door Febee in Binnenland  ·  20 Reacties

  • 6
  • 390x gelezen
Reageer met een Emoji
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ben zo benieuwd wat er in die schappen staat...

2
1 shym

** gebruiker verwijderd **

Ik vind het triest dat er Voedselbanken nodig zijn.
Maar het gaat mij toch een stap te ver dat er geshopt kan worden, oftewel 7 punten vrij besteedbaar.
Bovendien is er tweedehands kleding, een repaircafé voor kapotte apparaten en een ‘sociale kruidenier’ waar Voedselbankklanten met 70 procent korting wasmiddel, verzorgingsproducten en diervoeding kunnen kopen. En ja, er komt ook een "koopavond".

Tsja, er zijn mensen met een minimaal inkomen die zélf de eindjes aan elkaar knopen en al deze luxe moeten ontberen..........

2 verwijderd2420

Zo onderhand loont werken helemaal niet meer. Regel voor jezelf een uitkering en bijna alles wordt voor je betaald. Beetje zwart werk ernaast doen (zoals zovelen in zogenaamd arbeidsongeschikt zijn) en je hebt een luxe leventje. Raar hè dat er nog zoveel mensen dagelijks zich om 8uur melden bij hun werkgever. We zijn knettergek !

8
3 Een hardwerkende ZZPer

met zo'n shopmodel ga je gewoon concureren met normale supermarkten, terwijl je je voorraad daar graits vandaan haalt.
Ik weet niet of ze het al doen, maar ik zou bijvoorbeeld de keuze geven aan pakketten. Heb je kinderen.. nr A, met huisdieren nr B ... enz.. enz... voor bijzondere wensen, lever je iets anders maar in. Voedselbanken zijn er om primaire levensbehoeften te voorzien. Voor luxe zaken hoeven ze niet te zorgen. ( en nee ik ontzeg niemand iets extra's voor bijv de feestdagen, maar vrije keuze gaat me gewoon te ver.

6
4 beertje36

@2 dan kunnen ze of naar de voedselbank of... ze zijn niet zo minimaal als jij denkt.

Groenten en fruit kosten geen punten.
De rest wel.
Prima toch.

3
5 Aunti

** gebruiker verwijderd **

@5
Er zijn mensen die uit schaamte niet naar de Voedselbank durven.
Maar enfin, u bent voorstander van "shoppen".
Ik ben voorstander van basic, gezonde producten.
Luxe koop je maar van he schamele weekgeld.
En mijn mening wordt door meerderen ondersteund alhier.

Fijn weekend.

6 verwijderd2420

Vooral de verkleinwoordjes zoals mandje en winkelwagentje spreken me niet aan. En een wethouder die van d'r werk moete worden gehaald om de boel op komen leuken! Dan zorgt de keuze voor een normaal koffiefilter dat je lager in rang in het klantenbestand staat ingeschreven, want een filter voor een luxer soort koffiezet apparaat kost je meer punten...Wat een bullshit.
Wat een getrut met bemoeials die zich vrijwilliger mogen noemen...Wat een argwaan, wat een krenterigheid..Wat een systeem dat ver weg staat van de liefde waarvan mensen zeggen dat daar uiteindelijk alles om draait...

3
7 shym

@3 onder tussen mag je extra geld mee brengen, het vervoer naar en van werk is haast al meer dan de beloning al is het al niet meer dan het loon.
dan je lasten nog en je eigen onderhoud en je schiet er op in.

bouwers willen niet meer
de zorg verleners geven het op
en leraren zijn er al niet meer te vinden
question

1
8 Gratiebarmhart

* Verwijderd door de redactie *

9 Yisrael 2.0

@6 dus al die "luxe" producten als pibdakaas die over zijn moeten maar weggegooid worden omdat mensen met pech ze niet mogen?

Dat er mensen zijn die kinderen liever laten verhongeren dan toegeven dat ze het alleen niet redden is geen reden om anderen die wel dat lef hebben niet te helpen.

Bedenk je even dat bijv ook mensen die geraakt zijn door de toeslagaffaire bij de voedselbank liepen.
Het is niet alleen lang leve de lol waardoor mensen in de problemen komen.

2
10 Aunti

Zullen ze ook smartphones in de schappen hebben liggen?

3
11 ThWil

@9

Als je dat niet doet moet jij er overheen stappen..je weet wel zwervers waar je een tyfes hekel aan hebt..stel je toch voor ze gaan bij jou ook nog om eten vragen..om dat te voorkomen zijn er voedselbanken die die mensen op een industrieterrein van eten voorzien en ze zo te weren van de pleinen in de binnensteden.

1
12 Voorzittershamer

@7 Wat een naïviteit. Is toch logisch dat ze het een beetje in banen willen lijden. Er zijn ook anderen die er gebruik van willen/moeten maken.

1
13 A Passenger

** gebruiker verwijderd **

@10
U gaat er vanuit dat alleen mensen die bij de Voedselbank komen geldproblemen hebben of moeite hebben om rond te komen.
En om uw visie door mijn strot te duwen haalt u de, in en in trieste, toeslagaffaire erbij.
Maar daar vergeet u even bij te melden dat heel veel van díe gedupeerden huis en haard hebben verkocht of beleend, veel zaken ten gelde hebben moeten maken om de onterechte vordering in hún geval (want let wel: er zijn ook bewust mensen die misbruik maken van toeslagen, dan gesnapt worden en mieten terugbetalen) die géén aanspraak kúnnen maken op de Voedselbank.

Ik vind gezonde voeding en noodzakelijke persoonlijke verzorgingsproducten (tandpasta, shampoo, maandverband, doucheschuim of zeep) veel belangrijker.
En voor de kinderen: veel Voedselbanken kennrn al extra's bij verjaardagen, sinterklaas, pasen etc.
En er zijn heel veel initiatieven m.b.t. kleding e.d. voor de mensen die in aanmerking komen voor de Voedselbank (níet voor mensen die nét níet in aanmerking komen voor de Voedselbank).

Het zal mij verder aan mijn reet roesten: mijn producten/kleding gaat er niet meer heen maar gaan naar mensen die die nét níet in aanmerking komen voor de Voedselbank.
Keuze genoeg in deze groep en dankbaarheid doet de gever goed.

Even wat feiten voor u:
Ca. 980.000 mensen leven beneden de armoedegrens
Waarvan ca. 272.000 kinderen tot en met 12 jaar
Nederland kent 170 aangesloten voedselbanken bij Voedselbanken Nederland.

Ca. 140.000 mensen kunnen worden geholpen

De cijfers hebben betrekking op Nederland (Bron: CBS september 2019)
Bron: Homepage Vereniging van Nederlandse Voedselbanken

14 verwijderd2420

@14 veel blabla weer maar waar het omgaat is dat jij vindt dat mensen die bij de voedselbank lopen geen keuze mogen hebben bij pindakaas of chocopasta etc.
Want dat is waar het nu over gaat.
Voorheen kregen ze een pakket waar die spullen inzaten en nu mogen ze zelf kiezen.

Niet meer, niet minder..

2
15 Aunti

@13
Het in banen moeten zien te leiden? Wat voor banen ziet u voor u?
Er is in mijn ogen niets wat geleid word, men doet maar wat.
Vanaf dag 1 dat er een Voedselbank in de stad Rotterdam is geopend door een hartverwarmend echtpaar met de beste bedoelingen heeft de Voedselbank bekendheid gekregen een grote vlucht genomen!.
In bijna elke stad of dorp, zo bleek, waren er opeens veel mensen, waaronder veel kinderen, die om een of andere reden geen contacten hadden met familie of hun naaste omgeving die voor hen konden verwoorden dat zij aan het "pijn lijden" waren om zaken die ze niet goed naar buiten konden/durfden te brengen. Verlies van baan, echtscheiding, psychische overbelasting, schaamte daarover wellicht?

Vroeger toen mensen nog naar een kerk gingen had je de kerk waar kerkgangers onderling iets opviel waarover werd nagedacht en werd er zonder zaken aan de grote klok te willen hangen de meest voor de hand liggende juiste zorg bedacht.
Vaak bestond die hulp uit het bekostigen van te dure schoolgelden of studie, tijdelijke opvang elders van de moeder of vader van het gezin, zorgen voor een of ander "verzetje" waardoor er weer vooruit gekeken kon worden.
Toch gingen kerken sluiten om wat voor reden dan ook.
Die tak voor hulp viel dus weg.

Nu is die groep armlastigen zo enorm gegroeid dat mensen die echt geen fatsoenlijk bordje eten meer op hun bordje voor mekaar kunnen krijgen wegens "geldgebrek" en aan de staat worden overgeleverd..

Het was voordat de Voedselbank werd geinitieerd dus al lang en breed bekend dat de tweedeling arm-rijk bestond en fors aan het toenemen was.
De kerk heeft dat uiteindelijk blootgelegd!

Bij hulpvragen door hulpbehoeftigen gaat het in 1e instantie om de intentie van de zorgaanbieder, en vooral in welke richting en op welke wijze ga je deze mensen onderwijzen, zodat ze zo snel mogelijk weer de eigen verantwoordelijkheid voor eigen leven kunnen bepalen. Dat is immers vrijheid die hen nu ontnomen wordt.
Dus niet met een boos vingertje de les gaan lezen, maar hoe ga je deze mensen b.v. leren met geld om te gaan.

Doen we niets meer dan deze voedselbankvoeding aan de man te brengen dan gaat deze steeds groter wordende groep met kind en al volledig naar de haaien en DAT gaat op deze wijze de gemeenschap meer geld kosten dan dat je het minimum inkomen of de bijstand wat zou verhogen.

Bovendien ontneem je armlastigen die onder het bestaansminimum leven met de hulp van voedsel zonder voedingswaarden ook al hun creativiteit , want waren de inkomsten iets hoger dat is het best heel aanmoedigend ook om te blijven puzzelen en eindjes aan elkaar te knopen.
Je ontdekt dan misschien hoe je met weinig toch rijkdom kunt vergaren.
Rijkdom is in principe iets geestelijks en niet het materiele waar veel mensen zich mee om de tuin laten leiden.

Maar zoals het er nu uitziet en gemeentes en vrijwilligers dit alles voor hun blote oog voortzetten is het einde nog lang niet in zicht.
Als je kinderen wilt ondersteunen als Voedselbank, zal je zwakke kinderen, want dat word je als je geen goede voeding binnen krijgt, moeten willen verzorgen met gezond voer en niet gaan volstoppen met pakken pannenkoekenmeel, etc etc..
Alles wat in blik, pot of verpakking is opgesloten bevat geen voedingsstoffen die een kind nodig heeft. Voor getallen zie @14 .

mvg

1
16 shym

** gebruiker verwijderd **

@16
Ja, ik weet dat ik weer afgeslacht word.
Maar dit wil ik toch even kwijt m.b.t. uw;
"Als je kinderen wilt ondersteunen als Voedselbank, zal je zwakke kinderen, want dat word je als je geen goede voeding binnen krijgt, moeten willen verzorgen met gezond voer en niet gaan volstoppen met pakken pannenkoekenmeel, etc etc..
Alles wat in blik, pot of verpakking is opgesloten bevat geen voedingsstoffen die een kind nodig heeft"
100% mee eens (ook betreft het volwassenrn) en laten ze dan verplichten hiervoor de punten in te zetten.
Niet ieder kind/volwassene vindt iedere soort groente of fruit nl.lekker; dan komen die extra punten i.i.g. de gezondheid ten goede i.p.v. te spenderen aan koek, snoep, limonade.

Kleding, overtollige nieuwe/onaangebroken verzorgingsproducten, ondergoed en 1x per maand groente en fruit (van de boer) gaan bij ons naar een particulier initiatief wat zich richt op mensen die nét níet voor de Voedselbank in aanmerking komen, nét te veel verdienen voor heel veel toeslagen.
Net een giga succesvolle actie v.w.b. menstruatieproducten, scheerschuim en luiers gehad.
En de kinderen krijgen én met hun verjaardag én in december een extraatje (en een optreden van Sint en Zwarte Piet, incl.snoep en fruit).

Zo hopen we de toestroom naar de Voedselbanken vanaf de andere kant aan te pakken.

17 verwijderd2420

@17
Heel goed initiatief @DagmarA.. Niks op aan te merken.
Zal eens kijken of we dat hier ook niet kunnen opzetten....

2
18 shym

@17
Ik heb teveel bloembollen gekocht
Die zal ik morgen wel bij de voedselbank gaan brengen.

0
19 in holland

** gebruiker verwijderd **

@19
Wellicht leuk voor in de tuin of in de balkonbak; kijkt vrolijk aan hoor in het vooorjaar.

20 verwijderd2420

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

21 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@14 Ik zat even op een andere draad. Problemen mee? Verder ben ik wel klaar met de Rwandadeal die Engeland heeft afgesloten met Rwanda. Dag ho...

1 uur geleden geplaatst door VBOH

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@7 Ik zou je vriendin een advies willen geven. Ga alvast een cursus; "Opvoeden doe je zo" ergens doen. Of zoek opvoedondersteuning als hulp. ...

1 uur geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@9 Ja, sorry. Excuus Tor, ik was ff afgeleid. Ook voor jou truste hoor. :-) ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

@10 :-)))) Hahaha ... U is gelijk ene bekende voetballer een groot filosoof ! ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@8 Niet dat ik Schil ben XD maar ik zal het heb zeggen, ikzelf ook naar bed. #DikkeTor XD...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

@21 Als dat zo was zouden we nu een andere discussie voeren. Die zwaarbewapende vijand gaat nu pas komen. Veel plezier in je flatje Vage. ...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@5 Truste Schil ! ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Tussenderegels
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

Je weet hier pas wat het wordt als het geweest is 😎...

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

NK. App
Kannada Sex Videos ComLongest XxxShaadi Ka BfKhloe Karter XxxNude Women With Body PaintCocodethickUnwanted Sex VideosXvideos PornográficasComto.eroticoCollege Boy SexVery Very Hot BfHeroine Raasi Sex VideosComixfunAlice PornNegros Gay PornAsahina Aya SexyAdultos PornosIstcrawlerBody Sex VideoIndian Girlfriend SexFucking PositionEscort ThreesomeCams SexHarly Quinn PornTeen PornolarCuckolding BbcTamil XnxzWet Vaginas PicsBrazzers BleckAlyssa KulaniMelaine HicksHindi Blue Film AudioCorrina Kopf HotPorn Video In JapanJavhd BdsmPorn Vedios Hd FreeGrupo Telegram PorniMatt Sloan PornXxxnx Mother And SonMallu Aunty In NightyBangali Hot Xxx VideoSxyprn Comمواقع افلام أباحيهJellybeanbrains LeaksCollege Girl X VideoPorn TransformationNative Ameican PornVr PornfreeMeena Hot PicsLiz Jordan Gangbang CreampiePoron HubKaley Cuoco NudeMalayali Aunty PornExercise PronCryng PornThai Massahe PornChat AvnuePorna OyunlarSummer Ray NudesMarilyn Lange NudeRosaacosta OnlyfansNiykee Heaton OnlyfansElizabeth Mcgovern NudeNolina NyxX Video GirlXxx Big Boobs Porn VideoFemale Orgasm GifMalayalamxxxBewafaa Full MovieSex Xxx Videos HindiEsscortSunny Leone Hindi Sexy VideoKolkata Sex TubeReal Tern PornStar Wars Leia PornAnal PorngifsSexiest Hottest PornCatherine Tresa XxxMavis Cosplay PornIndian UlluDesi Bhabi Xxxx VideoFoursome By PlayboyCheating Wife Porn StoriesSniffies.conScarlett Johansson Under The Skin NudeXxxvideasSexshMost Beatiful Porn StarsXxx Sexy GandWrestle NakedEcchi UncensoredPornografia De Angela AguilarChoty GolpoCartoonponAmanda Blake NudeBlow Job IdeosJanet Mason GifsTities YoungNaked Women ModellingXxx Sex Move ComJapanese DpEbny AnalDoggy Style Close UpCfakes ComPornvideos TwitterPornografia Gays GratisSex Vid3osFlashing OmegleLive Stream Fails RedditUdult Friend FinderXxxx VidioXxxx XxxvideoEstiphania HaChatburlateGirls PornGaiguNude ArchiveXvídeos AmadorBihari SaxSexy Indian Web Series VideosMiss World PornGay Sucker PornBate Papo PornBoruto R34Xxxy PornIncest BlowjobCosplaynsfwBokep TweterVanessa StrawberryHmong NudesPrivate Com PornTamil Heroin Sex ImageAka AsukaXhemisterPorzo. ComAva Moore VideosSome Sex VideoKayla Lauren OnlyfansHollywood Actress Porn VideosMassages Sexy VideosGamecaxVideos Sexo AnalIndian Real Sex ComInddian PussyFree Black Porn Videis7 Lives ExposedNauht AmericaAlli RaeAshley Carolina NudePussy Fisting