AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump krijgt klappen op gehackte overheidssite VS: “Dit is een boodschap van de Islamitische Republiek Iran”

Hackers hebben gisteren een Amerikaanse overheidswebsite overgenomen. Officieel is niet duidelijk wie er achter de aanval zit, maar op de website van het Federal Depository Library Program (FDPL) was een tijdlang pro-Iraanse en anti-Amerikaanse berichtgeving te zien.

31 reacties

  • Roeland Croket

    4 jaar geleden
    De VS oogst wat ze zaaien. Eerst destabiliseren ze het midden oosten onder valse voorwendselen en dan willen ze terug gaan stabiliseren … op de verkeerde manier. De VS lost juist niks op, ze zijn net de oorzaak van vele problemen ginds. Hopelijk houd Europa zich erbuiten en wordt de VS ook eens op de vingers getikt. PS: In de Irab-Irak oorlog werd Irak gesteund door de VS. Irak VS Koeweit (Golfoorlog) hier werd weer Koeweit gesteund. De destabilisering door de Amerikanen is al lang bezig.
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Brent Van Tongerloo, In Iran worden tegenstanders in het gevang gestoken; in Europa wordt tegen tegenstanders (zoals bijv. voor de "leiding" van de gele hesjes in Frankrijk) op de man gespeeld door hun privé aan te vallen en publiekelijk te maken en zo hen en hun familie zo met de grond gelijk te maken. Geen van beide deugt
  • danny buyse

    4 jaar geleden
    @Kai Rombouts, Iran is niet meer het Iran van 50 jaar en langer geleden. Hier moet je in Europa u ook aan regels houden en bestaat totale anarchie ook niet. Europa heeft ook een bepaald regime! Je kan mensen ook bestempelen die in Iran wonen en tegen het regime zijn als rebellen. Of zijn rebellen nu ineens goed als het in uw plaatje past?
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Wanneer wordt Trump opgepakt en veroordeeld voor het laten vermoorden van de Iraanse generaal Soleimani, een executie waarvan zelfs VN-expert Agnes Callamard, speciaal rapporteur voor buitengerechtelijke executies, besluit: “Aanval is hoogstwaarschijnlijk onwettelijk” ? Wanneer gaat Europa besluiten om de illegale (VS-)sancties tegen Iran te negeren en goedkope Iraanse aardolie laten aankopen ? De Iraniërs hebben nog hun buik vol van de VS en hun sjah-dictatuur
  • Frank Bolle

    4 jaar geleden
    Geert Landsman, u zou zich beter eerst eens inlezen. Denkt u nu echt dat Europa de kant van Iran gaat kiezen boven de U.S. Een religieuze dictatuur boven een westerse democratie ? Heel de wereld, ook Belgie, zit vol met Iraniers die hun land ontvlucht zijn, dikwijls hooggeschoold. Ik raad u aan eerst eens met een van deze mensen te gaan spreken over de wantoestanden in hun land alvorens klinkklare nonsens de wereld in te sturen . Mensen verdwijnen gewoon omdat ze een kritische stem laten horen.