Demonstranten bij de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven in mei vorig jaar. Deze demonstranten namen het op voor de moskee toen Pegida daar wilde demonstreren.
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstranten bij de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven in mei vorig jaar. Deze demonstranten namen het op voor de moskee toen Pegida daar wilde demonstreren. © Dave Hendriks

Eindhoven speelt grote rol in tv-serie over radicale islam

EINDHOVEN - De Al Fourqaan-moskee in Eindhoven speelt een grote rol in een drieluik van BNN Vara over de radicale islam in Nederland. In de eerste uitzending, dinsdagavond 7 januari, rakelt journalist Sinan Can de roerige geschiedenis van de moskee op.

  1. Marietje uit Woensel was geen meisje meer na de bevrijding: ‘Ze heeft het meegemaakt, opgeslagen en voor zich gehouden’
    PREMIUM

    Marietje uit Woensel was geen meisje meer na de bevrijding: ‘Ze heeft het meegemaakt, opgeslagen en voor zich gehouden’

    EINDHOVEN/DEN BOSCH - Ze was een meisje toen de oorlog in Eindhoven begon. Maar geen meisje meer toen deze eindigde, nu tachtig jaar geleden. Het indringende verhaal van Marietje van Hapert is opgetekend door zoon en gevierd schrijver Peer Wittenbols, en wordt vanaf maandag in Kamp Vught opgevoerd door Matzer Theaterproducties. Het verhaal kent opvallend veel humor. ,,Om de ernst te benadrukken.”
    Eindhoven