Greta Thunberg en haar vader Svante.
Volledig scherm
Greta Thunberg en haar vader Svante. © AFP

Vader Greta Thunberg: “We vliegen niet meer en zijn nu veganist. Niet voor het klimaat, maar om onze dochter te redden van haar depressie”

Ze inspireert miljoenen mensen met haar strijd voor het klimaat, maar niet iedereen stond te springen toen Greta Thunberg (16) de barricades beklom. Niet in het minst haar eigen ouders. Ze maakten zich zorgen dat hun dochter lessen miste door haar wekelijkse schoolstaking en omdat ze heel wat haat over zich heen kreeg. Maar ze werden haar grootste supporters toen ze zagen hoe ze opbloeide door haar engagement. En eindelijk haar jarenlange depressie achter zich liet.

74 reacties

  • Jean Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Dat kind heeft niet alleen autisme maar een lichte vorm van het down-syndroom (bekijk haar ogen eens). Vandaar haar woede uitbarstingen en het feit dat zij op rechtstreekse vragen (over klimaat) geen antwoord kan geven.
  • Peggy Cornelis

    4 jaar geleden
    Sorry papa maar als dit de oplossing is voor haar depressie vraag ik me af wat als dit vermindert. Wat als dit alles stil verdwijnt alle aandacht. Zo lost men een depressie niet op maar verschuift men het probleem. Depressie lost men zo niet op lief van ouders maar deskundige hulp voor depressie zou beter zijn.
  • Natasha Geerts

    4 jaar geleden
    En haar reisje rond de wereld werd dan zeker niet via een vliegtuig gedaan? Wie heeft haar allemaal liggen volgen. De crew/zoveel andere. Zeg me niet dat zij ook allen in een bootje zaten. Ieder het zijn erin. Ma kom op. De wereld is toch al om zeep
  • Roger Poot

    4 jaar geleden
    De mens die van zichzelf denkt een godgegeven geschenk te zijn voor deze planeet zal de natuurlijke evolutie en kracht van het heelal nooit naar zijn hand kunnen zetten.
  • Jan Verplancken

    4 jaar geleden
    Ik vind het allemaal prima, maar het roepen en vingertjes wijzen mag stilaan omslaan in het aanreiken van oplossingen. Alles zomaar afbreken en verketteren wat onze ouders en grootouders hebben opgebouwd is onbeleefd en respectloos.