Beeld ter illustratie, anti-brexiteer loopt met protestborden door de straten van Londen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, anti-brexiteer loopt met protestborden door de straten van Londen. © REUTERS

“Brexit kostte Verenigd Koninkrijk al 130 miljard pond”

De Britse premier Boris Johnson prijst de brexit aan als kans om het Verenigd Koninkrijk tot bloei te laten komen, maar economen plaatsen daar vraagtekens bij. De keuze voor een toekomst buiten de Europese Unie kostte de Britse economie al 130 miljard pond (omgerekend zo’n 153 miljard euro), berekenden onderzoekers van financieel persbureau Bloomberg.

18 reacties

  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    @Toran, Geven, ja van belastingsbetalers. Dus zou dat neerkomen op een forse Europese belastingsvermindering! Maar, ik denk dat elke lezer hier wel weet dat belasting verlaging een illusie zijn.
  • jose ceraia

    4 jaar geleden
    Daar geloof ik nu eens geen ballen van. Bekijk de koers van het Britse pond welke zich heel goed handhaaft. Het pond zal weer naar 1.40 euro gaan.
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    De media in de EU zal vooral negatief gaan berichten over Engeland met hun Brexit waarmee ze nu zelf bewijzen vooral ongeloofwaardig te zijn wat hun berichtgeving betreft. Ze ondermijnen echter de intelligentie van de burgers.
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Danny Janssens, klopt, maar de EU zal zich ook terugtrekken. Dat gaat 800.000 jobs kosten. En de EU gaat ook geen subsidies meer geven aan bv landbouw en onderzoek. Het is niet alleen nemen dat de EU doet, maar ook geven. En ze gaan de regels van de EU moeten blijven volgen, evenwel zonder inspraak.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Van de EU taxs zijn ze toch al vanaf en de EU media zit te spartelen in een glas water om hun ongelijk te laten geloven