Meer geld voor dierenhulp minima

/
0 Comments
Als je weinig te besteden hebt, zijn de dagelijkse kosten voor je huisdier al fors. Laat staan als je hartendiefje ziek is en je ermee naar de dierenarts moet. De stad biedt minima daarom een tegemoetkoming in de behandelingskosten van hun zieke huisdieren. In 2019 is het budget fors overschreden. Daarom zijn er per 1 februari 2020 wat wijzigingen in de regeling en legt de stad er per jaar een ton bij.

De Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM) komt daarmee op een half miljoen euro per jaar (tot en met 2023). De tegemoetkoming is uitsluitend bedoeld voor noodzakelijke medische behandelingen van uw cavia, konijn, kat, kanarie, hond of ander huisdier.

Wat wel en wat niet vergoed?

ADAM werd bekender en in 2019 gaf Amsterdam er al ruim € 550.000,- aan uit. Dat was ruim boven de begroting. Behalve dat de stad er nu geld bij doet, is de regeling wat gewijzigd. Dit om de kosten binnen de perken te houden én te zorgen dat het geld echt gaat naar waar het voor bedoeld is: noodzakelijke behandeling van een ziek huisdier.

Chippen en registreren verplicht

Voorwaarde om uw kat of hond via de regeling te laten behandelen, is dat hij/zij gechipt en geregistreerd is. Dat zorgt ervoor dat het dier bij verdwalen weer bij u terugkomt. Dat chippen en registreren wordt volledig vergoed als u een krappe beurs hebt. Voor honden bestaat sinds 2013 een chip- en registratieplicht.


You may also like

Geen opmerkingen: