Het loslopende paard zoals het vrijdag werd aangetroffen bij Aardenburg.
Volledig scherm
Het loslopende paard zoals het vrijdag werd aangetroffen bij Aardenburg. © Henk Wiegman

Verdwaald paard stelt Nederlands dorpje vlak bij Belgische grens voor raadsel: “Zoiets mis je toch?”

De lokale autoriteiten in Zeeuws-Vlaanderen zijn naarstig op zoek naar de eigenaar van een paard. Dat kwam vrijdag in zijn eentje het Nederlandse dorpje Aardenburg binnenwandelen. Een oproep van de wijkagent werd veel gedeeld, maar leverde tot op heden geen resultaat op.  Het paard staat inmiddels internationaal ‘gesignaleerd'. 

17 reacties

  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Benedicte Bertrand, ik hoop dat je je realiseert dat je minstens twee weides nodig hebt, een deftige stal en veel tijd en geld in de verzorging moet steken? En dan heb ik het nog niet eens over de dierenartskosten die flink kunnen oplopen als je pech hebt!
  • Pauline Desmet

    4 jaar geleden
    Een goedkope manier om van je paard af te geraken ... ! Geef het beest an iemand die heeeel graag een paard wil, maar er geen kan kopen ! Daar zal het tenminste verzorgd worden zoals het hoort. Zo te zien is het geen jong paard meer, geef het nog een mooie oude dag. Hopelijk doet karma zijn werk !
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    De eigenaars wilden misschien van het paard af geraken en hebben het ergens gebracht. Als het niet verkocht krijgen en naar een slachterij brengen is dat heel duur! Gelukkig voor dit paard hebben mensen het nodige gedaan om het te beschermen!
  • Marnix Malone

    4 jaar geleden
    Is allicht een gestolen paard van elders in Europa dat zelf ontsnapt is.
  • Lore Kluwer

    4 jaar geleden
    Wij hebben ondertussen 15 jaar een manege ten noorden van Antwerpen, tussen 93 en 49 paarden in de loop der jaren, nooit problemen gehad met vuurwerk, nooit problemen gehad met paarden die schrik hadden of wilde vluchten, maar misschien zijn wij de enige met speciale paarden, wij geven het paard graag een warme stal