door morandi in Politiek  ·  82 Reacties

  • 35
  • 1117x gelezen
Reageer met een Emoji
1
5
1
36

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 : Met de SP heb ik wel ervaring ja, tijdje lid van geweest. Opgelegde, afgedwongen, ijzeren solidariteit - socialisme is al net zulke ellende als de rest. Sorry. Ik vind ze nog steeds wel aardig en goedbedoelend, en een vleugje SP kan mi geen kwaad. Maar ik zou ze niet 10 jaar aan de macht willen zien. Rest ook niet. Het antwoord zit mi wel in het meer-partijen-democratisch stelsel. Alleen die democratie, het zou leuk zijn als dat idee eens toegepast zou worden.

1
51 Ness

@51
Allemaal aannames en geen bewijzen De 40 jaar rechts aan de macht is U wel goed bevallen?

11
52 yanyans

@52 : Lees 51? Rest ook niet.

1
53 Ness

en wat denkt Joop dat de impact van 80.000 migranten per jaar is op ons sociale stelsel?

0
54 broodjepoep

Ja, vooral mensen (alleenstaanden en eenverdiener ) de rond komen moeten onder 1100 euro netto zint de dupe van de extreme radicale dictatuur partijen van D66 CDA VVD Groen-Links PvdA CU SGP de al jaren onder dictator Rutte 45% achteruit gegaan waar nou al weer het verhogen van het minimum uurloon van 9 naar 14 euro te verhogen. Wel krijgen migranten alles gratis krijgen en moeten ook niet werken waar voor 1800 netto per maand of meer aan uitkeringen ontvangen. Mensen stem bij de volgende verkiezingen maar allen PVV FvD SP 50+ en partij van de dieren.

2
55 Gunther

@50 @51 Zelf ben ik een jaartje secretaris geweest van de SP in Den Haag. De SP is een partij die opkomt voor de zwakkeren in onze samenleving die dit UberRechtse beleid de stront in duwt. De Rechtse politiek verzint iedere keer nieuwe smoesjes om te doen alsof ze dat niet doen.

Neem nu onlangs de discussie over de schulden bij webshops weer. Webshops zouden te weinig oog hebben voor de positie van mensen die daar op krediet, schulden maken. Het ligt dus aan de webshops volgens Fopke Hoekstra. Wat er niet bij wordt verteld is dat die mensen niet in mijnheer van der Horst's Hillegersberg, Aerdenhout, Rozendaal of Marlot wonen. Het zijn allemaal schuldenaren die een nieuwe wasmachine moeten kopen maar de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, die deze schulden maken. Toeval? Nee! Rechts asociaal beleid.

Wat ik de SP en vroeger de PvdA verwijt is dat ze zich te veel richten op de onderklasse van de samenleving, want dat is makkelijk scoren, terwijl de basis voor iedere samenleving ligt bij de middenklasse. Iedere socialist zou dat moeten weten. In veel gesprekken kreeg ik te horen dat wanneer je je hebt verheven uit de problemen die mensen in de onderklasse ondervinden, de SP geen perspectief biedt voor je. Een voorbeeld daarvan is de inzet van de SP op Sociale Huurwoningen terwijl de middenklasse zoals ik @44 al heb weergegeven geen middenklasse-inkmoens-woonruimte heeft.

De basis voor een sociale samenleving ligt bij de middenklasse. Van een sociale samenleving profiteert ook de onderklasse want de middenklasse is daar intrisiek mee verbonden. Door ziekte of werkloosheid belandt een middenklasser tegenwoordig heel snel in de ellende van de onderklasse. Laat de SP zich eens wat meer richten op de midddenklasse. SP-ers zeggen altijd heel eigenwijs dat ze dat doen maar het beeld van iedereen om ze heen bevestigt dat niet. En als je goed kijkt in de aktieve gelederen van de SP, zie je heel veel chronisch zieke actieve SP-ers of andere onderklassers en nauwelijks echte middenklassers. Die hebben de laatste jaren de SP massaal verlaten.

Maar zo is het ook met de Zorg (puur richten op afschaffen Eigen Risico),

4
56 Hollander1967

Voor beide draagt den haag schuld, het lage inkomen en de vele migranten.
ook zo joop zijn pvda is niet schoon.

0
57 Gratiebarmhart

Weet je wat nog beter is ?
Leg de schuld niet altijd bij anderen maar bij jezelf .
Een andere regering gaat ook niet werken want je blijft gewoon met je eigen problemen zitten .
Je bent zelf verantwoordelijk.
Het is altijd decregering , de bedrijven , de rijken en nu de immigranten .
De staat biedt de mogelijkheden , je moet ze zelf invullen .
Of zoals Kennedy zei : don’t ask what your country can do for you but also what you can do for your country .

7
58 Goodnews badnews

Die dalende koopkracht (= bruto salaris - belasting en vaste lasten) komt vooral door de stijgende belasting en vaste lasten en de doelbewust aangejaagde inflatie. En dat doet men omdat de economie per se moet groeien, althans qua cijfertjes, en omdat men de autochtonen allemaal wil opjagen tot zo lang mogelijk zo veel mogelijk uren werken om ze optimaal uit te knijpen voor de lobby qua levenskracht.

0
59 Wendel

Een van de grootste redenen waarom het nodig is, de autochtonen zo hard mogelijk uit te knijpen is de immigratie.

1
60 Wendel

Er zou een kabinet moeten komen, èh nee... er móet een kabinet komen, waar zowel de zogenaamde 'onderklasse' als de middenklasse zich (goed) door vertegenwoordigd voelt!

Als deze burgers willen dat hún belangen eindelijk weer eens serieus worden genomen, is er een kabinet nodig met een sociaal hart. En dát... zal nooit een kabinet zijn waarin de "oude vertrouwde" partijen (wederom) de touwtjes in handen hebben!
De gevestigde (altijd weer aan de macht zijnde) partijen hebben de maatschappij zo langzamerhand wel genoeg schade aangedaan, lijkt mij. Bijna alles dat goed en sociaal geregeld was is afgebroken en de grote bedrijven/multinationals hebben véél teveel invloed gekregen op de heersende politiek!

Volgens mij moet de SP hoognodig eens in een kabinet terecht komen, evenals 50-Plus én FvD!
De SP heeft méér overeenkomsten met FvD dan menigeen zich realiseert (of zich WIL realiseren) en 50-Plus heeft zowel rechtse- áls linkse standpunten. Zowel voor de 'onderklasse' als voor de middenklasse, is het KEIHARD nodig dat er rigoureus ánders wordt gekozen bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen.

Als we met z'n allen blijven stemmen zoals we al járenlang stemmen... zullen we NOOIT afkomen van kabinetten met altijd weer een combinatie van dezelfde "oude vertrouwde" partijen!

2
61 Scorpio

@58
Het zijn wel de regering en debedrijceb, die bepalen wat uw inkomen elke maand is.
Het is óók de regering die belastingregels aan burgers oplegt.
De werkloosheid wordt mede bepaald door het beleid van de regering. Dat geldt ook voor de zorg en het pensioenveleid.
Dus regering en bedrijven hebben wel degelijk invloed op het leven van de burgers.
Wie geluk heeft, komt aan de "goede" kant van de maatschappij, wie pech heeft aan de "slechte" kant.
Tegenwoordig wordt door deze Regering en bedrijven ervoor gezorgd, dat velen aan de "slechte" kant terechtkomen.
Onzin om altijd maar re denken, dat diegenen die daarin zitten, dat altijd maar aan zichzelf te danken hebben.
En mensen die aan de "goede" kant van de maatschappij zitten, kunnen door het beleid van de Regering of bedrijven, óók aan de andere kant terechtkomen. En andersom.
En de uitspraak van Kennedy, stond in het teken van een andere tijd.
En het beleid Kennedy destijds, kun je in de verste verte niet vergelijken met de maatschappij waarin wij nu leven.
Dán heeft u deze uitspraak níet begrepen.

1
62 Dieke

@44
Bent U de motie van de SP die samen met de PVV werd ingediend om te voorkomen dat mensen die te veel verdienen voor een sociale woning maar te weinig om een eigen huis te kopen te beschermen vergeten? Jammer alleen dat de PVV tegen zijn eigen motie stemde en de motie niet aangenomen werd. En dat later de SP nog enige pogingen gedaan heeft om voor deze groep op te komen maar steeds werd weg gestemd.

2
63 yanyans

@63 is voor @56

2
64 yanyans

Logisch dat de koopkracht daalt. VVD-beleid.

0
65 Mac Benac

Het één staat niet geheel los van het andere!
Immiggratie kost bakken met geld daarom moet de overheid meer belasting innen om het daaraan uit te geven.
Immigratie zorgt voor grotere tekorten op de woning markt en daarom steigen de (huur) prijzen van woningen. Ook moeten er dus meer huizen worden gebouwd daar is ook weer meer geld voor nodig.
En zo zijn er nog wel een paar punten op te noemen.
Immigratie zorgt dus ook voor een afname van onze koopkracht.

0
66 SBD

De "gewone mens"? Bizarre uitdrukking.

1
67 yadasampati

@66
Vooral expats zorgen ervoor dat de prijzen van de huizen spectaculair stijgen. Er blijft geen betaalbare woning voor Nederlander over

3
68 yanyans

@56
SP was als enige tegen de verhuurdersheffing, waardoor jarenlang massaal huurhuizen verkocht werden. Druk op koopmarkt ook weer hoger. SP is ook de enige, die vindt dat middeninkomen in sociale huurhuizen mogen wonen. Bij een voorstel om inkomensafhankelijke zorgpremie te gaan betalen, lag de rekening enorm dik in het midden. Onderkant en bovenlaag werden ontzien. Stiknieuwsgierig of SP dat oke vond. Niet dus!. Ik check ze steeds en ze hebben echt oog voor deze groep. Waarschijnlijk omdat ze een deel van hun loon afstaan, waardoor ze een goed beeld hebben, wat het betekent.

1
69 hopefully

@47
De lasten zijn volgens het Nibud nog nooit zo hoog geweest als de afgelopen tien jaar. Rechts domineerde.

1
70 hopefully

@51
Wel grappig om te zien, dat SP steeds gelijk krijgt. Waarschijnlijk geen slechte kijk op zaken. Ik volg ze nauw, het valt op. Andere partijen nemen vaak punten van deze partij over.

1
71 hopefully

https://www.nibud.nl/beroepsmatig/nibud-meer-dan-helft-van-budget-op-aan-vaste-lasten/

Het Nibud ziet dat huishoudens in 2019 meer dan de helft van hun inkomen kwijt zijn aan de vaste lasten*. Een huishouden met een modaal inkomen en een gemiddelde huur is net iets meer dan 55 procent van het netto inkomen aan de vaste lasten kwijt. En iemand op bijstandsniveau net iets meer dan 50 procent.

1
72 hopefully

@63 Mensen gaan echt niet alle verworpen moties van de SP nakijken. In verkiezingsprogramma's wordt keer op keer ingezet op de onderkant van de samenlieving en komt de middenklasse er bekaaid vanaf. In het verkiezingsprogramma van Den Haag kreeg ik met moeite een puntje er in met de aandacht voor 'middeldure huurwoningen'. De overige punten betreffen allen corporatiewoningen ofwel sociale huurwoningen. Zie Hoofdstuk 1 en kijk ook even naar de inleiding.
https://denhaag.sp.nl/sites/denhaag.sp.nl/files/verk_progr_den_haag_def.pdf
Vindt jezelf ook niet dat de SP zich veel te veel opstelt als vertegenwoordiger van de minima?

@69 Dat weet ik. Ik heb tegenover Jeltje van Nieuwenhoven en Sander Dekker mijn situatie voorgelegd toen ze beiden al tijdens de GR-verkieizngen in 2010 in Den Haag de verhuurdersheffing wilden invoeren. Want ik wist dat de PvdA die middelen nooit vrijkreeg voor de bouw van meer woningen. Mijn geluid dat men van de slachtoffers, daders (Scheefwoners) maakte werd weggehoond door de PvdA aanhang. Maar Sander Dekker had even geen oplossing voor mijn situatie (en die van 600.000 anderen).

De inkomensafhankelijke zorgpremie was een verkiezingszoethoudertje van de PvdA. Die lieten zich kleineren door de VVD-achterban die fel tegen was en kregen niets terug voor de opgave van die premie. Daarop heeft de PvdA in de senaat keiharde oppositie gevoerd tegen alle zorgverslechteringen. We herinneren ons allemaal onze haagse Adri Duijvestein. Ook Van Rijn heeft mechanieken in gang gezet die het kabinet uiteindelijk twee miljard extra kosten voor goede zorg voor iedereen.

En mijn signalen komen uit de samenleving. De gemiddelde middenklasser voelt zich niet aangesproken door het minima-prioriserende imago en programma van de SP. Dat kan en moet beter.

1
73 Hollander1967

@73
De SP is een sociale partij Een partij die opkomt voor de sociaal zwakkeren. Noem mij eens een partij die daar voor opkomt. De partij is tegen alle privatiseringen van nuts bedrijven Deze privatiseringen werken ook tegen mensen met een midden inkomen. Als U vindt dat de SP moet opkomen voor de mensen met een midden inkomen zit U bij een verkeerde partij en moet U stemmen op een partij die Uw belangen behartigt. Ik heb een midden inkomen maar vind dat de zwakkeren in deze maatschappij verwaarloosd worden en ik vind dat er meer voor deze mensen gedaan moet worden Jammer genoeg stemmen deze mensen bijna nooit anders was de SP veel sterker geweest.
U stelt dat de SP te weinig doet voor de midden inkomen ik kom met een voorbeeld en dan zegt U ik ga niet de verworpen moties bekijken. Als U iets stelt dan gaat toch wel kijken of de stelling klopt. Ook voor de HRA is de SP voor aftrek van de midden inkomens.

2
74 yanyans

@74 De Sp heeft al lang haar Roots veraden.

In Amsterdam steunt de partij Halalsema.
In Rotterdam was ze bereid met een extreme moslim partij samen te werken.

De SP heeft geen principieel verzet getoond tegen de lijkenpikkers wet van D666.

En zo is er een hele waslijst te maken, waarom stemmen op iets wat praktisch gezien een PvdA II is?

0
75 MARCUSAURELIUS

@73
Ik snap dat niet iedereen, die stemmingen checkt. Ook niet slim van de SP om niet aan te geven er voor middeninkomens te zijn. VVD deed dat wel, maar gek genoeg in de praktijk worden juist deze mensen gepakt. Ze scoorde er wel mee, want ik hoorde dat juist dit de reden was waarom men VVD stemde (aandacht voor middeninkomens).

Wat jij daar schrijft over de PVDA, vond ik echt heel verkeerd beleid. Het voorstel van inkomensafhankelijke zorgpremie was idioot. De nacht van Duijvestein, die de verhuurdersheffing kon tegenhouden vergeet ik ook niet. Reden waarom ik daar ben afgehaakt en niet snel terugkom.

Helemaal met jou eens, dat SP dom bezig is om zich neer te zetten alsof ze alleen voor de onderkant bezig zijn. Ik hoor zelf ook vaak, dat ze daar niet op stemmen, omdat ze alleen voor uitkeringstrekkers zijn. Mijn eigen partner roept het. Dan laat ik het stemgedrag zien en dan moet mijn partner toe geven, dat er niets mis mee is. Tenminste over het algemeen. Twijfel zit bij mij bij het klimaatbeleid.

1
76 hopefully

Piepklein Nederland staat bekend als de verzorgingsstaat bij uitstek, tienduizenden met name niet westerse-vreemdelingen maken hier gebruik/misbruik van en velen zullen nog volgen als er niet snel maatregelen worden getroffen. Asielzoekers hangen massaal aan het uitkeringsinfuus, dit is op den duur onbetaalbaar. Tijd om het kaf van het koren te scheiden, teveel zgn vluchtelingen komen uit veilige landen, verbleven reeds in een veilig land, of hebben er talloze gepasseerd alvorens bewust in Nederland aan te komen. O.a Syrië heeft veilige plekken, dus geen enkele reden hier naartoe te komen, tevens reizen talloze Syriërs met de asielstatus op zak regelmatig naar Syrië voor vakantie!.Tijd dus voor snelle intrekkingsprocedures, tevens geen ellenlange procedures meer bij een eerste asielaanvraag. En stoppen met het voortrekken van statushouders op het verkrijgen van een woning, dit zouden gemeenten massaal moeten weigeren.

0
77 Sneeuwbal

@77
Van alle immigranten is slechts 8% statushouder de rest zijn expats, werknemers uit India, Pakistan, teruggekeerde Nederlanders , mensen uit de EU voornamelijk Duitsers en Belgen en buitenlandse studenten. Al zou er geen vluchteling meer binnenkomen dan hebben wij nog steeds een groot woning tekort.

3
78 yanyans

@74 De SP heeft geen recht om zich een Socialistische Partij te noemen als ze zich alleen richt op de onderklasse. Socialisme betreft alle arbeiders en niet alleen de werkloze, zieke en oudere.

Was u niet ook een actief SP lid? Met zo'n visie graaf je je eigen graf.

1
79 Hollander1967

@79 klopt De SP is er niet alleen voor de zwakkeren Zoals ik al aangetoond heb. Het is een echte arbeiders partij

2
80 yanyans

@80 Nee, dat zijn ze niet. Het is makkelijk scoren bij de ontevreden onderklasse maar het is veel moeilijker scoren bij de ontevreden middenklasse. De SP moet eens ophouden met de achterhoedegevechten op lokaal gebied. In de tweede kamer zijn de socialistische principes onzichtbaar. De SP trok in 2018 twee groepen aan, jongeren en maatschappelijk behoevenden. De jongeren zijn inmiddels vertrokken naar GroenLinks.

De SP wordt Links ingehaald door de PvdD en GroenLinks en Rechts door de PVV en de FvD. Ik spreek met potentiele SP-ers maar die vinden de partij te slap. Ik ben socialist en ik voorspel je dat de SP er bij de volgende verkiezingen ongenadig van langs krijgt, net als bij de vorige drie verkiezingen. Kijk eens naar de peilingen. Die spreken boekdelen.
http://www.frontbencher.nl/peilingen

De SP scoort niet meer. Lilian is onzichtbaar als socialistische politica. De partij is een slap excuus geworden voor een strijdbare socialist zoals ik. Er wordt niet meer gestreden. Als dit zo doorgaat gaat de SP kapot. En helaas ... dat is dan maar goed. Want dan zal er wellicht een echte socialistische partij opstaan waarvan leiders wel de socialistische principes ongeremd verdedigen in de 2e kamer. En daar heb ik en velen met mij behoefte aan.

0
81 Hollander1967

Ik zou van U wel eens punten willen zien waar de SP niet sociaal overkomt.

1
82 yanyans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

5 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

6 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

29 minuten geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

29 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

30 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

30 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

30 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@8 O.a. van Cultuur onder vuur....

32 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Suhagrat Bp VideoR34 HentaiHentais VídeoArura JolieJohnny Sins NudeDaniel Craig NudeMyswwetappleKonna Ni YasashikuWomen Dominating PornMrs Increible PornAngel Devil PornScarlett Johansson Fake PornBraces PornhubGroup Sex GifCom XnxxxMasaje NuruNude Bouncing BoobsDaisy HazepornBiggest Tits BjTumbr TitsKanpeki Ojou SamaSexy Feet PornosPorn Of Sophie DeeWorld Record FuckMatureinteracialMila VolkerFarra Faucet NudeMelissa JacobsMom And Sson PornPawg CuckoldTv Show SwingersPorm GameHentail 3dSlingshot NipplePornvideos Mp4Black And White PornHindi Ki SexIndian Having Sex VideoXxx Porn MexicanasNaked PicturesSodomiepornBunnygirl PornJanhvi Kapoor Hot SexyLuna LeveVirgin CreampiesMilfnut.ckmReddit FacesitFansly.leakedFifty Shades Of Grey Full MovieWhite And BlackpornAssohlicsWww Sexygirl Video ComIce Spice Pees On FanKonbini Shoujo ZIndian Threesome'sBf Deshi VideoMz Booty PornBoobs FondledParis PornosuShemaletube.comI.fluencersgonewildMaserati PornBeaity PornBrazzers SearchAssamese Local BfSexybustywifeKorean Xvideo ComAnissa Kate BbcפורנוTranssexual Porn StarPorne ImagesEoroescortMelhores Atrizes PornBfxx XKatie Waters PornThothub.orgSha'carri Richardson NudeNewsexxxx ComAlice Otsu JavAnantapur Sex VideosXxx Sexy VoiceBrother And Sister Sex Video SleepingBarefoot Sailing Adventures NudeBig Tit Dirty TalkingFull Hot Xxx VideosVideoincestoSexmex.ckmReddit HentMulheres Ao Vivo Na Web CamKerryn FeehanXxxpanjabiSouth Indian Movie SexLeana Lovings BlackSexy Nude ChicksKpopfapTa EscortsPajinas PornoVideo De Sexo EscondidosXvideidXxx Lesbian'sGand BfThe Blue FilmIndiancollegegirlsexFit 18pornTattoo PussyEmf CnmfWxhamsterTs Escort MemphisZoe Sadana NudeStudent Sex Videos TeluguAllegera Cole PornPorn Hub Online DownloadOnly Fans VazadasTirinhas HentaiVídeos Pornô Sem VírusFacefuck PornXxx Group SexStr8crush FeetVídeo De PornografiaHentais MomMoms Big TittysNaked Big ButtHotcouple_29s CamXxx Nude HindiNude CatfightDebbie Gallagher PornFilme Pormo BrasileiroSkip The Games TallahasseeLo Mejor En PornosFirty RouletteRocketplayFoxxy LoveKardashiansextapeHd Teen Porn ComSex Com Hd VideoStassi Schroeder NudeBegging PornhubGuy FucksdogVillage Boudi SexActor Blue FilmSexlesbian HdLa FrancesitaNormal NudesHard Core BlowjobsAva Adams PornHind Xx VideoTabu Sex PhotoChatur BaXvideod ComGloryhole Swallow Videos