’Pensioenakkoord is een FNV-akkoord’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  32 Reacties

  • 7
  • 547x gelezen
Reageer met een Emoji
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

FNV sluit akkoorden over de ruggen van jongere werknemers (die veelal niet zijn aangesloten bij een vakbond). Zo’n man als Tuur Elzinga, een SP’er die jongeren van hun pensioengelden beroofd, zou zijn ogen uit zijn kop moeten schamen.

9
1 Vaartuig

Het is bovendien geen pensioenakkoord maar een AOW akkoord. Over het aanvullende pensioen is niks concreet afgesproken - dat moet zich blijvend, niet uitlegbaar houden aan die pessimistische rekenrente waardoor het aanvullende pensioen nooit meer geïndexeerd en zelfs gekort moet worden. Mogelijk zelfs dat het aanvullende pensioen niet meer geïndexeerd wordt om het AOW in de vergrijzende maatschappij te kunnen betalen.

4
2 Conradijntje

@2

Wat bedoel je met indexeren?

6
3 Vaartuig

@3 Het jaarlijks aanpassen aan de inflatie zodat de koopkracht behouden blijft wat normaal gesproken de verantwoordelijkheid van de fondsen zelf was - de normale gang van zaken tot 2008. Toen greep de overheid (Jette Klijnsma) in en introduceerde die rekenrente waarmee de pensioenfondsen zich arm moeten rekenen en er 500 miljard uit de boeken gehouden wordt.

2
4 Conradijntje

@4

Dank. Dan moet er ook voldoende vermogen zijn om te kunnen indexeren. Dat is er niet. Er gaat veel geld op aan SP, FNV, CNV, pensioenfondsen, PvdA- en 50-plus-achtige types die geld verdienen aan jouw pensioen (bij het afsluiten van crimineel ondoorzichtige CAO’s).

Het probleem is dit. Jij weet als werkende niet welke kosten men maakt voor het beheren van jou pensioengelden (doordat het opzettelijk ingewikkeld is gemaakt). Wat verdient men eraan, hoe belegt men enzovoort. Daardoor kunnen veel mensen als jij makkelijk roepen dat er geïndexeerd moet worden, maar of het redelijk is, dat weet bijna niemand. Wat er moet gebeuren is dat er individuele pensioenpotjes komen waardoor mensen het door hen ingelegde geld kunnen volgen. Dan ben je ook gelijk af van al die 50+’ers die jongeren van nu van hun pensioen proberen te beroven doordat ze ongelofelijk hebberig zijn.

11
5 Vaartuig

@5 Er is wel voldoende vermogen om te indexeren. De politiek legt het niet eens uit. Ze (Jeroen Dijsselbloem) schermen dat er nog voldoende in kas moet zijn voor over 70-80 jaar en dat is gelul. Iedereen spaart voor zichzelf / de eigen generatie - er moet dus voldoende in kas zijn voor de komende 30-40 jaar.
Mogelijke redenen:
1. Ten eerste heeft de overheid de pensioenfondsen gedwongen om te investeren in negatief
renderende staatsobligaties Mogelijk dat de overheid dat geld dan weer gebruikt om de AOW
tekorten te dekken
2. De neoliberale overheid wil het geld overhevelen naar commerciële beheerders als banken en
verzekeraars en daardoor zullen tekorten (slechts 50 miljard) ontstaan.
3. Jette Klijnsma heeft in 2008 reeds een aantal beheerstaken overgedragen aan Brussel.
Politiek/financieel experts verwachten dat het geld over 10-20 jaar definitief in de handen
van Brussel komt.
Brussel heeft het nodig om de transferunie van geld van noord naar zuid in stand te houden.
Draghi heeft een schuld van 2650 miljard achtergelaten.
En oh ja de Deutsche bank is technisch failliet. Die bank wordt kunstmatig overeind gehouden
want als die valt vallen alle banken,
Kortom: iedereen heeft recht op dat geld behalve degenen die ingelegd hebben.

3
6 Conradijntje

@6

Deskundigen zijn vrij duidelijk. Nu kunstmatig indexeren is gewoon roven van de pensioenen van mensen jonger dan 50. U durft...

1. Die staatsobligaties zijn wel een buffer voor als het slecht gaat op de aandelenmarkt. Heel goed dat juist dat wordt aangemoedigd. Ja nu pakt het (voor een deel) slecht uit, maar over het geheel is het beter. Het enige dat gedaan kan worden is wellicht te kijken naar een iets bredere obligatieportefeuille, maar die obligaties zijn essentieel om risico’s af te dekken.

2. Wat de SP, 50-plus, PvdA, FNV, CNV willen is een zeer ondoorzichtig systeem aanhouden waardoor niet duidelijk is wat mensen betalen aan vakbonden. Wat ik wil is inderdaad een meer vrije keus, waarbij goed inzichtelijk is welke kosten er worden gemaakt voor het beheren ervan. Vreemd dat u daar nergens op terugkomt.

3. Daar ben ik het niet mee eens. Daarom ook: meer individuele pensioenpotten. Ook daar is mijn idee de oplossing. Weg met FNV/SP/50-plus-achtige oplossingen, weg met EU. Gewoon individuele pensioenpotten.

Wat de Deutsche Bank er verder mee te maken heeft is mij onduidelijk. Ja er gaat wel eens een bedrijf failliet. Wat wil je ermee zeggen?

8
7 Vaartuig

Al meer dan 10 jaar worden gepensioneerden bestolen door het niet indexeren van hun pensioenen door de door de Nederlandse Bank opgelegde investeringsregels en belachelijk lage rekenrente, Het werkelijke rendement blijkt inmiddels >25 % te zijn. Besturen van pensioenfondsen worden benoemd door Klaas Knot. Lopen die bestuurders niet in de pas met wat Knot wil, dan worden ze ontslagen. Althans dat is wat ik heb begrepen uit de diverse media. Als het waar is dan leven we in een vreselijk eng land.

1
8 bozeman

@1 Het pensioengeld wat in de pensioenfondsen zit is voor het overgrote merendeel door de ouderen ingelegd.

1
9 RobP

@7 "Wat de Deutsche Bank er verder mee te maken heeft is mij onduidelijk. Ja er gaat wel eens een bedrijf failliet. Wat wil je ermee zeggen?"

Als de Deutsche bank failliet gaat is dit het einde van het financiële systeem zoals wij dit u kennen. De Griekenland route is reeds eerder gebruikt om deze bank te redden. U denkt dat overheden/EU het private pensioengeld van Nederland niet zullen inzetten om deze bank te redden? Overigens denk ik dat de klimaat route de volgende route zal zijn om de banken te redden.

Nog een reden waarom onze overheid niet wil dat er uitgekeerd wordt en wil dat de pot groeit: de Nederlandse overheid gebruikt het private geld van de pensioenfondsen (wat niet van hun is) als een soort van waarborg. Hoe meer de pot gevuld is des te meer ze kunnen lenen.

Verder ben ik zeker geen voorstander van vakbonden maar ik denk niet dat die te maken hebben met de algemene malaise waarin alle pensioenfondsen verkeren.

4
10 Conradijntje

@8 Inderdaad De overheid zit er bovenop. Je hoort pensioenbeheerders ook nooit een uitleg geven - men blijft vaag. Allemaal in opdracht van Klaas Knot. Er was misère in de verzekeringenwereld begin jaren negentig en men heeft toen om misère in de pensioenwereld te voorkomen de fout gemaakt om de dnb die alleen verstand van banken heeft aangesteld om de pensioenfondsen te controleren. Een overheid die zich bemoeit met privaat geld! De pensioenroof van de jaren negentig door de politiek was toen min of meer legaal en roof op deze manier is nu niet meer mogelijk maar nu probeert men het via de dnb en een bende vaagheid/rookwolken.

3
11 Conradijntje

@10
Heb inderdaad een uitzending gezien, waar een document getoond werd, dat Rutte al akkoord is gegaan met het redden van Europese banken. Deutsche Bank is technisch failliet. Ik vind het niet onwaarschijnlijk, dat onze pensioenen gevaar lopen.

Zeer interessant om te kijken over het geldsysteem is Bossmaker op Youtube en cafe Weltschmerz met Arno Wellens. Serieus onderlegde programma's. Jammer dat deze niet op de gewone tv getoond worden.

1
12 hopefully

@12 "Jammer dat deze niet op de gewone tv getoond worden."

Bij de crisis van 2008 en verder haalde ik mijn informatie van de Belgische tv en de BBC waarin allerlei oorzaken en gevolgen nog wel besproken werden.
Ook hieraan zie je dat de Nederlandse overheid de burger zo dom mogelijk probeert te houden: de informatie voorziening bij de NPO ontbreekt de laatste 20-30 jaar volkomen. En ook de commerciëlen die afhankelijk zijn van de koopbereidheid van de Nederlandse burger hebben er ook belang bij om alle informatie betreffende financiële rampspoed niet uit te zenden.

1
13 Conradijntje

@11
Ik snap de steeds grotere weerstand tegen de NPO zeer goed. Schandalig, dat mensen niet alle kanten van het nieuws te zien krijgen.

2
14 hopefully

@13
Moest i.p.v. 11, 13 zijn.
Ik snap de steeds grotere weerstand tegen de NPO zeer goed. Schandalig, dat mensen niet alle kanten van het nieuws te zien krijgen.

0
15 hopefully

@14 Hier op NK klaagt rechts over de NPO vanwege het te positief uitdragen van, reclame maken voor het immigratiebeleid, terughalen van IS bruiden etc. Maar links zou ook ontevreden moeten zijn: wat als er een nationale ramp plaats vindt zoals zoiets als de overstroming van Zeeland (1953): denkt links dan dat de burger goed geïnformeerd gaat worden door het NPO? Alle politieke en actualiteiten programma's zijn de laatste 20 jaar verdwenen, opgedoekt. Het uitdragen van achtergrond informatie en meningen van experts is daar tegenwoordig streng verboden.

1
16 Conradijntje

Een "pensioenakkoord" waarvan álles nog op onderdelen uitgewerkt moet worden, kun je in de verste verte géén "akkoord" noemen.
FNV-leden zijn zo dom geweest, daar in te trappen, alleen omdat de AOW-leeftijd voor twee jaar niet verhoogd zou worden.
De rest van alle andere punten uit het zogenaamde "akkoord" , zijn nóg steeds een punt van discussie en overleg.
En verder is een akkoord pas een akkoord, als alle partijen, hun handtekening onder definitieve afspraken hebben gezet.
Dat laatste is nog steeds niet gebeurd.

1
17 Dieke

@16
Zou links niet tevreden zijn. Waarom niet? De boodschappen zijn overwegend links, maar inderdaad weinig experts aan het woord.

1
18 hopefully

@18 De NPO gooit een links tintje over het nieuws en dat vinden linkse mensen fijn. Echter bij rampen, een financiële crisis, een naderende oorlog wil iedereen goed geïnformeerd worden. En dat doen ze niet en daar heeft iedereen dan last van - ook links. Ze behandelen de kijker als een kind die je niet moet verwarren met teveel informatie.

2
19 Conradijntje

Het stopwoord "akkoord" wordt door deze Rutre-regering, voor van álles en nog wat gebruikt.
Dit zogenaamde pensioenakkoord stelt net zoveel voor, als het zogenaamde klimaatakkoord, waar óók nog van álles en nog wat aan gesleuteld moet worden.
Het is allemaal staatspropaganda, waar de staatsomroep dan nog een dikke saus omheen gooien en de meesten trappen er weer massaal in, vooral de aanhangers die deze Rutte-leugenaars, constant in het zadel houden.

0
20 Strongoli

@10

Je schreef: "Als de Deutsche bank failliet gaat is dit het einde van het financiële systeem zoals wij dit u kennen."

Wat een gezwets. Als ze al failliet gaan. Laat ze eerst maar flink wat bankfilialen sluiten, in Duitsland (ook Frankrijk trouwens) lopen ze nodeloos achter op gebied van automatisering. Dat bankpersoneel kan zo in de fabrieken of de bouw aan de slag.

Je schreef: "De Griekenland route is reeds eerder gebruikt om deze bank te redden. U denkt dat overheden/EU het private pensioengeld van Nederland niet zullen inzetten om deze bank te redden? Overigens denk ik dat de klimaat route de volgende route zal zijn om de banken te redden."

Ze gaan echt niet zomaar pensioengeld gebruiken.

Je schreef: "Nog een reden waarom onze overheid niet wil dat er uitgekeerd wordt en wil dat de pot groeit: de Nederlandse overheid gebruikt het private geld van de pensioenfondsen (wat niet van hun is) als een soort van waarborg. Hoe meer de pot gevuld is des te meer ze kunnen lenen."

Onzin. Je kan er gewoon niet tegen dat de rendementen niet dusdanig zijn dat er niet altijd geindexeerd kan worden. Je gaat uit van eeuwige groei en voorspoed. Die er niet is.

Je schreef: "Verder ben ik zeker geen voorstander van vakbonden maar ik denk niet dat die te maken hebben met de algemene malaise waarin alle pensioenfondsen verkeren."

Zeker wel. De vakbonden (en de SP/50-plus enzovoort) houden het schimmige systeem in stand waarbij vakbonden als FNV, CNV de Unie enzovoort fors geld verdienen aan CAO's en pensioenen. Er is geen enkele druk om beter te presteren. Waarom niet een individuele pensioenpot?

3
21 Vaartuig

De vakbonden hebben helemaal het recht niet, over de al ingelegde pensioengelden te onderhandelen. Dat recht hebben alleen de eigenaren, bovendien is de overheid een contract aangegaan tientallen jaren geleden met de burgers, waarbij de voorwaarden voor dat contract met vakbonden waren afgesproken. Daar stond niet bij dat men aan het contract kan gaan sleutelen vlak voor de eindstreep om er geld uit te roven, toch?

2
22 Wendel

@21 : Het pensioengeld zal gebruikt worden om immigranten op weg hierheen in de watten te leggen, zo is afgesproken in het akkoord van Marrakech. Ze "beleggen" dan in verliesgevende bedrijfjes die ze hierheen halen, snapt u? Weliswaar moet een persoon of bedrijf, die geld van een ander beheert, dat doen "als een goed huisvader" dus met allereerst het belang van de eigenaar van het beheerde geld of goed op het oog, maar een kniesoor die daar op let.

2
23 Wendel

@17 "FNV-leden zijn zo dom geweest, daar in te trappen, alleen omdat de AOW-leeftijd voor twee jaar niet verhoogd zou worden"

Nu was er 4-5 dagen geleden op NK een bericht dat Wouter Koolmees (D66) een plan had uitgewerkt en ingediend om de AOW te reduceren tot op bijstandsniveau in 20 jaar tijd. Behalve dat dit niet terug was te vinden in het bronartikel zou dit nogal in strijd zijn met het zogenaamde akkoord (dat niet is uitgewerkt en ondertekend). Ik zie ze er echter wel voor aan - mogelijk zijn de partijen nu strootjes aan het trekken omdat de partij dit dit plan in de openbaaheid brengt en verdedigt na de volgende verkiezingen niet meer bestaat.

1
24 Conradijntje

@24

Het AOW-bedrag zal de komende jaren omlaag moeten. En de leeftijd omhoog. Mensen vergeten kinderen te krijgen dus er is straks niemand meer om ervoor te betalen.

2
25 Vaartuig

@22 En hoe zie jij het voor je dat iedereen die ingelegd heeft aan de onderhandelingstafel gaat zitten?
Dat sleutelen aan het contract is overheid eigen.

0
26 RobP

@23 Je kunt natuurlijk even aantonen waar dat precies in het contract van Marrakesh staat.

0
27 RobP

@25 Men had natuurlijk 50 jaar geleden de AOW leeftijd elke 5 jaar met een half jaar moeten verhogen. Dat de babyboom vanaf 2010 met pensioen zou gaan is natuurlijk al 50 jaar bekend.
Regeren is voortuitzien maar dat doen ze niet meer: ze volgen de waan van de dag. Er komt nu teveel tegelijk aan negatief nieuws op de gepensioneerde af. In een ander draadje werd gisteren geopperd dat er door de verhoging van de AOW leeftijd steeds meer mensen arbeidsongeschikt worden (WIA?). Er zal een optimum gezocht moeten worden tussen WIA kosten (uitkering is hoger dan de AOW) en AOW kosten. Ook denk ik dat veel werkgevers niet op ouderen zitten te wachten - met de rollator op de steiger werken?

0
28 Conradijntje

@28

Ach ach... wat negatief nieuws. Ik vind dat het normaler moet zijn om als 55+'er aan het werk te gaan. Dat kan fiscaal best worden gestimuleerd, eens.

1
29 Vaartuig

@17 Dit FNV lid heeft tegen gestemd, mocht niet baten.

0
30 Nurse Ratched

Het is mij destijds opgevallen bij de stemming dat de flanken binnen FNV dik verloren hebben, vervolgens massaal hun lidmaatschap hebben opgezegd en niets hebben gedaan. De SP heeft voor de zoveelste keer een nederlaag moeten incasseren (met in het kielzog de PVV) en het is voor mij verbazingwekkend dat de SP nog steeds geen eigen vakbond heeft opgericht olv Ron Meyer en Ruud Kuin. Daarom heeft de gematigde vleugel van de SP deels ook gewonnen..

0
31 Arno82

Ik kom in de buurt van mijn pensioen. De afgelopen 47 jaar heb ik betaald. Aan AOW, vut, pre-pensioen, opleidingen voor ontslagen mensen, studies voor studerenden, kinderopvang om vrouwen aan het werk te krijgen, inburgercursussen voor immigranten enz. Enz. En nu wordt mij verweten dat ik het pensioen roof van jongeren. Het moet niet gekker worden. Weet je wat jullie kunnen? De boom in. Ik denk nu eens een keer aan mijzelf. En als de vakbond een keus maakt die voor mij voordelig is dan hebben ze mijn steun. Laat al die huilebalken ook eens 50 jaar gaan werken. Misschien heb je dan recht van spreken.

0
32 Arista

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

39 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

1 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

1 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Sexy Legs PornJulie Ann XxxNami PornMadison Wilde PornScarlett Kiss OnlyfansPunhetas PornAmerican NudeXnxx MummyIndian Cute Girl XvideoUllu Hot ClipsSunny Wwe NudeLace HartFuzzy BlanketAnaldeepReno Gold NudeBlue Xxxx VideoTeen Handjob CompilationFree Porn Mother SonTubepornstarssVidéo Sexe BrutalWinona Ryder HotIggyamoreSexo En ColombianoBest Bollywood Adult MoviesSma PornJulia Louis-dreyfus NakedCamel SexMaya Kalifa XxxDaisy Keech NakefHollywood Movie Sex Full HdCute Romance XxxWww Malayalam Xxx ComDixkVideo Pornografia SexoBest Hentais MangaMasturbacin FemeninaClit Hood PiercingBlue Sexy Film EnglishLilli DixonHot Romantic Sex ScenesChoked PornHentay XxxIndian Hindi Xxx VideoBoy And Boy Hot SexSounding Porn.Delhi Gb Road Sex VideoBritt James PornWww Por Porn ComHentaaisAnna Jay NudeFemale Muscle NudeDesi Bhabhi Ki Chudai Hindi MeinTop 10 Asian Pornstars3some PornBlackteensJapanese Porn SiteAlleta OceanChinese Sex Video JabardastiSamantha Saint BjHentaipornLadyxanaBoysfoodsZombie HentiaWreckit Ralph PornSavita Bhabhi BfKeralasexvedioMario Adrion OnlyfansSac ListcrawlerAvgle VomPorn Desenhos AnimadosEvolvedfightslezNewest Hottest Porn StarsLilmochidoll LeakFreeuse AnalPovassQuadrinhos Gays PornSexy Video First TimeFaith Liane PornVideos Pono MadurasM Taxi69RisakasumiTakamine Ke No NirinkaXxxhindaHenti AnalPporn MoviesExtrememtubeAssistir PornozinhoAnal DestroyedNative Amercan PornPhim Setviet NamEgirl NudeSexo. PornografiaCream Pie BrunetteElsaaababy LeaksSex In BlanketNew Couple Porn VideoAnal Massage LesbianLez Porn VidNoodlemag PornSissy Chastity PornDeshi BeegSmalltits VideosIndian Doctor Xxx VideoIndian Hot Scene VideoSwuirt.orgIndienudesDulcemoonvipBlurred Lines UncensoredMovies XnxxRexpronBeautiful Sex IndianSunny Leone Blue Film SexyWomen Watching PornographyCouples Watching PornXxx IncestoPronographyYulia Nova NudeHindi Sexy Movie BfAdivasi Blue FilmPorn Howard SternXxx By China딜도Deepika Padukone Sex PhotoSistar AnalAmature Interracial PornFree Mature Movie PornHijastras PornHentai Video GratisMileroticvosAnnabgoMassage Centre Sex VideosTamil Aunty Home SexFirst Night SuhaagraatMale Nipple PlayKoreanfuckLatina Dirty TalkXxxnvideoSpanking VidoesPron DeseAsian Porn WifeTranny On Tranny PornMia Malchova PornMan Fuck GirlInkasexParody Porn GamesHomemade Amateur AnalXgroovyIndia Video PornGranny Porn VidzNagpuri Xxx