door Havermout in Overig  ·  148 Reacties

  • 17
  • 1269x gelezen
Reageer met een Emoji
7
21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Rutte had naar de SP moeten luisteren. In VVD-kringen is dat nog erger dan vloeken in de kerk. question

7
101 samcash

@101
De SP heeft geen regeringsverantwoordelijkheid willen nemen toen ze de kans hadden.
Dus dat zij haalbare ideeën hadden om de kosten in de hand te houden, zal je met een flinke korrel zout moeten nemen. Ze roepen liever vanuit de oppositie dat het 'anders' moet.

11
102 -Koeievla-

@100
De basisverzekering vergoedt ook veel tandheelkundige behandelingen wél hoor.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/krijg-ik-tandartskosten-vergoed

En door je basisverzekering hou je anders nog wel geld over voor gebitsonderhoud; je glijdt niet meteen af tot met je neus onder water, als je iets anders gaat mankeren in Nederland.

8
103 -Koeievla-

Ad @103 . Nee, het gaat lekker met Nederland. Telkens meer gevallen van rotte gebitten bij mensen die het niet kunnen betalen. En u komt met wat wel vergoed wordt. U snapt toch wel dat het in Nederland grotendeels niet vergoed wordt en dus de opmerking van Hoekstra compleet de plank missloeg. Hij weet gewoon niet waar hij het over heeft om aan te tonen hoe goed wij zijn.

0
104 rlw

@103 Heb je een kunstgebit of wat? Dat gaat alleen over beugels en 75% van een kunstgebit etc. Verder moet je dan alles zelf dokken. Implantaat of een nieuwe tand of een reparatie kan je wel vergeten.

3
105 Smite Gait

Alvast de geesten masseren voor grote bezuiningingen. Zit er straks niks meer in het basispakket. Maar wel hoge premie betalen.

0
106 Arthur2000

@102
Je moet hier geen sprookjes komen vertellen,.
De SP is door Balkenende de deur gewezen toen ze met 25 zetels aantraden om deel te nemen aan de regering. Zat je op een andere planeet toen dat gebeurde?
https://www.trouw.nl/nieuws/marijnissen-wij-liepen-niet-weg-voor-regeren~b169c252/
Lees nog maar eens na.

6
107 samcash

@102
Eerst wilde PVDA niet samen met de SP. Het niet willen regeren met VVD snap ik, want zij liggen veel te ver uit elkaar. PVDA was dat niet goed afgegaan. Een goede oppositiepartij is ook broodnodig, want zij kunnen zich kritisch uitspreken en stemmen toch wel mee over plannen. SP was de eerste die over een ander zorgstelsel begon. CDA gaat het ook steeds meer inzien, dat die marktwerking niet geweldig is. Wordt echt wel opgepikt.

1
108 hopefully

** gebruiker verwijderd **

Dat koekoeksjong is gewoon rutte die geld steelt van de belastingbetaler om dit in de kas stort om de staatsschuld terug te brengen zodat hij en zijn dievenbende goede sier kunnen maken in de EU maffia .
Dus niet wij kosten geld maar rutte steelt van de mensen .

109 verwijderd682241

@109 Verschrikkelijk hè, schulden aflossen? :S

2
110 Rare Rakker

Zijn er nog mensen die menen dat privatisering (met winstoogmerk!) een goede zaak was?
De ezels met eurotekens in hun ogen die voor dit plan waren moeten bij eerstvolgende verliezingen keihard gestraft worden. Volksgezondheid is een overheidsverantwoordelijkheid!

3
111 logikus

@111 Ook al hadden we het ziekenfonds gehouden dan nog was er meer dan genoeg marktwerking/commercie in de zorg geweest. Neem de particuliere verzekeringen en de farmaceutische industrie. Met name die laatste weet de prijzen flink op te drijven. Dan maakt het niet uit welk systeem je hebt

1
112 Rare Rakker

** gebruiker verwijderd **

@110
Weet je als je het niet wilt zien , geeft het niks hoor .

113 verwijderd682241

@107 Je moet wel heeeeel erg ver in het verleden graven om je gelijk proberen te halen hè? Maar vergeet je nou bewust de laatste verkiezingen en formatie? Toen weigerde de SP om mee te regeren.

0
114 Rare Rakker

8@ die ouwe lullen hebben tenminste nog overal aan meebetaald. De nieuwe kanslozen helemaal niets

3
115 Trien

Een paar honderd duizend slachtoffers uit Groningen erbij omdat ze de zenuwen krijgen van de trage/frustrerende aanpak uit Den Haag.
De velen die op andere manieren door de neo-liberale, ieder voor zich, cultuur in een ziekmakende stress terecht gekomen zijn.
De privatisering van de gezondheidszorg ( weer neo-liberaal) die helemaal niet goed uitpakt voor de maatschappij, en ḿ vooral duurder maakt.

De overheid heeft flink zijn best gedaan de afgelopen veertig jaar om de kosten van de gezondheidszorg uit de hand te laten lopen........................

3
116 eh

De energiekosten zullen een zelfde weg volgen als de zorgkosten, steeds maar hoger en hoger.

1
117 Waarheid, gewoon zoals het is

Om te beginnen die profiteurs geen zorg meer geven of uit eigen zak.
Scheelt een berg geld. Opgelost!

3
118 Bram brabant

Vervolg reactie 116

Niet letten op Carolina voor wie het onderwerp duidelijk te hoog gegrepen is.

Onder anderen over de slachtoffers van het vrije markt denken en hoe alles op het individu terecht komt, terwijl vaak de "normale omstandigheden" schuld hebben (zoals stil moeten zitten in de klas).

https://www.vpro.nl/boeken/programmas/boeken/2019/15-december.html

1
119 eh

Zorgkosten voor iedereen beschikbaar. Staat in Nederland bijna gelijk aan zorg eerste klas. Het is niet dat we steeds meer zorg nodig hebben. Maar dat we steeds meer zorg willen hebben die vroeger alleen beschikbaar was voor vermogenden. Wat is er mis met het al oude “ziekenfonds brilletje”? We moeten terug naar de basis. Het hoognodige voor wie het niet kan betalen. Begrijp me niet verkeerd, maar ook de laag boven het reguliere verpleeg personeel kan het met veel minder toe. Op je 30ste klaar met studie en met 50 al met pensioen is mogelijk. En dan niet zomaar met pensioen, nee. Genoeg om iemand in dienst te kunnen nemen die de vuile zaakjes opknapt. En na je dood voldoende over te hebben om de kleinkinderen nog voldoende financieel te kunnen steunen. Terwijl de verpleegster bijna op vrijwillige basis wordt ingezet. De verhouding verdiensten/eerlijk werk is volledig zoek. Daar gaat zeker een deel van de 100 miljard aan op.

1
120 Suikerbeessie

Net zoals veel dieren in een dierentuin ziek worden ( vaak eerst psychisch en dan lichamelijk),
zijn er onder ons mensen meer zieken omdat we op een manier leven die teveel afwijkt van wat bij ons past.

1
121 eh

Zie zojuist nieuwsuur. Er wordt voor honderden miljoenen gefraudeerd in de zorg. Maakt het ook weer duurder.

5
122 Gut

@121 Dat is ook een hele mooie. Weten schappelijk zelfs aangetoond. Een gemiddeld mens kan maar 6 uur intensief werk per dag aan. De overige twee uur is om te zorgen dat we die 6 uur halen.
-
In de zorg? Voor elke handeling staat een “koud” aantal minuten. Heeft de patiënt een praat je nodig. Sorry, daar zijn “vrijwilligers (mantelzorgers)” voor of ander ondersteuning. Inclusief papierwerk zou je als verplegend personeel dus op papier verantwoord 8 uur moeten inplannen. Te gek voor woorden.

1
123 Suikerbeessie

Ik begin te vermoeden dat we na de volgende verkiezingen weer met Rutte zitten, want niemand is in staat om deze chaos op te ruimen. We gaan eraan!

1
124 Verwonderd

Met dank aan alle immigranten ,die zo nodig hier gratis ziekte kosten moesten geven

2
125 Joepie

Alle criminele mensen zonder Europese achtergrond eruit. (ik schrijf: criminelen, hé !).
En dan zul je eens zien, hoe betaalbaar alles gaat worden.

2
126 Flipper

Ja als je dan ook die Turkse zorgbureautjes ongemoeid laat omdat dat weleens kan ''stigmatiseren'' en ze toch in een lambo in hun trouwstoeten moeten kunnen rijden, tja.... question

MAAR WEL EEN BIJSTANDMOEDER DIE €10 OP MARKTPLAATS VERDIENT MET OUDE MEUK VERKOPEN KAALPLUKKEN!!!

3
127 Arthur2000

* Verwijderd door de redactie *

128 grv

Iedereen kan een zorgbureau beginnen en geld binnenharken door te sjoemelen met declaraties voor nooit geleverde diensten. Daar zijn honderden miljoenen mee gemoeid. Kan allemaal omdat er niet of nauwelijks controle is. De gelegenheid maakt de dief. Doe daar eens wat aan. Voer toelatingseisen in en stel paal en perk aan het aantal bureautjes dat in die sector actief mag zijn (binnen een bepaalde regio). Op die manier kun je ook de almaar oplopende zorgkosten terugdringen.

2
129 Ghurka

** gebruiker verwijderd **

@105 : Als je dat door een kaakchirurg in het ziekenhuis laat doen kost het je niets. Dat wordt gewoon door de basisverzekering betaald.

130 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

Die regering moet niet zoveel mensen naar binnen halen. Vooral allochtonen, die gaan voor een pleister de Eerste Hulp afdelingen van ziekenhuizen in de weg lopen.

131 verwijderd924924212

Controle van Apothekers voor het uitschrijven van vervolg recepten en producten metname incontinentie die niet / nooit geleverd zijn aan oudere clienten. De zorg verzekeraars weten dit maar ondernemen geen enkele actie.

1
132 opabert

** gebruiker verwijderd **

Al die immigranten, net als met het onderwijs, ze zeggen "Er is een lerarentekort" en ik zeg 'Er zijn teveel kinderen".

133 verwijderd924924212

@128 En wij maar overwerken en belasting betalen voor dat vuile capruul. Ik heb een ding geleerd, na zaken te doen met allochtonen, 1* Turk 1* Marokkaan: doe NOOIT zaken met die mensen, je bent je geld kwijt!!!!!!!! En dat is geen rasssissssssmeee dat is zelfbehoud..

Die smeerlappen gaan zich komende jaren nog vet verrijken aan onze gratis geld zorgpot en wij hebben straks geen basiszorg meer.

1
134 Arthur2000

* Verwijderd door de redactie *

135 grv

@135 Nou ze zien het gewoonweg niet of ze kijken de andere kant op vanwege internationale regelgeving en wetjes die ze ooit zelf hebben gemaakt die hen nu tegenwerkt en ondertussen gaat de omvolking gewoon door... rest ons.... die verdragen dus op te zeggen.

2
136 jan betutteling

@3 Hoekstra is van het CDA, schat.

0
137 rEmco44

Er was ons beloofd dat het er alleen maar beter en goedkoper op zou worden.
Nu, we hebben inmiddels al vanaf de zijde van de klant gezorgd voor een enorme financiële impuls, nu is het aan de marktwerking.
Tijd om de bedrijfsvoering aan te pakken, managers er uit te donderen, winsten naar beneden.
Kom op, bedrijfsleven, jullie kunnen het!

3
138 Seconda

Zorgkosten moeten omlaag inderdaad. Mensen gewoon meer zelf laten betalen. Eigen risico dus omhoog!

3
139 Vaartuig

@138

Welke winsten moeten naar beneden? Die winsten waarmee pensioenfondsen jouw pensioen min of meer betalen?

3
140 Vaartuig

@138 De medicijnen en behandelingen van toen zijn ook echt wel goedkoper geworden. Maar er zijn weer nieuwe en betere medicijnen en behandelingen bij gekomen. Keer op keer zijn ze duurder dan de vorige. Maar we kunnen ook gewoon veel meer dan toen. En voor de prijzen van medicijnen en behandelingen maakt het niet uit of je nou het huidige systeem of het vorige systeem hebt

0
141 Rare Rakker

@138 : joh, anders vraag je even naar de bekende weg.
De winsten die o.a. voor zelfverrijking gebruikt worden.

1
142 Seconda

@137 Klopt maar zit hij niet in dezelfde regering??
Als D66.9 die alle burgers kaal wil plukken?

0
143 Zie Hier

Dat hoorde je nou nooit toen het ziekenfonds nog bestond.

0
144 Wendel

@144 Jawel hoor ook toen was al bekend dat het zo tussen 2015 en 2020 mis zou gaan en dat dit 30-40 jaar duurt.

1
145 Smite Gait

Sinds de privatisering van de zorg en vooral het verplicht opknippen van ziekenhuizen, alsmede het verplicht particulier verzekeren, is het stijgende en stijgende. En de overheid kan rustig liegen zoveel ze willen over hoeveel de zorg ze wel niet kost en dat dat de schuld van de patienten zou zijn, want wie kan het controleren?

0
146 Wendel

Iedereen heeft een autoverzekering, maar de verzekering van de 'schuldige' verzorgd de financiële afhandeling van de schade...
En voor diegenen die al lang zonder schade rijden krijgen korting.
- Zulke regels zorgen er voor dat er gemiddeld veiliger wordt gereden.

Zo zie ik de zorgverzekering ook nog wel die (commerciële) kant op gaan.
- Als je een ander schade berokkend, bv door een verkeersongeval of omdat je iets besmettelijks in een ver buitenland hebt opgelopen, wordt jou en jouw verzekering verantwoordelijk voor de financiële schadeafhandeling.
- En je krijgt korting op de premie als je minder gebruik maakt van zorg...

Zullen we een wedje doen, dat dit soort voorstellen nog in de jaren twintig wetgeving worden?

0
147 Gandalf

De zorgkosten zullen nooit omlaag gaan.
Zolang de zorg voor 100% wordt gedomineerd door Big Pharma met al zijn lobbyisten die het volk 'knollen voor citoenen' verkoopt door al die medicijnen *kuch* geneesmiddelen te noemen maar slechts de ziekte onderdrukken ipv genezen, zodat de problemen uiteindelijk steeds groter worden en meer behandelingen en medicijnen nodig zijn.
Dat drijft de kosten steeds meer omhoog en als je alle fraude die gepleegd wordt wat vele honderden miljoenen euro's per jaar kost begrijpt iedereen wel dat het een vergiet is waar steeds meer geld in verdwijnt.

2
148 Anna van de Niemen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

2 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Oeps112
GeenStijl: "Nieuw" beeld daders seksuele uitbuiting: '90 procent heeft migratieachtergrond'

Bizar! 90 procent van seksuele uitbuiters heeft een migratieachtergrond: "Zullen geen Zweden en Canadezen zijn!"https://www.dagelijksestanda...

5 minuten geleden geplaatst door Oeps112

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Leg maar bij v.d. Burg voor de deur. . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Zo gaat dat .Als het andersom was geweest dan werden er nog net geen kamer vragen gesteld, en sprak iedereen weer over racisme en extreemrecht...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Oeps112
Naast de nazi’s zitten er ook ISIS monsters in de Oekraïense strijdkrachten

https://ejbron.wordpress.com/2024/03/28/naast-de-nazis-zitten-er-ook-isis-monsters-in-de-oekraiense-strijdkrachten/https://zlj13051967.wordp...

8 minuten geleden geplaatst door Oeps112

sockknitter
Tsjechische geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederlandse en Europese politici’

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977046-tsjechie-ontmantelt-russisch-desinformatienetwerk-dat-ook-op-belgie-mikte?bekijk=c6474132&cid=6474132&p...

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@55 Dankjewel. Jij ook! 🙋‍♀️...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Daar heeft Rutte volkomen gelijk in. ...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

ongelovenloos
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Dat te kort aan opvanglocaties is chronisch aangezien men niets aan de instroom doet. ...

16 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Birthday Porn VideoWww Xxx WifeFamosas Do Tiktok PeladasXnxxjavMeowbarbieHotsex VediosMom's Friend 2Scarlett Johansson Sex SceneBritney Amber HotPorn HoustonWww.porntube.comnCutiebooty.xJogos De Sexo Para AndroidXxx USex Xxx VidioSita SexPussydrunkGay TwinkerAyame MisakiNri BlowjobAsian PorMobile Porn TubeTeenage Punishment PornEbony On BangbusNikki Ashton FootChat AvunePorngigBaddies_galleryyAunty Ki GandEva Elfie Onlyfans LeakedOnline Sexy Video Full HdSextermediaLesbian Prison PornBrandilove OnlyfansTicktok For PornNaomi Woods PovEros GuiePorn FaranceTube Black XxxXvideos RentaiBig Titty Goth EggHannah Palmer NudrTube 9Lesibian Rape PornBoobs Nude PicsAsian Massage Palor Near MeIs Ofleaked LegitJeri Ryan NudHot Tea LeoniVillage Recording DanceGirls In Tight LeggingsAletta Ocean Double PenetrationDads HornyJodi West HandjobGranny Small TitsJustin Owens PornBf Sexy Bf Bf BfMiya Khalifa Porn DownloadDesi Top PornLena The Plug First BbcNudes PicsHindi Sexi Full HdCum HentaiNaked HoeStepmom Daughter PornVeohentaiAllporncomciChaturbateMaseriti XxxMother CreampieHubb XxxTeenage Petite PornHot And Romantic Sex VideosHandjopSex Movie Hd NewLittleslutJapanese Aunt Porn VideoBorracha PornMasssge Room PornXfantasyVidéos X PornographiqueBelaciaElaina St James NudesOld Aunty Sex PhotosSara Jay SpankbangFast Time Sex Indian約 炮Hot Boobs GifStanding Sex GifTight Jeans XxxWaka NinoyamaMilfafLessons Of PassionLexi Luna NudeKali Roses XxxChinese Romantic Sex VideoSania Mirza XvideoHot Indian Porn DownloadGirls Playing With PenisHollywood Sex LiveHouse Chores Porn GameRoughthreesomeHot Only FansBig Tits AsianXxx Hindi OldSinner PornTight Wet PusseyHot Girls SwimmingWeb Series Porn XxxKeisha Grey SexPervy FamilyBlacked FuckRomanticfuckTinto Brass PaprikaOlivia Reign PornPorn Videos Clips FreeJav VidWww.pornhub. ComFamil6 PornSarada Uchiha PornHelen Parr NudeKrista Allen NudeChodo XxxPornwomanAmetuer Black PornJav PorneVaira ChroniclesJordynne GraceBig Black Cock HdPornhubgangbangKimmy Granger SisterHoldthemoan RedditAmmy RouseGay Porn AsuanKannada Hot StoriesKavita Bhabhi XxxXxx Hot Hindi MovieRussian Hot Porn VideosZoya Rathod NudeBbc Porn ComicsSinfuldeeds NorwayFree Porm MoviXbunkrافضل مواقع اباحيةMrdeepfaakeMhaporn ComicsJaylenexoUncharted PornJapanese Best Porn VideosRiley Reid Massage