Op de achtergrond is het licht waar de bewoners last van hebben te zien
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Omwonenden hebben last van lichtreclame langs A1 bij Wierden

Een groep inwoners van Wierden, Overijssel, trekt aan de bel vanwege overlast door lichtreclame langs de A1. Ze willen dat de schermen minder fel worden afgesteld.

"Het is in onze woonkamer soms net een discotheek", zegt een omwonende tegen RTV Oost. "Dan weer blauw, dan weer wit en dan weer rood licht." De schermen hangen aan een bedrijfsgebouw langs de snelweg.

Volgens de bewoners verschilt de felheid van het licht per periode. "Bij elke nieuwe reclame die geïnstalleerd wordt, neemt ook de intensiteit weer toe", zegt Cindy ter Riet van de lokale politieke partij NEW. De partij heeft vragen gesteld aan de gemeente.

Vlekken voor de ogen

Niet alleen bewoners, ook automobilisten hebben volgens de partij geklaagd over het felle licht van de reclameschermen. Dat zou onder meer vlekken voor de ogen veroorzaken en afleidend zijn tijdens het rijden.

Ter Riet hoopt dat er een passende oplossing komt. "We moeten het zo regelen dat iedereen tevreden is: omwonenden, automobilisten en adverteerders." De gemeente zegt binnen vier weken met een reactie te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl