Voor het raam van Klaas Taselaar en zijn vrouw verrijst binnenkort een gigantische woontoren; daarom verhuizen zij.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het raam van Klaas Taselaar en zijn vrouw verrijst binnenkort een gigantische woontoren; daarom verhuizen zij. © Frank Jansen

5000 huizen maar geen scholen of sporthal: vrees voor spookwijk Binckhorst

De nieuwe Haagse wijk De Binckhorst dreigt vijfduizend huizen te krijgen, maar geen scholen,  fietspaden, sportvoorzieningen en bijna geen huisartsen. D66 slaat alarm om te voorkomen dat het een spookstadje wordt. Het Lucas Onderwijs wil snel met de gemeente aan tafel om het tij te keren.

  1. Politie spoort motoreigenaren op na levensgevaarlijke stunts: die zeggen allemaal dat iemand anders reed

    Politie spoort motoreige­na­ren op na levensge­vaar­lij­ke stunts: die zeggen allemaal dat iemand anders reed

    Een grote groep motorrijders haalt twee jaar geleden levensgevaarlijke stunts uit bij de Beneluxtunnel: de bestuurders trekken met loeiende motoren op en rijden zigzaggend over de snelweg. Een filmpje op Dumpert gaat vervolgens rond op internet. De grote vraag is: welke gezichten zitten verstopt onder de helmen? Drie eigenaren zeggen: ‘Wij waren het niet’ en wijzen drie andere mannen aan.
    Den Haag
  2. Reddingswerkers kunnen tranen niet meer bedwingen als omgekomen Tara (12) haar eigen tulp krijgt
    PREMIUM
    reportage

    Reddings­wer­kers kunnen tranen niet meer bedwingen als omgekomen Tara (12) haar eigen tulp krijgt

    De 12-jarige Tara uit Den Haag, die eind augustus 2022 overleed bij een giekongeluk bij Terschelling, krijgt een eigen tulp naar zich vernoemd. De tulp staat symbool voor alle slachtoffers die de KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, ondanks alle inzet niet meer kon redden. In het bijzijn van Tara’s ouders werd de tulp met haar naam gedoopt. ,,Ondanks het gemis van jou, zijn we ook trots.”
    Den Haag
  3. Einde voetbalcarrière voor Steve van Kesteren (29): onschuldige tik op achterhoofd heeft grote gevolgen
    PREMIUM

    Einde voetbalcar­riè­re voor Steve van Kesteren (29): onschuldi­ge tik op achter­hoofd heeft grote gevolgen

    Het leek een onschuldige botsing in een oefenwedstrijd, maar voor Steve van Kesteren (29) betekende het het einde van zijn voetbalcarrière. Hij kon amper televisie kijken, bracht zijn tijd door met het kleuren van kleurplaten en kijkt nu uit naar de wedstrijd tegen SC Feyenoord, waarin hij als invaller voor de laatste keer het veld zal betreden. ,,Het was geen gemakkelijke beslissing.”
    Den Haag