RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

De wereld staat stil bij de 85e verjaardag van Elvis Presley

Het is woensdag 85 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger Elvis Presley werd geboren in Tupelo, Mississippi. The King overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval, maar heeft nog steeds vele fans. Op verschillende plekken wordt dan ook stilgestaan bij zijn verjaardag.

In Nederland is de muziekdocumentaire Elvis: That’s The Way It Is uit 1970 woensdag eenmalig te zien in de bioscopen. De film is een registratie van het beroemde optreden dat de zanger in de zomer gaf in het Las Vegas International Hotel.

De documentaire van regisseur Denis Sanders toont zowel de voorbereidingen op het concert als grote delen van het optreden zelf. Ook is er een half uur extra materiaal aan de film toegevoegd dat niet eerder in de bioscoop te zien was. Het gaat onder meer om een generale repetitie van Suspicious Minds en de concertregistratie van Don’t Be Cruel.

Netflix
Lees ook:
Netflix komt met serie over Elvis Presley

Een delegatie van de Nederlandse fanclub ElvisMatters is naar Memphis afgereisd om hun idool te eren. Daar bezoeken ze verschillende iconische plekken en wordt woensdag de verjaardagstaart aangesneden op Elvis’ landgoed Graceland, een museum en toevluchtsoord voor muziekliefhebbers en fans wereldwijd.

Deze
Lees ook:
Deze acteur gaat Elvis spelen in nieuwe film

Op Graceland wordt niet alleen een vorkje geprikt. Er vindt ook een grote veiling plaats van 288 items van de zanger. Zo gaan er onder meer een golfkarretje, sieraden en handtekeningen onder de hamer. Ook is er woensdagavond een feestje. De dagen erna zijn er meerdere muzikale odes, met onder anderen Elvis’ ex-vrouw Priscilla Presley.