door Snuggles in Binnenland  ·  173 Reacties

  • 45
  • 1870x gelezen
Reageer met een Emoji
2
10
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@150 https://nl.wikipedia.org/wiki/Aardgaswinning_in_Nederland

Nope..

@149 Zorgtoeslag en dergelijke zijn rechtse verzinsels we hadden een prima systeem links wilde dit liever behouden.

5
151 Smite Gait

@151 De naïeve Sjakie van de serie Flodder (jaren negentig) was gebaseerd op de door de PvdA verzonnen functie van straathoekwerker om jongeren te kunnen bereiken (tegenwoordig zouden dat thee drinkende ambtenaren bij allochtonen zijn). Ook een groot aantal corrupte allochtone PvdA ambtenaren in de deelgemeenten van de grote steden: deelgemeenten ook weer een PvdA vinding om het aantal ambtenaren te vergroten. En een aantal Turkse PvdA'ers pleegden een coup en gebruikten de PvdA om zelf een partij op te kunnen richten - dat werd Denk.

2
152 Conradijntje

@146
"Dat zijn allemaal punten die geld kosten , niet opleveren"

Dat ligt eraan uit wiens oogpunt je het bekijkt. :°)

Bovendien,
Scholing levert zowiezo op, want anders staat het hier vol met naaiatteliers.
(met alle respect voor naaiatteliers)

Infrastructuur idem dito, want anders gaat het transport met de kruiwagen.

Gezondheidszorg eveneens idem dito, want anders ben je na een paar jaar kruiwagen duwen kapot.

fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, idem dito, want anders ben je na een paar jaar kruiwagen duwen kapot.

En het gros van een betere betaling naar het werkvolk is uiteindelijk gewoon vestzak broekzak.
De gemiddelde werkmens spendeert zn centjes niet in financiele luchtbellen aan de andere kant van de wereld (uitzondering Chinese prut) dus dat geld komt voornamelijk in de locale economie terecht, en uiteindelijk via belastingen weer in de schatkist.

Economie is er om te draaien, niet om op te potten in de zakken van de 1%

0
153 janpietersn

@152 Wat geen reet te maken heeft met je claims en daarnaast ook weer hooguit half waar.

5
154 Smite Gait

@152 Je kletst over toeslagen en PVDA terwijl dat door de VVD/CDA/D66 is ingevoerd
https://www.parlement.com/id/vhnnmt7jpazy/kabinet_balkenende_ii_2003_2006 kl;

Heb je nog meer lariekoek?

6
155 Smite Gait

Onder Linls versta ik mensen die werkelijk sociaal zijn , en niet liegen en objectief zijn en respect hebben voor anderen ...

Als voor de fantakieke Feninisme ? gelijke rechten en plichten = geen probleem
Maar ook daar Feministen ? Mannen haters ?

En mensen die beweren links en sociaal te zijn die zo asso zijn, mensen beledigen en die kapot willen maken en egoistisch zijn alles behalve sociaal ? Dat noem ik Libralen
(mensen die alle behalve aan vrijheid geloven en werkelijk controle freaks zijn).

Hebben Liberalen een morele compas ?
(Hoe ze met de betekenis van woorden rotzooien ? Niet wat ik onder Moraal versta).

Goede mensen ? Beste wensen voor 2020 en vooruit ...

De rest ? I could not care less!

1
156 nosuchname

@154 Vervolg op @149 : het systeem of iemand in aanmerking komt voor een uitkering en of hij/zij recht heeft op toeslagen, het systeem rond de te betalen kosten van een dementerende bejaarde die opgenomen wordt - zomaar een paar voorbeelden van een veel te complex systeem waarvoor veel ambtenaren nodig zijn. Bij die bejaarde pakt men voor het berekenen van de bijdrage de belastinggegevens van 2 jaar geleden omdat men geen recentere gegevens heeft en dat moet naderhand dan weer gecorrigeerd worden - uiterst arbeidsintensief. Een paar dagen terug was hier nog een draadje over de complexiteit van de Nederlandse belastingen. Hier op NK is men tegen een simpeler systeem - omdat men bang is de toeslagen kwijt te raken - maar ook die ambtenaar is tegen een simpeler systeem want het is zijn baan.

4
157 Conradijntje

@157 Allemaal nodeloos ingewikkeld door VVD en CDA

5
158 Smite Gait

Soms begrijp ik er ook niks van. Kinderen van NSB ers hadden na de oorlog geen leuk leven hier, toen veroordeelde men alles wat fout was wel. Ook kinderen van hen. En nu, nu willen ze zelfs ex-IS ers steunen en zielig vinden. Ik denk dat al deze wegkijkers zelf nooit iets ergs hebben meegemaakt en daarom iedereen zielig vinden. Mensen die oorlog hebben meegemaakt denken daar heel anders over. Kies je de kant van de martelende terrorist: wegwezen en zeker geen tv programma geven! Zet die maar bij een programma over oorlogsmisdadigers.

1
159 Frangipani

@125
In 117 en 125 kan ik mij helemaal vinden. Vooral de laatste regel:
'Helaas, met het neoliberalisme gaat het van kwaad tot erger met iedereen straks slaaf van de multinationals met de overheid alleen als uitvoerende partij. '
Dat geldt niet alleen voor Nederland maar voor heel de EU.

Dochter van Duurendaal weet niet waar ze over praat.
Het is een betoog dat niet gehinderd wordt door enige kennis van zaken. Ook in 131 slaat ze de plank weer helemaal mis. Totaal geen diepgang, totaal geen inzicht. Totaal geen historische kennis. Alleen maar gewauwel. Sorry, ik heb daar geen geduld mee. Landen als Cuba en Venezuela zijn slachtoffers van de Amerikaanse buitenlandse politiek. Als je iets van de historie van die landen kent dan weet je dat.

2
160 samcash

@131
Voor je hier zo breed uitpakt, verdiep je eerst eens in de geschiedenis. Met een open geest kun je nog wel wat leren. Om te beginnen dat de neoliberale politiek zoals die de laatste 40 jaar wordt bedreven ons allemaal de kop gaat kosten , iets wat @125 terdege onderkent.
Stalin en Mao hadden Zuid Korea niet ingepakt. Zuid Korea was al in handen van de Noord Koreanen voor de VS zich ermee gingen bemoeien. De strijd was toen al gestreden en het ging de VS er alleen maar om dat Korea verloren raakte voor het kapitalisme. Het communisme mocht onder geen enkele voorwaarde een succes worden in de wereld. Daar is ook heel de koude oorlog uit voortgekomen.
Venezuela en Cuba Chili, Honduras, Panama, Nicaragua, Bolivia; allemaal landen die slachtoffer zijn geworden van de Amerikaanse buitenlandse, neoliberale, imperialistische politiek. En dat is nog maar het tipje van de ijsberg. Als je mij niet gelooft, luister dan eens naar Noam Chomsky.


@115
Als je het nationaal-socialisme van Hitler als links ziet dan heb je er niets van begrepen. Het was net zo rechts als het fascisme van Mussolini. Ze waren niet voor niets bondgenoten.

@122
Bedoel je de PVDA, dan helemaal mee eens. Ik heb jaren geleden al vastgesteld dat de PVDA op grote schaal verraad pleegt aan haar achterban. Op het moment dat ze met de VVD in zee gingen was het pleit beslecht. Al je grieven zijn terecht en terug te voeren op de neoliberale politiek die in dit land wordt gevoerd.

@129
Links maakt geen politiek in dit land. De agenda wordt al meer dan 20 jaar bepaald door de neoliberalen en die zijn rechtser dan de paus.

6
161 samcash

@69 , @71 , @73 , @75 Het Account van Gideon mogen ze ook wel schrappen. Daar komt nooit iets zinnigs uit. Zal wel leeg zijn in dat bolletje

0
162 Zeeuw

Leuk hier, je deel een plaagstootje uit en de hele sekte begint te dansen question

2
163 Mac Benac

@131 mijn post

@135 Smite Gait
@136 janpietersn
@140 Mariska3
@160 samcash

Zo makkelijk als U het voorstelt is het niet. Links en rechts kunnen niet zonder elkaar. Ze schuiven hun eigen verantwoordelijkheid af op de ander en schuiven de ander ook hun mislukkingen in de schoenen.

Mijn ene overgrootvader verhaalt dat zijn vader en grootvader salonsocialisten waren, of beter sociale liberalen. Ze kenden Pyter Jelles ( = Pieter Jelles Troelstra) en zagen diens plan dat het bezit van bedrijven zeker voor de helft over zou gaan op de arbeiders als de toekomst. Dus ook ons familiebedrijf.
Maar de werklui waren daar niet voor te vinden. Ze vonden de risico’s van kapitaal veel te groot en lieten dat aan de familie. Stichtelijk bedankt.
Trotse vaklieden wilden waardering voor hun werk , een goed loon en niet onderdoen voor de kleine burgers. Veel van wat mijn betbet- en bet-overgrootvader voorhadden, sloot niet aan bij hun wereld. En ze waren loyaler aan de familie en aan elkaar dan aan Troelstra.

Nog zoiets, meer dan een halve eeuw later.
Mijn grootvader zegt altijd dat hij het vanaf 1985 mis zag gaan met de pensioenfondsen, waarvoor hij als werkgever afdroeg. Rechtse partijen wilden het geld in de fondsen gebruiken om een hele pensioensector op te zetten, en van Amsterdam een internationaal financieel centrum maken.
Linkse partijen deden hongerig mee. De extra opbrengsten gingen ze weghalen bij de gepensioneerden en als overreserves afromen voor de staat.
Mijn grootvader heeft het vast goed gezien, want het is misgegaan met de fondsen.
Hij zei het personeel aandelen te kopen in het bedrijf, want dat zou groeien. Ongeveer de helft wilde dat beslist niet. Te riskant en een vakman wil leven van zijn handen en niet van papier.

Ik voel niets voor de links-rechts tegenstelling. Er is geen hogere wijsheid of moraal die zij in pacht hebben. Gevoel voor rechtvaardigheid is niet links of rechts. Hun leer en hun plannen sluiten niet aan bij wat burgers willen bereiken en de wijzen waarop zij dat kunnen. Dan blijven 2 regeerrecepten over: of vrijheid of geweld en dwang. Zo ga ik het benaderen.

DvD.

4
164 duurendaal

@161 In Italië was het fascisme aan de macht van 1922 tot 1943, onder leiding van Benito Mussolini, die zich Il Duce (de leider) liet noemen. Heden ten dage heeft het de betekenis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, met andere woorden een systeem dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo'n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Vaak worden in een dergelijk systeem de economie en de sociale maatschappij verregaand van bovenaf gecontroleerd en gereglementeerd, waarbij nationalisme (en in het bijzonder etnisch nationalisme), wordt omhelsd.[1]

Laat het nationalisme weg en maak er Supranationalisme van zoals de EU. De EU heeft dezelfde technieken als de facisten en nazi's. Trouwens in Nederland worden deze technieken ook toegepast bij het pro EU partijkartel.

2
165 DONKEY R

@122 het kabinet Rutte II zat PvDA toch echt in hoor. 50 miljard bezuinigingen!! 77000 zorgmedewerkers op straat en afschaffen basisbeurs stemden GL en PvDA mee in. De kabinetten paars met Wim Kok zullen we maar helemaal over zwijgen.

1
166 Querulijn Xaverius,

@166 was voor @161

1
167 Querulijn Xaverius,

@161 Onder Wim Kok werd het idee van employability ingevoerd. Rechten van werknemers beknot. Pensioenleeftijd verhogen, WW en sociale voorzieningen verschralen, participatiewet invoeren, sociale werkplaatsen saneren etc..etc.. daar was de PvDA ook allemaal bij en ook vanuit de oppositie hebben linkse partijen neoliberaal beleid gevoerd. Sorry hoor kerel. Maar zeggen dat links totaal geen blaam treft vind ik erg stupide van je.

1
168 Querulijn Xaverius,

@168
Ik houd staande dat de top van de PVDA niet links is en Wim Kok zeker niet. Sinds de jaren 90 heeft de PVDA haar socialistische veren afgeworpen aldus Kok. Als je kijkt naar waar Wim Kok heeft gestudeerd dan is dat ook al een teken aan de wand.
De PVDA doet nog steeds een appel op de arbeider en veel niet nadenkende arbeiders zijn erop blijven stemmen, hoewel ze diep in hun hart weten dat de PVDA niet langer socialistisch is.
Dus ik blijf erbij dat links (lees SP) geen enkele blaam treft voor de neoliberale politiek die in dit land wordt gevoerd.
Verder is wat je aanvoert helemaal waar maar zomin als het nationaalsocialisme van Hitler links en socialistisch was, net zomin is de politiek van de PVDA dat. De PVDA is tegenwoordig een partij die rechts van het midden zit. Ze regeren graag met de VVD en niet met de SP, dat zegt genoeg.

2
169 samcash

@164
Zo gemakkelijk is het wél. De wereldwijde neoliberale politiek leidt ons regelrecht naar de afgrond. Het is een rechtse ideologie, geen linkse. Dus recht voert ons naar de verdommenis. Als je dat niet in wilt zien ben je stekeblind.

: Neoliberalism Is Destroying Our Democracy

Wat er mis is gegaan met de pensioenfondsen is dat bedrijven die vaak hebben gebruikt om het eigen vege lijf te redden. De bedrijven gingen alsnog failliet en de fondsen waren leeg. Een typisch voorbeeld daarvan is de RSV-affaire waar de directie een apart en veilig pensioenfonds had voor zichzelf terwijl ze het bedrijfspensioenfonds leeg roofden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Parlementaire_enqu%C3%AAte_naar_de_RSV-werf

3
170 samcash

@169 "Ik houd staande dat de top van de PVDA niet links is en Wim Kok zeker niet"

Nu hanteer je dezelfde tacktieken als gelovigen: heb je kritiek op de daden van een christen of een moslim dan zegt een andere christen of moslim dat je geen kritiek mag hebben op zijn geloof omdat die christen of moslim waar je kritiek op hebt geen echte christen of moslim is.
Je neemt voor "links" een soort van ideaal beeld van alles wat goed is, en voor rechts alles wat slecht is - maw je bent selectief aan het shoppen. Dat ideaalbeeld bestaat alleen in theorie en in theorie is links goed. Echter zodra je dit ideaalbeeld laat neerdalen op de realiteit blijkt de praktijk toch weerbarstiger te zijn. Het heeft weinig zin dit ideaalbeeld aan te hangen indien het alleen in theorie positief is en er bij elke praktische uitvoering negatieve facetten komen bovendrijven.

Overigens deel ik je mening over het neoliberalisme - de bedrijven zijn tegenwoordig zo oppermachtig tov de werknemers door de globalisering maar ook doordat het evenwicht tussen links en rechts verstoord is - een gevolg van het feit dat links zich niet meer interesseert voor sociaal economische vraagstukken en zich teruggetrokken heeft op mode onderwerpen zoals minderhedenbeleid, politieke correctheid en klimaat.

0
171 Conradijntje

Links is echt nergens goed voor...links was tegen de Maasvlakte 2 project ( is ondertussen zeer succesvol veel meer werkgelegenheid) links was tegen uitbreiding van wegen netwerk ..jarenlang tegengehouden door de linkse milieudefensie..links is tegen uitbreidding van de infrasructuur...links is wel voor meer immigratie en voor meer regels en wetten uit handen geven aan Brussel . Willen liefst alles aan Brussel overlaten ..AAN Brussel ! Dat vreselijke gedrocht ! BRUSSEL IS ZONDER OPPOSITIE !! . En daar geilen ze op bij links ...links haat Nederland dat is wel duidelijk
Links is voor strengere maatregelen om die klimaat akkoord te halen ...geloven daar heilig in ..net als een stelletje gehersenspoelde kinderen ..staren zich helemaal blind hierop ...koste wat het kost...Links is Nederland aan het slopen . En rechts (VVD) helpt hier aan mee..
Maar dat links zo ziek is om medelijden te hebben met ISIS sletjes ...is echt te bizar voor woorden...Die ISIS sletjes stonden lachend toe te kijken als de Yezidi-vrouwen werden verkracht en gemarteld ...daar zijn vele getuigen van..Deze ISIS sletten verdienen de doodstraf maar links geeft ze een podium . Pure krankzinnigheid !!
Links is echt gruwelijk meedogenloos !!!

2
172 AcerPredator

@172
Ben je nu uitgeraasd?.........................................................Dan kruip maar weer terug onder je steen.

9
173 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@8 En hoe ziet adequate psychische hulp er dan uit? Heb je een actie- of stappenplan dat afgewerkt kan worden, opdat er weer een beetje garantie...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Topontwerper Newey staat voor vertrek bij Red Bull Racing van Verstappen

Geen goed nieuws voor Max!...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@4 Dan moeten ze vooral niet gaan lopen janken als ze flink op hun donder krijgen en door een enorme boete opgelegd krijgen. . . ...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@2 Kleine update van de verdachten. . . . "echte Nederlanders" https://www.telegraaf.nl/nieuws/1109931312/ex-profvoetballer-uit-neder...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@70 Klopt helemaal. 👍...

14 minuten geleden geplaatst door Biscanna

progressiefliberaal
Michael Knowles (@michaeljknowles) on X

Australische censuurfanaten willen graag wereldwijd kunnen bepalen wat mensen wel en niet mogen zien of horen - zoals mbt de twee steekpartijen ...

14 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@7 Voor iemand die zich fan van Wilders noemt misschien de gedroomde oplossing maar normale mensen kijken liever naar wat gepast is. Dat zou zo...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

RobP
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@68 Het swastika is een heel oud symbool. Niks mis mee...Tuurlijk niet. Hitler was een socialist en democraat pur sang......

18 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
Desi Poen VideoDeep Throat CummingPornographie HardcoreMsfiiire LeakRandom Sex ChatDvdesXxx Story Hindi VideoJapanese Father In Law Xxx VideosPorn Mexican FreeCartoon PorngifsCumming ShowerMiximoKathy Bates NudeFemdom Hentai Games4realswingersTara Reid Nip SlipHutao R34Sex Video DawonlodBrazzers PornadsFree Porn LesbiansTwitter R34SeegasmHot Brunetts PornShahrukh Khan XxxShemalenewMary Tachibana PornVideosxeAddison RosePareeXx Wali VideoIndian X Hot VideoAsa Akira Porn VideosXex GiralBrother Sister Xxx HindiBrother And Sister Hardcore Sex VideosHd TubepornMorritastubeErection In PublicKarups OwX Nn XxPornos NoirsSexxx Porn HardJuno Temple NudeHot Gay Sex VideosXvideos 30My Sex StorySavvanah FoxUncensored ComicsAmateur SexwifeBangbus.comThroatbuldgeChicas TocandosePorntokHamaterxThumbzzilaSusu Jpg XxxNri XvideosPark Hyun JinFirst Time Anal PainChid XxxCheating Captions PornTickle FuckFappening ProHanimaeAspen Martin NudeXnzz VideoXxxgirlsPobmoviesOral CrepieGina Stewart NudeKeire LeeRudra SexJappanese Porn UncensoredYovanna Ventura NudeLoonykoBigbutt Ebony PornPink Porn VideosSani Leon Ki Hot Sexy VideoJav Porn EnglishTeen Fuck Black CockFilme Pornô De Mulher LésbicaComic Porn CartoonMessage Gay PornXxx Sex MuslimSuper HantaiHot Evangeline LillyCheating Wife Caught PornhubBf Sexy Video PictureTeacher And Student Hot VideoPorn Star RusiaBrither Sister PornReddit GwcouplesInterbetchicksRamesh Jarkiholi Video Ramesh Jarkiholi Videoسکس دنیKerala Adult ChatHumppornPornomomSexvedsTelugu Actress Sex ImagesSpidergirl PornTsugunai HentaiMom 4k PornPattaya Nude日本avChaturbate.comPiper Perri PornYoga XnxxLacey FuvallePublic Agent TeacherAlexis Fawx FacialMormon Lesbian PornPorn Games ApjHairy Xxx VideoSymran Kaur NudeIndian Sexy Girl Xxx VideoGavti XxxOndiansexDesi Young Couple SexKate Winslet XhamsterPornhubblowjobAnalpetiteYoung Black And HornyHe ShepornLexi AaanwReddit ScrolllerRedhead RedditPorn Amateur FrPorn Orgasm.Ashley LongKamalika Chanda NudeShweta Tiwari Hot VideoSex Video Sex Video ComWww Johnny Sins ComRechellemarieFc2-ppv-3418228Graciebon AnalDesi Boy FuckBrandi Bae XxxRule34 FurryTamilsexAbuelitas CojiendoLeela StarCharlotte Emerson PornInternet ChicksBad Dragon VideosXxx Video Hd MovieAnal XCarlella BingCelebs Masturbate