• 28
  • 1847x gelezen
Reageer met een Emoji
4
1
2
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@193 Je eerste foute aanname is dat neoliberalisme voortkomt uit liberalisme. Dat is niet waar. Neoliberalisme is een vorm van control die voortkomt uit van oligarchie en plutocratie . Kapitalisten (de bezittende klasse) wil jou voor zich laten werken en laat je je dus scheel betalen voor je huis.

Dat was niet zo voor de eerste paarse periode toen de regels voor hypotheken nog vaststonden op 3x een jaarsalaris en mensen alleen maar huizen konden kopen die waren gekoppeld aan hun inkomen. Dat werd in 1995 in één keer verviervoudigd naar twaalf jaarinkomens inde neoliberale paarse periode.

Dat een huisjesmelker bestaat komt door het gebrek aan goed volkshuisvestingsbeleid. In de jaren 70 was 90% van de woningvoorraad, sociale huurwoningen. Destijds was er geen sprake van uitbuiting op primaire woonlasten zoals er nu is.

In die periode hadden we een staatsbank die de hypotheken reguleerde en niet winstbeluste woningcorporaties die je voorzagen van een huurwoning. Volgens het Boeddhisme zijn de drie bronnen van onze ellende Begeerte (hebzucht), Onwetendheid en Angst. Met het neoliberale beleid van Bezit van je woning zijn die drie factoren allen gestimuleerd. Immers Hebzucht (de prijsspiraal) ingegeven door de banken en de angst om je huis te verliezen zet iemand anders in control op jouw leven.

De sociale voorzieningen leverden veiligheid op. De neoliberale politiek heeft die veiligheid weggehaald en er niets voor teruggegeven.

0
201 Hollander1967

Feministen.. The meme gender.

4
202 Tegenlicht

@194
-
Kunt u mij vertellen welke wetgeving, wetsartikel dat verbied en vooral hoe de handhaving daarvan plaats vindt in Nederland?
Kunt u daarbij ook vertellen hoeveel werknemers in het verleden zijn veroordeeld voor het teveel uren maken in één week; of anders wel werkgevers?
En dan praat ik hier over begin jaren negentig van de vorige eeuw.
/-
-

3
203 MrCally1

@201 We hebben er wél ies voor teruggehad. Nl. een prachtige multiculturele samenleving met alle mensen van de wereld die wij van inkomen mogen voorzien!

3
204 Arthur2000

* Verwijderd door de redactie *

205 RubberDuck

@201 : Ik geef opties, geen aanname's.
Daarnaast mag je met bronnen komen als wat je schrijft sterk afwijkt van wiki:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Neoliberalisme_(hedendaags)

Maar nogmaals, wat er gebeurt heeft niks met liberalisme of neoliberalisme of kapitalisme te maken. (wat de oorsprong ook is)
Dat we in een oligarchie / plutocratie leven vind ik de lading wel goed dekken.
Hoe je onze regering noemt, maakt me verder weinig uit, maar kijk je naar bepaalde punten, met als belangrijkste "centraal geleid" en kapitalisme en ook (neo)liberalisme vallen af. Ik denk dat de term neoliberalisme misbruikt wordt om de discussie op een verkeerd pad te brengen.

90% sociale huurwoningen in de jaren 70? Hoe kom je daarbij?
https://themasites.pbl.nl/balansvandeleefomgeving/jaargang-2018/themas/verstedelijking-wonen/ontwikkeling-woningvoorraad

0
206 Jackd

@203 :
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe een werkweek van 90 uur eruit zag,
meer dan 120 uur is helemaal bizar.

Je zal vast te veel uren gewerkt hebben, en als wat je zegt waar is, dan (mede) verantwoordelijk voor veel medische fouten.
In bijvoorbeeld een ziekenhuis aanwezig zijn is trouwens nog geen werken. Pauze, eten, slapen, hoewel oproepbaar zijn geen werkuren.

0
207 Jackd

@203
Dat is geregeld in de Arbeidstijdenwet, en indien van toepassing verklaard in de CAO, het Arbeidstijdenbesluit. De Inspectie SZW controleert dit.

0
208 _Kapnah_

@208
-
Kunt u mij ook vertellen hoeveel mensen zijn veroordeeld door die arbeidstijdenwet?
Hoeveel ziekenhuizen zijn veroordeeld als werkgever?
Wij hebben als toenmalige artsengroep met veel moeite, geduld en vereende krachten de wetgeving eind jaren negentig eindelijk kunnen veranderen. Dat is de enige reden dat artsen in ziekenhuizen op dit moment een meer aanvaardbare werkweek hebben.
-
@207
-
U begrijpt duidelijk niet wat het is om in volcontinu dienst te draaien in waanzinnige werktijden. En u zult dat waarschijnlijk nooit kunnen begrijpen.
Het is voor mij niet mogelijk om u langs deze weg te laten voelen hoe het is.
-
Er zijn nog nooit artsen aangeklaagd omdat zij teveel werkten.
Er zijn zelfs nooit ziekenhuizen of specialisten aangeklaagd omdat zij artsen onder de genoemde omstandigheden lieten werken.
/-
-

1
209 MrCally1

Dat om deze keuze mensen zich druk maken. Zielig.

1
210 ontken

@209 Ik werk in 5 ploegen dienst En zou niet anders willen

1
211 RonMVV

@209 :
Heel wat beroepschauffeurs en de bedrijven waar zij voor werken. Niet alleen wegens overtreden van de Arbeidstijdenwet (geregeld in het Arbeidstijdenbesluit), maar ook voor het niet op orde hebben dan wel frauderen met de wettelijk voorgeschreven controle-apparatuur (tachograaf).

Het zal best dat er nog nooit specialisten/ziekenhuizen zijn aangeklaagd wegens overtreden van de Arbeidstijdenwet. AIO's en ANIO's hebben geen enkel belang om een ziekenhuis aan te klagen, ze zouden zichzelf in de voet schieten daarmee (de concurrentie is moordend). Het merendeel van de ziekenhuisspecialisten werkt in maatschappen en zijn dus niet in dienst bij het ziekenhuis. Zij hebben dus geen grond om een ziekenhuis aan te klagen bij ontbreken van een loondienstverband.
En de gemiddelde patiënt zal een arts niet aanklagen vanwege teveel werken, simpelweg omdat een patiënt daar geen kennis over kan hebben.

0
212 _Kapnah_

@209 : Al je reactie (ook 74) gelezen en laat ik beginnen met dat we het waarschijnlijk (bijna helemaal) met elkaar eens zijn.

Alleen ben ik misschien wat meer van de getallen:
126 uur werken, over 7 dagen dan blijft er enkel 6 uur per dag slapen over.
Als je dan zegt dat er operaties gedaan zijn, dat gecombineerd met onderzoek dat stelt dat bij meer dan ongeveer 30 uur per week werken het niet efficiënt meer is door o.a. fouten, dan wil ik niet weten hoe het er toen aan toe ging.
(ik begrijp nu wel hoe er doekjes en zelfs gereedschappen in lichamen achterblijven..)

Ik hoor wel eens vaker hoge werkuren,
Bijvoorbeeld bij directeuren in het basisonderwijs, wel iets minder extreem, maar als die uren beter bekeken worden blijft er een stuk minder (nog steeds teveel) over.

Maar wat wilde ik nou zeggen? O ja: Dit is alleen te veranderen door simpelweg na 40 uur naar huis te gaan.

0
213 Jackd

LOl is haar eigen keuze alhoewel ik me wel afvraag hoe ze zelf haar broek op houdt
uitgaande van gemiddeld inkomen van een kandidaat notaris a 3100 pmnd bij 40 urige werkweek
zou ze dus bij drie dagen werken dus maar 1860 bruto per maand verdienen (dus ook in aanmerking komen voor diverse subsidies en toeslagen wat naar mijn optiek aangezien dit haar eigen keuze is onterecht zou vinden)
Huis kopen zal dan ook wel niet gaan dus huur in sociale huurwoning (ten onrechte) neem ik aan aangezien ze wel aan de criteria hiervoor voldoet.

1
214 psje

@213
-
Na 40 uur naar huis gaan?
Dat u dat stelt laat zien dat u de situatie niet kent.
U kunt zich blijkbaar niet voorstellen hoe is om onder die omstandigheden te werken.
En dat is begrijpelijk. Maar u praat er wel heel makkelijk over.
Ik vraag mij dan wel af hoe lang uw langste werkweek is geweest.
Ik denk dat wij het voor een groot deel wel met elkaar eens zijn.
/-
-

1
215 MrCally1

@212
-
Ik heb het hier niet over beroepschauffeurs, ik heb het over ziekenhuispersoneel.
Er wordt trouwens niet meer met tachografen gewerkt i.v.m. de massale fraude.
/-
-

2
216 MrCally1

@216 :
Dan moet je specifieker zijn in je vraagstelling. Je spreekt over "mensen" in @209 .
Tachografen worden nog steeds gebruikt, alleen zijn ze tegenwoordig verplicht digitaal (sinds 2006).

Verder lees ik geen weerlegging?

0
217 _Kapnah_

Een hoogopgeleide persoon verdiend in die drie dagen meer dan de gewone man in vijf. Zij heeft ook geen kinderen dus zal ze veel meer overhouden en kunnen sparen. Dus om gelijk te zeuren over voorzieningen en oude dag is onzin en jaloeziepraat. Zij leeft gewoon zoals ze wil en is daar gelukkig mee. Ze heeft niet voor niks gestudeerd en heeft de keuze om zo te leven, ze kan altijd nog fulltime werken als het moet. Prima keuze!

0
218 Frangipani

@27 " Levert tijdens haar leven geen reet op en kost straks klauwen geld als ze oud wordt."

Aangezien zij altijd voor zichzelf heeft gezorgd en nooit enig beroep heeft gedaan op ondersteuning van de overheid en altijd het volle pond aan belastingen en premies heeft betaald, heeft zij ruimschoots voldoende bijgedragen aan de maatschappij om te mogen verwachten dat zij, in ieder geval op haar oude dag, ondersteund wordt.

0
219 Mappie

@180 okee, dat dus over studenten. Maar de mensen zonder of met lage scholing, hadden die wat meer geleerd dan waren ook niet zoveel uitkeringen en toeslagen nodig die opgebracht worden door de mensen die gestudeerd hebben. Zij betalen genoeg belasting voor dat sociale stelsel. Studeren zou juist gratis moeten zijn zodat er minder kansloze en jaloerse mensen rondlopen die met scheve ogen kijken naar hoogopgeleiden die parttime genoeg verdienen om van te leven en niet afhankelijk te hoeven zijn van wachtlijsten voor een sociale woning.

1
220 Frangipani

@49 "Nu werkt hij 3 dagen en kan prima rondkomen."

Die van mij besloot al heel snel dat hij geen deel uit wilde maken van de jacht op geld en carriere en heeft zich altijd beperkt tot een 4 daagse werkweek.
Ik heb hem altijd ondersteund in deze beslissing en heb heel vaak kritiek daarop gehad.
Als moeder zou ik hem aan hebben moeten zetten tot het hoogst mogelijk, financieel bereikbare.

Hij heeft de juiste beslissing genomen en ik ben nog steeds blij dat ik hem daarin heb ondersteund.

0
221 Mappie

@216 Het feit dat je zegt dat de tachograaf niet meer gebruikt word en niet eens weet wat er in je CAO staat over de arbeidstijden en arbeidstijdenwet, geeft aan dat je helemaal niets weet. Ik ben niet van plan om dat voor jouw uit te gaan zoeken. Toezichthouders komen pas koffie drinken als er iets gebeurd is!

2
222 Verwonderd

@209 Blijkbaar is de ziekenhuis branche een uniek geval. Binnen de (petro)chemie, staalsector, energie wereld, het spoor etc houdt iedereen zich tegenwoordig aan de Arbo wet. Overigens leefde die Arbo wet in het begin van de jaren negentig nog niet zo en werden de controles en boetes scherper eind jaren negentig.

0
223 Conradijntje

Leuk verkooppraatje, ze is zeker ook veganist en heeft 3 honden.

4
224 DONKEY R

@223
-
De ziekenhuisbranche was inderdaad zeker een uniek geval. En het gaat niet alleen om de ARBO. Het heeft ons als toenmalige arts-assistentengroep heel veel moeite gekost de werktijden tot betere proporties terug te brengen de normale wetgeving te laten gelden. En nog steeds hapert het.
-
De medische tuchtraad houdt nooit rekening met werktijden en arbeidsomstandigheden van artsen dat heeft zij nooit gedaan. Deze kijkt alleen puur medisch. Dus: men zette mensen flink onder druk en als er fouten werden gemaakt, en dat gebeurde natuurlijk heel veel, werd de betreffende arts aangeklaagd en opgeofferd en gaat het ziekenhuis en specialist verder vrijuit alsof er niets gebeurd was.
-
Het was voor ons heel moeilijk om door dat systeem heen te breken. Er was veel tegenwerking vanuit de specialisten en directies. Maar uiteindelijk was het gelukt. Vooral de toenmalig minister Borst heeft een grote rol hierin gespeeld.
-
Momenteel spelen er hele andere problemen waardoor het geheel slecht functioneert. Men wil vanuit de neoliberale politiek eigenlijk zo min mogelijk zorg leveren, want dat kost geld. Er is momenteel een levensgroot leger aan zorgmijders. En tevens is het aantal mantelzorgers navenant groter geworden. Vooral die laatsten betalen momenteel een hoge prijs. Massale fraude is inherent aan dit neoliberale systeem.
-
De overhead aan managers en directieleden is veel te groot. Op het departement zitten teveel mensen die gewoon overbodig zijn, en bovendien extreem eigenwijs. De zorgverzekeringen trekken veel teveel geld uit het systeem en gaan teveel op de stoel van de arts zitten.. De stresserende arbeidsomstandigheden van professionals zijn zeer ernstig. Er is hierdoor veel uitval.
-
Ik mis bij de huidige minister visie en daadkracht. Hij laat het allemaal maar gebeuren. Vooral ook omdat alles om hem heen is dicht getimmerd door het extreem neoliberale coalitieakkoord. Het participeren in dit akkoord is hem ten volle aan te rekenen.
-
Ik blijf het hier zeggen: dit kabinet is zeer schadelijk voor dit land. En dat ziet men vooral in branches zoals de gezondheidszorg, huizenmarkt, onderwijs; wel, eigenlijk door de hele samenleving heen. Dit moet gauw stoppen.
/-
-

1
225 MrCally1

@215 :
Soms is het ook heel makkelijk: werk de uren die in je contract staan en klaar.
Dat patenten dan voor je gevoel de dupe worden is een probleem, maar lang doorgaan op de manier waarop jullie het deden is voor de patiënt op de iets langere termijn ook niet goed.
Ik realiseer me dat het juist de goeie zijn met hart voor de patiënt die dit soort uren draaien, maar ik zie ook dat daardoor het probleem groter wordt. (meer personeel tekort doordat mensen ziek worden of een ander soort baan zoeken)

Ik ben zzp-er, met reistijd, werkkleding wassen, uren denken hoe dat probleem op te lossen, enzovoorts en de uren lopen behoorlijk op. Dan nog de werkauto naar de garage en zelf naar de fysio..
Ik heb er al snel voor gekozen klein te wonen en weinig te werken.
Wel zie ik bij anderen en mezelf, dat na 6 a 8 uur de fouten opstapelen, ik zou dan echt geen operatie bij een mens meer durven uitvoeren.

0
226 Jackd

@206 Uw wikipedia artikel geeft opties voor het ontstaan van het neoliberalisme. De algemeen gangbare trend is dat deze is ontstaan binnen de Oostenrijkse School en werd overgenomen binnen de Chicago School of Economics door de invloed van Von Hayek. Mijn visie in het kort hierop wordt weerspeigeld hier:
https://www.filosofie.nl/nl/nieuws/12424/het-neoliberalisme-is-niet-liberaal.html

'Centraal geleid' beleid staat recht tegenover de vrije marktdoctrine van het neoliberalisme. Volkshuisvesting had vroeger een daaraan toegewijd ministerie dat later is opgenomen in VROM. Na drie neoliberale kabinetten Rutte is er niets meer over van Volkshuisvesting en wordt sociale woonruimte gezien als 'noodopvang' voor lagere 'klassen'. Volkshuisvesting is opgezet als voorziening voor alle burgers niet alleen voor de minima.

De neoliberale Adam Smith visie is al jaren terecht gewezen door de epische Capitalism in the 21st century van Thomas Piketty en door Who cooked Adam Smith's dinner? en zoals twee jaar geleden nog door Kate Raworth met haar Doughnut Economics.

Op het gebied van 90% sociale huurwoningen moet ik deels met u meegaan. De sociale huurwoningen bleken 60% van de huurvoorraad te beslaan (thans nog 33%) maar er bestond ook nog zoiets als 'niet geliberaliseerde' huurwoningen in de vrije sector waarop de overheid prijsbeleid voerde. Die besloeg ruim 30% van de huurvoorraad. Beide prijsgeleide concepten zijn losgelaten in de afgelopen 15 jaar.

Overigens heeft de tweede kamer vorig jaar opnieuw een wet aangenomen om dit weer te regelen en de enige tegnstemmers van massale huurverhogingen waren VVD, PVV, FvD en huisjesmelker Van Haga.

0
227 Hollander1967

@226
-
Ach, ik begrijp uw probleem al. U weet niet wat het is om in zoiets als de gezondheidszorg te werken. U bent ZZP er en kan vrijwel alles zelf regelen. Dit is niet in de gezondheidszorg, ook niet in bijvoorbeeld het onderwijs: daar wordt alles dwingend voor je geregeld. Het zijn typisch "topdown" sectoren, vergelijkbaar met de USSR en goelag.
Alles wat je doet moet aan de strengste eisen voldoen; er is geen speelruimte. Beide bovenstaande sectoren zijn mijns inziens stuk volledig gereguleerd; de privatisering heeft de dingen alleen maar verergerd.
-
Je kan niet zomaar als arts tijdens een dienst ermee ophouden omdat je opeens vindt dat je genoeg uren hebt gemaakt. Dat leidt alleen maar tot ontslag op staande voet, claims en gerechtelijke vervolging wegens "dood door schuld" omdat patiënten overlijden, tuchtrechtelijke vervolging en verlies van de titel arts, etc.
-
Natuurlijk stapelen de fouten zich op na 6 tot 8 uur werken. Maar als je die operatie niet uitvoert overlijdt je patiënt. Waar kiest u dan voor? Het is zo makkelijk praten als je er zelf niet in zit.
-
Momenteel hebben bijvoorbeeld vooral de mensen met een zgn "poortartsenfunctie" het nog steeds erg zwaar. Men moet vooral tijdens de dienst constant op 6-8 plaatsen in het ziekenhuis tegelijkertijd zijn. Als je niet snel genoeg bent overlijden patiënten of krijgen zij onherstelbaar letsel. Dan kan je alleen maar wachten op de fouten. Functies als die zouden bij wet verboden moeten worden. En zo zijn er nog veel situaties in deze gezondheidszorg die fouten in de hand werken waardoor patiënten én artsen het slachtoffer worden.
/-
-

1
228 MrCally1

* Verwijderd door de redactie *

229 Raffa

@227 :
In mijn link naar die grafiek over sociale huurwoning is duidelijk te zien, dat in 1970 sociaal ruim onder de 50% zit, eerder 40% en in 75 al lager, zelfs met een deel van de particulier huur erbij blijf het maximaal rond de 50%.

Je kan het met je 60% jouw kant op blijven praten, maar zonder bron blijf ik bij de getallen uit de grafiek van rond de 45%

Huurverlagingen (of minder verhogingen) zullen vooral voor meer krapte zorgen en nog langere wachttijden.
Er moet gebouwd worden en/of zoals waar ik eerder op hintte (kan ook in een andere draad zijn) meer grond vrijgeven waar particulieren vrij mogen bouwen.
Zou wonen kennissen van mij officieel op een camping, eerder was dit een kraak-terrein. Dat soort plekken zijn eenvoudig te realiseren. Bestemmingplan wijzigingen zijn voor kleine spelers bijna onmogelijk, maar het zou snel meer woonruimte betekenen. Ook zou ik er graag willen wonen. Het tiny house idee (maar dan iets groter) en op een plek waar je niet na 5 jaar weer op mag rotten.

0
230 Jackd

@228 .
Je kan wel aangeven volgende week volgens je contract te gaan werken, niet tijdens je dienst stoppen, maar erna.
Op spoedeisende na, kunnen de meeste operaties ook een tijdje later.

Jouw manier van denken, houdt een fout systeem in stand.
Maar in deze zin "Functies als die zouden bij wet verboden moeten worden." lees ik dat we het onder een biertje snel met elkaar eens zullen zijn.

Ik ken het onderwijs beter, maar vergelijkbaar denken is één van de oorzaken van de huidige problemen.
Natuurlijk ligt de basis van de problemen in DenHaag, onderwijs is (bewust) kapot gemaakt, maar doordat onderwijzers het beste voor hebben met hun leerlingen, gaan ze maar door.

0
231 Jackd

Als je jezelf kan onderhouden èn al die vrije tijd kan bekostigen waarom zou je dan langer dan drie dagen werken? Pensioen, nu ja een potje voor na het stoppen met werken moet ook betaald worden.
Bij partners kan er wat afgesproken worden maar als alleenstaande wordt het toch gewoon vijf dagen werken. Belangrijk is dat je afwisselend werk doet en werk waar je lol in hebt.

Maar goed, na een burnout moet je natuurlijk nagaan dat je niet in herhaling valt. Als een kortere werkweek de oplossing is dan moet je dat accepteren. Zie het als een handicap, wat het ook is, en een aanvaarding komt dichterbij. Dit jaar ga ik met pensioen, het moet. Zoek voor twee à drie dagen werk na mijn pensioen. Lukt dat niet dan vrijwilligerswerk. Alleen maar hobby gaat het niet worden voor mij.

8
232 Hendrianus

@230 'mijn kant op blijven praten' ???

Lees deze link eens van zo'n 6 maanden geleden van een officieel erkende bron:
https://digitaal.scp.nl/ssn2018/wonen/'

'Ongeveer 10% van de woningen zijn particuliere huurwoningen. Dit aandeel is klein vergeleken met de corporatiewoningen, maar dat komt doordat particuliere verhuur in Nederland al decennialang veel concurrentie heeft van zowel koopwoningen als sociale huurwoningen.

Ik doel op de huurvoorraad en haar aandeel in de woningvoorraad. Steeds meer sociale huur en daarmee huurvoorraad heeft plaats moeten maken voor koopwoningen, van 35% naar bijna 60% in 2018, vrijwel een verdubbeling dus. Dit terwijl er nauwelijks woningen bij zijn gebouwd en de woningen die werden gebouwd moesten winstgevend dus schreeuwend duur zijn.

De huurvoorraad in de jaren 70 was dus 65% van het totale aanbod en maakt op dit moment slechts 40% uit van het nauwelijks gegroeide aanbod. Die huurvoorraad was voor 90% prijsgereguleerd tot 2005 toen de prijsliberalisatie van huurwoningen werd ingezet door de VVD. Sinds 2006 heeft de prijsstijging geleid tot woekerprijzen daar waar volgens de NIBUD norm de kale woonlasten maximaal 35% van je netto inkomen mogen bedragen. Maar met die NIBUD norm bent u het vast ook niet eens.

Ik ben blij dat er nu weer maximalisatie op de huurstijging komt want ondanks uw betoog is de huizenvoorraad sonds 2005 nauwelijk toegenomen maar zijn de huren onbetaalbaar geworden. Zelf ben ik voorstander van een woonplicht en een leegstandboete, ook op kantoorruimte. Na 2 jaar leegstand, een rechtvaardige boete en na 5 jaar, onteigening tegen de executiewaarde en priorisering op nieuwbouwwoningen op die grond. Dat is namelijk óók vrije markt.

0
233 Hollander1967

@233 : Eerst stelde je 90% sociaal,
kom ik met een bron (van de overheid) maak je er 60 van terwijl dat volgens de grafiek rond de 45% was in 1970 en nog minder midden jaren 70.

Sociale huur heeft geen plaats gemaakt voor koopwoningen.
Het aantal sociale huurwoning is tot 2000 gestaag gestegen, daarna ietsjes gedaald. In verhouding is het wel gedaald, maar dat komt doordat er meer koopwoningen bij zijn gekomen.
Dat is niet perse negatief, door meer middeninkomens, konden meer mensen een koopwoning kopen.

Ik ben met je eens dat de woonlasten bizar hoog zijn geworden. (zijn gemaakt) Dat geld trouwens ook voor koopwoningen.
Ik denk echter ook dat huurprijs maximalisatie de schaarste enkel vergroot. Er zal nog minder gebouwd gaan worden, vooral in de betaalbare sector.
Het is kiezen tussen een woning die niet te betalen is en een woning die er niet is.

Bouwen is de oplossing, alleen bij een klein overschot zullen de prijzen echt gaan dalen.
Helemaal bizar is het hoe oude sociale huur wijken verbouwd worden:
400 woningen worden er 250 tegen veel hogere huurprijzen.
Veel beter kunnen ze die 400 woningen oplappen en ergens anders 100 extra woningen bijbouwen.

0
234 Jackd

@234 Dat klopt. Ik doelde op de huurvoorraad en niet de totale woningvoorraad hoewel er natuurlijk wel een correlatie is tussen die twee in het nadeel van de huurvoorraad. Dat stellen we beiden vast. Prijsregulatie door maximale huurstijging is ook een vorm van sociale huur. Mensen die in een niet geliberaliseerde huurwoning woonden konden tot 2005 aanspraak maken op huursubsidie.

Daarnaast heeft de verhuurdersheffing de huurstijgen onrechtmatig laten stijgen terwijl daar niets tegenover stond. Van de verhuurdersheffing mochten corporaties geen nieuwe woningen bouwen maar die heffing moest naar de schatkist toe. Is dat rechtvaardig volgens u? Lost dat het probleem op?

Wat mij betreft gaat binnenkort de rente maar weer eens flink stijgen. Op dit moment is de situatie kunstmatig irreeel door het bijdrukken van geld. Ik denk dat binnen een paar maanden de situatie in 2020 volledig omkeert. De Brexit is een voorbode van de europese burger die ontevreden is over het neoliberale beleid. Van mij mag spaargeld weer lonen en mogen schulden dus weer meer geld kosten.

Op het moment dat de rente stijgt komt de ware staat van veel bedrijven en huishoudens aan het licht.

0
235 Hollander1967

Bijna elke vorm van regulatie door de overheid levert negatieve effecten op, die een stuk meer problemen geven dan de voor ogen zijnde effecten van de regulatie.

We vinden beiden dat de woonkosten moeten dalen.
Huurprijs regulatie zal niet de gewenste effecten opleveren, alleen nog veel langere wachtlijsten.
Bouwgrond is alleen duur doordat gemeenste bouwgrond schaars houden.
enzovoorts.
Geef mij grond en ik lever jaarlijks tienduizenden woonunits op, tegen prijzen waar ook jij versteld van zult staan. (niks bijzonders aan, kan jij ook)

0
236 Jackd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Gonzooo XxxXnxx شيميلاتFu Xuan HentaiTs CumAditi Mistry InstagramZone TanBokep Indonesia PerawanBlack CumswallowPreity Zinta MmsIndian Porn Xxx ComSmallest Dick In The WorldIndian Long Hair XxxPornhijabAnissa Kate PronSperm Mania PornRulr 34Fartal MordelSexyfuckgamesPussy LockCumming For MeCzech PorntubesBoozocamIndia Local Xxx VideoThroatbuldgeColleg Party PornKenzie Reeves FullKelsi Monroe PornosArabi Sex VideoHansika PornDragonball Z HentaiBig Butt DoggystyleBabbysitter BondageHindi Xxx Video HindiIndian Desi Teen PornOld Classic PornChici PornAmy.bell OnlyfansXxx ForJosaline KellyClitoris XxxNaked BitchesArtoftease PornFilm Porno GratuiteXvidessTiktok Porn HubSitting On FaceDana Plato NakedBlow Job CfnmJav ModelFubuki R34Xesi VidioNakednudewomenPriyanka Chopra Sexy PhotoNew Sex Videos DownloadingLivesex OnlineXia Backroom Casting CouchBrqzzers AnalLegend Of Zelda.pornSean Michaels PornBrutally GangbangedMasalaseencomGay Black TwitterReshmi R Nair NewDesi Xx VideoSex Hi SexSudai VideoSunny Nude SexClaic PornSpider Verse PornShinchan PornXnx 4kNaked Zarine KhanBeastiality VideosChubby Teen PornWhat Every Frenchwoman Wants Watch OnlineMom Son Hd BfGak Trizzy GaySerina VelentinaKawaii Girl ThreesomeMy Wife's Hot Friend PornHd Porn ComicsHttps://bdsmtest.org/Pitaria TelegramNudes From AfricaCast Of CalifornicationIndian Wife Sex XxxXxnx Hot And SexyTeenager StraponMike Adriano SpankbangRough Boob SuckingMia MolkovaHot Hot Telugu SexAsiatique PornPornomaduroMilf Sex Video DownloadNew Sexy Video XxFreeporn HairyMalayalam Actress Leaked VideosYoungmilfBallbusting KickingCn.pornhub.comSnap NakedSexy Nude Women VideosHomemade Amateur AnalLilith LeeX-videosHot Wife Brooke BlazeWww.xnnx.cBalessa Porn.Dua Lipa DeepfakeNikita KnightIndiancarsexBig Cock VideoSex Porn PusySophia Lillis NudePmatehynterFuckinyourcityHaneame NudeHot X VideosBen 10 XxnNaked On The BechGlore PornHot SeksDeepali SainiMikey Madison NudeNude Movies OnlineFlorida MilfArtificial Intelligence NudesHentaicodePalang Tod Web SeriesOld Gay FuckXxxshemale.Sister On Sister NudeFoto De Animes PeladasNaked MofelIndian Naked ImagesDivya Dutta Sex SceneJapanese Wife Affair SexTrueanalCojida DormidaMom Xxxii VideoHairy Armpit LickingCoercion PornJames Gunns Pg PornWherewolf PornSpinner SexBbw Porn TubesBig Porn TubeB D S M TestRule34 Videos