Razende Raiola zint op wraak: 'Ik moest de belangen van De Ligt behartigen'

Razende Raiola zint op wraak: 'Ik moest de belangen van De Ligt behartigen'

08-01-2020 12:56 Laatste update: 13:16
49

Mino Raiola zint op wraak tegen de FIFA. Acht maanden geleden werd de invloedrijke zaakwaarnemer om onduidelijke redenen geschorst door de Italiaanse voetbalbond, een straf die de wereldvoetbalbond een dag later overnam. Raiola mocht daardoor wereldwijd geen transfers doen.

"Daar heb ik wel behoorlijke stress van gehad", bekent hij in een uitgebreid interview met Voetbal International. De straf van de Italiaanse voetbalbond interesseerde hem 'geen reet', maar Raiola voelde zich gezocht door de FIFA. Hij stelt dat de wereldvoetbalbond dezelfde vorm en structuur heeft als de maffia. "Het is één corrupte familie, niet gewelddadig, heel ondoorzichtig, gericht op het verwerven van macht en controle met grote consequenties voor het voetbal."

De schorsing was problematisch voor Raiola. "Het was precies midden in de maanden dat transfers tot stand komen. Ik moest de belangen van Matthijs de Ligt behartigen. Gelukkig heb ik een organisatie achter me staan die veel groter is dan Mino Raiola, maar toch. Ik wil vrij zijn in mijn bewegingen." (...) Ik heb van mijn advocaten drie maanden mijn mond moeten houden. Dat was heel moeilijk voor me, echt stressvol, want mijn eerste reflex is altijd: ik vecht tegen onrecht."

De zaakwaarnemer voelde zich 'heel onrechtvaardig' behandeld. Een maand later werd de schorsing opgeheven door het CAS. "Met simpel sorry komen ze hier niet mee weg. Ze zaten fout, dat weten ze. Voor mij is het klaar als ze naast excuses een enorme schadevergoeding betalen. Hoogte te bepalen door mij. Dat geld gaat dan naar een goed doel."