Joe Biden
Volledig scherm
Joe Biden © AP

Poll: Biden populairste Democraat onder Afro-Amerikanen

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden is onder zwarte Amerikanen heel populair. Dat blijkt uit een poll van Ipsos in samenwerking met The Washington Post. Hij kan rekenen op zo'n 48 procent. Zijn Democratische rivalen Bernie Sanders (20 procent), Elizabeth Warren (9 procent) en Michael Bloomberg (4 procent) volgen op grote afstand.

  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev gebruikt voor het eerst langeafstandsraket met bereik van 300 kilometer

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev gebruikt voor het eerst langeaf­stands­ra­ket met bereik van 300 kilometer

    Lees hier al het nieuws van woensdag 24 april terug over de oorlog in Oekraïne. De Verenigde Staten hebben eerder deze maand heimelijk langeafstandsraketten naar Oekraïne gestuurd, nog voor het Amerikaanse Congres dinsdag een nieuw hulppakket voor Kiev goedkeurde. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt. Het gaat om langeafstandsraketten van het type ATACMS, die deze maand meteen twee keer door Oekraïne zijn ingezet. President Joe Biden ondertekende woensdag het nieuwe steunpakket voor Oekraïne. De eerste zendingen van Amerikaanse militair materieel zullen in de komende uren al plaatsvinden, liet hij verstaan.
  2. Oorlogsexpert Roger Housen: “Als Rusland deze steden verovert, zou het me niet verbazen dat Poetin aan de onderhandelingstafel wil gaan”
    PREMIUM
    ANALYSE
    39

    Oorlogsex­pert Roger Housen: “Als Rusland deze steden verovert, zou het me niet verbazen dat Poetin aan de onderhande­lings­ta­fel wil gaan”

    Precies twee jaar en twee maanden na de Russische inval in Oekraïne is het einde van de oorlog nog niet in zicht. Hoe liggen de kaarten op het terrein? Waar boeken de Russen vooruitgang? En kan Oekraïne zich blijven verdedigen? Kolonel en expert oorlogstactiek Roger Housen analyseert. “Dit snoer van vijf steden, de parels van de Donbas, daar is het Poetin dit jaar om te doen.”