Vuurwerk in de schappen van winkels.
Volledig scherm
Vuurwerk in de schappen van winkels. © ANP

GroenLinks en Partij voor de Dieren werken in Nederland samen aan vuurwerkverbod

GroenLinks slaat in Nederland de handen ineen met de Partij voor de Dieren om consumentenvuurwerk te verbieden. "Het is vreselijk dat de jaarwisseling keer op keer uit de hand loopt", zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. "Het is onacceptabel dat hulpverleners bedreigd worden, bekogeld worden met vuurwerk en daardoor hun werk niet kunnen doen."

8 reacties

  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    Vuurwerk is zo passé. Stop daar gewoon mee. Goed voor de gemoedsrust en goed voor het milieu.
  • dirk andelhofs

    4 jaar geleden
    Fijn om te zien dat er nog politici bestaan die met het algemeen belang bezig zijn.
  • Guido Boonen

    4 jaar geleden
    Het verbod naleven is iets anders.
  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    Hopelijk een betere wet dan die Weyts bij ons heeft geregeld. Hier mag het niet meer tenzij de stad op speciale momenten een uitzondering toestaat wat dus altijd het geval is op de jaarwisseling. Dus heeft het niet veel zin gezien de lokale burgemeester geen gezever wil en laat het dus toe. De stad zelf schiet dan zelf een pak chemische rommel in de lucht en dan mag je er met uw auto niet meer in omdat het LEZ is maar HUN vuurwerk geen probleem !
  • Hugo BAVRE

    4 jaar geleden
    Er blijkt duidelijkheid een gebrek aan gezond verstand bij de verantwoordelijke overheden. Zij zijn niet in staat om de gevaren in te schatten, of hebben ook de moed niet om kordaat het algemeen belang te dienen.