aandachtshoer was zoals Trump.question )

6
82 Frouke

@72
En weer een hoop invulling denken voor anderen. Het verhaal in uw eigen hoofd slaat door.

Trump heeft zichzelf veelvuldig neergezet met z’n getwitter, zoals hij zichzelf neerzet. Vraag maar eens aan een Amerikaan, die wat verder komt dan z’n eigen achtertuintje. Die zijn net zo slim als de nu protesterende mensen in Iran: die weten dat de huidige vijand van de democratie niet in het buitenland zit, maar in het “eigen huis”.

6
83 Frouke

** gebruiker verwijderd **

Toch een toffe kerel, die Trump. Om de Iraniërs in hun eigen taal, het Farsi een hart onder de riem te steken.

Wat mij in alle berichten opvalt is dat er in talloze landen Iraanse Gemeenschappen zijn. Waarom hebben die mensen hun land verlaten?

84 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@3 . Die sancties zijn ook bedoeld om het Iraanse volk aan te sporen hun Uitbuiters op te sporen.

Verder, door handel met Iran te verbieden, verdienen die Amerika dus niets aan die handel met Iran.

85 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Heerlijk, de inkt is nog niet droog of mijn tekstjes krijgen al een minpunt, wonderlijk.

86 verwijderd924924212

@85
Ja, die sancties bij de buren hebben ook goed gewerkt met als toppunt deze abjecte uitspraak van de ambassadeur voor de VN : https://pbs.twimg.com/media/DHye30vV0AERWQJ.jpg

0
87 Defcte burger

@85
Dat is ook zo'n succes in noord korea, bij sancties lijdt alleen het volk en heeft ook zelden
als resultaat dat de zittende macht verdwijnt.

1
88 NLsandman

Extreem links ziet natuurlijk graag over een totalitair dictatoriaal systeem opduiken. Extreem links heeft een hekel aan democratie en het kapitalistische systeem.

2
89 DONKEY R

Nogal hypocriet en lachwekkend deze tweet. In het Farsi nog wel! Dezelfde demonstranten die onder zijn sancties lijden. Iraanse mannen, vrouwen en kinderen die kanker hebben onder dezelfde sancties geen medicijnen kunnen krijgen en daardoor sterven. Ook onder Obama was dat het geval maar Trump heeft het nog erger gemaakt. Er kleeft onschuldig Iraans bloed aan de handen van Trump en de Amerikanen.

2
90 TitaMagic

** gebruiker verwijderd **

@90 . Voor moslims is een dodelijke ziekte een bericht van hun god. Er kleeft in ieder geval bloed aan die ouwe handen van die ouwe ajatollaaas, die lieten 1500 van hun onderdanen kapot schieten bij een protesttoestand.

91 verwijderd924924212

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
‘Laagvliegen door luchtmacht boven woonwijken in Eindhoven en Veldhoven wél gevaarlijk’

Zou een overvliegende C-130 van de KLu echt meer gevaar opleveren dan een laagvliegend vliegtuig van Transavia, Ryanair, TUI, Corendon? Of i...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@3 Helaas. . . VOL En wat mijn buurtjes aangaat, zij zijn het inmiddels ook aardig zat aan het worden. Zij begrijpen heel goed dat het o...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@1 Jij hebt toch ook zulke fijne buurtjes? Geen plek bij jou in de buurt voor deze mensen?...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Het zijn blijkbaar niet de snuggersten die dit beleid doorvoeren. . . ....

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Oeps112
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/hugo-de-jonges-zoveelste-zeperd-economen-ontmaskeren-woonministers-wanbeleid...

14 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Magister Nivardus
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

@23 . De tekst verdween ? Heel herkenbaar . Er staat ons nog wel het een en ander te wachten aan openbaringen. Zeker nu we met de eiwit-analyse...

15 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

18 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

18 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Oeps112
GeenStijl: "Nieuw" beeld daders seksuele uitbuiting: '90 procent heeft migratieachtergrond'

Bizar! 90 procent van seksuele uitbuiters heeft een migratieachtergrond: "Zullen geen Zweden en Canadezen zijn!"https://www.dagelijksestanda...

21 minuten geleden geplaatst door Oeps112

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Leg maar bij v.d. Burg voor de deur. . . ...

22 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
HindisexchatAutum Falls PornLatina Porn FeetZavielKimxxxAss TrifficFat Blck PornPorn In SoanishCumming On WomanIndian College Teen SexBest Boob PressRelaxing BlowjobNina Hartley AssfuckPorn PenicXxx ZexStrange BlowjobsAirplane SexVeradijkmans PornBf FilimPcngl420Vr Bbw PornUp Close VagBang BeosVirat Kohli SexDr Xxx ComMyvidsyerIcq PornShaideb RogueSkip The Games Rochester NyFacial SexWww Xnxx DownloadSexy Mia Khalifa KiTeenagers Pronسيكس عربيةPeexxxTrashy Boner RedditPink Nike ShortsTv Serial XxxGals Sex ComAliana DawsonMasturbate DaughterXxx 3dIndian Porn StrasRubymay NudeMia Malkova XvideosFacking VideoSexhdvideoHindi BuluSunny Leon Xnxx VideoShe-hulk PornCuckold Sucks BbcAlinity LeakaBlack Fuck TourLena Paul X VideosKajal Agarwal NangiD4seingXhamste RlivePono BraseleiroSpider Gwen TransAmber Alena PornHentaifor.meBokep Step MomMy Friends Moms Pussy Lexi LunaAnimation Porn VidPrincesspia222Pretty PenisEmilia Clarke Porn VideosHot Wet PussuJade JantzenTherealoliviamaeBf Video XnxxPriyanka SexyDacota TylerMarge Simpson NakedXxxn Hindi VideoTelugu Free Porn VideosTitanic NakedCamp PornHarley Quinn BondageManuel Ferrera Porn StarPorn Hub HindiPornpics.cocmEvastraussYu Gi Oh PornEmma_rubySex Bp MarathiJulz GottiSex Video ChutkuleGay DicksuckersAaliyah Love Step MomFacial Abuse TicklesPorn FemdomNoodlemagazindJones PocahontasJustice League Xxx: An Axel Braun Parody4k Full PornBootybyshelxoBangla Chuda Chudi ChobiSexmex TubeSucking GirlcockBunni3png Onlyfans LeakedBrenus ActriceGloryholes Near MeJapanese Big TityTia Carrere NudaKyonyuu Princess SaiminHome Alone Sex VideosVillage Sex Video HindiMia Malkova BfLas Vegas HookerXhamster HdFree NewbrazzersMassage With Happy Endings Near MeNaruto Hq PornMelhores Site PornorTubegalodeMonica Barbaro NudeTrannysex TubesLesbian Nipple SuckKittycat Jenna PussySex With HusbandHot Aunty Ki ChudaiBoobs Sucking Sexy VideosSolo OrgasmBreckie Hill Nudes LeakedAngela Whit XxxMovie Sex Scene PornDoctor Porn BrazzersRachel BarleyInterracial HotwifePhoenix Marrie PornGym Trainer Sex VideoMadhuri Sex VideoWww Yogasex ComSaeko MatsushitaReena Roy XxxLyndsay Pelas NakedSlap Happy PornRomantic Movie XxxSex Scene DownloadTumblex PornPornô IndianoMissionary Romantic PornLesbian Porn MassageLesbian Porn SiccorsEbonygalloreComics Porno VfHot Sex HdMy Milf Stepmom GameFpo Xx