Dundalk-transfer lekt uit via Tinder, Van der Sar grapt met Onana

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dundalk-transfer lekt uit via Tinder, Van der Sar grapt met Onana
© Pro Shots

• De transfer van Jesús Chino Pérez naar Dundalk FC is op wel héél bijzondere wijze uitgelekt. Een vrouwelijke fan van de club uit Ierland was aan het swipen op datingapp Tinder, toen ze plotseling het profiel van de Amerikaanse middenvelder tegenkwam. 'Mijn eerste keer in Europa, speler van Dundalk FC', zo las ze. Ze maakte direct een screenshot en deelde het nieuws op social media. Of het ook van een date is gekomen, is niet bekend...

• Volgende week woensdag wordt er in het stadion van Telstar een bijzondere wedstrijd gespeeld. De schaakgrootmeesters die in Wijk aan Zee meedoen aan de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers spelen dan een vriendschappelijk potje voetbal tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. 'Het zal er ongetwijfeld fel aan toegaan, gegeven de gedrevenheid die topsporters als wereldkampioen Magnus Carlsen kenmerkt', zo laat de organisatie weten.

Edwin van der Sar trainde traditiegetrouw een keer mee met Ajax, tijdens het winterse trainingskamp. Dat beviel goalie Andre Onana uitstekend, maar de algemeen directeur zelf was na afloop iets minder tevreden...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax werkt aan de terugkeer van Ryan Babel en de landskampioen zette de supporters van de club woensdag op scherp met een mededeling op de officiële website. 'Goedemorgen Ajacieden! Het is tijd voor de zesde training in Doha, zoals gewoonlijk schijnt het zonnetje en is de lucht strakblauw. De trainers zijn de oefeningen aan het uitzetten, nu is het wachten op de spelersbus. Vandaag verwachten we een nieuwe speler op het trainingsveld...' De fans dachten dat Babel binnen was, maar zo ver blijkt het (nog) niet te zijn.

'Mensen halen hem altijd naar voren als het niet goed gaat, terwijl het écht een goede verdediger is.'
Donny van de Beek heeft te doen met Joël Veltman, die regelmatig onder vuur komt te liggen. 'Die mensen die iedere keer kritiek op hem uiten, snappen niet helemaal hoe goed hij eigenlijk is', zegt Van de Beek op de website van Ajax. 'Toen ik doorbrak, was hij al een vaste waarde in de ploeg. Iedereen binnen het team heeft hem heel hoog zitten.'

© Pro Shots

• Duarte Mendes is een man van zijn woord. In december las de supporter van Benfica het bericht dat zijn favoriete club interesse had in Julian Weigl van Borussia Dortmund en Mendes was ervan overtuigd dat dit slechts een wild gerucht zou zijn. 'Als dit doorgaat, ren ik naakt een kilometer door de straten', beloofde Mendes op Twitter. Zal dit voor Weigl de reden zijn geweest om voor Benfica te tekenen?

• Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Voor Yannick Bolasie bestaat er geen enkele twijfel.

• Over Messi gesproken: vandaag drie jaar geleden maakte de koning van de vrije trappen op geweldige wijze de late gelijkmaker tegen Villarreal. Genieten!

• Arsenal won maandag in het FA Cup-toernooi van Leeds United (1-0) en na afloop schoof Mikel Arteta, zoals gebruikelijk, aan voor een persconferentie om het succes te duiden. De coach van Arsenal was net bezig in een relaas over matchwinner Reiss Nelson, toen hij werd onderbroken door een Everton-ringtone. Er is een journalist die wat uit te leggen heeft.

'Jordan Henderson is de beste speler van de wereld op zijn positie.'
• Bij Liverpool zijn de complimenten normaal gesproken voor de backs, voor Virgil van Dijk of voor een van de drie superaanvallers, maar aanvoerder Jordan Henderson wordt eigenlijk nooit in het zonnetje gezet. Onterecht, meent Jorge Jesus, coach van Flamengo. 'Jürgen Klopp laat hem nooit vallen. Naby Keita en Georginio Wijnaldum worden nog weleens gewisseld, maar Henderson speelt altijd', aldus Jesus tegen CMTV. Flamengo verloor eind december de WK-finale van Liverpool; Roberto Firmino maakte toen de enige goal.

© Pro Shots

Jamie Carragher droeg ook ooit de aanvoerdersband om zijn arm bij Liverpool. Vandaag is het 23 jaar geleden dat Carra zijn eerste van de in totaal 737 wedstrijden voor The Reds speelde. Hij won zeven hoofdprijzen met Liverpool, maar de landstitel zat er niet in. Dit seizoen is Henderson met Liverpool hard op weg om dit kunstje wél te flikken.

• Sluiten we af met de jarigen van vandaag. Er is taart te halen bij David Silva (34), Koke (28), Stefan Savic (29), Giuseppe Favalli (48) en Adrian Mutu (41). Van harte, mannen!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.