Malua Bay, duizenden mensen vluchtten in zuidoost-Australië naar het strand door hevige branden.
Volledig scherm
Malua Bay, duizenden mensen vluchtten in zuidoost-Australië naar het strand door hevige branden. © Twitter JLA

Vuurzee in Australië verandert van richting, duizenden mensen op strand ontsnappen: "We konden nergens heen”

Een vuurzee die duizenden mensen naar een strand in zuidoost-Australië dreef, is van richting veranderd. De bosbranden trekken volgens de autoriteiten aan de plaats Mallacoota voorbij, doordat wind de vlammen niet meer daarnaartoe blaast. “Mensen bevonden zich zo dicht mogelijk bij het water als ze maar konden”, getuigt een man die in Malua Bay samen met zijn familie naar het strand vluchtte. 

0 reacties

  1. In de val gelokt met een mailtje over Trump: zo konden Chinese hackers ook toegang krijgen tot Belgische computers
    PREMIUM
    3

    In de val gelokt met een mailtje over Trump: zo konden Chinese hackers ook toegang krijgen tot Belgische computers

    Het is de Amerikaanse overheid menens in de strijd tegen de Chinezen die ook de computer van enkele Belgische politici - onder wie commissievoorzitter Els Van Hoof - hackten. Wie met een gouden tip de Amerikanen naar 7 geïdentificeerde leden van hackerscollectief APT31 kan leiden, krijgt een beloning van liefst 10 miljoen dollar. Wat hebben die Chinese hackers dan allemaal op hun kerfstok? En hoe konden zij onze Belgische parlementairen in verlegenheid brengen?
  2. Terwijl brandweer omsingeld wordt door vuurzee en duizenden mensen naar stranden vluchten: groots vuurwerk in Sydney

    Terwijl brandweer omsingeld wordt door vuurzee en duizenden mensen naar stranden vluchten: groots vuurwerk in Sydney

    Het geplande vuurwerk om het nieuwe jaar in te luiden is dan toch doorgegaan in de Australische stad Sydney. Er was flink wat protest tegen gekomen omdat op heel wat plaatsen in het land - onder meer in de staat waartoe Sydney behoort - ongeziene bosbranden woeden. De Australische brandweer verspreidde pas nog angstaanjagende beelden van een brandweerwagen die omringd wordt door vuur. En in de staat Victoria vluchtten duizenden mensen naar het strand om aan de vlammen te ontkomen. Volgens de jongste gegevens woeden er op dit moment 172 grote branden in de staten New South Wales, Victoria, South Australia, Queensland, Western Australia en Tasmanië. Het dodental van de bosbranden is opgelopen tot twaalf.