Wat Eten We Vandaag: Vegan traybake met pesto, aardappel en portobello
Bij het recept van deze heerlijke traybake, krijg je ook een recept voor een vegan pesto. Normaal zit er parmezaan in pesto. Dat wordt in dit recept vervangen met edelgistvlokken voor dat kazige smaakje.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 55 minuten (10 minuten voorbereiding, 45 minuten baktijd)
Ingrediënten
Voor in de ovenschaal:
- 3 grote aardappelen
- 3 portobellos
- 2 el olijfolie
- Snuf zout
Voor de veganistische pesto:
- 2 bosjes basilicum (ongeveer 30 g)
- 3 el pijnboompitten
- 3 el edelgistvlokken
- 1 teen knoflook
- 7 el extra virgin olijfolie
- 1 el citroensap
- Snuf zout
Extra nodig
Blender
Bereiding
1. Verhit de oven voor tot 200 graden Celsius. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
2. Was de aardappelen en droog ze af. Snijd de aardappelen in parten. Snijd ze eenmaal over de lengte. Snijd daarna iedere helft in vier gelijke parten.
3. Snijd de portobellos in dikke parten, ongeveer dezelfde dikte als de aardappelen.
4. Leg de aardappelparten in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 el olijfolie. Mix goed zodat alles bedekt is met olijfolie. Zorg ervoor dat de parten in 1 enkele laag in de ovenschaal liggen. Ze mogen niet over elkaar heen liggen. Bestrooi ze met zout en bak ze 20 minuten in de oven.
5. Besprenkel ondertussen de portobelloparten met 1 el olijfolie.
6. Haal de ovenschaal na 20 minuten bakken uit de oven en voeg de portobelloparten toe. Zet de schaal terug in de oven en bak nog 25 minuten totdat alles gaar is.
7. Terwijl de groenten in de oven liggen kun je de veganistische pesto voorbereiden. Bak de pijnboompitten 2 minuten in een pan, zonder olie of boter. Wanneer de pijnboompitten lichtbruin zijn, haal je ze uit de pan. Houd 1 el pijnboompitten achter de hand ter garnering.
8. Doe 2 el gebakken pijnboompitten in een blender. Voeg de edelgistvlokken, knoflook, olijfolie en citroensap toe. Blend het tot een geheel. Voeg daarna zout toe naar smaak.
9. Serveer de gebakken aardappelen en de portobellos met de veganistische pesto. Strooi de overige pijnboompitten over de groenten.
Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Den Haag -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
Water drinken is een levensbehoefte. Genoeg schoon drinkwater hebben is dus een zegen. Maar hoeveel liter moet je precies binnenkrijgen per dag? En is bruiswater net zo gezond als water zonder koolzuur? Op Wereldwaterdag zetten we zeven feiten en fabels op een rij. Maartje Boot van het Voedingscentrum: ,,Via urine verlies je dagelijks gemiddeld 1400 milliliter en we zweten dagelijks gemiddeld 500 milliliter vocht uit. Dat verlies moet dus gecompenseerd worden.” -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.”
-
PREMIUM
Alles duurder? Eten in dit restaurant wordt juist goedkoper: ‘Het is een risicootje’
Stolwijk -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Crème brùlée-ijs
Dit is zo ongeveer het meest eenvoudige ijsrecept dat er bestaat: van room en gecondenseerde melk, zo hup de vriezer in. De karamel, daar moet je even bijblijven, en vooral niet roeren. -
consumentenbond
Met deze koffiecupmachine zet je een lekker kopje espresso, en hij komt als beste uit de test
Wat is de beste koffiecupmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Wat Eten We Vandaag: Arancini met parmaham en pecorino
-
PREMIUMvoor jou geproefd51
Deze bekende theemerken eindigen onderaan de test: 'Ruikt naar verf en schoonmaakmiddel’
Nederlanders zijn echte theeleuten: we drinken gezamenlijk dagelijks 16,2 miljoen koppen thee. Zwarte thee is favoriet, en dan met name Earl Grey. Alle reden om die eens goed over de tong te laten gaan. -
-
Consumentenbond
Vijf lades en een snelvriesfunctie: dit is de beste vrijstaande vriezer